С обувки или боси вкъщи?

• 14 668
  • 160
  •   1
Отговори
Здравейте,може би въпросът ми да Ви се стори тъп,но забелязах ,че пишещите във форума мами са доста компетентни и имат доста опит в много отношения.
Към въпроса- за 1 годишно дете,тъкмо проходило само, какво е по подходящо за правилното развитие на крачетата -да ходи босо(с чорапки тип "терлици") вкъщи или с буйките за прохождане.

# 1
Моето дете винаги е ходило по чорапи вкъщи.

# 2
Моят син ходеше с буйки, а сега (всъщност след като купихме и първите обувки) с пантофи. Не позволявам да ходи бос, неприятна ми е гледката на човек който ходи бос.  Embarassed Незнам дали е по-правилно, но самата аз никога не ходя боса и очевидно сега го прехвърлям на детето.  Peace Да не говорим, че по чорапи ще му е студено, а и ме е страх, че ще се хлъзне. Доста зависи и настилките какви са ти.  Peace

# 3
Зависи какви са условията ти вкъщи.Аз също не харесвам босоноги /нито деца,нито възрастни/дори и лятото.В къщи сме с паркет и отгоре с килими,няма как да е студено.
Терлиците се пързалят само първите дни,докато ги изпереш няколко пъти ,казвам го от опит.
А за удобството няма нужда от коментари,естествено,че са по-удобни от пантофите.
П.П-Аз съм чела и във форума,и съм чувала от лекари,че за детето е най-добре да ходи босо!!!
Но по очевидни причини няма как да стане,поне не и зимата,така,че най-добрия вариант остават чорапите/терлиците.

# 4
Заради самото ходене я държа по чорапки. Отделно, че тя не е зиморничева. С ламинат и килим сме, поддържам и топло.

# 5
  • София
босо(зимата с чорапки и евентуално терлички...или нещо подобно...)
ако е по-студено...може би кожени  меки натофки... които са като кожено чорапче имам предвид.

ако обаче е много студено и сте на теракот - хубави пантофки.(не буйки за прохождане, те са отврат.)

# 6
От ортопед знам, че е най-добре детето да прохожда босо. У нас не е много топло и му слагах пантофки, а вече като проходи през лятото си ходеше бос.

# 7
От ортопед знам, че е най-добре детето да прохожда босо.
И мен ортопеда така ме посъветва. В къщи сина ми винаги ходи или бос, или с чорапи.

# 8
На мен също личният лекар и ортопедът ме посъветваха детето да прохожда вкъщи босо или с чорапи/ терлици. Само навън с обувките за прохождане. Дъщеря ми (3 г.), докато не тръгна на ясла, ходеше вкъщи боса (лятото) или с терлици или чорапи през зимата.

# 9
Ако е лято (кавото беше когато прохождаше дъщеря ми) бих казала босо, босо, босо, защото естественото е най-добре! Simple Smile Но сега зимата, особено пък ако имате плочки, бих използвала от тези тарлички с кожа отдолу - не е обуква, която би могла да изкриви, но не е и съвсем босо, че да му мръзнат крачката.  Peace

# 10
Малката си ходи в къщи с пантофки тип чорап,а понякога и с терлички.А лятото боса.

Извинявам се за отклонението,но Елена Ди,с какво ходите лятото?Просто ми е интересно.

# 11
Винаги с чорапи!

# 12
сега щъпука с мокасинки - нещо като кожен чорап както е споменала Ейнджъл - хем изолира от студения под (ние сме на ламинат) хем не е обувка с подметка и все едно е по чорапи, хем не се хлъзга, защото кожата отдолу е специално затова направена. много съм доволна, нямам намерение да му слагам обувки вкъщи. бих го пуснала бос но апартамента по принцип е много студен дори и лятото, така че поне тук няма как. при другата баба ще ходи бос.

# 13
  • София
Моя син прохождаше у дома бос. И си ходеше бос, но беше лято.
В момента у дома ходи по чорапи.

# 14
Синът ми в момента прохожда и в къщи е с тези чорапи, които отдолу са с кожа.

Общи условия

Активация на акаунт