С обувки или боси вкъщи?

• 14 668
  • 160
  •   1
Отговори
# 45
  • София
защо ортопедични?  newsm78 питам защото вчера бяхме на ортопед и той точно наблегна да НЕ му купувам ортопедични...

И нашият ортопед така каза - никакви стелки до 4-5 годишна възраст, когато свода на стъпалото се е формирал  Peace

Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 14:39 от endira

# 46
да и аз сам на това мнение много зависи с каква настилка е къщата

# 47
  • София
то има малка разлика между ортопедични стелки и обувки.
ортопедичностат на обувките идва от твърдата петичка, която държи крачето в добра позиция, това няма общо със стелката, тя може и без сводове да е.

въпреки, че честно казано в БГ не  е съвсем лесно да намериш обувски без възглавничка на стелките.

# 48
  • София
Рика,защото ни подариха такива обувки и аз реших да пробвам и тя пък взе,че проходи Simple Smile.Възглавничките на стелката ги махнах,така че тя си стъпва де факто на равно,просто е с обувки с твърда пета,както е написала Angel_Dust.Настилката вкъщи е ламинат.

# 49
то има малка разлика между ортопедични стелки и обувки.
ортопедичностат на обувките идва от твърдата петичка, която държи крачето в добра позиция, това няма общо със стелката, тя може и без сводове да е.

въпреки, че честно казано в БГ не  е съвсем лесно да намериш обувски без възглавничка на стелките.

хм, не го знаех това.. предполагам че е имал предвид точно стелките  newsm78 ще му мисля като му дойде времето, засега мокасинките са ни повече от достатъчни  Sunglasses

# 50
  • София
да, имал е предвид стелките...въпреки, че тях по-точно анатомични бих ги нарекла...

а ортопедичната обувка, която се парви за хора с проблеми по поръчка, вече си е съвсем отделна работа...

# 51
Аз също го оставях по чорапки вкъщи, когато прохождаше.

# 52
педиатърката ни съветваше да ходи в къщи по чорапи

# 53
Да е босо има по-голям смисъл, ако е на вън и ходи по неравна повърхност. Вътре настилките са прекалено гладки. А иначе съм голям привърженик на ходенето бос - аз ходя боса през лятото, синът ми го научих да ходи бос, дъщеря ми сега прохожда и й обувам крачетата да не изстинат, но като се затопли и тя ще щрапа боса. Само дето в София това е невъзможно, поради мръсотията и "мините" от кучетата.

# 54
  • София
В къщи е с теракот /освен малко дебело килимче в неговата стая/, опитах да го пусна по чорапки/терлици, но след последвалите пързулване и падане - само с пантофки.

# 55
Имаме килими у нас, и бебето ходи само по чорапи......

# 56
От както е проходила е с обувки за в къщи с твърда пета и имат възглавничка, а пише и че са анатомични. Тука пък казват,че трябва да са такива, че сглобовете трябва да са стегнати , за да не се криви детето и евентуално да си изкълчи ходилото. Не знам. Боса никога не е била. Преди това и бях купила от Бг буйки на Колев и Колев. Ами понеже ни бяха широки си кривеше много краката. А и тука гостите не се събуват. А ние имаме в дневната от тези много косматите килими като едновремшните китеници, а сега осъвременени по - модерно, та естествено няма как да ги пера постоянно, сега зимата, та и това е също причина да не я пускам боса.

# 57
Преди да проходи - по чорапи, когато проходи - ортопедични обувки, за да не се хлъзга и да държи крачето стабилно, след това дойде лятото и на бос крак - също като мен Grinning.. Сега ходи с пантофи.

# 58
Аз моите съм ги държала и ги държа само по чорапи или ританки. Вярно е че има чорапи, които повече се хлъзгат, но аз си намирам такива, които не се хлъзгат и с тях ги обувам. А и с цел закаляване ги държа така децата, от доктор знам, че за да боледува по-малко детето от гърло е важно да са закалени краката!

# 59
Когато проходи, а и няколко месеца след това, му обувах чорапки със силиконова стъпка.
После започнах да му купувам пантофи и кроксове за вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт