Майка и дете под физически и психически тормоз

• 25 807
  • 286
  •   1
Отговори
# 30
  • Varna
Тя отхвърля помоща ти....при това положение какво ли бихме те посъветвали newsm78
А tonkabonka добре ти е написала, нейната приятелка каква
 вина и е вменявала. Внимавай да не те изкарат и тебе виновна. Нали знаеш приказката за непоисканото добро. Та съм правила непоискано добро много пъти, и съм яла хурката пак толкова много пъти.....помисли си.
За приятелката ти хич не ми е жал...изпитвам яд към нея....може пък оня така да я е наплашил, че тя да не може вече и да не мисли...ама пък да си жертва дететооооо, хайде холан. Заради детото си не мога да си разреша да съм така уплашена, че да не мисля адекватно.

# 31
Ако аз съм пряк и непосредствен свидетел  на  подобна  ситуация,  ще сигнализирам Агенцията за закрила на детето, пък каквото ще да става.То всякак е дете в риск и трябва да бъде  подпомогнато, ако ще и изведено поне временно от тази среда.За майката никак не ми е жал, пълнолетна, работоспособна, със здрав разум-  направила е избора си.Приема тази ситуация, харесва и, очевидно, няма какво да се направи.Но детето трябва ли да попива тормоз  заради майка си?

Има една много странна категория  жени.С цената на всичко да имат мъж до себе си,  по-ги блазни да е обвързана, макар и ругана, бита, тормозена.само и само да  не  е сама, мъж да и се води до нея.Това е болестно състояние и няма оправия.Всички оправдания, че няма да се справи без насилника са просто оправдания и нежелание ситуацията да  се промени.

# 32
Ако аз съм пряк и непосредствен свидетел  на  подобна  ситуация,  ще сигнализирам Агенцията за закрила на детето, пък каквото ще да става.То всякак е дете в риск и трябва да бъде  подпомогнато, ако ще и изведено поне временно от тази среда.

Но детето трябва ли да попива тормоз  заради майка си?

Взе ми думите от клавиатурата.

# 33
  • Бургас
Tumba_lumba мнго добре го е описала. Явно при Петя действат същите механизми. Би могла да я посъветваш да потърси помощ от горещите линии на организации за жени, пострадали от насилие. Може да се обади на консултантите от "Анимус". Моя приятелка е работила там - не ми е разказвала, но ми сподели, че косата и е настръхвала от историите, които чува  Sad. Обясни и, че е напълно анонимно, просто да сподели, никой нищо няма да изисква от нея или да и оказва натиск.
Мъже, подобни на Петиния, държат жените си в постоянен страх, напрежение, обикновено са и маниакално ревниви, обсебващи. Тоест, това са чиста проба психопати. За да се отърве от него, Петя трябва да избяга надалеч. Той е способен и с киселина да я залее, примерно, звучи страшно, но е така. Способен е и да я убие, без да му мигне окото. Филмът "Врагът в моето легло" илюстрира в детайли проблема, както и "Ако някой е заел". 
Заради детето трябва да се опиташ да направиш нещо - информирай родителите на Петя. Щом детето има проблеми с проговарянето, би могло да послужи за доказателство за тормоз. Има много начини, но трябва жертвата да прозре, че така не може да продължава. Говори и, че детето и страда и е отговорна за живота и психиката му. Аз лично не бих могла да остана безучастна към това, но и това, което разказва tonkabonka е много показателно. Ако приятелката ти "обича" насилника си, ще е много по-трудно. Но заради детето трябва да се направи нещо.

# 34
  • Варна
 Винаги съм се чудила на такива жени, но хората са казали" голям залък лапни голяма дума не казвай".Taкова нещо не съм преживявала и не мога да давам кой знае какви съвети.
Мисля се че, ако родителите и бяха в България щеше да се чувства по-сигурна и нямаше да търпи подобно отношение.И все пак не става дума само за нея а и за детето и.

# 35
Четейки такива теми, винаги се питам кога точно един мъж става такъв?
Т.е. това не е брак за една седмица, тя го е познавала доста преди това.
Не може този мъж да е бил кротък като агънце и изведнъж, точно след брака им да се превърне в такъв дявол. Просто винаги има нещо, което ще го издаде.
Реално, има много случаи в историята, когато серийни убийци-психопати са най-кротките същества, а трупат женитби и съпругите им изчезват безследно. Този случай, определено обаче не е такъв, защото това е някакъв вид "прогресивна" агресия. В противен случай още щом е разбрал, че я е докопал, щеше да приключи и задоволи нездравите си емоции с нея.
Т.е. не може преди това тя да не го е усетила, било то от реплика, било то от отношението му към нещо, било то от поведение в дадена ситуация. Две години връзка са прекалено достатъчни, за да получиш ясна представа поне за основното в характера на човека пред теб, достатъчно ситуации сте изпаднали и двамата, че да знаеш реакциите му за едно или друго, достатъчно разговори са проведени и т.н.
А насилие от този вид не идва просто така. Това се трупа с години и в един момент така се е пропило в характера ти, че става изключително трудно дори за умишлено прикриване. И винаги идва един момент, в който се запитваш - но защо той така бурно/криво/негативно реагира на нещо толкова обикновено.
Чета, че той я е ревнувал. Това също не може да се контролира от днес за утре. Днес ще успее, но утре, поне по погледа му/по невинна уж реплика ще си проличи, че има нещо нередно.
А ако преди това той също е бил агресивен, то кой е моментът, в който този мъж прекрачва границата и преминава към боя, т.е. какво е отключило "реализирането/обличането" на агресията му във физическо насилие.
Ужасен случай...

# 36
Единствения начин да помогнеш е по някакъв начин Петя да се осъзнае.

# 37
Мисля, че няма как да помогнеш на приятелката ти, след като тя самата не го иска.
Аз също имах един подобен случай, в който жената също бременна, съпруга й я биеше. На въпроса ми защо търпи, тя ми е отговаряла, че много го обича.Имаше няколко пъти в които тя си тръгваше с детето и след това се връщаше. И така брака й продължи до момента в който детето тръгна на детска градина, а тя на работа. Тогава тя сама осъзна, че съпруга й няма да се промени и подаде молба за развод. До последно не вярвах, че ще се разведат, но е факт, вече четвърта година тя е разведена и се чувства много добре.
Жалкото е, че твоята приятелка подлага не само себе си на тормоз, а и детето си, което няма никаква вина, че майка му не иска да му осигури по спокоен живот. За съжаление децата няма как да избират родителите си.

# 38
Victoria, ако темата наистина не е пързалка направи всичко възможно, за да й помогнеш. Виж в подфорум "Родители, отглеждащи сами децата си" има тема за домашното насилие. Ще откриеш отговор на въпроса си защо още е с него.
Има списък с адвокати. Поискай съвет, ако наистина държиш на нея. Не оставяй нещата така.
За мен това е престъпление (издевателствата на съпруга й), а ти си свидетел, който ще премълчи.

# 39
  • Варна
Изчетох само първа страница.
1. Петя е малоумна. Няма друга дума за такова създание. Инстинктът за самосъхранение е водещ при всички живи същества.
2. Обади се в Агенцията за закрила на детето, ако ти е мило и свидно за детето, което расте там. това определено не здравословна среда.
3. Аз бих се свързала с родителите на Петя, щом не е чак толкова трудно.
4. За малко да забравя - не бих подминала заплахите на лирическия герой към Виктори. При следваща среща - запис и директно в полицията.

Още веднъж съм в потрес от човешката    Shocked #Cussing out... ст /за Петя говоря/ Тя е по-виновна от другия малоумник, мъжа й.

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 19:05 от Приятно ми е - Богиня!

# 40
2. Обади се в Агенцията за закрила на детето, ако ти е мило и свидно за детето, което расте там. това определено не здравословна среда.

Притеснява ме следното: Подавам сигнал - това е лесно. Отиват служителите и виждат едно нахранено, облечено дете, което е на топло. Майка, баща и дядо и баба, които ще отричат за тормоза. (убедена съм на 100 % за жалост). Баща, който ще каже, че осигурява финанси майката да е близо до детето. Единственото по-ненормално е, че детето не може да говори, но пък има деца, които трудно проговарят. Наивно е да се мисли, че той би й посегнал пред длъжностни лица. Служителите решават, че средата е здравословна и си тръгват.

Притесняваме - няма ли после да настъпи ад в дома им? Ад, който аз съм предизвикала, в стремежа си да направя добро?  Thinking

С родителите й ще говоря. Този ваш съвет ще послушам. И може би след това ще имам повече информация, нещо, което не съм знаела, тяхното мнение и т.н.

Отивам да чета подробно сайта на Агенцията, досега само отгоре, отгоре съм го преглеждала. Също така, ще хвърля поглед и на темите в "Родители, отглеждащи сами децата си"  Peace

Благодаря за съветите и съпричастността ви!  Hug

# 41
И аз съм за обаждане в Агенцията.
Детето с нищо не е виновно, че има майка идиотка и баща насилник.
Не го виждам само след няколко години, когато трябва да тръгне на училище. Какво, бащата и там ли няма да го пуска? А там ще го досмажат съучениците му от подигравки и бой.

# 42
Увери майката, че има рамо, че няма да я изоставиш като стане напечено и действайте скришно. Ще настъпи ад и още как, ако той разбере.
Ако мислиш, че тя има и друга приятелка, която може да ти помогне свържи се и с нея.

# 43
Niki1, основният проблем е, че приятелката не желае помощ.

# 44
Да, тя не желае. Споделяла ми е това, че майка й и баща й са и предлагали да я издържат с детето в друг град, но тя е отказала.

Не си го обяснявам по логичен начин. Затова търся съвет от вас. Най-много се притеснявам за детето, защото то няма избор и ако до максимум 1 година не му се предложи различна среда, то тогава определено ще има травми за цял живот.

Мисля да посетя регионален клон на ДАЗД и да им обясня цялата ситуация, без да казвам кои са хората. Първо да получа професионален съвет от тях и да ми обяснят как точно процедират в такава ситуация.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт