Майка и дете под физически и психически тормоз

• 25 788
  • 286
  •   1
Отговори
# 240
И ако нищо не извади Петя от нейния ужас и примирение, независимо детето ученик ли е, студент ли е вече, разбира се, важното е, че сме я подкрепяли. Наистина не виждам каква е ползата да се молиш да помагаш на някого, а той да те гони и да те уверява, че всичко е супер. Не бих правила непоискано добро в този случай. Бих помогнала на приятелка, която икса подкрепа от мен. Който както иска да го разбира, но аз насила не бих почнала офанзива при пълна пасивност на жената. Затова и ми е жал за детето в пъти повече, отколкото за майката, защото неговото мнение няма кой да го чуе.

И да, разбрах, че не разбирам нищо, щом не съм била в тази ситуация. Но това ми е мнението.

Последна редакция: нд, 20 фев 2011, 19:15 от Dana_2010

# 241
Еййййй, тъпи ли сте, прости ли сте,или просто твърде млади (което не е оправдание за глупост)?  Разберете, парадигмата "не прави непоискано добро" просто не важи в случаи като този. 
Нима, ако видите, че някой се опитва да убие някого на улицата, ще подминете, защото жертвата не е в състояние да ви помоли за помощ?

# 242
Минзухаре,
пръв закон при помагането на изпаднали в беда е, че можеш да помогнеш само на тези, които ти позволят да го направиш. Не можеш да помогнеш на всички (колкото и бездушно да звучи). Проверено е от първа ръка.
В течението на горната мисъл, съветвам авторката да се подготви да бъде най-черната и най-вредната позната на приятелката си. Хубаво е, че половинката й я подкрепя, поне няма да е сама в тегленето на кръста на помагачите.

# 243
Да, твърде е вероятно да излезе накрая, че авторката се опитва да развали на Петя хубавото семейство  Peace Като го каже и самата Петя, вие мислете на кого ще повярват.

# 244
Глупости на търкалета. Има гражданска съвест, има морални норми, има заложено чувство за справедливост у всеки един от нас.  Останалото са комплекси и оправдания.

# 245
а, малко сте се хвърляли да помагате. По тази причина сте слабо запознати с последствията.

Това, че Х смята за вредно У да бие приятелката си Z, изобщо не означава, че Z някога ще застане на това мнение.

ПП - подкрепата и намесата са различни неща.

# 246
Aргун, не ми разправяй кой колко се е хвърлял да помага..  Има някои особености, за които споменах по-напред, които са въпрос на лични принципи и гражданско самосъзнание.  Дори  една от двайсет да са оценили подкрепата ми, пак си струва.

# 247
  • Варна
Аз не бих хвърляла душевен и физически ресурс за човек, който не иска помощ.
Можеш насила да закараш коня до водата, но не можеш насила да го накараш да пие.

# 248
В обобщение ще кажа, че Петя не е узряла за помоща все още...т.е не е готова да направи крачката. Според мен някой хора така си и остават, страдат но не се махат, защото са със слаби ангели  Peace
Но пък нищо не пречи, както казах Вики да остави вратичка на майката и детето, ако някога се наложи да ги приеме независимо времето, часа, ситуацията!
Не е необходимо да влизате в полемика. Жените от такива семейства се крият и страдат, иска им се да е нормално и както прочетох живеят в "паралелен свят"...
За тях лошото се случва на "друга жена" ...

Последна редакция: пн, 21 фев 2011, 11:45 от klodia

# 249
Еййййй, тъпи ли сте, прости ли сте,или просто твърде млади (което не е оправдание за глупост)?  Разберете, парадигмата "не прави непоискано добро" просто не важи в случаи като този. 
Нима, ако видите, че някой се опитва да убие някого на улицата, ще подминете, защото жертвата не е в състояние да ви помоли за помощ?
Има прости тук, определено  Tired

Има ли някаква развръзка от авторката?

# 250
Има прости тук, определено  Tired

Това вместо "запис"  ли беше?  Wink

# 251
Ако си правиш труда да четеш темите, поне на последните страници - ще видиш дали е за запис  Tired

# 252
  • София
На майката не може да се помогне. Тя не иска.
Въпросът с детето е твърде сложен.
За да бъде обявено едно дете в риск и да му се наложи социална закрила, трябват много сериозни аргументи.
От друга страна, някой замисля ли се е какво ще последва за детето при такива обстоятелства? Настаняване в дом? В приемно семейство? И?
Каква помощ е това и за кого?
Няма физическо насилие над детето.Майката не признава да има такова и над нея. Друг вид насилие твърде трудно се доказва. Ако на детето са му подсигурени нормални битови условия, никой няма да го приеме за дете в риск при тази ситуация.
Детските градини не са задължителни изобщо, че да се сметне, че на детето му се потъпкват правата. Детето е извеждано от дома, но просто не само с майката. Е? Каква е мотивацията да се търсят социалните в този случай?
Ако са прибавени към картинката и други обстоятелства, различни от първия пост, извинете, не изчетох всичко, 17 страници...са ми много, признавам.

# 253
Колко още съвета и расъждения ще се изсипят в темата, че Петя не желае помощ, желанието на авторката на авторката да помогне е обречено,  Cry Sad емотикони по адрес на детето?
Колко от вас се опитаха да помогнат на бит човек и не успяха?

# 254
Еми тя темата е за това. Иначе ако искаш за времето да си пишем  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт