Когато нещата в семейството отиват на зле...

• 23 378
  • 233
  •   1
Отговори
# 150
  • Велико Търново
 Sad Момичета,  прави бяхте, когато ми казвахте, че трябва да се разделя с този човек. Той ми посегна отново  smile3518 Сега вече наистина имам нужда от помощ. Не мога да остана с него, а нямам къде да отида. Просто съм съсипана - не съм се чувствала по-безпомощно. Това трябва да е последният ни сканадал или ще се случи нещо ужасно. В моя град май няма нито семейни терапевти, нито център за подобна помощ. Просто незнам какво да правя.

# 151
Хващай си детето и се изнасяй!!!
Това пък на бременна жена да посегне...  Sick
Имаш ли къде да отидеш?

# 152
  • Пловдив
Маринка,следя темата,не съм писала досега,но се притеснявам за теб.
Момичетата са питали-имаш ли къде да отидеш,да ти помогне някой,поне в началото? Пиши дали можем да помогнем с нещо....Стискам палци да имаш кураж и много,много късмет.

# 153
  • Велико Търново
За съжаление в момента няма къде да отида  Cry Имам апартамент който съм пуснала под наем с договор до  октомври. Нямам роднини при, които да отседна, а  познатите ми си имат семейства, малки деца, просто не виждам изход. С него (мъжът ми) се разбрахме да  си отиде при родителите за известно време, но знам, че  няма да си удържи на думата и пак ще се върне и всичко ще почне отначало. Истината е, че  освен  машинките той се занимава и с наркотици и почти постоянно  е пиян или друго незная, но ме беше срам да го кажа. Иска ми се да си намеря квартира докато се освободи моят апартамент, но повечето са с много висок наем и незнам дали ще успея, нещо съвсем малко за под 200лв защото повече няма да мога да си позволя  Cry

# 154
  • Пловдив
Не мога да ти дам съвет....Наистина не знам какво да кажа.....казина,алкохол,сега и наркотици-не те ли е страх за безопасността на детето? За съжаление съм много далече от теб,а и не познавам никой в твоя град,но може би някоя твоя приятелка ще те приюти за известно време....Не можеш ли да прекратиш наема по-рано,мисля,че има такава опция в договорите.....
Наистина оставам без думи,а това ми се случва много рядко. Пиши по-редовно,моля те,за да знаем дали сте добре с детенцето Hug

# 155
Аз съъщо мисля, че може да прекратиш договора. Консултирай се с адвокат ако трябва, но се махни за известно време от мъжа ти. Възможно е да навреди и на теб и на бебето.

# 156
  • Велико Търново
Радбира се, че се притеснявам, то не бяха клетви и обещания от негова страна, а след като ги наруши и аз избухна  - побой. И след това,  при опит за разговор вината  била моя. Наистина исках да спася този брак, борихсе до последната капка надежда. Но щом той смята, че вината е моя, а аз негова какъв да бъде изхода от това. Другата седмица, ще взема заплата и  ще си потърся къде да отида на квартира може би, нямам такива добри приятелки в които да отседна. Някак незнам как да поискам помощ от тях. Картинката става все по-грозна. Cry

# 157
  • Пловдив
Не се срамувай да поискаш помощ,изнеси се при някоя позната,докато вземеш парички!Ако трябва-поискай заем от шефа,или си изкарай кредитна карта,за да си по-спокойна и действай.Мисля,че е опасно да стоиш в това жилище на този етап.Мъжът ти е афектиран от разправиите ви и може да направи нещо необмислено.
Това е само мое мнение Peace

# 158
  • Най-сетне у дома
Маринка, този инцидент е ужасен, но е най-добрата от всички злини, които са можели да ти се случат. Чудесно е, че си спряла да се самозалъгваш. Мъчно ми е, че това ти се случва, може да се случи на всеки, хората бъркат в преценката за партньорите си, случва се, не си го хвърляй на гърба.

Няма да те питам откъде си, но откъдето и да си, обади се на горещия телефон в "Анимус".
02 981 76 86. Там ще те насочат какво да правиш, стъпка по стъпка. Разполагаш с много повече възможности, отколкото си представяш, нека дежурната те консултира по телефона. Ще ти даде много идеи - чисто практически, как да се справиш със ситуацията. И ни дръж в течение. А, ето и Национална гореща телефонна линия за пострадали от насилие, безплатна е: 0800 186 76. Пак е на Анимус, мисля.

За онези, според които "блага дума железни врати отваря", независимо от всички описани предупредителни знаци, че става дума за мъж, склонен към насилие и пристрастявания, без никаква критичност към поведението си. В такива случаи никакви думи нищо не отварят. Ужасно е в каква степен са ни дресирали нас, жените, да си въобразяваме, че с поведението си можем да моделираме мъжете и да крепим браковете си на един пионерски ентусиазъм. Независимо от това кой стои насреща ни.
Извинете, ядосах се  Embarassed

Маринка, звънни на Анимус наистина! Успех!  

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 18:22 от Saule

# 159
  • Велико Търново
Току що си писах с майката на една приятелкя и тя  ми каза, че мога да отида при нея. Толкова ми е неудобно. Ще се обадя на този телефон за съвет. Благодаря ви. Hug

# 160
  • София
Бягай далече от мъжа си и не си и помисляй, да се върнеш при него.
Щом взима и наркотици - това вече минава всякакви граници. Не мисля, че си виновна ти за ситуацията, в която е изпаднал мъжът ти. Той сам е поискал да стигне дотам, където е в момента. Дай предизвестие на наемателите на жилището си 1 месец. Помоли майката на приятелката ти да останеш при нея или се обади на "Анимус", както вече са ти писали. На твое място аз не бих родила второ дете и то от баща, който се дрогира. Дано детето ти се роди е живо и здраво! Знам, че си портив абортите, а и, май, вече ти е късно.
Явно положението при вас е било много по-тежко, отколкото съм си мислела.
Явно подпионерски ентусиазъм коментираш Saule , това, което аз съм написала. Всеки брак/връзка има възходи и падения. Единият се държи в трудни периоди, а другият не успява поради някакви причини.
Към авторката на темата ще напиша, че явно много отдавна е трябвало да напусне мъжа си. Млада си, моля се да си здрава и ще успрееш въпреки трудностите! Успех и ти стискам палци!
Мъж, който веднъж е ударил жена си, никога не спира да го прави. Имам пример в живота си - баща ми. Въпреки че при нас нещата не са стигали до крайности. Затова ти казвам - не си и помисляй да се връщаш при него!

# 161
  • Варна
Съжалявам, миличка. Погрижи се за себе си и за децата си. Имаш подкрепата на много хора, макар и засега само морална. Ако мога с нещо да ти помогна, напиши ми ЛС, ако ще и само да си поговорим.

# 162
Маринка  Hug не губи кураж. Действай, както са ти писали момичетата, имаш много повече възможности, от колкото виждаш в момента. Най-важното в момента за теб и детето е да се махнеш от този човек възможно най-скоро.
Ако имаш нужда от нещо и аз съм на среща  Peace от Панагюрище съм, не е близко, но пиши, когато има желание ще се намери начин да получиш помощ.
И не се страхувай, просто се махни от там  Peace

# 163
  • София
Маринка, ето координати на сдружение, което е близо до В. Търново. Пожелавам ти много кураж, смелост и сили да минеш през това изпитание. Няма да е лошо да се консултираш и с адвокат за евентуалните възможности за ограничителна заповед. 

http://www.tulipfoundation.net/project.php

Сдружение „Център Мария”
Таня Русева
Ул. „Цар Освободител” № 11
Горна Оряховица, 5100
Тел. 0618 / 2 21 81
center_maria@abv.bg 
www.centermaria.org

# 164
  • Пловдив
Маринка,добре ли сте? Премести ли се вече?
Надявам се всичко да е наред с вас Praynig

Общи условия

Активация на акаунт