Когато нещата в семейството отиват на зле...

• 23 375
  • 233
  •   1
Отговори
# 165
  • Велико Търново
Момичета в момента съм на работа близо до този хотел, който ми препоръчахте и като свърша ще провера какви са цените за по-дълъг период. Лошото е, че още не са ми превели заплатата и незнам дали ще мога да си го позволя. Благодаря ви за отзивчивостта. Незнам само как ще се разделя с детенцето си защото няма да мога да го взема  с мен при такива условия. Как ще го водя на яслятя, която е в другия край на града. А да остана в дома на този изрод вече не мога  Hug Cry

# 166
А детенцето той ли ще го гледа  Confused Или имаш свекърва, свекър, някой друг да го погледа малко ?

# 167
  • Видин
Maринка, следя темата от самото начало. Недей да оставяш детето при него Praynig Не знам при вас как е, но на мен ми се наложи да сменя градината на Марти. Отидох в градината, взех му документите и отидох в новата градина. Всичко стана моментално. При вас не може ли да се направи така? Ако трябва и можеш си вземи няколко дни отпуска докато уредиш въпроса. Моля те пиши какво се случва, много ще те мисля Confused

# 168
  • Велико Търново
За детето не се притеснявам, че баща му ще го гледа. Поговорих си със свекървата и тя просто не мже да възприеме докъде са стигнали нещата. Аз й казвам, че синът й ме удря, а тя ми обяснява как щял да се прибере и да ми се извини. Той снощи си дойде, но не чух извинявай - не че  това ще промени нещо. Не искам да се прибирам вкъщи при него. Ако са ми превели заплатата ще остана в хотела и утри като е на работа ще си взема и дрехите. Когато ми освободят апартамента ще се опитам да  прехвъря детето в по-близката ясла и градина, но дотогава  има реме което ми се вида цяла вечност.

# 169
маринка,в никакъв случай не оставяй детето при него.Освен всичко друго,което ще навреди на детето,това след време може да ти е голям проблем.Спокойно може да каже,че ти си изоставила детето и си напуснала дома.Това никак няма да е в твоя полза в съда...

# 170
  • София
Вземи си детето. Не знам къде работиш, но или я води с теб до прехвърлянето или поискай платен отпуск, или дори болничен.

# 171
  • Велико Търново
Работя като заместващ учител и в момента съм на срочен трудов договор, така че нямам право ни на отпуск ни на болничен. Местят ме от градина на градина, и няма кой да взема детето и да го води защото в момента съм на др крайна града. Незнам дали мога да съм в по-забутано положение, незнам. ...Трябвя дя ходя на работа иначе ще я загубя, а това е единственото нещо което ми дава сигурност.

# 172
Маринка, не съм чела цялата тема, прости. В този дом само тримата с детенцето ли живеете или и родителите му са там?
В линка, който Милинка е дала пише, че сдружение "Център Мария" предлага социални услуги "Защитено жилище" и такива за деца. Защо не им се обадиш, преди да си оставиш детенцето. Може да имат кризисен център в който да ви настанят. Ако подадеш молба по закона за домашното насилие, могат да отстранят него от жилището, до решаване на делото, но ще ти трябва адвокат за тази цел.

# 173
  • Велико Търново
Хърмаяни, този център е в горна оряховица. Докато наема адвокат ще мине време, незнам дали ще имам средства, как ше ми настанят детето при непознати. Освен това нямам следи от насилие по мен как ще донажа, че ме бие или че играе хазарт и  продава наркотици? А на всичкото тогоре и брат му е полицай.........Ако пък остана вкъщи кой знае какво ще стане.

# 174
Хърмаяни, този център е в горна оряховица. Докато наема адвокат ще мине време, незнам дали ще имам средства, как ше ми настанят детето при непознати. Освен това нямам следи от насилие по мен как ще донажа, че ме бие или че играе хазарт и  продава наркотици? А на всичкото тогоре и брат му е полицай.........Ако пък остана вкъщи кой знае какво ще стане.
Наистина никак не ти е лесна ситуацията,но пак те моля ,намери начин за детето.Не искам да те стресирам допълнително ,но това могат да го изпозлват и да ти вземат детето.И не ги пиша ей така нещата,имам причини да те предупреждавам за това.Пожелвам ти много сили и кураж!

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 15:34 от MALVINA

# 175
  • Варна
Никак не ти е лесно, разбирам това. Но в никакъв случай не оставяй детето си, в никакъв! Страхувам се, че оставиш ли го, можеш много грозно да бъдеш манипулирана с детето. Имате ли брак?

# 176
  • Най-сетне у дома
Отивай в местния отдел за закрила на детето. Сериозно. Ще измислите нещо заедно. Да оставиш детето на баща му е абсуруд. Как ще стои малко дете с човек, който има проблем с алкохол и наркотици?!?!?!?! Малко дете в тази ситуация е в значително по-голям риск, отколкото възрастен човек.

# 177
  • Варна
Отивай в местния отдел за закрила на детето. Сериозно. Ще измислите нещо заедно. Да оставиш детето на баща му е абсуруд. Как ще стои малко дете с човек, който има проблем с алкохол и наркотици?!?!?!?! Малко дете в тази ситуация е в значително по-голям риск, отколкото възрастен човек.

И аз исках да попитам - не те ли е страх за детето?
Това е и първото, което ще те питат (и специалисти, и адвокати) - след като напускаш семейното жилище, защото си подложена на тормоз, как така си оставяш детето, което е на 2 години? Струва ти се много трудно да вземеш и детето, но, повярвай ми, стигне ли се до раздяла без взаимно съгласие, ще ти бъдат задавани много въпроси, постъпките ти ще бъдат тълкувани по много начини. Намери начин да се консултираш с адвокат.

# 178
  • Велико Търново
Момичета така или иначе не са ми превели заплатата. И  няма къде да отида. Прибрах се вкъщи. Живеем сами за тези които попитаха.

# 179
Маринка, пиши и търси начин да се махнеш, но не се издавай за да не раздразниш с нещо господина. По-добре да не знае. Ти давай тук вариантите, някой ще помогне и с друга идея ако се сеща.

Общи условия

Активация на акаунт