Когато нещата в семейството отиват на зле...

• 23 373
  • 233
  •   1
Отговори
# 180
А защо не отидеш при майката на твоята приятелка, с която си беше писала?

# 181
  • Велико Търново
Ами можа, но няма да мога да водя детето на ясла с моите смени. SadА  за капак на всичко ми пказаха, че не са ми превели заплатата защото домакинката  не знаела, че съм назначена при тах на работа  Close Оххх всичко е тръгнало наопаки. Момичета не зняете ли въВ вЕЛИКО тЪРНОВО ДАЛИ НЯМА  БРАЧЕНН КОНСУЛТАНТ ИЛИ ТЕРАПЕВТ. Мъжът ми въобще не осъзнава какво преви и е напълно убеден, че е прав. Как тогава ще го убедя, че  не може да се грижи за детето и да сме с него. Ще стане много грозно иначе.

# 182
Какъв семеен терапевт, търси си добър адвокат.

# 183
  • Пловдив
Маринка,защо да не можеш да я водиш на ясли-просто ще ставате по-рано и ще я водиш първа.На мен ми се е налагало това,а яслата не беше много близо...Преобличаш я докато още си поспива и я водиш...
Още ли сте в един апартамент? Говори ли с твоите наематели за евентуалното има по-раншно изнасяне? Срещаш ли се с мъжа ти и говорили ли сте нещо?

# 184
  • Велико Търново
Маринка,защо да не можеш да я водиш на ясли-просто ще ставате по-рано и ще я водиш първа.На мен ми се е налагало това,а яслата не беше много близо...Преобличаш я докато още си поспива и я водиш...
Още ли сте в един апартамент? Говори ли с твоите наематели за евентуалното има по-раншно изнасяне? Срещаш ли се с мъжа ти и говорили ли сте нещо?

А кой ще го взема детето когато съм до 19ч.? На наемателите ако се изнесат по-рано трябва да платя неустойка. С мъжа ми  сме в един апатрамент в момента  спим в отделни стаи и не можем да проведем смислен разговор.  Адвокат няма да  може да ми помогне  с него нямаме брак и каво да делим освен сина ни. Терапевт ми трябва да го убеди, че  не може да ми посяга  и да мисли, че  е прав за това, защото  ще се скараме много грозно и пак ще стане същото. А и брат му е полицай. И  в полицията не  мога  да поискам помощ.  По лесно ще го склоня да  посетим семеен консултант и с добро. Ако викам и отправям обвинения ще стане грозна работа.(бой и ругатни) Аз ко да му кажа на тоя адвокат нито белези имам нито за наркотиците мога да докажа. Мога да избягам  без малкия и тогава какво ще стане незнам newsm78 Още по-лошо.

# 185
  • Пловдив
Маринка,мисля,че яслите също работят до 19.00 и ако говориш с госпожите мисля,че няма да е проблем,когато си 2-ра смяна ,да го вземеш по-късно.
Доколкото разбирам,искаш да оправите отношенията с терапевт,но за това трябва и двамата много да работите върху себе си,не знам дали при вас в момента е възможно-ти си знаеш най-добре.
Защо не се обърнеш към брат му и не му разкажеш всичко? Щом е полицай,ще знае какво да му каже и какво да го посъветва-и за наркотиците,и за казината,и за побоя над теб....

# 186
Адвокат ще ти помогне много!Никой не ти говори да търсиш адвокат заради делби разни!Какво значи не можеш да поискаш помощ,след като те малтретират?Ми той може да те убие?Как изобщо вярваш ,че семеен консултант ще го убеди да не те бие?!Все едно да убедиш сериен убиец да спре да убива?!Много си объркана ,ясно защо.Но ако наистина искаш поне малко да ти се помогне,опитай се да се вслушаш в някои съвети.Иначе няма смисъл най-вече за теб...

# 187
Оф,и това е поредната тема....
"Той ме бие,не ме обича...алкохол/наркотици!"
А когато дадеш съвет,се почва:
"Ама той не е толкова лош,един психолог ще му помогне да знае как да ме обича..."

Извинявай за острия тон,marrrinka85, сигурно дори не мога да си представя какво преживяваш.
Но,след като споделяш проблем,поне се вслушвай в това,което ти казват.
Ако само си искала да си поплачеш на някое рамо,о.к.,направи го!
Но ако действително не знаеш какво точно да предприемеш,чети какво ти се предлага.

# 188
  • Велико Търново
Ами предлага ми се нещата да отидат към много грозна раздяла. Яслите са до 18 30 , сега защо да казвам, че няма как да си прибирам детето ако не съм проверила. Вие искате да го осъдя, да го отдела от сина си и  да избягаме от него. Ама къде да отидем на някоя пейка в парка ли Жилището не е негово нито мое, а на майка му. Тя веднага ще ми висне на главата и ще почне да ме разубеждава. Щото и тя не го ще у тях май. Да, мога да отида в полицията и да кажа мъжът ми  продава наркотици и ме бие под въздействието на алкохол и той ще го отрече, а после ако се видим с него щото нямам как да изчезна с малко дете и два сака ще стане един грозен скандал на победнял мъж и въобще не мога да си го представя. Я ми кажете колко от вас избягаха от мъжете си и къде се скриха без да спират да ходят на работа и  да продължат да водят детето си на ясла. На ново място съм от  няма и седмица и трябва да им ревна, че мъжа ми ме бие и да ми правят компромис и те ще си кажат, че съм лабилна и не мога да работя с деца и рискувам да загубя всичко. Бях се изнесла с детето  лятото, но апартамента ми беше свободен тогава. Защо ли се прибрах.

# 189
Ами предлага ми се нещата да отидат към много грозна раздяла. Яслите са до 18 30 , сега защо да казвам, че няма как да си прибирам детето ако не съм проверила. Вие искате да го осъдя, да го отдела от сина си и  да избягаме от него. Ама къде да отидем на някоя пейка в парка ли Жилището не е негово нито мое, а на майка му. Тя веднага ще ми висне на главата и ще почне да ме разубеждава. Щото и тя не го ще у тях май. Да, мога да отида в полицията и да кажа мъжът ми  продава наркотици и ме бие под въздействието на алкохол и той ще го отрече, а после ако се видим с него щото нямам как да изчезна с малко дете и два сака ще стане един грозен скандал на победнял мъж и въобще не мога да си го представя. Я ми кажете колко от вас избягаха от мъжете си и къде се скриха без да спират да ходят на работа и  да продължат да водят детето си на ясла. На ново място съм от  няма и седмица и трябва да им ревна, че мъжа ми ме бие и да ми правят компромис и те ще си кажат, че съм лабилна и не мога да работя с деца и рискувам да загубя всичко. Бях се изнесла с детето  лятото, но апартамента ми беше свободен тогава. Защо ли се прибрах.

офф, сега форумът излезе крив
и колко е тази неустойка за наемателите, която толкова те събаря и не можеш да платиш?

# 190
  • Варна
Голяма ли е неустойката за апартамента ти?
Разбирам те много добре, че искаш да оправиш нещата. Ако искаше да се махнеш, и заем ще намериш, и вариант някой да взема детето вечер ще измислиш.
Много е трудно отсега да прецениш дали връзката ви е обречена или има шанс. Дай си сметка за това, независимо от мненията, които чуваш и "какво ще кажат хората". Ако усетиш, че няма шанс, удължаването на съвместния престой само ще увеличи болката.

# 191
Маринка,май наистина най-хубаво да си стоиш там.Ти определено си неблагодарен човек и жалко ,че толкова хора се хабиха да те съветват и да ти съчувстват.
Съжалявам изобщо ,че ти прочетох темата !Все пак късмет! Peace

# 192
  • Пловдив
Маринка,ние само се опитваме да ти дадем съвет и затова предлагаме различни варианти.Никой не те притиска,ти си знаеш най-добре как и с кого можеш да живееш.Ако си решила да му дадеш още един шанс-никой няма да те осъди-това е твоят живот и твоето дете (деца).
Разбирам,че си под стрес,имаш много проблеми,а и хормоните ти са неконтролируеми,но....
Не само на мен прави впечатление,че последният ти пост е малко по-нападателен към съфорумките,отколкото заслужаваме Peace
Спирам да пиша в твоята тема.Ще ти стискам палци за малкото бебче,каквото и да решиш-дано имаш щастлив и успешен живот,желая ти най-вече здраве и късмет в изборите,които правиш за напред Peace

# 193
marrrinka85  ,предлагат ти се варианти в зависимост от това,което си написала.
Никой не ти е в къщата и не може да знае как са нещата в действителност...
Ако на мен някоя жена ми каже "Мъжът ми взима наркотици,почти постоянно е пиян,бие ме..." напълно естествено е да кажа "Напусни го!Защо ти е такъв мъж?"
Защото аз не бих седяла при подобен тормоз...
Но дали е наистина така ,или си преувеличила...или нещата са по-зле,отколкото ги представяш,само ти си знаеш.
Също както трябва да ти е ясно ,че тук никой няма да ти разреши проблемите.
Могат да ти дадат съвети,подкрепа....но няма как друг да реши как да живееш.

Пак казвам,дори не мога да си представя какво преживяваш...не ми се е случвало.
Но ако аз съм подложена на подобен тормоз,не знам...до октомври,когато ще се освоббоди апартамента,бих направила и невъзможното да се махна...при приятелка,при брат/сестра, родители,  чувала съм,че три месеца може да те настанят и в някакво временно жилище...

# 194
Маринка, по принцип уж все си казвам, че ще избягвам такива теми, защото вждам, че ефект нула,  но ми се струва, че ти си на кръстопът, та ще се опитам и аз да ти наклоня везната, ако е възможно.
Казваш, че обикновено реакциите му са бой и крясъци, в такъв случай, подготвя си постепенно нещата за да можеш да се освободиш от него, ако стане напечено.
Първо, покрив над главата. Погледни си договора за наема на твоя апартамент. Няма ли клауза, която да ти дава право да го прекъснеш, със съкратен срок за предизвестие, ако ще го позлваш за собствено жилище?
Второ, консултация с адвокат, както са ти казали, няма да повтарям, не за делба и развод, а най-вече какво да правиш така, че да не могат да обърнат ситуацията срещу теб. Също и с организация за защита от насилието, пак със същите въпроси.
Трето, яслата на детето и съвместимостта с твоята работа. Толкова ли е далече? Все пак Търново не е кой знае какъв голям град! Не можеш ли да се уговориш с някоя друга майка да ти го взима и да ти го гледа половин час например, евентуално срещу скромно заплащане? Ако знаят защо ти се налага да действаш така, надали някой ще ти откаже да ти направи тази услуга.
Четвърто, може и да ти прозвучи нереалистично, ти си знаеш хората, но си струва да опиташ. Събери семеен съвет с родителите и брат му на мъжа ти, с негово присъствие естествено. Предварително ги предупреди, че той има зависимост към хазарт и други пороци и трябва да му се помогне с общи усилия. Убеди ги те да му задават въпросите, кажи им, че с теб диалога не се получава. Тоест, никой да не заравя глава в пясъка, а да действате в една насока, така ще им покажеш, че наистина си загрижена за него и търсиш начини да се справите с проблемите . Дори и това да не спаси семейството ти, няма да навреди, все пак децата винаги ще те свързват с тези хора. В случай, че го напуснеш, няма да имат очи да те обвиняват и да ти правят мръсни номера. В най-смелите си очаквания, можеш да се надяваш брат му, като полицай, да му обясни какво го грози според закона в случай, че продължи да ти посяга.

Семейния терапевт, точно във вашия случай малко не го виждам, но не ти пречи и това да пробваш, ако има наблизо. Само дано предложението не ти коства поредния кютюк от твоя кавалер...

Успех и кураж, но не стой със скръстени ръце и не си позволявай да се самозаблуждаваш! Нещата наистина са зле при теб, и по-зле има, но по-добре да не узнаваш никога какво е!

Общи условия

Активация на акаунт