Отговори
# 270
  • Мнения: 7 433
Здравейте! Можете ли да ми помогнете с рецепта за тесто за дебела и пухкава пица! Досега винаги като пека пица, тя  винаги става твърда отдолу и от страни при печене, може би при мен е грешката и не я пека както трябва?

Перфектното предложение:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=418520.0
  Още 1 глас за същата!  Peace

# 271
  • Мнения: 175
Здравейте момичета.В училището на моят син има конкурс за най-доро българско ястие,и той решил да се запише,т.е. мама трябва да приготви това ястие.Искам да е нещо оригинално,не като изтърканите чушки с боб,мусака или баница със сирене.Спряла съм се на капамата ,защото много я харесвам и я правя всяка Коледа.Но знам че тук има страхотни майсторки в кулинарното изкуство и може да ми предложат нещо много по интерестно.

# 272
  • Мнения: 186
Здравейте !!!Търся рецепта от моето детство,нещо като тиганички ,само че моите като ги изпържа стават  като малки мекички,а тези които мама правеше ставаха  кръгли като малки топчици  newsm78 Единственото което си спомням е че мама правеше някаква смес подобна на тази за палачинките,и от там с лъжицата - в сгорещеното олио,но каква е точната рецепта и как  се казват............ако някой се сеща за какво става въпрос моля помагайте  Hug

# 273
  • Мнения: 7 433
Здравейте !!!Търся рецепта от моето детство,нещо като тиганички ,само че моите като ги изпържа стават  като малки мекички,а тези които мама правеше ставаха  кръгли като малки топчици  newsm78 Единственото което си спомням е че мама правеше някаква смес подобна на тази за палачинките,и от там с лъжицата - в сгорещеното олио,но каква е точната рецепта и как  се казват............ако някой се сеща за какво става въпрос моля помагайте  Hug
   Пробвай тази рецепта.
  Май в БГ те се наричат колачета.  Simple Smile

# 274
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Здравейте !!!Търся рецепта от моето детство,нещо като тиганички ,само че моите като ги изпържа стават  като малки мекички,а тези които мама правеше ставаха  кръгли като малки топчици  newsm78 Единственото което си спомням е че мама правеше някаква смес подобна на тази за палачинките,и от там с лъжицата - в сгорещеното олио,но каква е точната рецепта и как  се казват............ако някой се сеща за какво става въпрос моля помагайте  Hug


И от мен едно предложение http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=490691.msg14860854#msg14860854

# 275
  • Мнения: 425
Здравейте!Имам едно шишенце с ром,който бях купила за щолен.Бихте ли ми предложили някоя рецепта,в която  да мога да  го оползотворя?Благодаря!

# 276
  • Мнения: 5 001
Здравейте момичета.В училището на моят син има конкурс за най-доро българско ястие,и той решил да се запише,т.е. мама трябва да приготви това ястие.Искам да е нещо оригинално,не като изтърканите чушки с боб,мусака или баница със сирене.Спряла съм се на капамата ,защото много я харесвам и я правя всяка Коледа.Но знам че тук има страхотни майсторки в кулинарното изкуство и може да ми предложат нещо много по интерестно.
Лозови сарми с - изглежда много добре в плато..

Агнешко бутче с дробсарма....

# 277
  • Мнения: 122
Да ми дадете идеи за соленки с жълтъци  Praynig останаха ми три броя и не зная в какво да ги оползотворя newsm78

# 278
  • Мнения: 572
За мамата с българското ястие - потърси във форума, имаше тема за типично бг ястие, оказа се, че доста неща, които си мислим, че са български не са точно такива, така че открий темата, мисля ще ти е полезна.
Успех!

# 279
  • Мнения: 186
max-mama  изглежаха точно така !!! HugЗнаех си че все някой ще помогне,добре че сте вие,благодаря на всички от сърце!!!

# 280
  • Мнения: 109
Здравейте искам да помоля за рецепта за кифлички,но да не са такива едни като хлебни/така някак ми се струват като се опекат тези който правих/.Благодаря!

# 281
  • Мнения: 535
Здравейте моля ви подскажете бърза и вкусна рецепта за бекон в йенско стъкло имам праз, маслинки, морков, малко спанак сирене, кис. мляко .. благодаря предварително

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 17:48 от lusia_

# 282
  • Пловдив
  • Мнения: 473
здавейте аз с въпрос за фалшивата шкембе чорба мярнах някаде рецептата но не успявам да я открия.

# 283
  • Мнения: 1 986
Фалшивата чорба е от варено пиле и после я правиш по стандартната рецепта-прясно мляко, запръжка и люто.Simple Smile

# 284
  • Пловдив
  • Мнения: 473
о благодаря и аз така си мислех но все пак да попитам знчи става с обикновенно пилешко бутче

Общи условия

Активация на акаунт