Отговори
# 270
Здравейте! Можете ли да ми помогнете с рецепта за тесто за дебела и пухкава пица! Досега винаги като пека пица, тя  винаги става твърда отдолу и от страни при печене, може би при мен е грешката и не я пека както трябва?

Перфектното предложение:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=418520.0
  Още 1 глас за същата!  Peace

# 271
Здравейте момичета.В училището на моят син има конкурс за най-доро българско ястие,и той решил да се запише,т.е. мама трябва да приготви това ястие.Искам да е нещо оригинално,не като изтърканите чушки с боб,мусака или баница със сирене.Спряла съм се на капамата ,защото много я харесвам и я правя всяка Коледа.Но знам че тук има страхотни майсторки в кулинарното изкуство и може да ми предложат нещо много по интерестно.

# 272
Здравейте !!!Търся рецепта от моето детство,нещо като тиганички ,само че моите като ги изпържа стават  като малки мекички,а тези които мама правеше ставаха  кръгли като малки топчици  newsm78 Единственото което си спомням е че мама правеше някаква смес подобна на тази за палачинките,и от там с лъжицата - в сгорещеното олио,но каква е точната рецепта и как  се казват............ако някой се сеща за какво става въпрос моля помагайте  Hug

# 273
Здравейте !!!Търся рецепта от моето детство,нещо като тиганички ,само че моите като ги изпържа стават  като малки мекички,а тези които мама правеше ставаха  кръгли като малки топчици  newsm78 Единственото което си спомням е че мама правеше някаква смес подобна на тази за палачинките,и от там с лъжицата - в сгорещеното олио,но каква е точната рецепта и как  се казват............ако някой се сеща за какво става въпрос моля помагайте  Hug
   Пробвай тази рецепта.
  Май в БГ те се наричат колачета.  Simple Smile

# 274
  • Разград

И от мен едно предложение http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=490691.msg14860854#msg14860854

# 275
Здравейте!Имам едно шишенце с ром,който бях купила за щолен.Бихте ли ми предложили някоя рецепта,в която  да мога да  го оползотворя?Благодаря!

# 276
Здравейте момичета.В училището на моят син има конкурс за най-доро българско ястие,и той решил да се запише,т.е. мама трябва да приготви това ястие.Искам да е нещо оригинално,не като изтърканите чушки с боб,мусака или баница със сирене.Спряла съм се на капамата ,защото много я харесвам и я правя всяка Коледа.Но знам че тук има страхотни майсторки в кулинарното изкуство и може да ми предложат нещо много по интерестно.
Лозови сарми с - изглежда много добре в плато..

Агнешко бутче с дробсарма....

# 277
Да ми дадете идеи за соленки с жълтъци  Praynig останаха ми три броя и не зная в какво да ги оползотворя newsm78

# 278
За мамата с българското ястие - потърси във форума, имаше тема за типично бг ястие, оказа се, че доста неща, които си мислим, че са български не са точно такива, така че открий темата, мисля ще ти е полезна.
Успех!

# 279
max-mama  изглежаха точно така !!! HugЗнаех си че все някой ще помогне,добре че сте вие,благодаря на всички от сърце!!!

# 280
Здравейте искам да помоля за рецепта за кифлички,но да не са такива едни като хлебни/така някак ми се струват като се опекат тези който правих/.Благодаря!

# 281
Здравейте моля ви подскажете бърза и вкусна рецепта за бекон в йенско стъкло имам праз, маслинки, морков, малко спанак сирене, кис. мляко .. благодаря предварително

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 17:48 от lusia_

# 282
  • Пловдив
здавейте аз с въпрос за фалшивата шкембе чорба мярнах някаде рецептата но не успявам да я открия.

# 283
Фалшивата чорба е от варено пиле и после я правиш по стандартната рецепта-прясно мляко, запръжка и люто.Simple Smile

# 284
  • Пловдив
о благодаря и аз така си мислех но все пак да попитам знчи става с обикновенно пилешко бутче

Общи условия

Активация на акаунт