Отговори
# 540
  • Мнения: 1 352
Здравейте  Hug
търся една рецепта за питки, вързани на възелчета, и намазани с ароматни масла. Виждала съм ги на снимки тук, но рецептата е от един друг готварски сайт  Wink но там не можах да ги открия.


http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/DESSERTS/bread/recipe_135.php


Благодаря   bouquet как ли не ги търсих - ароматни , с масла, ама за вкусни не се бях сетила  Laughing

Питките на Карина се водят. Следващия път така ги търси  Peace.

# 541
  • Мнения: 111
Можете ли да ми препоръчате замразени пилешки шницели, от тези готовите , които трябва само да се изпържат. Търся такива, които вътре са си истинско месо. На марките , които до сега съм пробвала вътре е някаква смляна маса , в която не се знае какво точно има Simple Smile

# 542
  • Мнения: 1 777
Можете ли да ми препоръчате замразени пилешки шницели, от тези готовите , които трябва само да се изпържат. Търся такива, които вътре са си истинско месо. На марките , които до сега съм пробвала вътре е някаква смляна маса , в която не се знае какво точно има Simple Smile
Не мога да ти препоръчам нищо ,защото не купувам полуфабрикати.
Защо не вземеш пилешко филе и не си го панираш.

# 543
  • София
  • Мнения: 1 231
Момичета помагайте моля,баща ми иска една манджа дето майка му я е правила някога(е да ама няма рецепта)Как ще ме разберете не знам,някакви кюфтета печени във фурната със много гъст сос от печено брашно  newsm78 рових по нета ма нищо не намерих.Само това си спомням,че брашното се запичаше и ставаше кафяво няма домати вътре.Сега сте вие  Praynig
По описанието ми прилича на кюфтета с бял сос.
Ето една рецепта само ,че не е на фурна. Simple Smile

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=285417.msg7224463#msg7224463

http://geriblog-bg-recepti.blogspot.com/2009/07/blog-post_11.html
Не е това соса е гъст с вилица и нож да го ядеш и е кафяв на цвят.Никой ли не е готвил такова чудо  ooooh!

# 544
  • Мнения: 22 867
Не е това соса е гъст с вилица и нож да го ядеш и е кафяв на цвят.Никой ли не е готвил такова чудо  ooooh!

didolinaa, виж и тая рецепта, сосчето ства гъсто и кафеникаво, но чак да се реже с нож..........въпреки че, ако се държи повече във фурната или е с повече брашно, знам ли.... newsm78

800 гр телешка кайма, 1 яйце, 1 филия бял хляб, 50 гр.масло, 2 с.л. препечено брашно, 2 моркова, парче целина, магданоз сол.
Сваряват се едро нарязаните моркови и целина. Получения бульон се прецежда, посолява леко, към него се прибавят разбитото на кашичка брашно и маслото.Прави се гладък сос, който се вари до сгъстяване.
От каймата, яйцето, магданоза и накиснатия във вода и отцеден хляб се омесва гладка смес, оставя се да постои малско на студено.
Правят се кюфтета, редят се в намаслена тава и се пекат в умерена фурна. Когато са почти готови, се заливат със соса и се допичат на тих огън до готовност.

Ако искаш, направи му бързите кюфтенца с кисело мляко на фурна от бъчи, с гъсто сосче са и много вкусни, може пък да му харесат! Peace   bouquet

# 545
  • При децата ми
  • Мнения: 7 288
Привет момичета!
Имам един килограм свинско рагу, идеи някакви? Hug

# 546
  • Мнения: 1 983
Сготви го с бял боб.Няма такава вкусотия! Simple Smile

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:_KlVF8fjXeI … rce=www.google.bg

# 547
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Момичета помагайте моля,баща ми иска една манджа дето майка му я е правила някога(е да ама няма рецепта)Как ще ме разберете не знам,някакви кюфтета печени във фурната със много гъст сос от печено брашно  newsm78 рових по нета ма нищо не намерих.Само това си спомням,че брашното се запичаше и ставаше кафяво няма домати вътре.Сега сте вие  Praynig

Didolinka, майка сега ми разказа, че едно време са правили подобна кашичка за малките деца, но е била варена.. Брашното са го запичали в тигана. Поставя се брашното в тигана и на средно силен котлона се препича, като постоянно се бърка, да не изгори. След като получи приятен кафяв цвят, се прибавя вода и вече по желание - захар или малко сол и сирене.  Но да се пече във фурната, не знае и тя.

# 548
  • Мнения: 1 775
Хартийките за печене на мъфини трябва ли да се намасляват предварително преди да се сипе сместа вътре, понеже 2 пъти правя без да намаслявам и половината кексче остава по хартийката  Thinking
Пробвай този път тогава с намасляване. Пеп-40 беше писала, че просто има някои, които и така и иначе си лепнат. Аз лично до сега не съм намаслявала хартийките.

А като стана дума за тях аз да питам нещо, че ще ми е първи опит. Днес си купих такива хартиени, но нямам други подходящи форми -силиконови или купички за крем, нямам си никакви. Мога ли да си ги ползвам и редя спокойно в обикновена тава, не е проблем, нали?

# 549
  • Мнения: 1 775
Та ще правя бутерки - може ли да сложа отдолу от алуминиевото фолио вместо хартия  Hug

Слагай, слагай, то всички свикнахме на лекото и мекото! Grinning

Хитрооо.  Laughing Ще ме научите мене вие, няма как. А за всяко нещо, което пека в тава ли мога да минавам с номера или само при сладки и тестени?

# 550
  • София
  • Мнения: 1 231
Venetta точно нещо подобно е ама като не го знам какво е,ровя си даже по готварските книги и не намирам нищо  ooooh! къд епа баща ми се сети за това чудо не знам.
Благодаря на всички момичета който се отзоваха и ми дават идеи.   bouquet

# 551
  • под тепетата
  • Мнения: 11 146
Be Light , дано не е късно - недей директно в тавата да слагаш хартиените кошнички.Сложи ги в чашки за кафе. Ако е късно, значи знаеш какво се получава ...

# 552
  • Мнения: 2 653
tzarina , ето една рецепта, препоръчана от ЧерЕн_ШокоЛад - не съм успяла да я пробвам още, дано ти свърши работа :

Млечна баница с дом юфка

....
Бихте ли ми казали някакво ориентировъчно количество на захарта, че съм на режима на Лидия Ковачева и няма как да опитам от сместа дали е добре на сладост.1 чч кафява захар дали ще е достатъчно?

# 553
  • Мнения: 1 775
Момичета, някоя от вас случайно да е попадала на тема за приготвяне на чайчета? newsm78 Много обичам да си пийвам горещ чай, даже посред лято Crazy обаче вече ми омръзна този джинджифилов чай и искам малко да разнообразя...

Комбинации от билки, импровизирай, добавяй ябълкови кори и канела примерно. Поне за зимата това се сещам.  

Be Light , дано не е късно - недей директно в тавата да слагаш хартиените кошнички.Сложи ги в чашки за кафе. Ако е късно, значи знаеш какво се получава ...

 Laughing

Мерси. Не е късно, от време питам, че да знам. В нормални чаши за кафе така ли, няма да се спукат?

# 554
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Venetta точно нещо подобно е ама като не го знам какво е,ровя си даже по готварските книги и не намирам нищо  ooooh! къд епа баща ми се сети за това чудо не знам.
Благодаря на всички момичета който се отзоваха и ми дават идеи.   bouquet

Дидолинка, освен да опиташ, да направиш такава кашичка в солен вид, да сложиш вътре кюфтетата и да запечеш във фурната. Мога да си представя, че ще се получи нещо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт