За отслабване ни е любим Дюканският режим - 245

• 32 152
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
  • NICE,FRANCE
Skarlet,аз имам същата и съм много доволна Grinning

# 226
Здравейте, искам да споделя с вас наистина какви проблеми срещам с този режим, може да ми помогнете някак.Купих книгата, разучих всичко, дори мисля че съм се записвала и в темата, но на мен ми е трудно да приготвям толкова различни неща само за мен, пък и честно казано ми излиза и скъпо този режим.У дома имам късмета да разполагам с домашни меса, консерви и т.н нали се сещате от село, но трябва и да се купуват много от продуктите.Не очаквам да дойдете у нас и да ми готвите или да пазарувате за мен, но просто се интересувам при вас забелязали ли сте храненето Ви по този начин да е увеличило разходите ви за хранителни продукти, и въобще как се справяте с разнообразието в менюто без да ви досади и да предадете фронта.Иначе в момента съм около 93 кг Embarassed, при ръст 170 см и въобще не се харесвам, дори доста се депресирам, много ще се радвам ако ми помогнете да се включа успешно с Вас и отслабна, пиша ви наистина какво си мисля и ще се радвам да ме разберете.....

# 227
  • Лутаща се
Кафе пия постоянно. Но не то ми помага, а нещо друго.
Колкото и да ме е срам ще ви кажа. В къщи вече даже и кучето научи - запаля ли вечер цигара, значи ще се ходи в 00 и се класира първо до врата  Embarassed Mr. Green
 /Пояснение: домашно куче, дето като ходи на разходка после бърза да се прибере, за да ... се изпиша в тоалетната/  Laughing

# 228
  • Лутаща се
Skarlet,аз имам същата и съм много доволна Grinning

Довечера ще се разходя до Техномаркет. Ако имам проблем с експлоатацията ще удариш едно рамо.  Heart Eyes

# 229
  • Лутаща се
Здравейте, искам да споделя с вас наистина какви проблеми срещам с този режим, може да ми помогнете някак.Купих книгата, разучих всичко, дори мисля че съм се записвала и в темата, но на мен ми е трудно да приготвям толкова различни неща само за мен, пък и честно казано ми излиза и скъпо този режим.У дома имам късмета да разполагам с домашни меса, консерви и т.н нали се сещате от село, но трябва и да се купуват много от продуктите.Не очаквам да дойдете у нас и да ми готвите или да пазарувате за мен, но просто се интересувам при вас забелязали ли сте храненето Ви по този начин да е увеличило разходите ви за хранителни продукти, и въобще как се справяте с разнообразието в менюто без да ви досади и да предадете фронта.Иначе в момента съм около 93 кг Embarassed, при ръст 170 см и въобще не се харесвам, дори доста се депресирам, много ще се радвам ако ми помогнете да се включа успешно с Вас и отслабна, пиша ви наистина какво си мисля и ще се радвам да ме разберете.....

И аз осъзнавам, че този начин на хранене е по-скъп. Но като се замислих прецених, че повече държа на външния си вид. А и на здравето си. Лишавайки се от белия хляб, сладкишите и мазните меса работя за себе си. А и това са продукти, за които преди съм давала пари, а вече не. Т.е. пестя от едното за сметка на другото. Ти поне имаш месото от село, а аз и него купувам.
Вярно е, че отскоро спазвам режима, но всички тези мисли, които сподели ти и на мен ми се въртяха в главата.
Готвя по-малки количества от преди и предимно в МВ или на тиган /тефлонов/ без мазина.

# 230
  • Пловдив
Няма какво да се лъжем. Доста от продуктите са сравнително скъпи удоволствия - обезмасленото сирене Екскуиза, месата са само част от позволените храни по висок ценови клас. Ако тръгнем да сравянваме с картофи, леща ориз - разликата е огромна. Обаче аз преди режима ядях промишлени количества шоколади, вафли, сладоледи, сиропирани и тестени изделия. За мен е общо взето едно и също.
Аз си купувам два вида кисело мляко примерно: По простичко за 50-60 ст. 2%, което слагам в кремове и го разреждам с водичка в крема стабилно. И малко по скъпо за директна консумация.
И с изварата процедирам по същия начин. Пазарувам от Метро, вярно, че е в по голямо количество, но една извара олимпус там беше около 1,8 лв. Пък днес в Кауфланд беше 2,36. Има си малки трикове, за поевтиняване, но като цяло доста удря по джоба, най вече защото се храниш, редовно, качествено. Желая ти успех.  Simple Smile
Аз сега си пека хлябче за три дни напред, направих си и крем, кифтета. Бетонирах се за утре.

# 231
nin4e,тук много често сме си говорили за икономическата страна на режима и искам да ти кажа ,че не излиза по-скъпо.Това са все пак няколко месеца ,не е за цял живот.После ,както ти каза и скарлет71 спряхме да купуваме бисквити,семки,ядки,шоколади абе всякакви такива занимавки дето си бяха голямо перо в бюджета.
Аз основно се храня с пиле,риба,яйца,мляко,зеленчуци,плодиве  и чат-пат кайма(вече съм в 4 фаза).Плодове и преди сме купували,обаче преди купувахме и много газирано,сега си караме на вода и айрянче и най-много като имаме гости да купим кола-лайт. JoyГотвим за фемилито ,готвим и за нас (двете със свеки сме на режима).И не излиза нито по-скъпо ,нито по-ефтино,щото спестяваме от доста неща.Пък и в края на краищата здравето е по-важно.Ти сега си мислиш ,че ако караш на печени пилета ,няма да можете да се справите ,но режима не е само пилета ,това са и дробчета ,и воденички,сърца,риба (основно ядем скумрия).Преди 10кг картофи свършваха за 1 месец (5 членно семейство сме),сега 5кг отиват за месец.Аз Ескуиза рядко купувам ,може би на 3 месеца веднъж я взема,я не .Изварата ни е 2,50 на кг.Пуешко месо купуваме от време на време ,което е 7,40 на кг.Така че танту за кукуригу както се казва. Joy

# 232
  • Лутаща се
Моят нещастен опит в приготвянето на кремче и торта - снощи:
Кремчето ми тази сутрин продължаваше да си се "плиска" в хладилника. А блатовете за торта станаха превъзходни, докато не ги развалих с въпросното кремче.
Какво е съотношението "течност : желатин" за кремче и за "сирене" - т.е. не толкова желирана смес и доста желирана?

# 233
  • Пловдив
skarlet71, за твърдо желе на 500 мл течност - 1 желатин. Но ако течността ти е по вискозна може да желираш успешно и 700 мл. с него. Аз попринцип не си играя с един желтин - правя два литра крем, който сгъстявам с 3 желатина и то от тези на Биосет, които по мое мнение са добри и значително по изгодни от на др. Йоткер.

# 234
Ninche, аз пак забелязах, че нещо май се презапасявам...Като отида в магазина, купувам от всичко по много:)) Незнам защо така, явно вътрешно съм много мотивирана за тази диета и по този начин, като че ли подсъзнателно си казвам ето колко много неща мога да консумирам, дори не гладувам и слабея.... и всичко, което би било режимно го купувам, но защо ли по много?!?  ooooh!Няма да се свършат продуктите в магазините, я:))

Та сега и без това съм с грипна инфекция и трябва да пазя къщата, та ще ползвам от "запасите"...

Аз всеки ден пия турско кафе и пак не ми действа Азале

Приятна вечер на всички и бъдете здрави!

# 235
И аз да се изкажа относно финансовата част Simple Smile
Споменах вече, че съм безработна и скоро няма да мога да започна работа по ред причини, от което следва че страдам от перманентно затъмнение в портфейла:) Старая се да не товаря семейния бюджет с моето меню разбира се. Както момичетата по-горе казаха, наблягам на извара, яйца, скумрия или херинга (която е доста по-ефтина), пиле, дреболии... от зеленчуците предимно зеле (една зелка средна за по-малко от левче), трудно е да, но се справям някак си. Има дни в които откарвам само на яйца, извара и кисело мляко. Знам, че не е много правилно да липсва месото, ама като нямам в момента да дам на детето и то яде боб, не ми се връзва аз да набивам пържолки.
Инвестирах в едно такова НЛО, което много ме улеснява в готвенето. Особено за печене на риба и кюфтета равно няма Simple Smile Бързо, лесно и чисто!
nin4e, ти имаш късмет, че те снабдяват от село, това е огромно предимство. Не е казано да изяждаш по няколко кила месо на ден, за да има ефект от режима. Хапвай си нормално, но не гладувай разбира се. Сигурна съм, че ще се справиш, щом си се заела да подобриш външния си вид, значи мотивацията е на ниво Simple Smile  Hug

Jule, метни един поглед в блога, там народа е споделял различни начини за справяне с WC проблема. И не се шашкай, ще се нормализират нещата. И Дюкан споменава в книгата, че ходенето до тоалетна може да стане доста оскъдно, тъй като протеиновата храна образува много по-малко отпадъци.

# 236
  • Пловдив
Много моля да използвате опция "Редактирай" и да не пускате по няколко поста един след друг.

# 237
Във връзка с финансовия проблем, бих ти споделила моя опит.
Сега правя главно супи с воденички, дюканско телешко варено, супа топчета и т.н. от време на време омлет с пушено пуешко, от изварата си правя псевдо Ескуиза, желирам кисело мляко и си пека триците на хляб.

# 238
Препоръчвам да си правите фалшиво крема сирене ,което можете да намажете на хлебчето от трици...
Пасирате извара с малко прясно мляко,сол и ако искате можете да добавите всякакви подправки,ако искате ранообразие(копър,черен пипер или чубрица и т.н.)....

Понеже аз не понасях вкуса на Ескуизата ,когато бях във ВТОРА,та само така се спасявах.....

# 239
rossykv, Дюкан го е обяснил като "метаболитен синдром" или нещо подобно беше, не съм 100% сигурна. Дефакто колкто по-дълго се "мотаем" във втора, толкова повече започва да се съпротивлява организма. Даже е казал нещо от сорта, че след дълго режимстване организма започва да извлича максимален брой калории от храната. ...

сори, че се намесвам
"метаболитен синдром" е съвсем друго
 Hug

за 00

щом са толкова сериозни проблемите, направи крачка в страни от режима и започни деня с лъжица зехтин
после храненето да е поне 30 мин след него

преди, след и по време на всяко хранене пий доста вода - след хапка по глътка, по глътка и на всеки 5мин между храненията

успех

Общи условия

Активация на акаунт