За отслабване ни е любим Дюканският режим - 245

• 32 204
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Препоръчвам да си правите фалшиво крема сирене ,което можете да намажете на хлебчето от трици...
Пасирате извара с малко прясно мляко,сол и ако искате можете да добавите всякакви подправки,ако искате ранообразие(копър,черен пипер или чубрица и т.н.)....

Понеже аз не понасях вкуса на Ескуизата ,когато бях във ВТОРА,та само така се спасявах.....

Аз редовно си правя подобна разядка/пастет... Бъркам (че ме мързи да пасирам) извара с кис. мляко, сол, чесън на прах, червен пипер и (евентуално-зависи дали съм П или ПЗ) кис. краставички на ситно. Прекрасно става, ако има и насръргани сварени яйца към този разкош. А с него можете да си направите доста неща-да си завиете "чешки" рулца в слайсчета пуешко/пилешко филе, да си го мажете на филийка, да напълните домати за вкусно и ефектно предястие (за този вариант предпочитам в сместа да няма кис. краставички и червен пипер, а наситнен зелен лук и/или магданоз), да оформите топчета с големината на орех (за тях сместа трябва да е по-твърда, с по-малко мляко и пак без краставички) и да ги оваляте в наситнен копър или червен пипер (в този случай не трябва да сте слагали червен пипер в сместа)-получват се цветни топчета за предястие/мезе... Абе може да си импровизира човек Simple Smile

Да се поизфукам, че затвърдих най-сетне 58  Flutter ... Закръглих на 30 свалени килограма...

# 241
Мерси на всички за коментарите, аз това за мръвките от село го писах в смисъл, че сега по това време има едни суджуци и пастърми, също свекито ми изпраща и мляко и сиренце прави бабата, та в смисъл, че при положение имам тези неща и стоят в хладилника, да ида да купя още затова Ви го казах, но явно трябва да не мисля за тях и да вземам колкото за съпружието и малкия.Иначе за запасяването аз разбрах, че е желателно за да имаш под ръка винаги нещо режимно, иначе имам подсладител-от предишния ми опит да започна, триците ги хвърлих- ще купувам нови, като цяло прябва да променя и начина на мислене за храна, а пък ако знаете кои са ми другите любими теми....нашите любими торти,....също така и питките....много обичам да готвя и мисля че и ми се получава Laughing, но явно обичам и да ям Laughing, просто трябва да разуча рецепти повече дюкански за да не е за мен режима извара, мляко и пилешко, така не се получи при мен.Сега си спомням, че и аз имах проблем с WC-то  преза 10-те дни, които изкарах....

# 242
  • Лутаща се
Мерси на всички за коментарите, аз това за мръвките от село го писах в смисъл, че сега по това време има едни суджуци и пастърми, също свекито ми изпраща и мляко и сиренце прави бабата, ....

Решението може би е да кажеш на бабата следващият път, когато колят животно /ако не е прасе де/ да й кажеш, че една част месцето я искаш сурова.
Някъде четох, че сама можеш да си обезмаслиш млякото, като му обираш каймака след като изстине. От него правиш нещо за мъжа и детето и готово - нищо не се изхвърля.
Виж, за сиренето не знам...  newsm78

# 243
rossykv, Дюкан го е обяснил като "метаболитен синдром" или нещо подобно беше, не съм 100% сигурна. Дефакто колкто по-дълго се "мотаем" във втора, толкова повече започва да се съпротивлява организма. Даже е казал нещо от сорта, че след дълго режимстване организма започва да извлича максимален брой калории от храната. ...

сори, че се намесвам
"метаболитен синдром" е съвсем друго
 Hug
Mma, сигурна бях че съм изръсила някоя глупост, но не ми се ровеше в книгата, а не помнех точния израз, което не ме оправдава разбира се. Да поправя стореното поне, става дума за "защитен метаболичен процес", това съм искала да кажа Simple Smile

nin4e, ще го промениш начина на мислене относно храната, не се притеснявай, свиква се. Аз също обичам да готвя (а и много други дюканки) и вися нон стоп в кулинрания да дебна някоя интересна рецепта, която да изфабрикувам веднага. До преди малко месих и правих кремвиршки за домашните, а и на мен сладкишите са ми страст, но само правенето им!   chef Меся, точа, правя струвам и само мириша, не опитвам Simple Smile Направо съм бетон и арматура!

# 244
  • София :(
          Добра ви вечер  Hug
     blue sky , дано успеем да се видим  Hug
     MALVINA , честита месечинка   bouquet
     skarlet71, казали са ти вече за тегленето, така че... избирай си любим Кантарев и на среща с него всяка сутрин  Peace И да знаеш, такова "налазване" добре се отразява, на Кантарев де  Wink
     mirka75, със сигурност не стига, но се надявам, че все ще успееш да откраднеш поне половин час някоя събота  Heart Eyes
     becktin , аз поне, когато съм си позволявала нещо свинско, съм предпочитала винаги една вита шунка, която поне се вижда, че е от месо, но съм я купувала винаги само от кварталното магазинче... Ей, от кога врънкам половиния за такова НЛО, ама той не, та не, че и убедителни доводи вади, да му се не види  ooooh! Друг е въпроса къде ще го завра и него, че в кухнята ми уредите са вече на четири ката, ама на - мерак  Blush
     nikolincheto , няма как да стане иначе... Малцина са късметлийките като TheNMaster, nelsun и още 5-6, които си хапват, е, не безконтролно де и задържат свалените килца  Peace А дали ще си права за мен, зависи само и единствено от самата мен  Wink Heart Eyes
      arllina, не са позволени - ЗАДЪРЖИТЕЛНИ СА  Peace
      nanini2 , баш същия е и моя и вече ми писна от "асансьорното" му поведение, ама на - прасе яло, прасе се претеглило  Blush И да те успокоя - жива съм, въпреки намесата ми в рецептата. То не че е кой знае какво - капнах в сместа от оцет и вода и малко соев сос - режимен, а оцета ми беше балсамов. И днес даже поминувах на такава рибка   Yum
     nin4e , гледам, дали са ти достатъчно идеи за поевтеняване на режима, аз пък да ти кажа за разнообразяването - много готвеме, мила, ама много. Първо, че готвеното излиза по-евтино от скарата и печените пилета, второ, че можеш да си правиш различни и разнообразни ястия, супи, десерти. Имам чувството, че ако започна да готвя по две рецепти от блога на ден, поне две години няма да хапна едно и също два пъти  Peace Та това е - разумно пазаруване и яко висене на печката, ама те и двете действат отслабващо  Wink А ти както имаш и "бонус" от село ехеее, поне за прехраната да домочадието не мислиш. И дай да не си говорим за "ония" теми, че едното ми око е вечно там и все бъркам нещо за милото, а той е станал объл, та объл вече  ooooh!
      Jule , всички сме имали такива периоди - когато във втора нямаме изхранване. Само обема на камерата ме спираше тогава да не изкупя половината Метро, но пък за сметка на това паразувахме три пъти месечно. Сега с количеството от един тогавашен пазар се изхранвам три седмици. Направо се чудя как сме устисквали финансово  Shocked
      desitka*, хайде скоро да се похвалиш и със затвърдено 57  Hug
      Май ще стане интересно тази вечер тук, но... аз съм като пребито куче, така че само ще напомня

Софийска среща на 12.02 от 13 часа в Дивака на Гладстон. Единственото условие е да си носите доброто настроение и широките усмивки  Hug    

И да раздам козинките, че без тях на къде!?

Лека, мека, палава, розова и режимна нощ от мен  Hug Hug Hug

# 245
Здравейте момичета ! Добър вечер!   bouquet
Така : аз мисля да почна диетата на 15- ти  .
Имам само един проблем , ако мога така да го нарека , или по скоро една несигурност, надявам се вие да ми я изясните.
Значи , 3 дни в седмицата (петък , събота и неделя) работя в едно заведение, което предлага дюнери и пици. Естественно , работниците се храним там вечерта.  Разбирам , че тези храни никак не се връзват с режима, НО - единственния вариянт който измислих е да ям - само от пилешкото месо което използват за дюнерите и зеленчуците - без нищо друго - в чиния да си го сложа и така да го ям чисто само месото и зеленчуците. Незнам дали това е правилен вариянт - вие какво ще ме посъветвате?  Praynig

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 22:58 от ihkk

# 246
  • Лутаща се
Здравейте момичета ! Добър вечер!  bouquet
Така : аз мисля да почна диетата на 15- ти  .
Имам само един проблем , ако мога така да го нарека , или по скоро една несигурност, надявам се вие да ми я изясните.
Значи , 3 дни в седмицата (петък , събота и неделя) работя в едно заведение, което предлага дюнери и пици. Естественно , работниците се храним там вечерта.  Разбирам , че тези храни никак не се връзват с режима, НО - единственния вариянт който измислих е да ям - само от пилешкото месо което използват за дюнерите и зеленчуците - без нищо друго - в чиния да си го сложа и така да го ям чисто само месото и зеленчуците. Незнам дали това е правилен вариянт - вие какво ще ме посъветвате?  Praynig

Защо на 15-ти? Започни на 14-ти. Така ще имаш сигурни 4 режимни дни до петък. Нали се сещаш - ударната фаза. Та да не се изкушаваш от зеленчуците около пилешкото - забранени са.

# 247
Защо на 15-ти? Започни на 14-ти. Така ще имаш сигурни 4 режимни дни до петък. Нали се сещаш - ударната фаза. Та да не се изкушаваш от зеленчуците около пилешкото - забранени са.

Да, това ми е  най-малкия проблем, спокойно мога да започна на 14, но аз питах за след ударната фаза!  Hug

# 248
ihkk  Според мен, а и ти най-вероятно си наясно че месото в дюнера изобщо не е чисто месо - нъвърляни са разни мръвки, кожи, кости, хруцяли ипрочие на шиша и след доста опичане те си хрупкат и си нямаш и на идея просто какво ядеш. за зеленчуците...като ги знам как се режат по-отраничко и после не приличат на нищо, и са опушени и опръскани от приготовленията на дюнерите... ooooh! ooooh! ooooh!

Моя съвет, ако наистина искаш да си режимна - или не близвай от това и си носи яденето от вкъщи, или в най-краен вариант си отбирай месо в суровия му вариант (имам пред вид точно това - чисто, не тръсто без кожи и други бонуси към него) още преди да накичите шиша. След което обърсваш хубаво със салфетка плочата където печете питките и другите му там неща, хвърляш месцето, джуркаш го 5 мин и си режеш 1 домат или някаква краставица, или зеле или там какъвто зеленчук има под ръка Peace

И това значи ли, че като работиш петък, събота и неделя там си се спряла на 4П/3ПЗ за втората фаза? newsm78 Защото вече се отрича тази схема. И ако ги редуваш 1/1, 2/2,3/3 или там както ти решишш какво правиш в случай, че ти се падат П дни и ти си на работното си място newsm78
Хубаво е да си прочела книгата, но си напрви и план график на ударната, на схемата за след това, зареди си хладилника, измисли си менюто, подготви си и рецепти за готвене и прочие...Имаш доста време до 14ти или 15 за потготовка, която обаче не е само психическа и четене на книгата Peace Режима си е един вид стратегия  и надцакване на собствения си организъм Peace

ЕДИТ:
Десии пу-пу-пу. Браво на тебе Hug Айде види му се края вече Praynig
Кleeе да ти е честита придобивката, и със здрави и постоянни кг да си я ползваш. И поздравления за сесията Peace
Другите преди Мимсс - споменавам ви, но няма да я повтарям сега същата черга Peace Тя Мименсита си знае работата Peace
Пък аз да ви се поФаля видях два пъти 56-цата на кантара (56,800 и 56,400)и днес сутринта рече и отсече 58,900 Shocked #Crazy Shocked #2gunfire #Cussing out Направо бях в шок, получих сърцетуп, причерня ми, падна ми пердето - бях на път да го изхвърля. Излизам от спалнята и отивам да си пия кафето с мъжо и той - Кво са ти потънали гемиите, бе златце? викам - е как няма да са, като съм с 2килограмов плюс. И той  - с кво си Shocked???? Теглих му на акъла си една майна, че грам съпричастност няма към моето нещастие и го пратих да се изтегли и той. Ами и той беше 58,900 hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha Попсувахме го, рестартирахме го, махахме, слагахме батериите (баси почти нови са, на има няма 2 месеца) и нашия изпиука и сдаде багажа. Мъжо излезна и се връща след час с нови батерии, сложих му ги -  еее пушка ви казвам, изпиука пак, всичко ОК, ама ми са се затрили данните от последните мерения и сега много ме е яд. Но най-важното, че с новите батерии показа 57,600 Laughing Laughing Laughing пък вече си бях изпила и кафето и бях и закусила Laughing

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 23:59 от ANNAFACE

# 249
 Hug Hug Hug
Влизам да се похваляя...
Сесията свърши успешно.Взех и последния изпит newsm44 ,
днес  Кантарев ме обича и ме показа 48.5  newsm53
иии нали съм си четирилистна  Flowers Four Leaf Clover , отиваме до Кауфланд да си взема мляко, извара, пилешко и както вървя гледам ел.кантари на промоция по 11лв. #Crazy Естествено го грабнах и викам ще си направя вече един подарък  Laughing ,пък тати го взима и вика..не, ние ще ти направим за успешната сесия  newsm62 newsm68
Абее хубав ден, но съм най-щастлива, че сега ще мога да следя всичко и да давам точни отчети  Heart Eyes

Хайде лягам, че ми се взе тока пак тези дни  newsm46
Приятни сънища на всички!
Ще се видим на кафенце утре   Hug

# 250
Добър вечер, дами!
Да ви питам за цаденото кисело мляко, с колко процента масленост да е?Гледам майка ми взела със 10% на OLYMPUS, ама множко ми се стори, та реших и вас да попитам.Иначе попаднах в БИЛЛА днес на “OLYMPUS” Authentic Greek Strained Yoghurt 2% та викам, къде къде е по-добре, a?
И ако наистина е по-добре, то има ли значение в количеството, което ще поемам на ден?

# 251
Тонче....Мерси за милите думи,че само аз задържам постигнатото,но не забравяй и Нелсънчето......Ей го на и Мименсита го каза......
Не става въпрос,че ядем всичко "на корем" и не пълнеем.....Точно обратното е!
Ядем(нережимности)! Но внимаваме да не прекаляваме и да не е всеки ден.
Това е формулата!
Ако днес си ял пица-утре не ядеш!
Ако днес си ял паста или торта- утре не....
И така с всичко!
Е,има празници и поредици от празници....Тогава човек нормално се ......освинва.... Mr. Green
Но,важното е да се спре навреме(да не се отпуска мозъка и да почнеш да си намираш оправдания) и след като свършат празниците да се "вземеш в ръце".....Да продължиш по старому.....
Така организма си влиза в релси и няма поражения.....
Между другото да споделя......Покрай празниците и голямото ядене......Организма ми си искаше триците сутрин и водата през деня....Ако пропуснех да пия вода се събуждах посред нощите и надигах едно шише до леглото ми.... hahaha...Абе,пак казвам,че режима е страхотен само ,ако се спазва...Иначе е ден до пладне резултата,който е постигнат!
Съвсем отговорно казвам,че режима действа и ,ако сте достатъчно мотивирани нищо не може да ви спре да постигнете мечтата си!

# 252
Мастърче, Нелсън, нареждам се до вас, пък ако ще небето да пада  Laughing
Дали ще ми повярвате, ако ви кажа с какво нетърпение чакам П-четвъртъка? Усещам го като изпитание за волята си, а петъците ми са си чисто ПЗ. Напоследък всички поводи за почерпка са в четвъртък - що черпня отказах... Иди обяснявай, че само в четвъртък се ограничаваш. От една хапка нямало д надебелея, то като било само за един ден, що съм се занимавала...

# 253
И аз се присурквам.
Абсолютно подкрепям Мастърчето, има моменти на отпускане, но въпросът е да се вземат скоростни мерки срещу пораженията.За четвърта фаза говоря.
Нелсънчето се върна с 3 кг. от Франция, но ги разкара веднага, аз се върнах с над 4кг. от отпуската и ги свалях 1 месец, но сега съм си на кг от миналата година.Това ми беше първото изпускане, надявам се да не се повтори.Не съм се връщала във втора, просто ограничих количествата. От януари месец пия Хуск,  сутрин по 3 мерителни лъжички.Последната ми новост е, че спрях млякото.Само по 1 лъжица за кекса от трици и на пяна в кафето.Не съм кърмаче в крайна сметка, че да се наливам с по 2-3 чаши на ден.И спорт всеки ден с редки изключения.Това е истината.Нека си приказват, че Режимът не работи.Просто си иска постоянство и мотивация.

П.П. В четвърта съм от 1 година и 5 месеца.

# 254
  • София :(
          Добро утро  Hug
     Хайде на кафетоооо

Тази сутрин посоката на движение на асансьора, така де, кантара при мен е нагоре, обаче вече не ме впечатлява - днес нагоре, утре надолу - такъв е живота  Party Важното е че е петък - избутахме и тази седмица и е време да се наградим с по някой "протеин"  Wink
      Триците ме чакат, пък посла и на работа трябва да се ходи  ooooh! Така че...
            Усмихнат, слънчев и режимен ден  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт