Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 16

• 77 694
  • 766
  •   1
Отговори
# 735
  • Анкх-Морпорк
Зарежи ги тия "специалисти". Не всеки с диплома за лекар лекува...
Моят син  на няколко пъти беше на косъм да си отиде, поради "специалисти"... Нито четат, нито се интересуват, нито вникват в случая... Някои са прекалено велики, за да вземат да научат нещо.
Но аз си взех поука, да слушам малко повече майчинската си интуиция, защото досега тя не ме е излъгала.
Сигурна съм, че си една прекрасна майка и детето ти има нужда от теб - таква, каквато си  Hug

# 736
  Благодаря ти за подкрепящите думи,firebird! Heart Eyes

Сравнително скоро една чудесна позната изказа много ценна за мен мисъл.
  "Детето ти ,освен теб има и собствен път,собствена работа!"

Явно е такова неслучайно!И то най-вече за себе си!
   Наистина е излишно да се самообвиняваме и да не приемаме себе си в реалната ситуация.  Peace

# 737
  • София
Аз вече не се самообвинявам за нищо. Психоложката ми обясни, че само добрата майка изпитва угризения, че не е направила достатъчно за децата си. И спрях да се самообвинявам какво би било и какво може да е. Започнах да мисля какво мога да направя от тук насетне. И вече не изпитвам угризения за миналото, а мисля за бъдещето и какво мога да предвидя и предодвратя. Според психоложката трябва да мисля два хода напред...............Старая се.

Обаче има и разлика между самообвиняващата се и отчаялата се майка  Naughty

# 738

Обаче има и разлика между самообвиняващата се и отчаялата се майка  Naughty
   Кажи повече,Катина!

# 739
  • София
А ти можеш ли да си отговориш на този въпрос сама? Как мислиш отчаяна ли си или само самообвиняваща се?

Hug

# 740
  Катина,беше ми интересно да развиеш твоята мисъл.Просто да кажеш повече.  Simple Smile Hug
  С интерес чета разсъжденията ти.

А със себе си съм си наясно.   Simple Smile Peace

# 741
  • София
Оооо така кажи  Mr. Green

Когато бях отчаяна нямах желание за нищо друго освен да търся отговорите на "защо на мен?" и "ако........? Чудех се кого да обвиня, представях си какво бих могла да направя вместо........ако се върна назад. Търсех си причина да не се метна през балкона......бързо си намирах де, явно не ми се мре много  Laughing. Самосъжалявах се, че нямам достатъчно пари да го заведа ...някъде на поредната панацея......Мислех си, че ако Мишо имаше късмет щеше да се роди при друга майка - по умна, по красива, по опаричена. Изпитвал ли го е някой това. Смятам, че тогава съм била отчаяна и непродуктивна.

Вече се убедих - по трудния начин разбира се, че може и без пари и без акъл и без липсващия ми чужд език. Всичко си го има написано на бълг език в две три статии ( за аутизма имам предвид). Много е важно нагласата с която го прочитам. Ъгъла през който го разбирам. Всеки път, когато чета даден текст го разбирам колко отдавна ми е бил пред очите и колко правилно и ясно е написано, но просто не съм го разбрала преди. Един вид вече добих самоувереност в себе си, намерих себеуважението си. Това последното беше много важно и ми беше дадено като цел от психолога на детото.

Знаете ли, когато в самолета стане авария и паднат маските, които подават кислород на кого се слагат. На майката или на детето (има само една маска)...............
Слага се на майката, защото тя ще намери начин оживявайки да спаси и детето си.

Това ми го каза психоложка и го разбрах така. Намери себе си, оцелей, спаси себе си и само така ще спасиш детето си.

Селма всички изпадаме в някакви дупки. Важното е да намерим причина да изплуваме от там. Да намерим причина да оцелеем заради децата си. Имаме се една друга и можем заедно да си помагаме нали  Hug

Абе пак минах с приказките си през околовръстното  ooooh!

Идеята ми май беше, че отчаяната майка не изпитва желание да се бори и да живее, а самообвиняващата се си мисли какво още мога да направя, кое изпуснах за да го направя сега. Сори имам диагностицирана логорея и не мога да спра да плещя  Embarassed

Последна редакция: сб, 23 юли 2011, 14:30 от Катина

# 742
Цитат
Знаете ли, когато в самолета стане авария и паднат маските, които подават кислород на кого се слагат. На майката или на детето (има само една маска)...............
Слага се на майката, защото тя ще намери начин оживявайки да спаси и детето си.

Това ми го каза психоложка и го разбрах така. Намери себе си, оцелей, спаси себе си и само така ще спасиш детето си.
    Катина,много ми допадна това!  Heart Eyes
    Знаех си,че има смисъл да се изкажеш!  Hug

Не че съм в дупка,но.....  Rolling Eyes  Мисълта е много хубава!   bouquet

# 743
Филм: Нация на ваксините
http://www.youtube.com/watch?v=YiK-j_wXgZw

# 744

По-профанска и обидна статия, подкрепена с името на професор, не бях срещала..
Нямам дете с аутизъм, но съм учител на такива, следя ви темата и това много ме възмути..

# 745
  • Анкх-Морпорк
Статията наистина е под всякаква критика, после се чудим откъде тръгват градските легенди  ooooh!
Тази проф. Матанова май освен да насочва средства към собствения си център по дислексия друго не прави.

За маските в самолета - ох, Катина, таз твоя психоложка ме убива. Маските не са по една, а има за всеки човек, но майката трябва да сложи маска първо на себе си, за да може да помогне на детето да сложи своята после, защото, ако тя загуби съзнание, то няма да може да й помогне. Смисълът на съвета е подобен, но никой не иска от майката да прави чудеса, за да оживи детето. Или да се предпочете нейния живот пред детския... Който се страхува от самолет, като прочете такова нещо и ще умре от шубе преди да има нужда от маски Simple Smile

# 746
  • София
Вярно, че каза първо на майката  ooooh! а после на детето. Аз какво съм запомнила  ooooh!. Ама пък и явно съм го разбрала смисъла по моему. Ето едни и същи неща се разбират от всеки според собствената му призма. Моята е бая изкривена май. Отивам да се срамувам в ъгъла  Embarassed

Статията е тъпа ясно, ама ме подсети, че като гушнех Мишо и се вдървяваше като дъска и не ме прегръщаше в отговор  Thinking

# 747
    Така е.В самолета има маски за всички. И верно,че има интрукция,ако пътувате с дете,първо сложете своята маска.  Laughing Peace
    Катина,но ти и без това си успяла да предадеш смисъла на съвета.  Hug Даже не съм и се сетила да те поправя.  Simple Smile

zlatnata tolumba,къде учиш такива дечица?  Simple Smile

# 748
В Нотингам, Англия..

Статията е тъпа ясно, ама ме подсети, че като гушнех Мишо и се вдървяваше като дъска и не ме прегръщаше в отговор  Thinking

Катина,
защо е замислената емотиконка накрая?
Знаеш, защо не е отвръщал на прегръдката, нали..

# 749
  • София
Замислих се, колко неща съм забравила. Мисля, че знам защо го е правил, но ще ми е интересно и вашето мнение. Всъщност ще ми е интересно всичко, което можете да ни кажете  Hug

Няма ли да се самонаградим с нова тема - Пепи   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт