Отговори
# 270
Здравейте,

аз също се интересувам за курс по френски език, за начинаещи. Искам да попитам момичетата, които са се записали на курс в Кабината, как точно се дават новите думи. Чуденката ми е като е онлайн и се "виждам" с преподавателя, той/тя как вижда дали съм написала думата правилно, все пак френския доста се различава написаната дума и произношението й. На компютър ли пишете домашни и упражнения за граматиката. Просто се опитвам да си го представя Simple Smile Струва ми се доста удобно вкъщи да учиш Simple Smile
Хубав ден на всички!

Здравей! Аз в момента се обучавам по френски език в Кабината, тъй като нямах друга алтернатива. Живея в Стара Загора и тук не се събра група в нито един ДО.
Лично аз съм ИЗКЛЮЧИТЕЛНО недоволна от Кабината.

Всичко се прави онлайн в тяхната система- домашни, упражнения и т.н. Представлява нещо като скайп, но без видео връзка. Само си говорите по между си и виждате един общ прозорец, който е "дъската", на която пише преподавателя. Отдолу има друг прозорец, където пишат курсистите. Отсрани е списъкът с участници в класната стая. Това е. Като скайп, но с два диалога наведнъж Simple Smile

Материалът на Кабината е предназначен за 2 часа седмично. Това е тяхната програма още от преди това, която предлагат и срещу свободно заплащане. Материалът не е съобразен с 8-те часа за които им се заплаща. По време на работата с преподавател се вземат и упражненията от урока. Там пък са посочени вече техните отговори, т. е. правенето им е безмислено. Същите тези упражнения, които вече сме ги направили в часа са въпросните ни материали за самоподготовка, с които трябва да прекарваме  6 часа седмично според първоначално зададената програма. Не стига това, но и тестовете след края на урока са отново същите тези няколко упражнения, на които вече наизуст знаем отговорите.

Увеличиха часовете с преподавател, но материалите останаха същите. Сега има общо 9 часа седмично виртуални класни стаи с преподаватели, но в тях се взема един и същи двучасов материал, които се повтаря отново и отново и същите упражнения отново и отново.
Непрекъснато ни се съобщава, че ще бъдат качени аудио материали, система за учене на думи и какво ли още не. Това го чета от октомври откато имам достъп до системата. Вече сме януари и всичко което са направили до момента е да озвучат някои думички в уроците. Докато се усетим и ще бъде м. май и за нас курсът приключва.

Когато имам някакъв проблем със системата или запитване към тях, отговор не получавам. Пуснах им запитване в тяхната вътрешна система за поддръжка преди повече от месец, отговор няма все още.

Мога да продължавам безкрай.
Ако имаш възможност да се запишеш на реален курс с преподаватели на живо, не се колебай. В Кабината трудно ще научиш нещо. Ако и ти като мен нямаш друг избор, жалко. Дай им и твоите 700 лв. от ваучера и предремвай пред компютъра за да си направиш 8.те часа седмично Simple Smile
Сама си прецени дали само за да учиш от вкъщи би се записала там.

# 271
Здравейте,

аз също се интересувам за курс по френски език, за начинаещи. Искам да попитам момичетата, които са се записали на курс в Кабината, как точно се дават новите думи. Чуденката ми е като е онлайн и се "виждам" с преподавателя, той/тя как вижда дали съм написала думата правилно, все пак френския доста се различава написаната дума и произношението й. На компютър ли пишете домашни и упражнения за граматиката. Просто се опитвам да си го представя Simple Smile Струва ми се доста удобно вкъщи да учиш Simple Smile
Хубав ден на всички!

Не знам за френския как е, но аз уча немски и съм много доволна. Преподавателите са много добри и можеш да посещаваш всички нива и виртуални класни стаи. Аз уча 2 дни в моето си ниво (понеделник и вторник), в сряда слизам на по-ниско - А1, за да затвърждавам преминат материал, а в четвъртък се пробвам на по-високото ниво - B1. От другата седмица казаха, че се включват още двама нови преподаватели, дано и те са като останалите.

успех на всички #Crazy

# 272
Много ви благодаря за мненията.
Може би за френския език има по-малко качени материали, може да не е толкова търсен език, но това не ги оправдава все пак. На мен ми се искаше от вкъщи, защото съм с малко бебе, и това би ме улеснило, но все пак наистина искам да науча нещо, а не просто да мине номера.

Благодаря ви пак!

# 273
Аз също съм изключително доволна от Кабината. Уроците за самоподготовка са много добре систематизирани. Включително граматиката и текстовете, които са с много нови думи. В часовете правим упражнения, в които се включва всеки един от учениците и ако нещо не ти е ясно - ти го обясняват веднага. Става въпрос за немски  Wink

# 274
  • София
Препоръчвам с две ръце Ес България - за немски. Вече приключвам първото от трите нива, а именно B1. Преподавателката е страхотна. Стаите са една идея тесни, но броя на хората в групата е добър, дава се възможност на всеки един да участва има много добър баланс между упражнения, граматика, думи, говорене, слушане и т.н.

# 275
Аз също съм изключително доволна от Кабината. Уроците за самоподготовка са много добре систематизирани. Включително граматиката и текстовете, които са с много нови думи. В часовете правим упражнения, в които се включва всеки един от учениците и ако нещо не ти е ясно - ти го обясняват веднага. Става въпрос за немски  Wink
А упражненията за самоподготовка различни ли са от тези, които правите с учител?

# 276

Цитат

А упражненията за самоподготовка различни ли са от тези, които правите с учител?

Започват с тези от урока, и след това продължават с нови и винаги различни. Аз лично съм много доволна от това, защото по този начин имам възможност да се упражнявам. Дори си ги копирам в Word документ, и когато мога ги правя отново.

# 277
Момичета, може би знаете, но езикови школи Айли и Академия са едно и също - мисля, че фирмата е Номинатус - събират се групи и където има зала - на Гладстон или на Княз Борис - там се провежда обучението. От Айли едно от момичетата в темата за изучаващите английски се беше оплакало от некоректно отношение и неизпълнено обещание за започване на група при взет ваучер. Може да е било инцидентно - не знам.
Аз съм учила навремето език в Айли, преподаваше ни една студентка четвърти курс - филология и си спомням, че не успяхме да вземем целия материал от предвиденото ниво. Сега, в друга школа, преподавателката ни е с опит и въпреки че пак се бърза, смогваме.

Исаках да попитам и за отзиви за езиков център Александър? 

Здравейте, уча по програмата английски в Александър и не ви съветвам да се записвате при тях,ако имате други възможности. Още на първия час ни заявиха, че трябва да им върнем учебниците или да си ги купим - при положение,че са вече платени с ваучера и трябва да останат за нас.!! Учебна тетрадка така и не получихме - само някакви ксерокопирани упражнения към тестовете,които са по-скоро за затвърждаване на вече наученото, отколкото за първоначално научаване. Като добавим и измамите с присъствените форми - учим 2 пъти в седмицата, а ни принуждават да се разписваме за 3 пъти (да си вземели по-бързо парите), мисля разбирате,че не са никак за препоръчване. Засичала съм техни курсисти по италиански - и там положението е същото. Надявам се да съм била полезна.

# 278
  • София
Аз също уча френски в Кабината и съм много доволна, увеличиха от 2ч седмично на 4 дни по 2 часа и събота преговор 1 час. Два дни са нови уроци и след това само упражнения  Party Учителите преподават много добре имат много добро произношение и когато не произнасяш думите както трябва повтарят с теб за да свикнеш . Материала според мен е достатъчен ако ти трябва повече се записваш на по-високо ниво  Peace Аз научавам повече и повече и дори мога да провеждам диалог като се има впредвид, че го почвам от нулата този език и никога не съм го учила  Crazy

# 279
В крайна сметка и аз се записах в Кабината за френски език, не намерих друго подходящо, дано съм доволна Simple Smile Така, че от понеделник започвам! Simple Smile

# 280
  • София
кажете как става записването в кабината - къде се пита за групи
аз получих ваучъра скоро и не мога да намеря свободни места

# 281
Аз лично пратих мейл за да ги попитам кога е следващата група А1 по френски език, тъй като така и не видях на техния сайт. Отговориха ми бързо. Френски всички нива започва в понеделник 16.01. Може и да се обадиш по телефон да питаш или по скайп също.

# 282
Аз вчера се записах в Айли за френски от А2. Курсът ще започне от 17.12, но ако не се сформира група ще започне от началото на Януари, което също ме устройва. За забавянето ме предупредиха още преди да ми попълнят уведомлението. А и друг избор всъщност нямам. Работят по Campus.
krisskka, започнахте ли вече курса? Какви са впечатленията ти ако е започнал? Аз също съм за френски, и на мене ми се искаше малко по-високо ниво.
Мерси и поздрави,

# 283
  • София, България
ЧНГ, дано всички си започнете и завършите курсовете, да си научите езиците и да си ги използвате после!!!

Мъж ми и брат ми търсят в момента училище по немски. Не са се много координирали по какво време им е удобно и на двамата, но вечерните групи май не са им вариант. Има ли друг, който търси дневна или съботно неделна група?
Привет и честита нова година!
При нас /Езикова школа Академия/ има дневен, пон. ср. и четв. 15:00-18:10. Ако проявяваш интерес, пиши или звънни на тел. 980 41 53.

Вие от школата ли сте или от курсистите?

# 284
Здравейте, търся добра школа за курс по италиански за София. 

Последна редакция: сб, 21 яну 2012, 03:02 от rum4o

Общи условия

Активация на акаунт