ПЪРВИ клас - епизод 20

• 29 356
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
  • тъгата в мен
хехе !не знаех,че ще има такъв отзвук новината,че нинджата ще е на състезание!Представям си,някой път като ви кажа,че му предстои кандидатстуденстки изпит Joy
Благодаря ви,момичета!

Сега..да ви кажа,че май нещо съм сбъркала с възпитанието на нинджата,което започна от няколко седмици да ме притеснява.Струва ми се,че на мен се репчи и вика,а навън се държи доста.."настъпано" ooooh! Вчера се приближава до едни дечица и то от техния клас и ги пита-Може ли да играя и аз?!?И едно му подвикава-Не!И нинджата се облегна на стената и 10 минути зяпа как другите ритат топката..Уффф.Говорихме много,че всички са равни,че не трябва да го е срам,че топката е на целия клас и ,че изобщо няма да пита-може ли,а хайде,да играем...Трябва много бързо да си посъбера влиянието и да го оставя да се оправя в ситуациите по-наперено и намахано.Може би аз обръщам доста внимание на тази случка,но ме накара да се замисля и докато не съм изпуснала последния влак да понапомпам самочувствието на първолака.

Амбър,бързо оправяне на Светльо.Дано да не е болезено много...Оздравяване и на болните наборчета пожелавам Peace

# 106
Свраче, моят маймун се държи абсолютно по същия начин. Не знам и аз какво да направя. Къде сгреших? Не познавам по-стеснително дете  ooooh!

# 107
Свраче, описваш ситуация, която и аз наблюдавах преди известно време.
Волен, например,  никога не е бил нагъл и нахален и затова се стига до такива недоразумения. Опитвам се да му подскажа как да се държи, но то си е до характер. Мисля, че със времето ще се научи да преодолява такива ситуации. Истина е, че и на мен ми става мъчно, но трябва да се научи да се справя сам.
Повече ме притеснява това, че напоследък (надявам се да е период някакъв) отговаря толкова много. За всичко има готов отговор и често не е много любезен Tired Опитва се да ме наставлява и да налага мнението си.
Чета предпуберитетната тема, но все си мисля, че му е раничко още. Просто не ми се мисли ако започне от сега. 

# 108
И Петьо не е от "непукистите".Т.к живее в една затворена среда,в малък квартал,с едни и същи деца,с които е свикнал още от ДГ го насърчаваме да играе и с по-големи деца и изобщо с деца извън обичайната среда.Виждам промяна и откакто ходи на тренировки,където сам се сприятели с няколко деца и то деца,които се отличават с изявите си.Прави ми впечатление,че когато е с мен или с баща си е свит и иска инициативата за контакт да идва от нас.Някак си е по-свит в наше присъствие.Когато ни няма успява много добре да се приобщи.Наблюдавала съм го без да ме вижда и знам,че когато е без нас доста добре се справя.Просто с по-малък контрол и присъствие на родител,само в детска компания комуникацията се получава по-добре. Peace

# 109
  • с/у ОколоМръсТното
проект "Да се научим да караме ски".

да, занм за този проект.
Нашето школо не е сред включените за тази година. Да се надяваме, че поне ще е в следващата година. С щерката пак го изпуснахме...
И само да вметна, че може и родители да ходят с децата. Имам позната, която покрай децата се е учила и тя да кара ски. Беше много доволна. Тяхното ски-училище е било през януари.

# 110
Аз пък ни в клин, ни в ръкав се сетих, че трябва да правим манту. То да минат гриповете де, ама не е е лошо да подготвя човека да мине без рев. А дали ще мога изобщо да го избегна или от училище ще се сетят, че е по-млад  Simple Smile

# 111
  • Русе
 anssi , аз  не дадох да му слагат манту на Светослав.

# 112
Не те ли задължават, как става? Заявявам, че не щем?

# 113
Amber, как е Светльо.  Sad
Какво ви казаха на прегледите?  Sad

# 114
Говорихме много,че всички са равни,че не трябва да го е срам,че топката е на целия клас и ,че изобщо няма да пита-може ли,а хайде,да играем...Трябва много бързо да си посъбера влиянието и да го оставя да се оправя в ситуациите по-наперено и намахано.Може би аз обръщам доста внимание на тази случка,но ме накара да се замисля и докато не съм изпуснала последния влак да понапомпам самочувствието на първолака.
И при нас е подобна ситуацията, аз също съм в шах - къде сгреших във възпитанието?!? newsm78 Може и възрастта им да е такава, обаче... нали самочувствието се гради възможно най-рано... Опитвам се много да разговарям с него, вечер особено преди лягане, и той си споделя - че се чувствал притеснен, че го страх какво щели да кажат другите, или госпожата, дали било "разрешенео" и др. под. неща. А като се замисля - никога не съм го ограничавала, или сплашвала...

# 115
  • Русе
   ние още чакаме лекар да види Светослав. Докторът е бил нощна смяна и още не е дошъл. Много съм разстроена. Вчера след инцидента помощник треньора не е обърнал внимание и е допуснал да скача на батута. Отделно детето ни каза много късно, когато е почнал отока и го е заболяло силно. Просто не знам имам ли право да да оставям детето си в тази държава. В момента съм силно негативно настроена. Дано да греша.

Не те ли задължават, как става? Заявявам, че не щем?

При нас минаваха в училищата и ги бодяха децата масово.Аз казах в лекарския кабинет,че отказвм да слагат манту на детето. Всяка ваксина я разглеждам много внимателно,преди да реша. Специално за мантуто и БЦЖ реваксинацията взех това решение.

За възпитанието на децата,не съм сигурна,че можем да влияем кой знае колко за тези неща. Светослав влиза във всяка социална среда от раз. Докато се обърна е вече на площадка с напълно непознати дори по големи деца и им кара бордовете,че и съвети дава. Но това не мисля,че сме го постигнали с някакво възпитание. Като малък се притеснявах,че нямам никакво време да го водя да играе с деца на площадките и че ще остане несоциализиран.

# 116
О, Amber, как може такова безхаберие.  #Crazy
И само този доктор ли може да то прегледа.  ooooh!
С риск да бъда нападната и аз споделям, че не виждам добро бъдеще за детето си в тази абсурдна наша държава.  newsm78

# 117
В този ред на мисли, аз също напоследък се замислям, че не бих опитала да спра детето, ако иска да учи и в бъдеще да остане в чужбина. Сигурно ще ми е много тежко, но това засега е по-добрия вариант Confused

# 118
  • Русе
  този мой син пак ме разсмя. Намерих в стаята му следната бележка от вчера,когато си играеха с Теди.
   Скъпа Елизабед няма да се боря с краля.Управяйсе сама.
                                     От Зандър

# 119
  • София
 Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт