Монтесори - обучение у дома

• 105 614
  • 695
  •   1
Отговори
# 60
  • София
 Мерси, но май не е цялото, а се повтаря една част, дано го оправят. И аз съм много заинтригувана от метода и мисля, че ще е полезен за моите двама младежи, които са доста вироглави и не обичат да бъдат поучавани. Интересно ми е къде в София може да ходим 1-2 пъти седмично на подобно Монтесори училище като през останалото време се занимаваме вкъщи и дали има такива занимания за деца под 3 години.

# 61
# 62
Хубави статии за Монтесори в сп.Сириус http://sirius1-bg.net/sirius/buletini/2007/br1_102007.html

# 63
Здравейте,чудесна тема!! Гледах предаването "На Кафе" и бях впечатлена от уменията на малчуганите.
Моята дъщеря е, все още малка,но ще следя темата с интерес и ще събирам идеи за метода Монтероси и прилагането му в домашни условия

# 64
Току що ми попадна това:

http://www.montessorimom.com/montessori-free-printouts-downloads/

Готови шаблони за разпечатване. Дано да е от полза за някой.  Peace

Чудесен сайт. Много ти благодаря, че го сподели с нас  bouquet

# 65
Много полезен сайт с обучения, уроци, играчки и т.н.Simple Smile

http://www.moteaco.com/albums.html

А някой дали може да ми препоръча професионално Монтесори обучение с международно призната диплома за преподавател? Аз си намерих във Франция, но струва 8000 евро:(

Предполагам в България няма подобни обучения, дори в Българската Монтесори Асоциация, но дано бъркам:)

# 66
"Интересно ми е къде в София може да ходим 1-2 пъти седмично на подобно Монтесори училище като през останалото време се занимаваме вкъщи и дали има такива занимания за деца под 3 години." - цитат от miramar

Аз възнамерявам с 2 год. си дъщеря да посещаваме този център като начало : http://poigrai.blogspot.com/.От собственичката разбрах,че там се предлагат безплатни съвети за родителите.Та като науча повече и го приложа на практика у дома,ще споделя тук.

# 67
Включвам се да споделя че играта с килимчето с цифри дава добър резултат. Включихме и часовника, като за сега показваме и учим само цифрите.

Идеи как да стимулирам интерес към рисуване/оцветяване?

# 68
  • Pb
Идеи как да стимулирам интерес към рисуване/оцветяване?
Мимка*, съвсем до скоро Данаил не искаше да оцветява и мноого рядко хващаше моливите да рисува (рисуване, силно казано). Сравнително често сядахме двамата уж да рисуваме/ оцветяваме. Крайният резултат беше - аз оцветявам, той търчи около мен и от време, на време хвърля 1 око как се справям  Confused Не съм настоявала, виждах, че не му е интересно и така, преди 1-2 седмици, от раз се появи някакво желание у него да оцветява и рисува. Сега това е едно от основните занимания у нас.
Иначе бях му разпечатала картинки за оцветяване с любими герои уж да го стимулирам, но стояха доста дълго недокоснати.

# 69
Елхичке, същата работа с книжките: Колите, Мики маус съм купувала но нищо. Аз честно казано се отказах да настоявам вкъщи и оставих тези занимания за градината  Rolling Eyes  Иначе му е интересно да прави апликации и се справя доста добре  Simple Smile 
Ще чакам и аз за рисуването

Сетих и за още една игра за координацията: въдица с магнитчета.
Баба му случайно решила да вземе нещо по-различно и така попаднала на въдицата. Накрая на връвта има магнитче, а съответно на устата на рибките има метална част която залепва за магнита. Целта разбира се е без да пипат с ръце да "хванат" рибките. Ние големите също се забавляваме с играта  Mr. Green

# 70
  • Pb
....
...

Този "Риболов" м/у другото го бях срещнала в някой от монтесори-сайтовете като игра за развиване на координацията. Вашата занимавка съпроводена ли е с музикален фон? (веднъж Данаил беше се запънал за такава риболовна игра, но ако я бях взела щях много лошо да се накажа - мелодията беше писклива и пронизваща мозъка. Ще е добра новина, ако има безшумни или с изключващ се музикален фон).

# 71
....
...

Има дървени такива, като пъзел. Пластмасова музикална не бих взела за нищо на света Wink. А и хич не е в духа на Монтесори.

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 21:50 от Емем

# 72
Нашата въдица е най-обикновена, няма звуци никакви. Е, пластмасова е но пък е забавно

# 73
  • Pb
Да сещам се за кои въдици говорите - в градината на Данаил са с дървения вариант. Иначе аз съм виждала тип въртележка. Освен, че се въртят и устите на рибките постоянно се затварят и отварят, т. е. задачата е с повишена трудност Simple Smile

# 74
Ще чакам и аз за рисуването
...
За рисуването и аз правя опити, но не привличам много вниманието. Ходихме веднъж на Бебеакадемия, идеята беше да се рисува с ръце с водни боички, мислих, че ще му е забавно - накрая аз сама си клепотих ръцете и си рисувах, той си бъркаше с четката във водата  Mr. Green Вкъщи съм му сложила един статив да рисуваме - от време на време поне драска докато аз се опитвам да нарисувам нещо...
Ние имаме тази въдица с магнитчета, още не сме я подарили на сина ми, че таткото протестира да сме му подарявали често играчки...

Общи условия

Активация на акаунт