Монтесори - обучение у дома

• 105 590
  • 695
  •   1
Отговори
# 75
  • София
....
Сетих и за още една игра за координацията: въдица с магнитчета.
...

Този "Риболов" м/у другото го бях срещнала в някой от монтесори-сайтовете като игра за развиване на координацията. Вашата занимавка съпроводена ли е с музикален фон? (веднъж Данаил беше се запънал за такава риболовна игра, но ако я бях взела щях много лошо да се накажа - мелодията беше писклива и пронизваща мозъка. Ще е добра новина, ако има безшумни или с изключващ се музикален фон).

има такава игра без никаква музика - просто риби с магнитчета, които се ловят с въдицата. в карфур ги има, в хиполенд също.

# 76
Здравейте!!!
От известно време и аз се интересувам от метода Монтесори,но като чета в темата,виждам,че вашите дечеца са по-големи 2-3-4 годишни.
Моята госпожица е почти на 10 месеца и искам да ви попитам с какви игри мога да стимулирам фината й моторика.В някаква статия, отново посветена на метода, прочетох,чее хубаво да се игране на играта "варило мишленце кашичка" върху дланите на бебока,както и късане на вестници и списания на малки парченца.
Ще се радвам,ако споделите някоя нова игра.
Мерси

# 77
Тази тема ми идва съвсем навреме  Peace

# 78
  • Pb
mamita_desita, върни се назад в темата. Една майка беше дала много линкове на клипчета, някои от които бяха точно "бебешки".

# 79
хубава тема. записвам се, за да ми е под ръка.

# 80
  • София, Лагера
Записвам се да следя темата. Голямото ми момче ходи от година и половина на Монтесорска ДГ, много съм доволна! Искам да "попивам" идеи за възпитание и на малкото тук  Wink

# 81
и  от мен запис Simple Smile

# 82
# 83
Здравейте! Има ли някой модел за изрязване на българската азбука от шкурка?мерси!

# 84
Myriam, благодаря за чудесната тема!  Hug
Ще следя с интерес.

Всички идеи и линкове, които сте споделили, са интересни и полезни.

Ние с моята дъщеря (а и със сина ми преди години) играем това: на няколко кофички от кисело мляко защипвам цветна щипка за пране. След това от кошничката с щипки сортираме щипките по цвят, като ги слагаме в съответната кофичка. (Това е за начало за учене на цветовете)
Ето и още една подобна игра - върху малки кутийки (ние ползваме от старите фотоленти, но може и от шоко яйца) залепвам малко листче от гланцово блокче - червено, зелено, синьо..., а вътре във всяка кутийка се слага зарче, чиито точици са оцветени в съответния цвят - с червени точки, със зелени и т.н.
След като отвори и изсипе зарчетата, целта е след това да ги прибере в правилната кутийка.

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 08:44 от Тодоран

# 85
  • Pb
Здравейте! Има ли някой модел за изрязване на българската азбука от шкурка?мерси!
Ха, сега, де! Хвърли ме в размисъл. Silval, сподели каква е идеята, че нещо не мога да схвана защо от шкурка ще се правят буквите.

Тодоран, много свежи и лесноприложими идеи!

# 86
  • София, Лагера
Не съм Silval, но мога да споделя. Изрязват се буквички от шкурка (или нещо друго грапаво) и се залепват върху гладка плочка. Така детето, опипвайки ги, се научава да ги пише с пръст  Peace

# 87
Има такива букви и цифри  в логопедичните центрове,навярно ще можем да си ги купим направо готови от  някъде.Ако някой знае нека да сподели,аз търся букви и цифри.

# 88
baby80, silval,  играчки "дидактик" имат точно такива грапави букви и цифри.
ето: http://koto-bg.com/bg/index.php?option=com_content&task=blog … id=6&Itemid=8

# 89
  • Pb
Ясно, разбраФ!  Mr. Green

Шаблон може да се направи от подходящ декоративен шрифт, примерно:

Bosa Nova Otl

Общи условия

Активация на акаунт