Поведение на 5 годишно момченце

• 3 743
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
защо моя пост по темата е изтрит?????
Няма трито мнение от тази тема. Най-вероятно не сте го публикувала.

# 31
Привет, моят син също е на пет години и се държи по подобен начин. Колите, самолетите и доскоро консрукторите не бяха на особена почит сред играчките. В градината ходи на рисуване и гимнастика и също е единсвеното ( не две са) момче. Отдавах това на факта, че сестра му е само година и два месеца по-голяма от него и в къщи всичко е в розово и на това, че прекарва повече време с мен, а не с баща си. Отказвах да приема, че може да има проблем, докато не чух особени мнения от близки в семейството хора. Затова реших да говоря с госпожата в градината. Все пак тя прекарва по цял ден с децата и не може да не забележи, ако има някакви отклонения. Освен това е прекрасен педагог и се раздава за децата. Та след като споделих с госпожата, тя ме погледна така, сякаш съм тотално оглупяла  и ми каза, че детето ми е едно от най-педпочитаните за игра и често момичетата не могат да си го разделят, че обръща внимание на всички деца и че това, че не си играе с бакугани и тем подобни, въобще не би трябвало да ме притеснява. Успокои ме, но не чак толкова. Не е никак лесно да си толкова либерален, когато става дума за собсвеното ти дете. Постоянно съм на щрек. Гледам да го насочвам. Скоро идва рождения му ден. Има ли смисъл да ви казвам, че повечето поканени ще са момичета.

# 32
Привет, моят син също е на пет години и се държи по подобен начин. Колите, самолетите и доскоро консрукторите не бяха на особена почит сред играчките. В градината ходи на рисуване и гимнастика и също е единсвеното ( не две са) момче. Отдавах това на факта, че сестра му е само година и два месеца по-голяма от него и в къщи всичко е в розово и на това, че прекарва повече време с мен, а не с баща си. Отказвах да приема, че може да има проблем, докато не чух особени мнения от близки в семейството хора. Затова реших да говоря с госпожата в градината. Все пак тя прекарва по цял ден с децата и не може да не забележи, ако има някакви отклонения. Освен това е прекрасен педагог и се раздава за децата. Та след като споделих с госпожата, тя ме погледна така, сякаш съм тотално оглупяла  и ми каза, че детето ми е едно от най-педпочитаните за игра и често момичетата не могат да си го разделят, че обръща внимание на всички деца и че това, че не си играе с бакугани и тем подобни, въобще не би трябвало да ме притеснява. Успокои ме, но не чак толкова. Не е никак лесно да си толкова либерален, когато става дума за собсвеното ти дете. Постоянно съм на щрек. Гледам да го насочвам. Скоро идва рождения му ден. Има ли смисъл да ви казвам, че повечето поканени ще са момичета.

Вероятно ще израсте харесван, търсен мъж, евентуално женкар Wink Лошо ли ще му е?

# 33
Вероятно ще израсте харесван, търсен мъж, евентуално женкар Wink Лошо ли ще му е?

Точно и аз това щях да кажа. Познавам доста мъже, които са емпатични към жените и не обичат мъжка среда, и са със силно изявена сексуална ориентация и много търсени.

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 13:05 от Iris04

# 34
kinda, zа да те успокоя и аz  Wink , ще кажа, че твоето не ми се струва zа притеснение  Simple Smile
Моят син не е иzявявал предпочитания към момичешки играчки и игри никога, обаче пък еднакво добре играе, държи се и говори и с момчета, и с момичета. Което само по себе си ми беше странно, имайки пред вид как децата в таzи въzраст едва ли не по подраzбиране "мраzят" противоположния пол... Има много приятелки и трябва да ти кажа, че до миналата година беше поканен на всеки момичешки рожден ден, който можеше. Като веднъж дори беше единственото поканено момче от десетина момичета  Crazy А на него самоят това не му се виждаше дори странно, явно си се zабавляваше чудесно. А момичетата... видимо се борят zа вниманието му. И сега е така, наред с момчетата си има и приятелки, които редовно ми zвънят на вратата да го търсят...

# 35
Благодаря за мненията. Честно казано предпочитам да не е женкар. И се надявам да си намери добри приятели момчета.
Аз самата имам сестра и нямам представа как се възпитават момчета. Уча се в движение и ми се иска да възпитам сериозен мъж, който уважава жените, има собствено мнение и принципи и не държи винаги да е харесван. Та ще продължавам да действам в тази посока, като го обичам и подкрепям.

# 36
мила,не знам при вас колко време продължава това,но моя син имаше така наречения от мен "розов период"искаше всички дрехи да са розови,всички играчки също.Беше на около 3 години и продължи 6-8 месеца.сега е на 4.6год и всичко е отминало,но тогава само аз от семейството го поткрепях и му купувах розови неща.Като видеше момиче в розово,ходеше при нея пипаше дрехите й,с такова възхищение говореше колко са меки,как иска и тои такива.Просто с времето отмина, сега е типичното момче,има приятели само момчета.Е ходи на спортна гимнастика,но то си е за момченца.Дано и при вас отмине,но надали ще стане с натиск.Бащата в къщи откачаше при всяка играчка и розова дреха,но нали беше малко детето,не му се е карал.всичко добро и успех.

# 37
Здравейте,
Благодаря на всички за постовете!Пуснах запитване към д-р Проданова,която дава консултации във форума(консултации с психолог).Основния въпрос е дали да се опитвам да канализирам по някакъв начин поведението му и ако не, дали това може да окаже влияние да се самоопредели като мъж.Не е много лесно постоянно да имаш "едно наум",макар че отстрани проблема може да не съществува.Вярно, че най-вайното да е жив и здрав.Да задоволявам ли желанията му(сега събира (Happy Pets) и ходи на художествена гимнастика в градината(от този месец) и се чувства щастлив или да огранича всички момичешки занимавки.При нас проблема е от около 3 годишна възраст и се задълбочава.Игрите му са да събира и подрежда дребни играчки(от киндер,малките любимци,разни животни,куклите на Polly Pocket) по семейства, по двойки.Сега е впечатлен от гимнастиката и всяка вечер показва съчетания с обръч, с топка.Не мога да му се зарадвам.Не му го показвам,но много ми е свито.

# 38
Здравейте,
Благодаря на всички за постовете!Пуснах запитване към д-р Проданова,която дава консултации във форума(консултации с психолог).Основния въпрос е дали да се опитвам да канализирам по някакъв начин поведението му и ако не, дали това може да окаже влияние да се самоопредели като мъж.Не е много лесно постоянно да имаш "едно наум",макар че отстрани проблема може да не съществува.Вярно, че най-вайното да е жив и здрав.Да задоволявам ли желанията му(сега събира (Happy Pets) и ходи на художествена гимнастика в градината(от този месец) и се чувства щастлив или да огранича всички момичешки занимавки.При нас проблема е от около 3 годишна възраст и се задълбочава.Игрите му са да събира и подрежда дребни играчки(от киндер,малките любимци,разни животни,куклите на Polly Pocket) по семейства, по двойки.Сега е впечатлен от гимнастиката и всяка вечер показва съчетания с обръч, с топка.Не мога да му се зарадвам.Не му го показвам,но много ми е свито.
Добре! По-горе споделихте, че предпочита да си играе с момиченцата. Как се държи с тях? Питали ли сте го дали изпитва симпатия към някое от тях? Или ако не това, как ги възприема като цяло?

# 39
Вярно, че най-вайното да е жив и здрав......и ходи на художествена гимнастика в градината(от този месец) и се чувства щастлив или да огранича всички момичешки занимавки.Не мога да му се зарадвам.Не му го показвам,но много ми е свито.
     Представих си едно слабичко момченце с блеснали очички, пластично и уверено да изпълнява трудни и невъзможни за много хора/включително и за мен/  упражнения. Наистина си представих грейналото от удоволствие лице и очи.
     А ти виждала ли си угаснали такива? Защото аз съм и това е най-ужасното нещо, което съм виждала през живота си.
     Знам, че поста ми звучи гадно, знам че изобщо нямаш нужда от точно такъв, но си представих това дете, за което мама и татко са "най",  а те го гледат разочаровано, искат от него да бъде нещо друго. Представих си усилието на едно малко сърце да бъде друг, заради тези "най". И почти се раплаках.
Удебеленото от твоя пост, според мен наистина е най-важното. 

# 40
Защо не го запишеш на спортна гимнастика? Вероятно изпълнявя съчетания с уредите, защото това учат в градината. Спортната гимнастика също е много интересна и сигурно ще му хареса, а вие няма да се притеснявате излишно.

# 41
До Шматцича
"А ти виждала ли си угаснали такива? Защото аз съм и това е най-ужасното нещо, което съм виждала през живота си."
- Да виждала съм,страшно е!Жестоко!Но човек заживява с ежедневните проблеми и така е,не можем и спрямо тях да махнем с ръка.А наистина "да е жив и здрав" е най-важното,колкото и клиширано да е.  bouquet

# 42
nevva20 не знам дали ме разбра правилно. Имах предвид угасналото пламъче в очите, то гори там И благодарение на нас, техните родители. Ние можем да го убием това пламъче, да го смачкаме. Не за мъртви деца, а за мъртви души на деца говоря. И за мен, колкото и странно да ти звучи те са често срещани.

# 43
до Шматчица:
Не съм те разбрала,наистина.Но така пояснено това, което искаш да ми кажеш е напълно вярно!

# 44
Мисла, че е прекалено рано да се притеснявате за сексуалната ориентация на детето си, защото доколкото разбирам, това е проблемът. Децата минават през толкова различни етапи на развитие на своя живот, че за 5-годишно дете е трудно да се каже какво точно се случвас него. Аз не мисля, че когато едно 5-годишно момиче иска да стане парашутист или да играе хокей, това е толкова страшно и не би ми създало особени притеснения.

Общи условия

Активация на акаунт