Предучилищна - набор 2004, тема 3

• 33 889
  • 725
  •   1
Отговори
# 630
  • София / Пловдив
Най - общо казано, ако взимаш детски, ще вземеш и въпросната еднократна помощ.

# 631
  • България
Да вземам.ще попитам в социалните,нали те ги отпускат.Благодаря за отговора!:-)

# 632
rositoooo , като запишеш детето в училище вземаш бележка за това и я носиш в социалните. Иначе bim_bam ти е отговорила точно  Peace

# 633
  • Пловдив
Мдааааа, и тази помощ е обвързана с доходите. Освен, че е записано в училище детето, отново трябва да се вадят тези бележки за дохода. Но щяло да е ясно август месец дали ще има и в какъв размер ще е, и съответно какви документи да се искат. сега било рано...

# 634
Най - общо казано, ако взимаш детски, ще вземеш и въпросната еднократна помощ.

Мдааа, най-общо казано, ако не взимаш детски, нищо няма да видиш  Crossing Arms Поредната недомислица  Confused

# 635
В пари ли са вече помощите за първокласник? Преди бяха някакви безумни дрехи и още по-безумни обувки.

# 636
  • София / Пловдив
Миналата година бяха в пари.
За тази все още не е ясно.

# 637
Няма как да забравя обувките, като от картон, внос на "Меркурий ПП".  Shocked
Едни хора изкараха едни (много) пари с тези "помощи" в натура.
Като ги е грижа от социалните ромите да не си купят алкохол с парите за децата ако ще и до магазина да ги придружат, но дано не върнат якетата и анцугчетата за септември.

# 638
Здравейте  Simple Smile
СПИСЪКА ОТПАДНА, нали не е отчетна темата моля не ми изпращайте данни на ЛС!!!!

Относно тази еднократна помощ, аз януари подавах за детски и ми казаха август някъде средата да отида със същите документи като детските и писмо от у-щето, че детето е записано. След 15.09 ще трябва да се носи допълнителна бележка, че детето ходи в действителност на у-ще и доколкото разбрах, ако не променят нещо и тази година е 150лв.
Люлин права си с тия дрехи и обувки много мои познати се оплакваха, но сега определено е парична помощ Peace

# 639
  • Пловдив
От две тодини е парична помощ в размер на 150 лв. И за тази така се говори, но повече информация ще имало август месец.

# 640
  • В светлината на слънцето
Аз до тези помощи няма да стигна - не вземам детски.  Thinking

# 641
  • България
Голям ви е дохода ли?за всички деца трябва да има!

# 642
Голям ви е дохода ли?за всички деца трябва да има!

Трябва, ама няма.

Чл. 10а. (Нов - ДВ, бр. 69 от 2004 г., в сила от 1.01.2005 г.) (1) На семействата, чиито деца са записани в първи клас на държавно или общинско училище, се отпуска еднократна целева помощ за покриване част от разходите в началото на учебната година.

(2) Помощта по ал. 1 се отпуска, при условие че доходът на член от семейството е по-нисък или равен на дохода по чл. 4.

чл. 4 Право на семейни помощи по чл. 2, ал. 1, т. 1, 6 - 8 имат семействата и бременните жени със средномесечен доход на член от семейството за предходните 12 месеца, по-нисък или равен на дохода, определен за целта в закона за държавния бюджет на Република България за съответната година, но не по-малък от предходната година, освен в случаите по чл. 7, ал. 2.

за 2011 г : § 11. (1) Средномесечният доход по чл. 4 от Закона за семейни помощи за деца за 2011 г. е 350 лв.

# 643
И аз  мисля, че независимо от дохода трябва да има за всички деца и относно детските и тази еднократна помощ.Та нали всички са деца и  живеят в България, нооо както и да е.

Разбрахте ли кога ще са ви тържествата? А и да попитам тези дечица, които са в у-ще на предучилищна ще има ли тържество  Simple Smile

# 644
Нашите имаха голямо тържество на начален курс. Беше чудесно.
Предстои празник на училището в един театър ще е.
Иначе подготвителния ще се събира на детски клуб.
Не ги харесвам тези клубове и това си е.

Общи условия

Активация на акаунт