Kолко харчите за храна на месец?

• 92 404
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 30
Отнова се замислих - какво имам в хладилника и какви пари всеки ден отиват за храна ?
10 яйца
2 бр.шпеков салам
1 кг.кайма
300 гр кашкавл
500 гр сирене
10 бр.кисели млека
2 опак. топено сирене
2 пак. масло
1 бр.лютеница
сладка
Това са продукти купувани през седмицата.Къде отиват парите?Какво има във вашия хладилник?
Мисля си,че спокойно можем без хладилник - само + към сметката за ток.
Споделям това,защото преди много години,когато ходех у леля на гости /старите кооперации
на "Граф Игнатиев" и "Паренсов"/ нейният свекър имаше килер и в този килер - "Билла" ! ;
тенекии със зехтин,олио,маслини,сирене,суджуци,луканки,масло,захар и брашно - чували и др./
Та в този ред на мисли - мога и без хладилник!При вас как е ?

# 31
Хубаво немско масло,което ползвам и препоръчвам е от днес на промо в "Лидл" - 1.99лв -0.250гр.

# 32
  • Стара Загора
По около 70 лв на седмица в Лидъл в последно време. Маслото е 2,60.
Олио купувам по 2 л на цена от 5,19, 6 лв в кварталния магазин е 7,20лв
2-3 кг банани и 3-4кг  портокали на седмица.
Сирене около кг на седмица 7,70лв
Кашкавал 0,500 кг
Месото и каймата от месарски магазин. Не знам по колко отива на месец.
Брашно и картофи домашни, лютеница също.
Макарони поне един пакет.
Леща също един пакет, но аз купувам от малките и готвя на 2 пъти. Боб домашен имам
Кисело мляко 6-7 на седмица. Прясно 2-3 л

# 33
  • град-държава
Добре напишете марките на тези масла.
За мен хубаво и качествено масло, което е масло са President, Deutschemarken butter и Oldenburger butter, като последното спрях да купувам, тъй като развалиха и последните няколко пъти натрапчиво лъхаше на маргарин.

# 34
Гласувах.
Много ми хареса, това което е написала Гаргамела за плодовете, които купуват на едро и им стигат за месеци напред. Аз имам голямо желание за нещо подобно, но ми липсва организация. Съответно пазаруваме всеки ден по малко, вкъщи никак не сме по планирането. За съжаление нямаме и източници на "фермерски" плодове, зеленчуци, месо и подобни, та нямам и стимул да купувам предварително.

# 35
  • Варна
gargamela , моля те напиши марката на това немско масло, защото не мога да сетя за масло под 3лв, което да е горе-долу ОК, като изключим българското, което не е масло, а 1.90 е съвсем в сферата на абсурда.
От Лидал купих хубаво масло за около 2 лв.

Като чета как тричленно и четиричленно семейство карат с по 300 лв. на месец и се зачудвам как го правите! Все списъци правя,уж да не купувам излишни неща и накрая все повече изхарчваме. Ние сме двама и грубо казано по 20 лв на ден отиват. Като тук слагам и дневните джобни- редовно сядаме на кафе,за цигари, за транспорт. Само вечеряме в къщи и от тези 20 за вечеря да кажем отиват 5-10 лв-зависи какво ще се вечеря. Та общо около 600 лв.
аз не слагам в моите 300лв. цигари, джобни, обяди, защото ядем навън по време на работа, нито сядането на кафе или вечери на вън, джобните на детето за училище
Също така не купувам олио, ракия,орехи, от юни до октомври не купувам зеленчуци

Бела аз доста пари давам за меса, кайми, кашкавал, мляко, купувам една по-скъпа шунка. Горе-долу все едни и същи работи са във всяко домакинство.

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 11:54 от don domat

# 36
  • Пловдив
Т.е., ние сме четиричленно, но готвя и за още двама възрастни (или ми готвят), като повечето базови продукти осигуряваме ние.

Нещо подобно и при нас, двама с мъжа ми, чакащи трето, но живеем с родители, които имат големи кредити и са ужасно затруднени. И двете семейства в домакинството (колко актуално звучи покрай преброяването Wink купуваме за хладилника, обаче сякаш превес имаме ние с мъжа ми, още повече пазаруваме наведнъж по-рядко от Кауфланд, та събираме и поръчките на свекърите за домакинството.  Под 300-400 лв за храна- не става. И сега ми се плаши окото, като си помисля, че вече оставам у дома и няма да имам заплата, а някакви мизерни болнични/майчински. Наскоро имаше момент, когато свекърите бяха спрели да слагат в хладилника каквото и да е, ние действахме, но в една ситуация мъжът ми го нямаше, аз като бременна нямам физическата възможност да напазарувам, и бях изпаднала в нервна криза, като хладилникът остана за 2 дни почти без нищо Sad разбира се, не показах пред свекърите нищо, но е неприятно в 5-6 месец да си гладна, скарах се с мъжа ми по телефона и се прибрах за вечерта при моите родители, та поне да ям. Абе отклоних се от темата, но исках да кажа и аз колко е ужасно като хладилникът остане празен.

# 37
  • с/у ОколоМръсТното

Не мога да си представя с 200лв месечно какво се яде.

аз също.
Само за 10 дни зареждаме с около 150лв. И после всеки ден поне по 10-ина... (2.50лв. е купона за стола, плюс поне 3лв. за другото). Пък и аз също съм човек  bowuu
С две думи - ужасно количество средства се канализират. Но не съм фен на "народните'' марки "меса" Mr. Green И много бозаем... 2л. прясно + 3кофи кисело на ден.  Joy А бре, къде е млякото  newsm78

# 38
Масло "Президент" най ми харесва, но понеже е 6лв. /или 3лв е малката разфасовка/, понякога купувам и немско - пак е хубаво. От Лидл ми хареса едно доста по-евтино, безсолно и истинско като от едно време, пише "Pilos" на него. Свинско месо купувам от Пикадили, винаги има един вид на промоция - понякога врат за 7 лв.кг, понякога бут, плешка или котлети. Която част е на промоция, от нея купувам. 
В трудни моменти преди 5 години, когато бях безработна няколко месеца се лишавах от неща, които не са жизнено важни - например натурален сок или крема сирене "Филаделфия", сега щом работим не пестя от храна. Между другото аз май доста скъпо сирене и кашкавал купувам. Около 15 лв.  е килограма. В кутийки "Фрезко", от Копривщица пише че е. Трябва да мина на по-евтин вариант.

# 39
Точно това е маслото "Пилос" - немско,в момента е на промо 1.99лв. в "Лидл"

# 40

Не мога да си представя с 200лв месечно какво се яде.

Ми ей го на:

Понеделник: баница
Вторник: от баницата на обяд на работа, вечерта - пуешко с картофи и зелен боб на гювеч
Сряда - същото
Четвъртък: Пилешка каша
Петък - същото
Събота - мекици за закуска, обяд - зрял боб със сланина, вечеря риба с картофена салата
Неделя - същите неща от обед и вечеря.

Продукти:
Пон: 5 яйца, 200 гр. сирене, кори, малко олио, газирана вода, кисело мляко половин кофичка, прясно мляко 1 литър - стойност: - сирене "Елена" или домашно, прясно мляко също, олиото без пари - 6,50лв. долу горе
Вторник:  пуешки бутчета 2 броя, картофи 1 кг., зелен боб, лук, морков, целина - пуйката е домашна, зеления боб и картофите също, но смятаме все едно са купени - 7лв. примерно
Сряда ----
Четвъртък - пилешко бяло месо, брашно малко, подправки, прясно мляко /останало от пон/ - 4лв.
Петък ----
Събота - зрял боб 500гр. , сланина, скумрия, картофи - сланината е домашна, но ще смятам все едно е купена - 3лв, боб- 2,60лв, скумрията - 4 бр. за около 7лв., картофи - 1лв. Общо: 13,60лв
Неделя ----
Хляб - домашен, брашно 60ст кг, примерно 7 хляба х 500гр. брашно 4,5кг = 2,70 и мая 0,70= 4лв. слагам и за сол, захар, вода, олио и т.н.

И накрая - храна за работа предимно сандвичи, сок някакъв се купува - примерно Куул 4 литра -  4 лв., някакъв шоколад, пуканки и бисквити за детето, някакви други глупости - 10 лв.

Дотук за седмицата за храна - 45,10лв.
А може да се вземат и плодове - банани, ябълки, орехи, мед много обичаме, захар, сол, разни подправки, кола и бира, салфетки, домакинска хартия, препарати. Ето ги още 20лв. и станаха 65-70 лв. За месеца 260лв. без да се лишаваме от нищо.

kristinia кашкавал и сирене "Елена" - най - хубавото сирене, което съм яла, а кашкавала на конци, аз го вземам от формен магазин и 800гр. сирене в канта със саламура е 4,80лв., а кашкавала е 9лв. килограм, парафиниран е, режат го от пита. Маслото им също е хубаво, не е пакетирано, а го режат на калъп.

НЕ купувам нищо "народно", без кремвирши, шпек салами и наденици. Харесала съм шунка и луканка на Орехите и само нея купувам за сандвичи, правим домашна майонеза, като има и сирене и кешкавалче, малко маслини, ето ти продукти за сандвичи. Кайма само смелена от месо пред мен, без разни вафли, чипсове, снаксове, вземам чист шоколад или кремчета, които се правят с прясно мляко за бисквитена торта. Пием много вода и малко сок, не употребяваме безалкохолни, от време на време мъж ми си купува по една кола. Бира харесвам в кутийка и вземаме пак от дъжд на вятър по едно стекче. Алкохол - вино и ракия - домашни.

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 14:34 от rosy_bosy

# 41
За нашето тричленно семейство отиват около 400 - 450  лв. месечно. Готвя веднъж дневно за вечеря. Не се лишаваме от плодове, зеленчуци, маслини, зехтин, сурови ядки, месо, масло, кашкавал, сирене, кисело мляко, прясно мляко и яйца. Но не купувам сокове, сладкиши, готови салати, полуфабрикати разни за печене, кремчета и разни други такива боклуци. Смятам, че се храним пълноценно и здравословно, без разни глезотийки.

# 42
Ние харчим средно 10 лв. на ден за храна. Веднъж месечно пазаруваме в Билла или Лидл/не го харесвам особено/ и пазаруваме основните неща- месо,колбаси, кайма, масло, олио, кафе, варива, битова химия, сладкиши. После през седмицата купуваме плодове, зеленчуци, хляб и мляко. Моите мъже постни манджи не ядат, така че рядко сме без месо на масата. Кризата си е криза и дава отражение върху семейния бюджет. Синът ми е доста злояд и менюто ни е съобразено с неговия вкус. Включва основно- супа пиле, супа топчета, зеленчукова супа, телешко варено, пълнени чушки, пиле с картофи/ориз, мусака, пържени кюфтета, риба, сирене по шопски, зеленчуков гювеч. Около 250 лв. ми стигат за да приготвям това меню и около 50 лв. за сладкиши, бира и безалкохолни и сокове.

# 43
  • Варна
Точно това е маслото "Пилос" - немско,в момента е на промо 1.99лв. в "Лидл"
Същото е маслото Wink
 Роси Боси и аз купувам сирене Елена, най- много то ни харесва.
луканка купувам по-рядко от магазина, мъжа има познат, който е собственик на една месарска фирма и от него си вземаме.
Иначе купувам една вита шунка тя е 10лв килограма и много ни харесва.
 Със зехтин не готвя, защото не го обичам( също и маслини), иначе маслини купувам само за мъжа ми, то и детето не ги яде.

# 44
  • Майничка
gargamela , моля те напиши марката на това немско масло, защото не мога да сетя за масло под 3лв, което да е горе-долу ОК, като изключим българското, което не е масло, а 1.90 е съвсем в сферата на абсурда.
Извинете, че късно се включвам, но маслото, което купувам до нас е Тюрингер бутер, варира от 2,70 до 2,90лв. 250гр. До Лидл още не сме докарали, не ни е на път.

Колбаси купуваме рядко, предимно пуешко или свинско филе, напоследък, веднъж седмично и някаква телешка луканка, че №1 я е харесала, но тя е към 2,30 щафетата, та не ни срива бюджета.

Голямо перо са ни сирената за мазане, дребната от година и повече закусва всяка сутрин препечена филия с "мажи-мажи" и чубрица, друго не иска. Отвреме-навреме нацелваме Рама или Хохланд натурално по 1,90-2,09лв., тогава купуваме поне 10.

Сирене купуваме на буца - козе на Маджаров, по ок.9лв./кг, овче - на Ситово (10,30кг) и краве - каквото ни се стори интересно, около 7-8лв./кг. Консумираме и много извара, особено една кашкавалена, килото е от 3,80 докъм 4,30лв. Баниците са ми по-вкусни с 50/50 извара и сирене, отделно правим много "бъркоч" - извара със зехтин, зелении, чесън и нарязани печени чушки. Към 500 гр. "бъркоч" и салата от една средна глава китайско зеле, 100гр. настъргани моркови и 100гр. маслини без костилки ни оправя за вечеря. Ако в салатата има и 250гр. нарязани рулца от раци, дори може да спестим "бъркоча".

Като се замисля, от значение е, че има само 1 мъж, който при това носи прекрасно на постно, въпреки че е отдавна е минал стоте кила. То всички, ако ни видите, не изглеждаме да се задоволяваме само с толкова, ама... Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт