Kолко харчите за храна на месец?

• 92 486
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 60
Като чета темата и аз стигам до извода, че планиране му е майката. Обаче някои от нас са оперирани от способността да погледнат три дни напред и да разберат какво ще ядат в понеделник за вечеря. Аз лично го отчитам като свой минус.

Боже, толкова организирано ли звуча? Shocked Joy
...

Честно казано да. Ако аз имах достъп до фирмерски плодове, вероятно и аз щях да купувам по 30-40 кг. и всеки ден да цедя пресни сокове.
Оценявам като свой минус неправенето на горното.

Моят проблем е, че и двамата готвим без никакво замисляне. Мъжът ми става по-рано от мен сутрин и докто аз отворя очи, той вече е сварил една супа и е сложил сандвчи за закуска. Е, как да организирам домакинство с мъж, който сутрин прави каквото си иска?

# 61
Заради концепциите на някои дами. Има много какво да се научи...

много си права.
Искам за малко да поживея у Гаргамела и Роси_Боси. Белким се превъзпитам.

Как пък намери нещо общо между готвенето на двете ни  Laughing
Аз у тях ще си остана гладна с тази странна салата, тя у дома няма да се престраши да зарупа сланина с бобец  Laughing
Гаргамела, без лоши чувства   Peace

# 62
  • Fort Worth, TX
Прясна скумрия за 7лв 4бр?

# 63
Прясна скумрия за 7лв 4бр?

Цитирам се: Рибата, която съм готвила е прясна, уловена от мъжа ми.
Ако бях купувала риба, щеше да е замразена, прясна много трудно се намира, затова цената е такава. Ти как предлагаш да я сметна ?

# 64
Е, примерът с уловената риба е по-скоро в графа приходи, не толкова в разходи

# 65
Е, примерът с уловената риба е по-скоро в графа приходи, не толкова в разходи
Laughing Laughing определено мъжа ти не ходи за риба Laughing Laughing
освен, че дават по 50-60 лева за захранка на излет - двама души, накрая, ако не пуснат всичко, си плащат задържаното (зависи от водоема де)

# 66
  • град-държава
Цитат
Понеделник: баница
Вторник: от баницата на обяд на работа, вечерта - пуешко с картофи и зелен боб на гювеч
Сряда - същото

Ето тук го прочетох Роси, извинявай ако нещо не съм разбрала.  Peace
Явно всеки има различни разбирания за качествена и некачествена храна, а и ти си написала пилешка каша, аз пиле фрикасе разбирам и готвя по начин,  който не ми напомня за каша по никакъв начин, виждала съм пилешка каша и тя няма нищо общо с фрикасето. (примерно)
Всъщност баница(особено ако е приготвена със свежо сирене и разни зелении) с хрупкава салата с прошуто и т.н. е добра комбинация за мен, мъжа ми повече я предпочита с много, много таратор, като му е вкусно да му се сърдя ли. Laughing

Не разбирам защо реагираш, така на поста ми, всеки е свободен да се храни както намери за добре и една салата може да бъде много хранителна, това зависи от състава ѝ, ако има крутони, сос, риба или малко сочно бонфиле на скара, зряло сирене и т.н. не е проблем да те нахрани.

Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 17:44 от ahasver

# 67
  • Fort Worth, TX
Ашавер твоята кухня определено ми допада и е много добра.Аз също си падам по салати с риба тон и всякакви такива разни и разнообразни.

# 68
около  300 лв.

# 69
Вярно е, че всеки се храни по различен начин, но не разбирам как ги храните тези мъже със салата Crazy newsm78 ако ще с колкото крутони или риба тон да е Laughing Laughing Поне в моето семейство ако няма сериозна мръвка на масата, считай, че след половин час най-много ще се реже кашкавал и салам от хладилника и ще се правят филии за дояждане, като междувременно аз ще получа някой друг гладен и обвинителен поглед Laughing Laughing Laughing При мен ястията са си манджи, които нямат нищо общо с "гурме", а са по-скоро от традиционната кухня: мусака, свинско с ориз, леща или боб с пушени гърди и т.н.

# 70
Зависи от семейството - трима мъже не мога да нахраня със салата !
Моя приятелка сервира по 1 кюфте + салата ,а у нас 3 кюфтета + .....
Синът ми повтаря "ям това,което се дере,а не това което расте"
Нямам "село" ,всичко се купува от...до,не мога да планирам меню.

# 71
  • Fort Worth, TX
Салатата няма нищо общо с основното ядене.Ние без салата не сядаме и да
имало е случаи, в които не се е стигало до основното, ако салата е била по хранителна.Аз правя салата от макарони, царевица,кис краставици, чеснов сос ,филе, която много засища.
Аз например не мога да ям диня със сирене.Предполаг л'бима комбинация на много пишещи тук.

# 72
Е, аз планирам вечерното меню за цялата седмица без да се повтаря. Много лесно и удобно е така. На обяд ядем сандвичи или салата. Закуските също са няколко любими, които редуваме и така всичко се знае предварително. Пазаруването е със списък. Изобщо съм много доволна от организацията в храненето на нашето семейство.  Wink

# 73
  • град-държава
Е, аз също си готвя и традиционни манджи-сърми, пълнени чушки, патица с ориз и гъби много се "харчи" вкъщи, да не казвам, че е една от любимите ни гозби, супи много често правя пилешка,  рибена и картофена крем най-често, много обичам булгур-пиле или агнешко с булгур също са на почит и т.н...мусака не съм правила от много време сега се подсетих и ще направя тези дни.
Ястията тип "гурме" ни допадат най-вече, защото се готви сравнително бързо, разнообразно е, а и е много вкусно и така всъщност не ми се налага да застоява и да хвърлям храна.  Tired
Иначе номера с "хранителните" салати го прилагам най-често за обяд, тъй като не ми отнема много време или да висна на печката и за обяд и за вечеря, но задължително присъства и месо с тях, независимо дали ще е гриловано за няколко минути или сушено.
Абсурдно е да направя седмично меню, аз готвя според това какво ни се прияде или най-много да планирам някоя маджа в близките дни, ако ми липсват продукти, които мога да набавя само при основното пазаруване.

# 74
  • Пловдив
И у нас не може да се планира, опитах се, ама примерно застава сина и казва "искам супа топчета". Как да не му сготвя на детето още на другия ден? Нищо, че имам планирано пиле с ориз.

Общи условия

Активация на акаунт