Kолко харчите за храна на месец?

• 92 421
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 870
Айде, почнахме да си броим краставиците и ябълките  Crazy Mr. Green

Аз пък ям на обед фирмени продукти без пари.. Вечер гледам да халпвам мляко или салатка (маруля, краставица, че доматите са ми ужасни още..) малко разтоварващо.. хлапето е при баба и дядо 10тина дни тоя месец.. Та смятам да изкарам със 100тина лв за храна.. Да видим  Laughing

Не че не мога и с 500.. ама после следват диети яко.. и не е гот  Crossing Arms

# 871
Добре де - не ви ли писва всеки ден сирене  Thinking

# 872
Е, такива са количествата за двама възрастни и едно дете на 2 години. Но пак казвам, че не готвя всеки ден и моят мъж яде салата със сирене/кашкавал за вечеря, аз салата с кълнове. И овесени ядки 1 кг., и сусам около 2 кг. месечно.

# 873

Може и да ме питаш дали ми писва да консумирам и всеки ден домати. Не, не ми писва.

# 874
  • София
Е, такива са количествата за двама възрастни и едно дете на 2 години. Но пак казвам, че не готвя всеки ден и моят мъж яде салата със сирене/кашкавал за вечеря, аз салата с кълнове. И овесени ядки 1 кг., и сусам около 2 кг. месечно.

Ние сме двама възрастни и дете почти на 5 години, затова попитах, но повече от 2 кг сирене на месец едва ли изяждаме.

# 875
И аз ям всеки ден сирене, много обичам, но си купувам различни и  ми е много трудно да преценя какво количество точно изяждам. А и няма как де, все пак от сирене с 40 масленост не ядеш толкова много като количество колкото от трядиционното бяло.

# 876
  • Пловдив
У нас също овесените ядки вървят много Crossing Arms За съжаление хлапето ми прави номера - искам кисело мляко с овесени - направя, хапне две лъжици и това е. Големото пък може да се изхранва само със сирене, което адски ме дразни, защото е солено все пак, а той го яде за наяждане. Малкото обаче пък сирене и кашкавал не ще и да опита.
Иначе не сме големи почитатели на чорбите, или ако мнооого се затъжим за супа, после ще си я сърбаме само аз и мъжо и пак работата ще е двойна и тройна, защото двете  синчета ядат различни неща. Така и разходите се увеличават - може да е в по-малко количество, но ако ще готвя на единия супа, на другия месо, а на третия омлет например #Cussing out

# 877

Може и да ме питаш дали ми писва да консумирам и всеки ден домати. Не, не ми писва.

Ясно  Peace
Аз пък обичам разнообразна храна/все тая дали е нездравословна или Био/, просто не мога да ям два дена еднакво.

# 878
Ами аз не ям еднакво, просто всеки ден освен всичко друго консумирам плодове, зеленцуци и сирене.  Simple Smile

Ти какво толкова разнообразно ядеш? В крайна сметка храните се делят на хранителни групи и дори и да си вегетарианец, пак имаш възможност за разнообразие.

# 879
  • София
то бучка сиренце или домат никак не пречи на разнообразното хранене...

# 880
Снежанката я правя от домашно краве мляко .Свареното прясно мляко оставям лекичко да се охлади,но не да изстине.Да е толкова топло,че като да си топна пръста вътре да не ме изгори.Сипвам го в едни керамични чаши  около 250гр и на всяка чаша слагам по една пълна супена лъжица захар за предпочитане кафява.Разбърквам и поставям една равна чаена лъжичка закваска.Покривам с домакинско фолио и завивам за 3 ч във вълнено одеяло.После в хладилника.
Важно е закваската да е хубава.Аз си имам от предната седмица,но се продавала и жива.Може да се вземе от съседи или приятели ,които квасят.Купешките млека не са подходяща закваска,защото няма достатъчно живи бактерии и после млякото се ''точи ''.Също е важно да не се прекалява с количеството на закваската,защото после подквасеното мляко сатава прекалено кисело.На буркан от компот 980 мл слагам не повече от равна супена лъжица подкваса.
Трае до 10 дена в хладилник.

# 881
О, напротив - на мен ежедневно домат и бучка сиренце просто ми омръзва. Но всеки си има вкус.

Иначе какво да ям - ту супа, ту скара, ту манджа, ту сандвичи - влизам вкъщи и гледам в хладилника - каквото има - това се яде  Wink Нямам навика да готвя наведнъж за няколко дена вече. Преди го правех, сега - не. Та на момента се решава и приготвя. Но ако днес е било салата с домати - утре ще е с марули, на другия ден - таратор и...така.

# 882
  • София
Сиренето и аз много го уважавам. Всички храни, които обичам се комбинират прекрасно със сирене.
В салата рядко слагам, защото той я предпочита без.

Вечеряме много често салата, сирене и някакво печено месо+картофи, във всякакъв вид.

# 883
  • София
О, напротив - на мен ежедневно домат и бучка сиренце просто ми омръзва. Но всеки си има вкус.

може да ти омръзва, но понеже са неща като допълнение към нещо, не пречи на разнообразното хранене Wink

и на мен ми омръзват, но имам периоди когато дни наред имам глад точно за... нещо си.

така или иначе при нас точно сирене, кашкавал и прясно мляко отиват месечно в не малки количества.... а все пак и сиренето и кашкава участват и в някои яденета...не е задължително да е точно - бучка сирене в чинията.

# 884
  • Berlin
Напълно е нормално всеки да има различни предпочитания и потребности. Simple Smile Колкото различни хора има, толкова и различни ще са дневните ни менюта. Аз лично нямам нищо против да хапвам само зеленчуци за вечеря, обаче мъжът ми, ако няма месо, няма да седне да яде. Да не кажа, че той се изхранва само с месо. Добре, че от изв. време си промени малко вкуса. Млечни продукти - не помирисва дори, плодове не обича, евентуално ябълков сок склонява да пие, откакто си взехме сокоизтисквачка. Аз пък съм всеядна и мога да ям всичко.

Общи условия

Активация на акаунт