Kолко харчите за храна на месец?

• 92 453
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 1 740
  • София
Аааааааа, по тоя повод - днес гледах как в Кюстендилско са сложили КППта в селата и патрулки обикалят овощките, защото имало невероятни кражби на череши  Laughing

http://dnes.dir.bg/news/mvr-kustendil-chereshi-8798018?nt=6

# 1 741
  • Куциндрел
Но аз не правя по 100 буркана, защото не са ми нужни. И затова смятам, че 1,76 лв. за буркани печени чушки, зелен фасул, кисело зеле и смляни домати не е скъпо.
Не е скъпо, защото освен продуктите и консумативите (като ток), има и хамалогия. Като сложиш един загубен ден в печене, белене, миене, рязане и т.н (и това е само за 1 вид зимнина), нещо сметката става по-голяма от смятаната тук  - цена продукт+цена ток.
Миналата година купих 20 кила чушки и ги пекох половин ден с чушкопека.  Crazy Добре, че буркани не правя, ами ги метнах във фризера. И това го правим само за разкош Mr. Green, за да имам зимата готови печени чушки и лесно да ги готвя.
Ако мога да си намеря качествена продукция в буркани, като нана, бих си купила и аз за 1,76 лв., даже и за 2 лева буркана. Без това за домати и доматено пюре през цялата година давам повече от 2 лв. бройката.

# 1 742
Ами аз мятам във фризера само изчистени от дръжщите чушки, една в друга наредени. С тях правя пълнени чушки, обожаваме ги или в разни манджи тип гювечи...

# 1 743
  • София
Ами аз мятам във фризера само изчистени от дръжщите чушки, една в друга наредени. С тях правя пълнени чушки, обожаваме ги или в разни манджи тип гювечи...

Е, някои нямаме фризери. А и говоря за печени чушки, не за такива за пълнене.

# 1 744
  • Куциндрел
Пробвай и с печени, необелени и без дръжки. От тях аз правя зимата чушки с доматен сос и бърза туршия /оцет, захар, олио и сол/.

# 1 745

ОК де, нали споделяме кой как се храни  Laughing

# 1 746
  • София

ОК де, нали споделяме кой как се храни  Laughing

Peace

# 1 747
Ако искате да правите компоти от череши тук паднаха. 1,50 ако купуваш набрани, ако береш сам - 1лв, а понеже ние взехме 5 щайги за компоти - 80ст.  Mr. Green Как да не намятам 150компота?!?!
Мадам, в събота обмислям да дойда да си побера малко (много обичам да бера череши!) Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Heart Eyes Че и не сме се виждали от 100 години  Hug

# 1 748
Къде е това там  Laughing

# 1 749

Сопот.
В Карлово съм яла нечовешки череши Heart Eyes. Едва ли в Сопот са по-различни.

# 1 750
# 1 751
  • София

Сопот.
В Карлово съм яла нечовешки череши Heart Eyes. Едва ли в Сопот са по-различни.

Не са  Mr. Green
Ама малко далечко.

# 1 752
Черешите са ми на двора - червена и бяла, хич и не ги ядем, изобщо не обичам аз, мъжът ми си откъсне ей тъй малко и толкоз, малкия бере и хвърля на съседските кокошки  Mr. Green
Ягоди обичам, ама изям 10-тина и  толкоз  Laughing

Чушки майка ми прави и праща няколко пакета печени и няколко както Вилико ги прави - само без дръжките. Печените са чудесни за миш маш посред зима или на салата, върху пица и всякак, много обичам ред чушки, ред сирене с яйце и като мусака се пече, суровите - за пълнени чушки, за подправяне на супа, гювеч и т.н.
Но майка ми имат градина и пипера го консервира, пък и е пенсионерка, цял ден кво да прави - пече  Laughing

# 1 753
Олеле, бели череши Heart Eyes.
Не съм яла от дете. Всъщност откакто в задният двор на кооперацията ни, не отрязаха една много стара бяла череша, за да построят поредното стъклено-бетонно грозилище.
Сърцето ми плачеше, като я рязаха.

Червени чушки пека, без семето и дръжките, необелени редя в пликчета и във фризера.
Цяла зима си имаме чудесна салата от тях. Друга зимнина не правя.

# 1 754
...

Червени чушки пека, без семето и дръжките, необелени редя в пликчета и във фризера.
Цяла зима си имаме чудесна салата от тях. Друга зимнина не правя.

Sourcherry, опитай същото и с патладжан, цял печен патладжан, страхотно става към салатата от чушки да добавиш и един патладжан  Peace
Ако ти се занимава, де, ама щом така и така печеш чушки, нищо не пречи и 5-6 патладжана да си опечеш  Peace

Общи условия

Активация на акаунт