Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 109

• 96 212
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
  • ГОре на черешата...
Ох, откъде да започна, та да не пропусна някого...тук е направо Сладко Царство Peace!

Цолова, сметановата торта е много нежна, незнам какво не й харесваш...

Патри, ти не спиш ли Rolling Eyes? Сърцето с ангелчетата е страхотно, с какво постигаш този невероятно ярък червен цвят?

Криската - прекрасни са и 4-те торти, браво  bouquet!
Тази с розовото цвете е невероятно нежна, много ми харесва съчетанието на розово с ябълковозелено, ще го крада някой ден...Кученцето е невероятно - досущ като породата си, много е весела тортичката. Патоците са страшни сладури и да, страхотно попадение с надписите от пяна Peace!

Бозгутнова - страхотна, ярка торта  bouquet!

Някой питешае за блатове за вита торта - правя я както с пондишпанови блатове, които сама си бъркам, така и с готови, купени блатове - има квадратни, по 3 в опаковка.

# 196
Мери и аз съм с боички за яйца  Sad , на пакетчето на пакетчето пише за яйца и сладкиши, безвредна. Даже и за яйцата винаги като купувам гледам да е за сладкиши и да е безвредна. В Бургас има боички в Карфур, но цветовете не са наситени, червеното докарва бледо розово и т.н. Има и още едно магазинче, там вчера си купих зелена (само такава имаше в момента), но не съм я пробвала още. Има и един склад, там си поръчах малко формички и боички, но още не са дошли, за да дам мнение.
Като заговорихме за боички, аз се чудя по какъв начин мога да направя по наситен цвета? Чудех се дали да не пробвам, да нанасям отгоре директно с четка, вместо да замесвам? Така става ли по наситено?

# 197
Много, много ви благодаря за куража   Hug Hug Hug Heart Eyes
И моите са безвредни, а и няма да слагам много, те са от капсулки и оцветяват добре.
Двоумя се дали да не направя трансфер, или да моделирам фигурките, или направо да нарисуам колкото мога живоинките. Ще се отчета утре Simple Smile

# 198
  • София
Прекрасни неща сте сътворили за 2 дена!
Мариета, много страстни цветове на ин-ян тортата. Красиво и много възторжено изглежда.

Искра333, чудесни фигурки правиш! Фиона е прекрасна.

Шемет, има нещо, което ме връща към мисълта за тортата ти...Нещо искам да изкоментирам, но не мога да го събера в думи. Усещам идеята /поне така си мисля/, но или не ми достига нещо по нея, или нещо трябва да махна, за да ми стане тамън. Дали в полза на семплото и просто щрихираната идея, не трябва да се махнат нюансите в листата, или пък да се добавят такива на пиленцата и някак малко повече дълбочина. Много обичам такъв пит торти. Покрила си я прекрасно.

kriskata Simple Smile, много симпатични идеи, чудесни торти.

Пат, тази бляскава, кърваво-червена испанска страст!!!

# 199
  • София
Благодаря за блатовете за витата торта  bouquet Аз мислех да правя по основна рецепта за руло на Димитрана, но с готови като,че ли ще ми е по-удобно.А с какво е най-удачно да ги сиропирам,ако ги слепвам с шоколадовия крем на Буболинката?
Аз се боря с едни фигурки от ММФ,но май не ми е станало идеално тестото,че ми лепне и оставя следи от пръсти,но с малко нишесте би трябвало да се оправи,малко гумено ми идва,но ...
Вчера си бях направила тичинки за един лилиум и сега като се прибрах от нощна,някой ми ги е ошетал,най-вероятно в коша #Cussing out и всеки твърди,че не е той.
И аз се чудих дали ще стане да рисувам с боички от яйца и ще взема за пробвам newsm78
Тортите Ви няма да коментирам,защото просто няма какво повече да се каже за тях,без думи съм,а не,че не си струва  chef  bouquet

# 200
привет моми4ета минавам на бързо да си покажа тортата и отивам да довър6вам друга торта

# 201
  • София
FRESA ,нещо си объркала "И" то май,освен ако не е нарочно,де Embarassed

# 202
Аз правих вити торти няколко пъти.Единия път ползвах Сладък път,после на CBA.И с двата вида станаха добре.
За валентинската торта си правих пандишпанов кръгъл блат,който става и за руло.За сефте толкова добре го направих,много се наду.Мислех да го разрежа на 4,но нямаше да успея сигурно,та на 3 за по-сигурно.Сега като легнат децата ще украсявам,макар още да не съм измислила как.  Laughing
Аз все искам да коментирам тортите,но не се осмелявам.Нито съм на нивото,нито пък скоро ще стана,та ще си ох-кам и ах-кам тука пред компа и така.  Hug

# 203
Още нещо да попитам че тръгвам на пазар, за шоколадовия трансфер какъв шоколад ползвате. И колко за 16 парчета торта? Гледах, четох но не пише. И като се топи как да преценя колко масло на кафевия или мляко на белия да добавя?

Последна редакция: нд, 13 фев 2011, 12:01 от Мери

# 204
Браво бе!!! 4 страници торта до торта..... Ще ви гледам по-късно, че трябва да довърша още 2 торти до довечера.
Тази е от петък. Много семпла, бърза и лесна.

тази довърших току що. Много по-трудна от Фендера се оказа, да не повярва човек.
И ОЩЕ
И понеже подготвям елементи за още един Фендер, снимах малко, КАК СЕ ОПЪВАТ СТРУНИТЕ . Може да ви е от полза. Кофти снимки, ама цвета с който ми застлана работната масичка  не дава да се  снима.

# 205
  • у дома
малко ми е неудобно след такива торти да си пусна и моята, ама.. отивам засрамена в ъгъла:

ОЩЕ снимки

а ТУК има нещо като стъпка по стъпка.

напоследък все набързо и не се получава това, което искам, ама здраве да е  Mr. Green

страхотни торти видях, но не смея да коментирам, защото успявам само картинки да разгледам... 
Blush

# 206
van444eto Пежото го видях във Фейсбука, може да е семпла и бърза но е много ефектна торта. Китарата обаче е невероятна. Мерси за опъването на струните винаги съм се чудела от какво се правят, защото си мислех, че са ядливи.
FRESA Много симпатичен рибар.
bozgounova Много слънчева торта
kriskata Simple Smile Страхотни "кучешки" торти, много са ми в темата, аз съм луда по лабрадорите и голдън ретривърите . Ретривъра ти е станал много сполучлив, чинийката с кученцата ме е яд че не е за мен. А и ведрото с патенца много ми допада.
ЦоловаМерси! Ти се пробваш във всички жанрове, аз за шприцване и бордове въобще не си мисля, не е за мене тая работа струва ми се много сложна, а Албенка е направо виртуоз.
patriyanЧудесен Баз аз си мислех, че това ще иска сина ми  за РД но минахме на вълна Шрек.
sVeshti4ka, dimitrina73, Албенка Благодаря.
blueeye® Хубава ти  се е  получила колата, защо не си я харесваш не знам.

За боите за яйца стига да не са със сол стават за сладкарски нужди и по мои спомени лилавото беше много канцерогенно не го ползвайте а смесвайте синьо и червено. Аз до скоро нямах сладкарски бои а си взимах всяка година по великден на Кептънс гръцки бои за яйца от Джъмбо. Те са доста интензивни на прах и един пакет го ползвах сума ти време. За рисуване ги разтварям в алкохол, като багря тесто разтварям максимално количество боя на прах в капка глицерин, трябва доста да се бърка докато боята се разтвори напълно, защото ако остане неразтворена на другия ден в тестото избиват малки петънца. Слагам капката в захарното тесто и меся. С две три такива капки съм правила много интензивни цветове. Така си правя гелова боичка.  Но най-интензивно и плътно, става като боядисваш отгоре с боя разтворена във водка например.

# 207
Да, аз Варна оцевтявам от 3 години с бои за яйца. Питах за рисуването, опасявах се да не се разлива боята  Simple Smile

# 208
да знам ,успях да го видя в последния момент  Grinning така че при клиента си отиде както трябва

# 209
Здравейте, не сам пускала и правила торта от мн мн време...
но сега имах малко време и една приятелка  ме помоли да и направя тортичка за детето с Том и Джери... та се получи ето това, сamо че нещо ми е празничка, дайте идея какво още да сложа
исках да има развитие и действие, не само да са седнали на тортата и затова така ги поразчупих, сякаш Том гони Джери, а попада на кучето, докато мишлето си гризка сиренцето спокойно Simple Smile. Джери го направих малко по-голям спрямо другите и затова го сложих отдолу Simple Smile

има и в по близък кадър героите на следващите снимки в албума
http://azals.snimka.bg/cooking/jalki-opiti.412591

Последна редакция: нд, 13 фев 2011, 14:36 от azals

Общи условия

Активация на акаунт