Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 109

• 96 206
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Жужа да след престой може да си затоплиш съвсееем малко в МВ, ако ти се стори засъхнало и ти се рони го доомесис ръце намазани с глицерин, то така или иначе трябва хубаво да го размачкаш преди да почнеш да работиш. А иначе спазвай рецептата, която си си избрала!
Момичета
пропуснала съм много страници, страхотни красоти видях
Мариета Честита ви годишнина-още много години разбирателство и подкрепа ви желая! Тортата е много оригинална-копирах си я!
Еленче ама много торти и все трепач-ти спиш ли бе жена, на всяка страница имаш пост с по няколко торти!
Албенка е спретнала и тя едно бижу-сапуниерка!
Видях ново, поне за мен име- Иглика 333-С т р а х о т н и Шрек и Фиона!
А сега ще ви пусна и няколко тортета от мен:
тази нямах намерение да я пускам в темата, щото хич не ми харесва-та то първата ми шапка стана по-хубава от тази
това е Татяна за вкъщи-исках да пробвам и шоколадовия борд. Е моя стана с много дебели контури, но технологията я схванах
а тази е от днес- хич ме няма със шприца. Албенче ще идвам при теб на обучение, ама то на туй цаката му е практика майка!

# 181
Теди защо снимката ти не я виждам?....ти пък я махна
Ооо и как забравих да те похваля за Батман-скри ми шайбата! Ти да не си ходила при Валерката на уроци? Признааай....

# 182
Здравейте мацки!
Не съм писала от 2 седмици и сега просто е невъзможно да изкоментирам всичко хубаво което видях през тези дни! Но имаше няколко невероятни творения, които не мога да не спомена: страхотния фотоапарат, Пепа Пиг (изумявам се как това грозно прасе е станало на такава прекрасна торта), ферма и коронки на Валерия, вдъхновевашите торти на Свещичката, безкрайно нежното и торгателно вишнево дърво и Ин-Ян на Мариета,  сладурската ферма на Ивейн, изпипаната палитра на Ванчето, елегантните кексчета и сладки на Леля Ог, свръх производителността на Албена, Пепи, Патрияни и Бетина. Поздравявам ви всичките и се радвам, че мога да се наслаждавам на творенията ви!  bouquet
Миналата седмица почивах, но тави седмица се отчетох с 4 тортички.
Първата не обира овации, макар че на мен ми беше сладичка. Снимаките станаха ужасни, въпреки че снимах и вътре и вън, със и без светкавица, не станаха реалните цветове и това си е! Все пак я пускам

Втората е с първият ми опит за цвете, различно от роза. Ааа и панделката ми е за сефте и я посчупих де Simple Smile Сърчицата са с формата на сърцето от бижуто което подарихме на рожденничката Simple Smile

Третата торта е по дизайн намерен нейде из нета (признавам, че не съм искала разрешение  Embarassed ), идеята за надписити е моят принос и много им се радвам

Четвъртата трябваше да е с голдън рийдривър и много се притеснявах, но си харесвам резултата горе-долу, а най-много се кешя на заровените кокали  Mr. Green

Към последната торта ме помолиха да направя и малко фигурки за подаръци на децата, гости на реждения ден

Още снимки тук: http://www.flickr.com/photos/57768246@N08/

# 183
Криската страшни красоти си напускала-особенно кученцето Байрон много е сладурско. Кажи какви формички използваш за цветенцата-виждам че са разнообразни. И първата с кръпките не знам защо не е обрала овациите-на мен ми е сладурска

# 184
Патриянка,и тима нямаш умора.Всички торти са страхотни Hug
Цолова ,капелата е прекрасна,а защо се вайкаш за шприца ,добре си се справила ,но ако искаш уроци заповядай ще ми е драго да сме две тортоправачки в кухнята ,забавно е питай Пепи Laughing
Криска ,не мога да си избера фаворит из между тортите ,напредваш и то много .Надявам се да набъбват и при теб поръчките Peace

# 185
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Лелееее, аз доакто спретна една Татяна, вие пак показахте дузини невероштни торти.....

Криската, мен много ми харесва първата торта. Даже ми е фаворит  Peace

Аз да се пооплача - направих Татяната и слепвах със сметана (Мегле)..... Ама някак много сухи ми останаха блатовете.... Веднага си признавам, че не изчаках 6 часа и може би това е причината.... Не се надуха много, много......... А и откоре заглаждането на сметаната ми се стори доста трудна работа. За шприца хич няма да се оплаквам, че това това си е от неможене.......  ooooh! Whistling Утре като се прибера ще показвам - имам нужда от критика.....

# 186
Tatitt как 6 ч  Shocked , Татяна трябва да престои поне 24 ч  за да си поеме от крема и омекне - тази торта не се сиропира , няма как за толкова кратко време да "не е суха"

# 187
Момичета мили и талантливи  Hug Аз все се появявам ни в клин ни в ръкав като дойде РД-то на някое от дечицата. Имам следната питанка
Мога ли да рисувам с боя за яйца върху Варната?
И всякакви съвети ще ми помогнат много, утре трябва да направя торта с Мадагаскарските животинки, няма да ги докарам ако ги моделирам, мисля да ги нарисувам.

# 188
  • София
Tatitt как 6 ч  Shocked , Татяна трябва да престои поне 24 ч  за да си поеме от крема и омекне - тази торта не се сиропира , няма как за толкова кратко време да "не е суха"
Tя сигурно има предвид тестото, че не е престояло 6 часа.

Пебс, благодаря, че забеляза.  Laughing Това с "бабата" си е жива истина, ама какво да правиш.  Laughing

Валерийке, кажи, има ле нещо, дет' не можеш да го направиш? Crossing Arms
Ще намина през вас на 15-16, да мЪ чакаш.  Laughing Да ни мЪ изхабиш тестото.

Леля Ог, този път с някакви вкусотии кокосови подкукуросва. Прекрасни са, както винаги!

На кратко сега ще почна и без болдване, защото моята тъпа клавиатура пак почна да скролва, не знам какви са тия работи.

На Пепи колата закова малкия пред компютъра и нямаше отърване, значи.  Тортата с тъмно червените цветя много ми хареса, много е нежна.
На Албена нейната миникола е невероятна също.
На Мариета "ин-ян' ми взе акъла. Страхотна идея, просто страхотна! Много дълги години да се обичате и да си подарявате такива уникати!
Видях и много красиви Фиона, Стич на Иглика, Батман на Стефина, Бъз, който е фантастичен, Танцовата двойка на Патрияни (седналите ангелчета са малко като кученцата в позата, но сладурски пък  Laughing), патетата и голдън ритрийвър на Криската, шапката на Цолова.

Мери, мисля, че боя за яйца не става за ядене, но не съм сигурна. Няма ли в по-големи магазини, може в Бургас, боички за рисуване? Те са 4 основни цвята и са в тубички.

# 189
Момичета искам да направя вита торта,за петък,която мисля да е с шоколадовия крем на Буболинката и евентуално втори крем-рафаело.Молбата ми е да ми препоръчате блатове подходящи за вита торта и с какво да ги сиропирам?И ще стане ли добре с два крема или да си избера само единия?
Май никой не е отговорил доколкото прочетох,затова искам и аз да се присъединя към въпроса,най вече ме интересува кои блатове са най-подходящи?

# 190
  • У дома
Момичета, как я хапвате тази Татяна? Много сладък десерт. Рая ме нави миналата седмица да я пробвам и не сложих грам захар, само малко увеличих меда. Крема беше сметана с маскарпоне и кисело мляко с 2-3 с.л. пудра - супер, но тортата се оказа много сладка за нас.

# 191
  • София
Доколкото знам, а не претъендирам, че знам със сигурност, вита торта момичетата правят с готови блатове за рула - те са широки и плоски. Предполагам, че можеш в нета да намериш рецепти за блат за руло и да си спретнеш с него. По-дебело ще е, ама какво от това.

# 192

три пъти за щастие-най-сетне успях да си пусна снимките на вчерашнатаа торта,ама вие много работите,пак избихте рибата-ще пропусна нещо,дано няма обидени-
на албена мини сърцатата количка,
на патриани-ударна серия-защо няма кити????
супермена вчера май го възхвалих.....
криската-много сполучливи кученца,браво
цолова-пак си успешна

# 193
Рулата на Sweet Way са подходящи за целта (на мен ми ги препоръча Буболинката преди време). Аз ги намирам в Кауфланд и в Карфур. Тук можв да ги видите: http://www.hrankomers.com/pages/18_jpg.htm
Много торти, много нещо сте правили.
Мариетка мерси за отговора. Направих си butter milk Laughing. Ползвах обикновенно брашно.

Последна редакция: нд, 13 фев 2011, 09:27 от Maninka

# 194
Мери, съвсем спокойно можеш да рисуваш върху тортата с боя за яйца . Аз така правя ,нямам накакви други боички.Разтваряш боичките в алкохол и готово ще зарадваш Емма!
bozgounova , хареса ми тортата , и с тия релефни пеперуди...... Heart Eyes
kriskata Simple Smile  всички тортички ми са фаворити
colova ,последната торта е много нежна !

Общи условия

Активация на акаунт