Отговори
# 675
  • Кукуландия
Здравейте!

Чета и имам какво да кажа, но ме мързи и си мълча, а като се наканя да пиша вече съм забравила какво съм искала да кажа hahaha
Някоя от вас гледа ли Дневника на една бременна? Аз снощи реших да видя за какво става дума и установих, че е забавно филмчето. Mr. Green

При транспортирането на бебчо от родилния дом до дома мисля да си го гушкам, а ако се изморя да го гушка майка ми по простата причина, че не сме купували кош за кола, т.к. една моя колежка ще ми даде такъв, но чак в началото на март, когато ще се пренесем в София докато се роди бебчо.  Не ми се иска да го използвам преди да съм го изпрала и т.н., а не вярвам да ми дойде музата за пране в последната седмица-две Rolling Eyes

Ох, хем нямам търпение вече, хем пък искам да си изчака поне до 10ти март бебчо Rolling Eyes

Има ли сняг при вас? Сега осъзнавам колко осезаема е промяната в настроението ми и желанието ми за каквото и да било като няма слънце. През изминалата седмица като отворя очи стаята беше изпълнена със светлина, навън небето ясно, слънчице и имах желание за всичко (тоест да си свърша домакинската работа  Mr. Green), а сега като се събудя не ми се става и ме налягат някакви отрицателни депресивни мисли Crazy Аман  ooooh!

Някоя от мамите влезли в 9тия започнала ли е масажа на перинеума? Мен ме мързи и само си повтарям, че трябва да го започна, и си повтарям, и си повтарям, и... до там  Mr. Green

# 676
Здравейте момичета,
аз докато стигна до интернет и форум те щъркелите почнали да носят, честито на всички мами, които вече гушкат златните си бебчета.
ИВКА 10, и при нас баткото много се страхува от приближаващата раздяла с мен, единствената ни утеха е тати, който винаги много се е занимавал с него и много се обичат, единствено на самото раждане е под въпрос кой ще остане с него.
Мен ме тресе притеснението, че няма да позная кога започва раждането, все по-често имам силни контракции, но не са регулярни, при първото дете ми изтекоха водите и бях на 100% сигурна, пък и в болница, а сега ще трябва от дома да тръгвам, та съм малко стресирана. За самото раждане се радвам от сърце, понеже мнооого ми писна тази бременност  Embarassed, има ли и други като мен или съм единствения егоист, дето иска детето да се ражда, че да се отърва вече от тежестта и да си го гушкам в ръцете?
За столчето, тук е задължително със закон, така че със сигурност ще го сложа в столче.
Лек ден ви желая и леко раждане на ИВКА 10  Praynig.

# 677
  • София
Извинявайте някой ще ми напиши ли паролата на албума ни на ЛС ,благодаря предварително.

# 678
bzepic не си единствена  Mr. Green но ти имаш още време така че стойте си 2в1. Ще ги усетиш родилните контракции, не се тревожи няма да ги объркаш  Hug

Uinen нормално е да не ти се занимава, да не говорим че вече и тежи  Peace и аз съм така голям мързел ме е налегнал  Whistling

Sabrina1 чудесни новини  Peace

Mur  Mr. Green ахаа ами вече си е до твое предпочитание  Hug

г-жа Стихийно бедствие това е страхотно  Peace чудесно сте го измислили  Hug

# 679
Извенете, но може ли някой да сподели паролата за албума и с мен , 10х  Grinning

# 680
Въпрос за матрака Някоя мама спряла ли се е на Бертони кокос+пяна? Онзи ден купихме такъв, ама като се прибрахме и го разгледах по-подробно нещо не останах очарована. Пяната твърде много ми прилича на дунапрен Rolling Eyes, така ли изглежда наистина newsm78 Освен това въпреки че има цип за сваляне на калъфката на матрака, реално е напълно безсмислен, защото под плата има тънък слой вата, който освен че е набит с власинки от кокоса, не може да се раздели от плата, а ако се изпере така сигурно ще стане на бучки. Моля ако някоя мама си е купила такъв матрак или има впечатления да сподели.

# 681
Здравейте мили момичета! От доста време не съм влизала и гледам бебенца валят при нас ... да са живи и здрави малките бебоци и техните мами  newsm51
Да се похваля ние приключихме с ремонтите вече и сега идва ред вече на покупки , като чета всички сте си накупили всичко а аз сега започвам ...
Вчера бях на консултация при моя доктор , бебка е 2450гр. , било нормално за седмиците си , но като чета вашите с какви мерки са - моята май си е маничка , но важното е че всичко е наред, слушахме тонове - всичко нормално. Обърнала се е с главичката надолу Simple Smile
Относно алергиите /някой беше писал / говорих с моя доктор и ми каза че ще имам среща с алерголог и анестезиолог след 2 седмици в болницата където ще раждам и там ще ми направят изследванията необходими за това.
За отоците на краката и аз ги имам - всички изследвания на урината сами добри , кръвно високо нямам даже ниско - 100/60, доки каза че за бременни в края на бременноста е нормално - задържала съм вода , но след раждането ще се оправи Simple Smile
Да ви споделя с нисък хемоглобин съм Sad и доки каза незабавно ампули ... надявам се да се повиши. След две седмици съм пак на тонове и общо взето това е от мен ... Лек ден мили момичета  Flowers Bouquet

# 682
  • Бургас
И аз да ударя едно рамо на Ивка 10 -   bouquet и на всички, които имат нужда.
г-жа Стихийно бедствие ,   bouquet  Hug
Аз си приготвям чантата днес, че май съм позакъсняла  Laughing

# 683
  • Ямбол
petinka дано не е късно, но сега влизам. Аз имах проблеми с два зъба, единият само пломба смениха, че се беше счупила, но другият имаше пулпит. Само като го чукна и ми изтръпна цялото тяло, много болеше. Махна ми нерва, но без упойка, а с арсен. Днес вече го приключи благополучно. За снимка нищо не мога да кажа, не ми се е наложило. Понякога тези болки са на нервна почва или венците. На мен ми се случи веднъж да ми се разтвори леко венеца около зъба и да влезе храна там и болкат асъщо е гадна. Слагаха ми два три дни дренаж да стегнат венеца и се оправих.
за насторението  няма да ви казва, непоносима съм, ужасна, дразнят ме всички, но гледам да не го показвам много. Споделям обаче с милото ми, за да ми олеква. Дразнят ме много дребни неща. Изнервена съм последно време, снощи даже на бебето се ядосах. Легнах, то не спря да рита, да се върти, не можах да си намеря място поне 30 мин, ставах, сядах, лягах - то си играе. Разревах се, незнам защо, не ми издържат нервите нещо. Даже повиших и тон на бебето  Joy, скарах  му се да се спира, че и аз искам да спа. После ми стана жал и пак се разревах, че съм такъв кривиндел.

Днес майак ми пак накупила дрешки, стана ми много мило като си ги разглеждах. Нямам търпение вече да си го гушна детенцето. А как ме е шубеее

# 684
Здравейте , Момичета !

Добре дошли на трите ни подранили бебчета  stork-boy stork-boy stork-girl , да са много здрави и спокойни , а на мама Зина , на Алекси и на Кейтии бързо възстановяване  newsm51 newsm51 newsm51 !

ИВКА 10 , две ръце ти стискам палци , дано  всичко да мине благополучно и да гушнеш едно малко ангелче  Heart Eyes !
А за баткото - и нашия е такъв , ужасно чуствителен /той е риби и затова не ми се искаше и втория да е така  Confused/ , много привързан към мен и както се очертава ще е и доста ревнив  Sick.

Uinen , а на мен ми се влиза не толкова за да родя - сега да ми кажат и още месеци наред съм готова да го нося ... Влиза ми се за да си почина и да си поспя 4-5 дни  Embarassed
За столчето :
Мисля при изписването да сме със столче - кошница .
Само трябва да му изпера топицерията .

Вече сме 3 килограма, в 35 седмица. Не знам дали сме много големи, но доки каза, че
Питах го и за отоците по краката и ръцете- каза, че е страшно, ако взема да вдигам и високо кръвно, а моето не е такова- 80 на 120-130 максимум.

Sabrina1 , браво за килограмите  Hug !

На мен ми бяха казали с предишната бременност , че няма нищо опасно и в последните месеци било нормално да оттичаткрайниците  . Sick
Сега като сподлих с мойта лекарка , каза че в никакъв случай не е "безопасно" .
И мен това което ме успокоява е че урината ми е чиста , а  кръвното ниско - 90/60 .

Мацки да ви се похваля - сега разбрах , че лятото ще ставам и леля  smile3535 smile3535 smile3535 !
Много съм щастлива сестра ми  доста време чакаше .
Сега се надявам всичко да е наред вече  Praynig !

# 685
Валари, благодаря ти за инфото за парочистачката, ще помисля още, иска ми се като дам пари после да съм доволна и да ми върши работа.
За термометрите за ухо - ако се спазва инструкцията да се издърпа назад ушната мида, мисля, че си мерят добре. Мойта дъщеря си мери вече сама температурата, предпочита сама да постави термометъра, защото усеща най-добре къде трябва.
Betta, на моя Браун не пише такова нещо в инструкциите, дай повече инфо какво точно трябва да се направи  newsm78
Mur, аз смятам бебка в кошницата да си я превозим, с Малчо пак така процедирахме за ужас на бабите  Mr. Green Никой полицай няма да ти направи проблем, тук масово хората и столчета за по-големи деца не ползват, но за мен е въпрос на безопасност  Peace Само още не мога да реша къде да я сложа...отзад е на баткото стола и ако сложа и кошницата няма да има аз къде да седна, а като съм отпред няма да я виждам...отпред мога да изключа еърбека и да я сложа там, но все пак това е най-рисковото място...
ИВКА 10, успех утре и да се похвалиш с хубави новини  Hug
Относно емоциите - аз снощи се разревах и сдърпах с любимия. Обсъждаме по 20-30 мин работата му, а като заговоря нещо за детето- избор на педиатър например,  ми отговаря с "Да, добре" и до там...  #Crazy
catwalk, мъжете се чувстват ужасно безпомощни по време на бременност на половинките си...не могат да направят нищо, не разбират и какви промени се осъществяват и в общи линии са в непознати води. Разговор за педиатър или каквото и да е в тази насока е ново за тях и също не са компетентни и е разбираемо да не са очаровани да се гмурнат още по-дълбоко в теми, по които са невежи. За да проявява повече интерес към такива разговори мъжът ми, аз винаги подхождам с информация какво съм научила току що - напр. "прочетох, че..." какво мислиш...така го поставям в позиция на равнопоставеност и обсъждаме с голяма охота много теми  Peace
Комелина, не те видях днес на бебешкото кафе, всичко наред ли е  Hug

# 686
ехоо,здравейте и от мен днес:)
За пореден път се обеждавам,че бебчетата ни са мнооого умнички и всииичко усещат....
Ние снищи с бебче си се прибрахме в къщи при нашия тати и до края на седмицата ще сме си тук....снощи си спах като къпана...беба беше толкова спокойна,ама нали тати е до нас и ни гуша Heart Eyes ... Тази сутрин едвам в 9 станах,след като 3 пъти си навивах аларми,за да си поспивам още по половин час....ама нямаше начин,трябваше да ходя да правя изследване - Фибриноген , и се наложи да си разваля спокойствието в леглото ... Другата седмица като отида пак в Бургас ми остана само консултация с анестезиолог и алерголог...и с всички необходими изследвания съм готова.... Единствения проблем е,че моя доктор дето ми води консултациите по ЗК ми изписа Далацин В , ама немога да го открия никаде....в Бургас го поръчах дори в една аптека....но след двудневно търсене на фармацефта по складове и прочие се установи,че никаде в никой склад го нямат.... Сега като се прибрах тука отидох в една аптека...там също го нямаше и казаха,че ще го тарсят навсякъде по складовете...е познайте....никаде не успели да го открият... Сега съм поръчала на баща ми днес да провери в Хасково във всички големи аптеки и дано да го открие Praynig ,че иначе трябва да званя на доки да го питам с какво мога да го заменя...ама като немога да си разчета резултата от микробиологията....как да му кажа за какво точно става въпрос...

# 687
Мамииииии....нося щъркелова вест  Crazy

В 10:22 сутринта проплака майто съкровище Кристиян: 3250 гр. 48 см. Родих секцио. Няма такова щастие да чуеш най-хубавия плач на света. Kiarka  

# 688
може ли паролата към албумчето Hug

# 689
Здравейте, аз само да се запиша в темичката Simple Smile моят термин е на 03.03. и с нетарпение очакваме появата на нашата първа рожба

Общи условия

Активация на акаунт