Отговори
# 630
  • София
Кейтии, много е сладичка бебешоната  Heart Eyes.
И при мен шиенето беше най-болезнената част от раждането, даже ми викаха "как пък не гъкна, докато раждаше, а сега се размрънка"  Rolling Eyes. Важното е, че сте се справили чудесно  Hug.

Маринелс, мога да ти предложа координатите на моя доктор, преглежда в МЦ Св. Димитър, а изражда в болница Св. София (на Мазнейкова). Сигурна съм, че ще може да ти запише час по-рано от вторник. Аз съм доволна от него, много е внимателен и има хубава апаратура в кабинета си. Ако искаш, ти ги пращам веднага.

Доброто хранене означава консумиране на балансирани и разнообразни храни, в състояние най-близко до натуралното им. Разбира се, най-добре е да се уверите, че храните, които ядете, са пресни и здравословни. Няма храни, които майката трябва да избягва, само защото кърми. ...
... Ако забележите, че вашето дете реагира негативно към определена храна, консумирана от вас, може би е най-добре за известно време да я изключите от менюто си.

Относно това, което е написала Амореволе, съгласна съм, че теоретично е така, но при мен огромната част от храните предизвикваха зверски колики на дъщеря ми, които пък водеха до дъъълъг рев, някъде половин час след кърмене. Имало е случаи цяла нощ да ми спи на корема заради някой експеримент с храна, която твърдят всички, че е полезна и лактогонна или пък защото просто нещо много ми се е яло. Най-коликообразуващи бяха прясно мляко, мюсли, зеле, ядки разни, всичко, което има фибри и т.н. След много експерименти си бях ограничила менюто до пилешка супа, бял хляб, месо, ориз, тиквички, ябълки и май диня можех да ям. От млечните можех да ям по малко от кисело мляко, заливки (например на мусака), но в никакъв случай не прясно мляко.

# 631
Кейти - да сте живи и здрави, много късмет на бебка. Много е сладичка.

Marinels - знам колко е трудно, в този момент да мислиш позитивно, но опитвай по всякакъв начин  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

matza83 - и аз съм много зле, даже доктора ми изписа едни хомеопатични. Изпитвам безпричинно безпокойство и като ме стегне под лъжичката, ужас. А най - лошото е, че не се храня в такива дни. Баба ми е на гости от 1 седмица и аз само я овиквам, а сега като разбрах, че евентуално иска да си ходи в четвъртък и като ревнах като магаре, ама яко и тя милата добре, добре ще стоя още. Направо не мога да се понасям. И изпитвам ужас да съм сама.

# 632
Кейтии да ви е жива и здрава малката Кристина, много ви радва и ощастливява. Страхотно е малкото сладурче, какви пухкави бузки има, гуш-гуш. Ти бързо да се възстановяваш, за да си максимално полезна на малкото слънчице.  newsm51

За нас също секса не е мираж, е, почти не останаха възможни пози вече   girluu  , но се пробваме два-три пъти седмично... Признавам, че желанието ми е поспаднало, особено в сравнение с неистовия нагон, който ме беше тряснал до 4ти месец  Blush, но тъй като няма обективни пречки, гледам да поддържам интимността с таткото Simple Smile Много го е страх, супер ми е смешен, сякаш отвътре някой го гледа  Joy
Пипиллота чак не ми се вярва, какво правите вие, бе?

за лекцията в ЦУМ, на мен също ми се ще да я посетя, струва ми се, че ще е интересна.
jozyy лекцията се провежда в ЦУМ на втория етаж, в сладкарница Лъки, заплаща се куверт 4 лв., който включва консумация на храна/напитки в сладкарницата.
http://www.9m-bg.com/?p=rubrik&sub=1&id=5
ден-два по-рано трябва да се запишеш на посочения най-горе телефон.
Хйде да се разберем нещо мамите, които ще ходим, за да се видим ачик-ачик  Laughing
Снощи сънувах че ми изтичат водите, но по забавното е, че докато ми изтичаха водите от гърдите ми пръскаше кърма  Joy Joy Joy Луда работа Simple Smile

Shortyd голям смях падна, да знаеш  hahaha
maiski3 страхотно стихче, позволяваш ли да го копирам
добре дошла на мама tonesto  Hug
Sabrina1 това с подуването е съвсем нормално за бременността, вероятно задържаш течности и трябва да ограничиш консумацията на сол, вероятно е и да отделяш белтък в урината - това ще се установи с изследванията на урина, които най-вероятно ще ти пусне лекарят. Във всеки случай сподели задължително това с лекарят на консултацията, той най-добре знае, но ти недей да се шашкаш чак толкова.
mistela шезлонгчето е много сладичко

От днес влизам в 9 м  newsm44, но изобщо нямам усещането, че срещата ми с бебо ще е скоро и дано наистина е така. Май колкото по-малко остава, толкова повече ми харесва да съм бременна
За датата, на която бебо ще се появи имам 1-2 предчувствия, пък ще видим дали интуицията ми ще се окаже правилна.

Последна редакция: ср, 16 фев 2011, 00:39 от lilyrose

# 633
  • София
skrech, като заговори за такива мами и аз имам една приятелка, дето е бременна с мен и чака всеки момент да роди. Нейните думи са същите "писнна ми вече да съм бременна" " ох, айде всичко да свършва" "един път да се освободя" и пр.
Аз друго имах предвид. На много жени им писва от неразположенията по време на бременността(на мен тоже  Crazy ), но това не е причина да се решат на ранно секцио. Не осъждам чувствата на жените, а решението да изложат на риск здравето на детето по причина на "писна ми". "Писна ми! Да ме режат, да го вадят и да се свършва, защото не ми се чака още цял месец/седмица"

За секс желание имам,  но малко се притеснявам, защото пих антибиотик и гледам да се пазя от гъби точно преди да родя  Rolling Eyes . Е, едва ли ще останем на сухо до края де, като сметна и времето след раждането, много дълго ще стане  Laughing
Betta, защо само теоретично да е така? И практически при теб е така. Аморе го е написала:"Ако забележите, че вашето дете реагира негативно към определена храна, консумирана от вас, може би е най-добре за известно време да я изключите от менюто си". Което е така при теб и не значи, че аз трябва да се ограничавам от тези храни само по презумпция, че съм кърмачка.
Валари, че ако спра да ям плодове и зеленчуци, само на месо и яйца ли да карам  Laughing . Разбира се, че ям плодове и зеленчуци НО сезонни или замразени . Доматите и краставиците не са най-подходящи за консумация сега  Wink , независимо къде са произведени и колко от пестицидите в тях са забранени.

Искам и аз паролата за албумчето, моля! И линк към него също, че не знам къде е.

И хиляда неща да искам да пиша, изветрявам докато се добера до компютъра  Tired . Сега, като си легна, ще се сетя на коя какво съм искала д кажа...

# 634
Кейтии, много се радвам, че всичко при вас е наред и че успя да ни пишеш, и то с подробности  Hug  Лично за мен беше много интересно да изчета поста ти  Hug Много целувки на малката ви принцеса и бързо възстановяване на теб  Hug
Маринелс,  много мъчно ми стана за теб  spoko Дано се наредят нещата и с лекар, и с теб и бебка  Praynig
mistela,, много ми хареса шезлонгчето, със здраве да си го ползвате  Hug
Валари, ще стискаме палци бебчето да си изчака датат на секциото и всичко да мине бързо и безболезнено възстановяване след това  Hug
И аз си ям и плодове, и зеленчуци. Както mama_vessy е написла, не можем всичко сами да си произвеждаме, а аз без плодове не мога.
Отивам да лягам, да видим до къде ще го докараме тази нощ със спането  Crazy На вас пожелавам безсънна и спокойна нощ  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

# 635
Кейти, честита ти малка принцеса Кристина! Да ти е жива и здрава и много радост да ви носи  Hug
Лъки, парочистачка си купих тая сутрин от Кауфланд, намалена от 100лв на 50лв, но още не съм я изпробвала, иначе дизайна и е същия като на Стийм моп. Дано да е добра.
matza83, ще чакам отзиви като я пробваш  Peace
Пловдивчанки, бебешкото кафе за утре ли беше?
Commelina, аз засега мисля да ходя, само да е ок Малчо, че нещо му текна леко нослето тази вечер...направо там към 11 часа  Wink
Някой по-горе ме беше питал за парочистачка. Мойта е обикновена на Sapir, взех я на промоция от МЕТРО. Беше намалена от 200 на 100 лв. Доволна съм, само не може да се използва за миене на стъкла, че капе.
Валари, интересува ме тежи ли много, става ли за почистване на банята /чувала съм, че даже фугите ставали чисти и като нови/ и доволна ли си, парата колко време "работи" непрекъснато, има ли възможност да се спира и пуска, колко й е вместимостта и ако се сетиш нещо друго съществено  Hug
Вместо него ми препоръчаха термометър за ухо на Омрон за 79лв, който мери за 1 секунда, но им нямам много вяра на тези за ухо, чело и биберон-термометри. И сега съм в чуденка какъв да взема за бебчо Rolling Eyes
matza83, имаме биберон-термометър, ползваме си го от раждането на Малчо, доволна съм. Скоро купих такъв за ухото, много прехвален - не съм доволна, 3 пъти мериш и показва различно, понякога и с 5 десети разлика  Shocked А за тези пък на челото съм чувала, че влияе и околната Т и въобще не били точни...но наистина няма как да хванеш да ти стои мирно 5 мин детето да му премериш с обикновен...
mama_vessy, на мен също много ми се гади  Sick Имам чувството, че храната ми е постоянно на гърлото и всеки момент ще излезе  #Crazy
ena4, да се оправя бързо Малчо, а ти се пази  Hug

# 636
  • София
Мами, имам проблем - ужасно болезнен зъб ОТНОВО ! #Crazy Не се търпеше и затова изпих един Парацетамол преди малко. Нали няма проблем? Дано да успея да заспя по някое време, че като гледам утре ще ходя на зъболекар по спешност, а и съм на ЖК. Как ще стане, не знам ooooh! Нали имаше 1 мама, която се оплакваше от болки в зъба. МОЛЯ да сподели дали го е направила, какво стана!? Това, което ме притеснява е, че този зъб дето ме боли, видимо няма нищо (вече сме го гледали със зъболекаря) и утре като ида ще иска да ми го снима, няма друг начин. Sad Та с тези ренгенови снимки как стои въпроса в 9-ти месец, някой знае ли? Вредно ли е за бебо?

# 637
  • София
skrech, имах предвид, че теоретично наистина не трябва да се ограничаваме, само защото кърмим. Но от гледна точка на коликите ще се наложи да се ограничаваме, аз затова цитирах и последното изречение. Но за едно и също говорим, права си  Peace.

За термометрите за ухо - ако се спазва инструкцията да се издърпа назад ушната мида, мисля, че си мерят добре. Мойта дъщеря си мери вече сама температурата, предпочита сама да постави термометъра, защото усеща най-добре къде трябва.

За зеленчуците - да, купувам - зеле, моркови, пащърнак, от плодовете ябълки, портокали, круши, от несезонните мога да се изкуша много рядко.

И аз ще се радвам на повече обяснения за парочистачките  Hug.

петинка, за парацетамола няма проблем, но за снимката нищо не мога да кажа, ще питаш утре доктора  Hug. Да не те боли от притеснение, при мен се е случвало  newsm78.

# 638
Леле, кое време е. А аз откакто си знам датата на секциото не мога да мисля за нищо друго. И така май тази нощ няма да се спи. Да не говорим , че не мога да дишам от хрема. Значи забелязала съм, че в дните, които не излизам от вкъщи съм си добре. Обаче днес нали ходихме на консултация и веднага ми се запушва носа. Не стига, че ми е трудно да дишам и без това , а и този запушен нос сега  ooooh!

Лъки , ами какво да ти кажа. Може да работи най-много 30 мин. Парата излиза само , когато натиснеш бутончето, а моята е такъв гаден модел, че бутончето е отвратително да го държиш постоянно натиснато. Неудобно е.
Фуги на банята не съм чистила с нея, защото там си чисти мъжа с препарат антимухал, нали се събира плесен и да не я разнасяме.
Не е тежка, тя се раглобява. Става и като прахосмукачка и като минипарочистачка, която се отделя от главното тяло.
Това са моите скромни наблюдения за 2 месеца ползване. За цялото това време съм я ползвала 5-6 пъти.Но не съжалявам за покупката. Стаята на бебо ще я чистя само с нея.

petinka_, ужас тея зъби  ooooh! Гледам, че още си и будна. Явно много те боли.
Аз имах такава болка на 2 зъба преди няколко седмици, но почнах да жабуря с разтвори за уста. Болеше ме много , но болката премина. Страх ме беше да ходя на зъбар сега.
Не бъди сигурна, че ще ти правят снимка. Може да не се наложи изобщо ако го отворят направо.

Успех   bouquet Това е най-омразното ми нещо. Първо, че е гадно. Второ, че даваш купища пари.  ooooh! Но пък без зъби не може  Mr. Green

# 639
 bowuu Тази вечер всички спят Simple Smile Спинкайте,спинкайте,че после няма Laughing
Mur-извинявай-чак сега видях съвсем случайно,че си ме питала за летните чувалчета ooooh!
Аз живея в Чикаго,от тук ги купих.Нямам представа дали тази фирма има представителство в Европа-
http://www.carters.com/carters/unisex-baby-bath-accessories/cart … e,default,sc.html
охх голям съм заплес-Добре дошла на малката принцеса Кристина!Да ти е жива и здрава рожбата мамо Кейти!  bouquet

Kiarka, с теб сме!Чакаме включване!  bouquet
samanta_ups, държиш ли фронта още? Hug
marinelsЗнам,че нищо не може да те успокои докато не видиш момиченцето си живо и здраво,но все пак КУРАЖ!Може да не е толкова страшно положението колкото изглежда и после всичко да се оправи.Имай вяра в детето си-тя ще се справи-просто мама трябва да и предаде своето положително мислене! Hug
matza83-и аз съм така-иде ми да ревна за най-малкото нещо.То аз си рева де Laughing поне до оня ден.Имаме си неочакван гост,който спи на дивана в хола и ми е супер некомфортно.Никой не е виновен-такава е ситуацията.Все пак не може да оставим човека на улицата и то без парички без нищо,ама как да обясниш на един 50 годишен мъж,че ти иде да крещиш и да ревеш и това са просто хормони.Аз съм си емоционален човек и баш сега ми е невъзможно да се контролирам.Така като гледам ще се наложи да остане вкъщи и след раждането и тогава....незнам.Кой знае каква вещица изглеждам #Crazy
petinka-не е желателно да се прави снимка,но ако се налага...Бързай при зъбаря,после на отчет.Успех Hug

# 640
Честито на Кейти
Да ви е жива и здрава малката принцеса и много да ви радва  Grinning

Момичета искам и аз паролата за албумчето  Praynig

# 641
Добро утро, момичета!

Нещо времето взе да се разваля и малко ми трябва на мен, че да ми се развали настроението Sad
За спането нямам да ви се оплаквам, че то вече си е нормално да не спи човек .....

Кейтии, видях снимките на малката госпожица - голяма сладурана е! Още веднъж ви пожелавам да е много здрава и да сте много щастливи с нея!!!!

Маринелс, наистина е много трудно да мисли човек позитивно, но наистина опитай. Стискам ти плаци всичко да е наред с теб и с детенце!!!! Много често докторите дават някакви прогнози, пък се оказва, че не е страшно, така че вярвай, че всичко ще бъде наред!

Относно секса .....и при нас е мираж.....то вярно е и че мъжа ми го няма вече 1 месец, ама и да си беше тук, нямаше да го правим, защото и 2-мата сме си паника и ще ни е страх Sad

А за термометрите.....и аз се чудя какъв да взема  newsm78
Другото, което също не знам какъв точно да избера е носов аспиратор.......препоръчаха ми такъв, който се издърпва с уста....другите не били кой знае колко добри и аз сега съм в чуденка! Ако може някоя мама, която е ползвала да сподели Wink

# 642
Може ли и на мен парола и линк към албумчето???

# 643
 Валари ,моля да ме присъединиш към групата във фейсбук.Аз съм don4o71-Донелия Петрова-тетмин 19 март о4акваме момиченце.Благодаря.

# 644
  • София
Добро утро    bouquet
Сервирам ви по едно сутрешно кафе, на кой каквото му харесва да си вземе Wink

Да дам отчет-за сега съм добре, тази нощ успях да поспя на фона на предната вечер съм си направо пушка Laughing

Маринелс
, с теб сме всичките Peace PraynigНайстина много гадно с твоята лекарка.
 За съжаление не всички носят лекарската професия кото призвание, а тя трябва да бъде точно такава.
Но, както са казали хората всяко зло за добро и понякога така се получава,че вместо да ти извадят очите ти изписват вежди WinkВярвам,че новата лекарка е твоята и носи именно призванието да бъде Лекар Peace

Кейти, страхотен разказ за нормално раждане    bouquet а малката принцеса е просто един голяяяяям бонбон.Още веднъж да е много здрава, палава, да има безгрижно детство и само радост да носи на теб и семейството ти. Heart Eyes

Лилироуз, стихчето не е мое лично творение, аз го прочетох тук във форума и много ми хареса GrinningКопирай си го и ти Wink Peace

Общи условия

Активация на акаунт