"Системата минус 60" - тема №20

• 45 064
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Добро утро!
От днес вече ще съм режимна,че с тоя грип направо ми се разказа играта.
Днес забравих да се премеря,така 4е 6те пи6а в таблицата от в4ера кг-те.

# 601
Ето ме и мен на отчет - днес кантара показа 59 100  Crazy + 800 г от миналия понеделник  Confused  Пред МЦ съм и се надявам грамчетата да са вода , защото съм си системна . Сега ще се отбележа и в табличката . При мен системата действа , но реших от днес да намаля порциите ( не че ям много големи порции) , докато успея да сваля килограмите , а пък после ще задържам.
За днес :
З :кафе 3 в 1 , филия с лютеница и половин кремвирш , малко кремче с шоколад
О : месо с ориз и домати
В : активия и портокал

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 10:29 от *Ави*

# 602
мисля от утре и аз да започна режима   bouquet най-трудно ми е обяда да измисля,понеже където работя няма от къде да си взема нещо полезно,предполагам,че ще си приготвям от вкъщи

# 603
  • Варна
Добро утро! Hug

Беладона, според мен, много важна е положителната настройка - както за успеха на Системата, така и за всяко едно начинание. Ако вярваш, че можеш да ядеш всичко и пак да сваляш, ще сваляш. По себе си съдя - наистина ям на закуска всичко, без никакви ограничения (но и без да преяждам, защото ми е неприятно) - включително, торти, шоколади, тестени закуски, каквото се сетите. Понякога нарушавам обедите, като ям супа с фиде, напр. или пък малко хляб. Обикновено в събота вечерята ми също не е системна, защото сме някъде навън и става по-късно, а и ми се хапва нещо друго. Но свалям.  Peace Не много като килограми, на разликата е видима, постоянно някой ме пита как съм отслабнала толкова. Аз, също като теб, нямам да свалям много. Peace
И обратно, ако смяташ, че само ограничения ще ти помогнат да отслабнеш, точно така и ще бъде при теб. Ти си го решила за себе си и, докато не промениш мисленето си, друго няма да ти помогне.  Peace
Момичетата в тази тема са толкова добронамерени, няма друго такова местенце във форума, ми се струва. В някоя подобна тема заради начина, по който отговаряш, досега да те бяха сдъвкали Rolling Eyes.
Както писах по-горе, за мен това е принцип и в живота - за да стане нещо, трябва да повярваш, че ще стане по начина, по който го искаш. Wink

Жаси, поздравления за 20-те свалени килограма! Сериозно постижение! Разбира се, че помня, че ти ме зариби Heart Eyes!

За днес менюто ми:
З - сандвич с луканка, 2 шоколадови бонбони;
О - супа топчета;
В - броколи с крема сирене.

# 604
chockolina, радвам се много, че и при теб има успех системата!  Hug

Ето моята закуска тази сутрин, да се види, че наистина не ям като пиле:
1/2 порция мусака и няколко лъжици каша от пиле
малко чипс
1 филийка ръжен хляб с чорисо и пушено топено сирене
1 кафе с мляко - около 250 мл
И се получава едно стабилно ядене. Сега отивам на пилатес обаче, цял час е заниманието - така че със сигурност ще изразходя поне половината закуска.

Ще обядвам някаква салата и леща.

Вечерята ми ще е (поне 2) тиквички на фурна с 1 кисело мляко.

И с това ядене, отслабвам. Но това е сега, на 68 кила и поне 3 часа седмично спорт. На 55 ще трябва да яма наполовина.  Laughing

# 605
  • varna
момичета здравейте,днеска мисля да ям тиквички за обед но не искам да са печени а да е нещо на фурна,дайте ми моля някаква вкусна рецепта за обед

# 606
  Добър ден! Браво на всички с минуси.  bouquet
 Аз не съм се мерила, така ми е добре. А и ми е трети ден. Днес съм с две закуски, станах много рано и хапнах малко жито, 1/2 баунти..преди малко довърших с филийка с лютеница и бабек. Обядът ще е зелен фасул с картофи и салата от зеле с моркови, вечерята отново риба на скара или на пара.

Чоколина, много си права. Тук са най-търпеливите момичета, в друга тема определено биха се заяли с Беладона.
Беладона, успех ти желая и дано намериш твоят начин на сваляне Peace

Хубав ден момичета  bouquet

# 607
Здравейте, мили!

Виждам пак сме заформили дискусия. Нека ви кажа аз как разбрах системата. На закуска се яде всичко, което не може да се хапва през останалата част от деня. Яде ви се торта? Хапнете едно парче, но едно! Защото тъпчейки се, ще ви стане тежко. После няма да ви се обядва, а на вечеря ще сте гладни и пак ще изядете по-голямо количество храна. Яде ви се хляб? Хапнете си сандвич или два. Яде ви се например манджа с картофи и месо (например мусака, както писа Жаси)? Хапнете си една порция. Но в никакъв случай недейте да си казвате "Ооо, преди 12 е! Що да не си хапна една торта и един сандвич и една мусака!"... Помнете правилото за еднаквата наситеност на храненията.
Аз за вече повече от година съм имала сутрини с 3 или 4 сухи пасти. Защо не? Но пък останалите дни не ги изяждам. Нещо повече - слушам организма си! Има дни в които хапвам по един банан с кафето и чаша прясно мляко. Е, всичко при мен води до добри резултати! Всичко! Не пия ли вода - на плюс съм! Ям ли по-солено - на плюс съм. Всичко останало, което правя, бавно, но сигурно ме води към идеалната за мен визия...
И още нещо - Ако ви кажа, че съм свалила 30 кг с тестени и сладки закуски - не бихте ми повярвали, нали? Да, но така стана. Закусвала съм по-малко, защото иначе ми става тежко, но съм хапвала и хляб и сладко и пържено и любимата ми шкембе чорба с бира. Но на закуска и в нормално количество!
Това е моят опит!
Иначе отчет за днес - все още ме дели кг и 1/2 до линийката. Но се чувствам идеално!
Хубав ден от мен и една минусова седмица!  Mr. Green

# 608
  • UK
Докато се наканя да пиша и от добро утро, станало добър ден   Mr. Green Ама то докато  newsm75 wash hang 1dishes , че и дребната е в къщи днес,че още кашля малко и то вече станало обед! Simple Smile Така де,и аз да се включа - вярно, всичко е позволено до 12ч, но в разумни количества! И трябва да се подбира. Ето аз днес примерно,си направих попара със сирене за закуска Simple Smile От 100 години не съм яла такова нещо /преди и мноооого рядко закусвах изобщо,де/ ама днес ми се прияде. Бях планирала макарони за обяд, обаче с тази попара за закуска - просто няма начин  Naughty Та веднага променям обеда на супа борш и ето,че вече е по-добре! Simple Smile Преди малко изпих 1 чаша кола - не,защото ми се пие,а защото от вчера съм хремава,а днес вече усещам как почва да ме стяга гърлото. А колата е единственото нещо,което буквално за няколко часа преустановява всякакви пориви на гърлото ми да е болно  Mr. Green След обед искам - не искам,ще изпия още една, че не ми се боледува нещо  Mr. Green
Мерих се сутринта -  goodscale - 1кг надолу. Ако продължавам с това темпо - по 1 кг на седмица, ще е супер. Вече съм 70кг, с нетърпение чакам да видя и шестиците Simple Smile Ама като почна и с упражненията тази седмица,сигурно ще свалям повече.
Утре баща ми има рожден ден, естествено ще е вечеря след 7, но аз от сега съм казала,че аз ще вечерям нещо леко - сигурно 2 портокала, към 5, а после като седнем, ще хапна само малко салатка - зеле&моркови. И чаша вино най-много.
Та за днес - З: попара със сирене, О: супа борш, В: 2 портокала/или таратор ако дребната също иска/
Лека и успешна седмица на всички!   bouquet

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 11:44 от Nepopravimata

# 609
 Стелету Simple Smile , поздравления за напредъка   bouquet !
И аз го разбирам като теб режима,не може да изяде човек на закуска половината хладилник и да 4ака да отслабне. Аз закусвам или с кекс или сандвич,днес по изключение активия,за обяд,каквото има в стола,а за вечеря не знам още.Тази седмица се поотпуснах и сега наново влизам в релси,но от болестта отслабнах 1,5 кг. някъде,посел качих около 800гр.,така че все едно съм била режимна  Mr. Green .

# 610
добро утро, момичета

жасмин, поздравления за 20те килограма. мисля, че по теб трябва да се равнявам.

днес се измерих 69. т.е. миналата седмица вървях нагоре надолу и нетно съм задържала килограми. искаше ми се да вървя по кило на седмица, за да може да покажа на майка ми като я видя след 4 седмици, че системата действа. тя няма много килограми за сваляне, но откакто се помня, винаги се е лишавала от храна. а сега има едно единствено хранене - вечеря. и тя не може да разбере как ще почне да се храни повече, но ще отслабне.... да видим дали ще мога поне още 3 кг да смъкна, за да се забележи разлика. че тя не ме е виждала на килограмите, от които почнах

на мен вече въобще не ми тежат вечерите. ако нещо ми пристърже, пийвам чай. даже вчера имахме гости и бях наредили чинии с всякакви неща. чинно си хапвах само пилешко филе на скара и една чаша вино.
моят спорт е пак пътеката у дома. просто няма как след работа да ходя някъде без детето засега

пожелавам на всички болни да оздравяват, а на всички здрави, да си останат такива. и много усмивки днес

# 611
Да се включа и аз, нищо че съм нова. От 11 дни съм на системата и какво правя - сутрин може всичко, но .... Яде ми се сладко - ям ръжен хляб с мед, без масло. Ако ми се яде солено - сменям меда с кашкавал. Все още не ми се е прияждал шоколад, ако ми се прияде - ще изям едно редче натурален и толкова. В събота за закуска правих палачинки - и аз ядох, но една и то по Дюканската рецепта. На обяд ям 1 морков, половин малка ряпа, хрупам ги така, че не винаги имам време да ги стържа, обикновено изяждам и един белтък - давам жълтъка на бебо, месо или риба - ако има, по малко, малко сварен кафяв ориз, че елдата ми е гадна, кафена чашка кисело мляко, че и плод. Белтъка, месото и ориза ми се побират в десертна чинийка - толкова им е количеството, другото е извън чинийката Laughing. Понеже обядвам между 12 и 13ч., естествено че към 15-16ч. огладнявам. Тогава пия чисто кафе и ако съм много гладна - ям портокал или ябълка. Вечерям обикновено плод или зеленчук с мляко, по-рядко сухари с мляко. Знам, че менюто ми е еднообразно, но свекърва ми властва в кухнята, и аз влизам колкото да направя нещо набързо за мен или бебо. За другите тя се натиска да готви - я нещо със запръжка, я с мазно сосче и т.н. Разпределили сме си готвенето, и аз готвя в петък, събота и неделя. И понеже все още не съм свикнала със системата, и трите дни готвих само системни неща, та да не се изкушавам. Първите дни не бях разбрала всичко и прекалявах с количествата, сега посвикнах. След време ще се опитам следобедния плод да отиде към обяда, но се страхувам, че ще огладнявам много за вечеря. След 18ч. - чай и това е. До днес съм свалила 3кг. и по 2-3см от обиколките - вярно бавно е, но мисля че е правилно. С Емилова и Дюкан свалях по 10кг. за 10дни, а после качвах по 20-30-40. Аз съм с бавен метаболизъм, през зимата се движа малко, сега всеки ден играя гимнастика - по колкото мога, по толкова. Чакам времето да се оправи и тогава ще тренирам - бързо ходене с бутане на детска количка Laughing. Правя си масаж с кафе 2-3 пъти седмично, мумийо ще си купя с пари от следващия месечен семеен бюджет, че този месец свършиха бързо парите - нищо че е само 28 дни, и у нас финанси пеют романси, както би се изразил някой рускоговорящ. Мисля, че системата е един от малкото начини по който хем да не гладуваш, хем да слабееш. Харесва ми, че мога да се храня, съобразявайки се с нуждите на организма си - от сладко, от месо, от въглехидрати.......
АКО НЯКОЙ ПРОЧЕТЕ ТОЗИ ПОСТ ДО КРАЯ - ЕВАЛА, ДАЖЕ АЗ НЕ БИХ СЕ ПРОЧЕЛА!!!
БЛАГОДАРЯ ВИ, ЧЕ ВИ ИМА.
УСПЕХ НА ВСИЧКИ!

И вица за утре: "Защо Баба Марта е толкова люта? Е, как няма де е люта, като е между много къс /февруари/,  и много мек /април/!
ЦЕЛУВКИ!!! ХУБАВ ДЕН!

# 612
Привет момичета   bouquet
Добра дискусия сте заформили, но трябва да изчезвам и ще се включа довечера.
Отивам на лекар и след това до аптеката при "моето" кантарче да каже колко тежа, та да се отчета след медените дни какво е станало.
Момичета наистина сиятете на снимките  Heart Eyes
Хубав ден на всички   bouquet

Зори, изчетох те, както и всички постове в темата съм изчела до последната буква - искам си наградата  Joy

# 613
искаше ми се да вървя по кило на седмица, за да може да покажа на майка ми като я видя след 4 седмици, че системата действа. тя няма много килограми за сваляне, но откакто се помня, винаги се е лишавала от храна. а сега има едно единствено хранене - вечеря. и тя не може да разбере как ще почне да се храни повече, но ще отслабне.... да видим дали ще мога поне още 3 кг да смъкна, за да се забележи разлика. че тя не ме е виждала на килограмите, от които почнах

Тъкмо това исках да кажа и аз - моите родители ще ми идват на гости след 2 седмици и много ми се иска да смъкна още малко, за да видим мама какво ще каже Mr. Green (по-голям критик от майката май-май няма bowuu)
Шегата настрана, и на мен ми се иска да ги стимулирам и двамата да пробват на системата, защото са доста едри. Те спазват по навик някои правила - например вечерят между 5 и 7,  менюто им е богато на зеленчуци и доста разнообразно. Но пък почти никога не закусват и хапват доста хляб. Майка ми спортува по малко, но килограмите не мърдат. Надявам се да има вече някакъв видим ефект при мен, за да се мотивират.

в началото и при мен се очертаваше -1кг на седмица, но напоследък като не съм съвсем системна, е малко по-бавничко. Сега обаче се стягам и ще изкарам супер системни 2 седмици, мисля всеки ден да се отчитам   chef

Менюто за днес:
З: Мюсли с мляко, кафе
О: Риба и броколи на фурна, кафе  Mr. Green
В: свинска вратна пържолка на фурна

очертава ми се протеинов ден, да видим утре кантарът какво мисли по въпроса

Лек следобед на всички!  bouquet

# 614
аз съм си заковала на колкото съм си и не мърдам - 69.5; имам още 1.5 до първата си цел, 3.5 до 2рата и 6.5 до 3тата. акъли не давам, защото всеки сам си знае кое как му се отразява. ако човек се чувства демотивиран, ако наистина иска промяна, то няма лошо - режими много; никой не е рекъл, че този ще помогне на ВСИЧКИ. затова си има гладолечение, затова има дюкан, затова има и зелеви супи (бррррр), 90 дни, интервали и прочие - няма лошо да се пробват различни неща, стига на края ефект да имат. за себе си съм решила да седя тук, защото се храня обилно и не качвам, а дори отслабвам. факт е, че от 42ри размер дрехи сега нося 38ми, което беше първоначалната ми цел. аз целите си така ги поставям - по размери дрехи, а не в килограми. като стана 36ти, ще мирясам. предполагам, че ще са ми нужни още 4-5 кила надолу, но не знам точно;

а жас е много права: ако човек не тренира/не се движи/не спортува и т.н., а яде както до преди системата, то няма как да отслабне. аз се храня мащабно, не спортувам, а лееекинко свалям. това за мен е добре. ясно ми е, че ако намаля храната наполовина, ще сваля бързо, но ми е ясно и че няма как до живот да карам с по 2 портокала вечер. така че си спестявам бързия ефект. затова и гледам отстрани как жас сваля, а аз бааавничко мръдвам надолу Simple Smile обаче не ми е кофти. така съм променила системата, че да ми е угодно и удобно.
жас, честити ти 20 кила. още 10 пожелавам!

за днес: з: 1 парче торта; 2 бр. еспресо с мляко и малко захар; о: порция боб, мъъъничко сирене + салата кисело зеле; сега в 14 – колямо киви, 2 малки ябълки; в: 300 гр. наденица. за другите ще е боб с наденица, а за мен само наденица Simple Smile
..
зорка - забравих да те похваля. 3 кила е чудесен начален резултат: мотивиращ и стимулращ. все така да върви!

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 14:36 от маик

Общи условия

Активация на акаунт