Юлски деца-Тема 42

• 28 456
  • 726
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Чочи     bouquet
Роси, да ти е жив и здрав мъжа!    bouquet
Радина, и аз давам с дозатора от Панадол или Нурофен, ако не искат да пият лекарството ги слагам легнали и впръсквам м/у зъбите и бузата. Peace
Джил, д-р Драганов специално ме предупреди, че у дома се ходи с пантофи с твърда пета. И е важно, защото децата прекарват много време по пантофи. Трудно намерих такива пантофи, а сега питай ме дали им стоят на краката. ooooh! Ако успея да ги разсея- около 5мин. са с пантофи. Whistling
Мише, за плоскостъпието същият този доктор ми каза, че няма смисъл да се прави каквото и да е до 3г.- дотогава се оформял свода. Peace
Буболече, бръмбарите са с по 16 зъба откакто навършиха 1г. и оттогава- нищо. И на мен мми се иска да приключим с тази част. Peace
Мама Диди, моят мъж ще получи тривиален подарък- риза. Simple Smile Макар че, ако ме ядоса още малко, може и да не я получи. Mr. Green
Рал , първите ни бяха Нук, сега имаме Аквафреш. Peace

# 16
  • При децата ми
Хоп и аз тук! Hug
Аз не съм писала май откакто бях с мастит...Да споделя набързо, тогава ви изчетох много внимателно, приложих това, което ме бяхте посъветвали,НО не мина без антибиотк, пих "Оспексин", без да спирам да кърмя, така ме посъветваха и лекарите при които ходих и нещата си дойдоха по местата. Пфууу, ама много боляло! SadНе ми стигна това ами миналия четвъртък, като се разкашлях, в петък вече бях много зле, тресеше ме ужасно, Sad Confused отидох при личната, прати ме на снимка и нещеш ли бронхит, граничещ с пневмония, и хайде на нова сметка антибиотик, пак съобразен с кърменето.  Отделно баткото ,като се прибра в петък след училище и реве милия, много го боляла главата, целия червен и с температура. Заведохме го на другия ден при педиатърката и хоп грип! Confused Просто думи нямам... в събота се разболя и баба им и така вече картинката беше завършена! Тя с грип и бронхит, и тя на ръба на пневмония... Абе кошмар! Tired Sad :ooooh От тази сутрин гледам и малката нещо се разкашля, отделно е със хрема от две седмици, която не можем да излекуваме, само се моля да го изкара по-леко този вирус! Praynig
Като ви чета за кърменето, чак се чудя, аз и преди съм споменавала, ама моята мома май до бала ще я кърмя! JoyНяма отказване, вечер, като се прибера от вратата ме почва..... Rolling Eyes Просто не мога да си представя, че сама ще се откаже!
Бързо оздравяне на всички болни желая!
Аманита, прочетох те и ми стана много мъчно, незнам какво да ти кажа, освен да се държиш! Прегръдки! Hug
Това е на бързо от нас, че съм на работа, силно се надявам в тази тема да няма болни!
За св. Валентин, аз съм лесна, просто няма на кого да подарявам! Simple Smile
За зъбите-абсурд е да ги видя колко са! Whistling

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 16:10 от Hrispa76

# 17
  • варненка от София
Хайде и аз в новата тема.

За четките първо бяхме взели на МАМ, но вече я сменихме, че мина време с нея и се деформира. Сега си взехме вече на Орал В.

За подаръците купих му една книга с рисунки по героите на Тери Пратчет, супер е и той много й се изкефи. Аз едва ли ще получа нещо, като си познавам стоката.

Пантофи не носи Неви, нищо не може да й се задържи по краката. А май колкото ортопеди, толкова и мнения. Не зная що, ама Драганов нещо не ме радва, та не на всяка дума му имам вяра.

Ох, в силна чуденка съм кво да правя, съществува възможност другата седмица да съм в София с децата, ама още не съм го решила.

# 18
Ралче, на Триза й е четката, но нещо и тя изгуби форма, ако намеря същата пак такава ще взема.
За зъбите и ние чакаме последните кътници, най- крайните. Уж кучешките избиха, кътниците не забелязвам да са на път, но си е кисела, дъвче всичко, та или трудно израстват кучешките или кътник ще излиза.
Гале, мерси за инфото. За прегледа си пропуснала, като не пишеше тука, няма кой да снесе информация Laughing.
Хриспа, лека полека да разгоните болестите, много болни, много нещо.
Марулка, викам да не се чудиш, ами да си идвате тука.
Аз да се оплача как си отворих работа утре. Звъни се днес на пожар и аз пак реших, че са някакви досадници и реших да не отварям, а то куриера от DHL, та сега понеже съм млад тарикат ще ходя утре до офиса им, а можеше вече да си разглеждам нещата Sad.
Може ли някой да ми каже дали лимона се дава за разтройство? Спорим тука в нас, на мен ми се вижда нелогично.

# 19
За лимон не съм чувала нищо... За оцет знам, че се дава.. За деца сигурно не е най-най-подходящото..  Laughing

Ние пък останахме втрещени кат разбрахме, че прясното мляко запичало.. Ама аз хич не предполагах.. Представях си го много разхлабващо  Blush

# 20
  • Кърджали
Привет!
Нова тема е започната.
Аз да се оплача.Вчера се сдобих с нова мишка, дотук нищо за оплакване, ама се оказа че е някаква оптична, дето може да работи само с Виста и Седем...А аз съм с ХП, и сега мишката отлежава в шкафа, а аз продължавам да се изнервям.Дано Краси намери по кой да ми прати една нормална, че иначе ще пратя котките да изловят от някъде някаква мишка.
В старата тема сигурон няма да се връщам да дочитам, че нямам нерви.
Та каквото прочетох дотук...
Кати е с 13, като в момента се надявам да пробива 14-тия, тоест втория кучешки. След това ще останат само крайните кътници...
Четката за зъби и е на Орал Б., ама скоро ще се наложи да се купува нова.
Пантофки не съм и купувала, бях и взела един чифт от тези като чорапки с пришита кожа отдолу.Всеки им се радва, освен Кати. Не че не ги иска, но я забелязвам, че малко като ги поноси и почват да и се събуват.Явно и са малко големи, па ми изглеждаха точни. То с крачетата на това дете... Та В повечето случаи си ходи по чорапки, само н най - голумите студове като бяха /а и в къщата си беше вледеняващо, а уж останахме на село за да сме на топло/,и слагах едни терлички.
На ортопед след като проходи не сме я водили.Но ортопеда ни беше казал да му я заведем като навърши две годинки.
 За подарък за Свети Валентин не съм мислила изобщо.То май нещо няма да науча Краси да го уважи като празник.Но като гледам и как се прибира веднъж на сто години, просто нямам никаква надежда да си е с нас на този ден.То ако си дойде, това ще си е достатъчен подарък. Остава да се надявам да почива поне на рождения ми ден, вярно има още почти месец време до тогава, ама нещо губя надежда.
Друго, друго..А да, снощи съвсем случайно се случи кати да използва гърнето по предназначение и с резултат.Събличаме я за да я изкъпем, и докато отида да хвърля памперса и предложих да седне на гърнето.Уж седна, ама след малко я гледам тича след мен. Викам си пак не седна бре маймунче, ама като погледнах - тя си е свършила работата и станала. Случайно, случайно, ама се надявам с още две - три такива случайности да разбере за какво служи туй гърне.

# 21
Не зная що, ама Драганов нещо не ме радва, та не на всяка дума му имам вяра.

И аз не знам защо, ама и аз съм със същите чувства. Затова ще си я водя пак при Алексиев.

Ние сме с ей такива пантофи. http://cgi.ebay.co.uk/NIB-DESIGNER-PRIMIGI-CUTE-SLIPPERS-SIZE-TO … sh=item43a4acac4d
За втори път купувам. Много са и удобни и изобщо не ги събува. И май ще се окаже, че марката е българска.

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 20:43 от Анонимен

# 22
Здравейте и от мен.
За мен тази седмица е много скапана. Ходим по лекари, ортопеди, а днес прокървих  Sad Много се изплаших, може би 3-4 часа сърцето ми биеше като лудо. Бебче е наред, имам леко отрепяне на плацентата, пия сега лекарства и трябва да си почивам повече.
Утре пак сме на ортопед и на снимка.
пантофи. Whistling
Мише, за плоскостъпието същият този доктор ми каза, че няма смисъл да се прави каквото и да е до 3г.- дотогава се оформял свода. Peace
Знам за това, но при нас проблемът е , че стъпва на вътрешната страна на стъпалото, а на дясното краче петата е изместена. Сег акато направим снимките ортопедът ще направи някакви замервания на ъглите между костите.
Иначе съм ходила вече на 3 ортопеди в Пловдив. Но тъй като Ива се роди с лека деформация на дясното стъпало, причинена от неправилно позициониране на крачето в утробата, искам да се консултирам с някой по-добър специалист.
Есента много търсих информация за ортопеди, които се занимават с подобни деформации и стигнах до извода, че има само 3 добри специалиста в България - в София - Владимиров и Алексиев и във Варна - Живков.
Не зная що, ама Драганов нещо не ме радва, та не на всяка дума му имам вяра.
И аз не знам защо, ама и аз съм същите чувства. Затова ще си я водя пак при Алексиев.
И аз мисля да водя Ива при Алексиев другия месец.
Ral_p - и ние сме с четка на Aquafresh, изглеждаше ми малко твърда, ама досега не е правила проблеми.
За зъбите - имаме 14, чакаме 2 горни кучешки скоро.

# 23
  • Видин
То нова тема имало  Crazy
Мила, благодаря за отговора. Права си, че е по-лесно да се откаже биберон от пръст, ама... какво да се прави  Grinning Аз съм добре, вече много тромава се чувствам и почти нямам търпение да се отърва от корема. Станала съм 61кг и се движа като костенурка. Хем искам да раждам, хем ме е страх какво ме чака след това, хем пък и с нищо не съм готова все още  hahaha Луда работа!
Роси, честит рожденник   bouquet Да е жив и здрав!
Рал, ние сме с четка за зъби на МАМ и съм доволна. Габ вече си се обслужва сам. Само не знам на какъв период се сменява?
Благодаря на всички за отговорите за бибите. По съвет на Радина взех биба 0-2м на Мам и вчера цял ден й се радвах като дете  Crazy Много е сладка и мъничка. Дано да се хареса на бебето.
Габко има 10 зъба като последните 4 излязоха преди 2-3 седмици. Много е странен - горе има 4 резеца и 2 предкътника. А долу има 2 резеца и 2 кътника (не предкътници)  Crazy Сега 20 ли трябва да станат общо? А кога ще излязат и другите?

# 24
Рал, аз съм им купила четки на Мам  Peace
Аманита, дано бебчо я хареса бибата  Hug
Mishe333, опитай се да си почиваш. Дано има някой да ти помага, поне за известно време  Hug Много е неприятно, аз като бях бременна с Йоан прокървих в 3-ти месец и след това в началото на 8 месец.

Елин има 12 зъба, в очакване на кучешки сме.
И аз му давам с тази спринцовка, но стисне ли си устата, много трудно мога да я отворя.

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 22:40 от Radina

# 25
  • София
Здравейте мами!
Аз пак тичам по системи тези дни и нямах време да пиша, но Ви наглеждах.  Heart Eyes
Хриспа, скорошно оздравяване на всички!През много труден период сте минали.  Hug
Сириус, честита къща! С много емоции и детски смях да я запълните! Hug
Рал, на нас първата ни четка беше на Нуби (много се харесваше), след тове пробвахме Чико, защото имаше капаче да се поставя върху самата четка, но не се прие много добре, не и беше удобна. Сега сме с Мам. Това, което аз забелязвам, че на Анди и е по-удобна четка с по дебела дръжка. Аз се старая на 2 месеца да сменям четката (като знам колко бактерии се лепят), макар че нашите ги сменяме на 1 месец и май така трябва:void(0);а да е и за детето.  Wink
За пантофките - имаме едни български о изцяло естествена кожа, много са и удобни, но ни омаляха и не мога да намеря същите. Иначе си ходи в къщи с балеринки и отново мисля, че са и удобни (пак ето естествена кожа и никога не и се е изпотявало крачето). Бяхме вземали едни от Джъбмо, с които доста си кривеше краката и се изпотяваха и ги хвърлихме много бързо.
За зъбките -  и ние имаме 10 зъба, позиционирани по същия странен начин като при Габ (само че нашите долни освен 2та резеца са и 2 предкътника). Зъб не е излизал от повече от 2 месеца.  :roll:j
Рал, Буболече, честити ви колички, със здраве да се ползват! Ние си нямаме вече количка и се надявам да не се наложи да купувам някоя лятна спешно.  Hug
Аманита, много силно те гушкам! Hug Hug Всичко ще е наред, ще видиш. Ще бъдеш много щастлива и спокойна мама на двама сладури. Hug За бибите, аз първо дадох Авент, когато Анди беше на 3 месеца, именно защото ме беше страх да не си смучи пръста (на кръстниците детето вече е на 2 и 5 месеца и още смуче пръста, какво ли не пробваха и не става)
Анди се събуди. Целувки от нас и хубав слънчев ден!   bouquet

# 26
Добро утро,майчета!Сега като написах това и усетих колко много ми липсва предишния ритъм....ставам и първо във  Cryфорума...после оправям Катето и на разходка...прибираме се и пак форум,готвене...а сега само работа...дори и детенцето си не виждам често  CryКойто може да си стои колкото може при дечицата
Мише,почивай колкото можеш...аз така кървих всеки месец и в началото се притеснявах но свикнах....казаха ми да лежа но от трети до девети месец бях все качена по стълби и парапети даради ремонта Laughing
Марулче,и аз сигурно няма да получа нищо за празника но немога да не подаря...ще му взема едни белезници и едни червени прашки Mr. Green

Роси,споко не съм си помислила,че си държиш детето мърляво GrinningРазбрах те напълно.
Искам да попитам майчетата в големите градове....можете ли като ходите до аптека да питате за мляко след баня Линола.Казаха ми,че нямало внос а алерголожката ни го изписа като най-хубаво newsm78.
За зъбите и ние имаме май само 12

Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 10:51 от Мама Диди

# 27
  • София
Нямам време да ви прочета,че моята приятелка роди вчера и гледам и нейния младеж, приключение са 3 деца на едно място  Laughing
Да ви припомня за кампанията за Вики, вижте дългия пост на Рибката :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=559223.msg17773533#msg17773533
За София има доста възможности, както има и доста други градове.

В подкрепа ще кажа и че освен,че ще помогнем всички, ще получите и снимки.Не знам защо в днешно време хората не са така склонни да се снимат.Моята баба е викала фотограф да ни снима с братовчед ми на всеки рожден ден и благодарение на това имам прекрасни снимки от детството, а мъжа ми има само 5 снимки , дори няма снимка с майка си, лека й пръст , която да покажем на децата.

# 28
Здравейте мами, ние обикаляхме вчера като луди, след като в Джъмбо ни отказаха да пробваме количката и изобщо да я разгънем и да я пипнем освен опакована и сгъната и ни пратиха директно при конкуренцията на Брезовско, а аз пък как не се сетих, че там е склада на Чиполино, та въобще да не ходим.  Мислех, че проблема е нещо в продавачката, а то такава им била политиката, нищо да не показват Shocked Изгубихме си деня, изнервихме се и се изподжанкахме в магазините защото моя много обича да се кара пред хора, иначе не. Май като се замисля човек по-хубуу да не пита кое е по-добро, направо да взима нещо и като не е сравнил ще си е щастлив и с това дето е взел  Joy ЮБ, какво става с вашата одисея Simple Smile))...

Мише, аз съм с плоско стъпало, не е толкова страшно. Но щом имате изменения още от раждането наистина е важно. Моето не знам как се е получило, но в един момент в пубертета имах болки при носене на кецове, защото са много равни. Внимавай с кървенето, почивай си.

Пантофките са ни с твърда подметка, аз пък не бях сигурна дали е ок...

# 29
Добро утро,майчета!Сега като написах това и усетих колко много ми липсва предишния ритъм....ставам и първо във  Cryфорума...после оправям Катето и на разходка...прибираме се и пак форум,готвене...а сега само работа...дори и детенцето си не виждам често  CryКойто може да си стои колкото може при дечицата
Мише,почивай колкото можеш...аз така кървих всеки месец и в началото се притеснявах но свикнах....казаха ми да лежа но от трети до девети месец бях все качена по стълби и парапети даради ремонта Laughing
Марулче,и аз сигурно няма да получа нищо за празника но немога да не подаря...ще му взема едни белезници и едни червени прашки Mr. Green

Роси,споко не съм си помислила,че си държиш детето мърляво GrinningРазбрах те напълно.
Искам да попитам майчетата в големите градове....можете ли като ходите до аптека да питате за масло за баня Линола.Казаха ми,че нямало внос а алерголожката ни го изписа като най-хубаво newsm78.Слагало се във водата и с него се мие детето.
За зъбите и ние имаме май само 12

Диди ще пратя мъжът ми. Той също го ползва. Направо да ти го купи нали?

Общи условия

Активация на акаунт