"ФЕВРУАРското човече иска в мама да се гушка вече!- Тема 31

• 27 070
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
 И аз една хубава новина донесох  Joy
Честит, жив и здрав Кирил на Анджи!   bouquet
loryn добре завърнала се! Радвам се, че всичко вече е наред с вас.
Честито и на Jiqna   bouquet  Hug
clover_d, fingerscrossed
Съпругът на mimi_jobnoto заради операцията е.fingerscrossed и за нея
Аз дълбая в почти липсващия ми вече мозък  какво сте писали за след секциото. Взех си две шишета с дозатор с вода, взех си бонбони Голия Актив. Лепенка за предпазване нa раната предполагам няма да ми трябва първите 2 дни ... Моля, подсетете ме ако има нещо важно да не се пропусне.  Praynig

# 451
Марулка, вземи си и едно шоколадче - в случай че в деня на раздвижването имаш нужда от енергия. Стискам ти палци да мине много леееко! Hug

# 452
  • Полски Тръмбеш
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ Jiqna   bouquet ДА Е ГОРДОСТТА НА МАМА И ТАТИ   bouquet
КЛОВЪРЧЕ, ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ НЕ СМЕ ТЕ ЗАБРАВИЛИ  Hug  Praynig ВСИЧКО ДА МИНЕ ЛЕКО И БЕЗПРООБЛЕМНО  Praynig
ПАЛЧЕТА И ЗА МИМИТО  Praynig И ПРИ НЕЯ ВСИЧКО ДА Е ЛЕСНО, ЧЕ И ТЯ СЕ ПРИТЕСНЯВАШЕ НЯМА ЛИ ВЕЧЕ ДА ИЗЛИЗА БЕБОКА  Hug

# 453
  • Полски Тръмбеш
А имаме ли информация какво става с талисманчетата? май не са писали  newsm78

# 454
Здравейте и от нашето голямо семейство.Разбрахме ,че нашият татко ви е информирал за раждането на нашите бебчета Иван и Александра.Искам да  ви благодаря за пожеланията отправени към нас.Честито  на всички родили мами и леко раждане на тези които очакват този миг.Момичета най вероятно отново няма да съм активна и да пиша по разбраеми причини ,но искам да ви пожелая най прекрасните мигове със вашите деца.Когато имам време пак ще пиша.

# 455
Цитат на: зелено човече (.)(.) link=topic=562860.msg17817935#msg17817935 [/quote

Здравей, Babygirl81, благодаря ти за уточненията!

Пишеш, че Никола има колики и че не знаеш какво друго да му предложиш, освен чай. По принцип се счита, че, бебето има колики, когато плаче поне по 3 ч. на ден, обикновено вечер – такъв ли е случаят при вас?   Може би някои от следните идеи биха проработили при Никола:
* Носене (на ръце, в слинг, в подходящо за възрастта кенгуру), гушкане, контакт кожа в кожа, нежно говорене – във всякакви комбинации и последователности
* Масаж (може би тази статия би ти била полезна (на англ. език): http://www.llli.org/NB/NBJanFeb98p13.html)
* Държане на бебето в поза “тигър на дърво” (не е задължително да е от майката, ето къде таткото или някой друг би могъл да се включи): бебето се слага по корем върху едната ръка на държащия го, като главичката на бебето поляга в сгъвката на лакътя на държащия го, крачетата на бебето висят свободно от двете страни на ръката, върху която е полегнало, дланта на държащия бебето го поддържа между крачетата.
* Методът на д-р Карп: състои се в прилагането на следните пет правила:
- повиване (не бабешкото повиване за изправяне на крачетата, а прибиране на ръчичките плътно до тялото на детенцето и ограничаване на неговите движения)
- носене на ръце в странично положение или по корем
- силен бял шум (прахосмукачка, сешоар, всякакъв еднообразен шум)
- люшкане
- сукане
* Пеене и танцуване с бебето (особено ако вече си открила коя е любимата му музика)

За зеленото ако би могло да има различни обяснения. Ще споделиш ли как по-точно преминава едно кърмене при вас, имам пред вид неща от рода дали Никола суче само от едната гърда или от двете в рамките на едно кърмене; ако е от двете, колко пъти ги сменяш и т.н. Причината да се интересувам от това е, че понякога прекалено честата смяна на гърдите в рамките на едно кърмене, без бебето да е изсукало добре първо първата гърда, би могла да доведе до по-голям прием на т. нар. предно мляко, което е по-богато на лактоза. Често това е съпроводено със зелени изпражнения и дори колики при бебето. Обикновено малка реорганизация на кърменето е достатъчна за подобряване на ситуацията.
Друга причина за зелените изпражнения би могла да е чувствителността на бебето към диетата на майката, най-често към приема на мляко. Има ли алергии в семейството ви, забелязала ли си някаква връзка между твоето хранене и поведението на Никола? Приемаш ли мляко и млечни продукти в големи количества?
Възможно е зелените изпражнения да са причинени от прием на лекарства – не видях да си споменавала, но все пак би ли уточнила?
Друга причина може да е чаят, който предлагаш на Никола - може би е добра идея да опиташ няколко дни да не го предлагаш като междувременно следиш дали ще има промяна в цвета на изхожданията.

Надявам се да съм била полезна! Не се колебай да пишеш пак!

Здравей,
Много благодаря за информацията, много ми е полезна.
Отностно коликите- при нас изобсхто не стжа жъпрос за 3 часа реване, просто мрънка малко повече и сие свива. Но ще спрем чая за няколко дни да видим дали ще има промяна в акото му.
Отностно акото- аз го храня само от едната гърда и дори да поиска пак да се храни веднага след като е приключило храненето, пак нея му я давам и после п. Лекарства не приемам, иначе аз хапвам кисело мляко и сирене, прясно не обичам. Ще спра и млечните за няколко дни, за да видим дали ще има промяна в цвета.Сега се сещам ,че пия вит.Ц и водорасли, може ли да бъде от тях цвета на акото?Иначе за алергии в семейството -нямаме  хранителни. Все пак ше спра да взимам водорасли и да консумирам мляко, за да видим какво ще се промени.
Още веднъж много благодаря за помощта, много ми е полезно да обсъдя с с някой въпросите си за кърменето.

# 456
Честито на Jiqna!!!  
Лори, добре си ни дошла, липсваше много на всички Hug Видя ли бебо колко е голям, а всички доктори само те плашеха Heart Eyes
clover_d fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover за утре.
Стискам палци и за Мими!!!
Да ви се оплача днес в Кауфланд едно момиче ме помисли за бременна и ми отстъпи място на опашката Sad а аз си мисля, че съм започнала да отслабвам. Направо се депресирах, преди с големия корем в 7-ми месец в градския транспорт никой не ме забелязваше, а сега... Close

До сега четох в архива първите ни темички Hug и ми стана едно мило, колко път извървяхме и сега като гледам прекрасните резултати Heart Eyes да знаете, че много си ви обичам всички Grinning

Последна редакция: пн, 14 фев 2011, 21:14 от Evridika

# 457
На няколко пъти се коментира дали не е прехранено бебето, та имам въпрос към Елс, Клото и Зеленото човече: аз ли имам грешна информация, че кърмено бебе не може да бъде прехранено? Моя син го храня на поискване и му давам да суче когато и колкото иска, а това се случва да е и на половин час понякога. За да има по-малко газове, гледам да го уригвам по-често. Ние сме ок, притесних се да не реши някоя мама да си държи бебето на диета, да пробва да му лекува коликите  Wink.

Здравей ssvetla Simple Smile Поздравления за това, че следваш ритъма на своето бебе   bouquet  Намерила си чудесно решение на проблема и предполагам, че твоят опит може да е от помощ и на другите майчета  Hug

Относно прехранването - ако майката има извънредно много кърма е възможно да се стигне до прехранване на бебето. При подобна ситуация е добре майката да потърси помощ за да регулира производството.

Свръх активното потичане на кърмата в началото на кърменето би могло да предизвика дискомфорт на бебчетата - тогава те за много кратко време поглъщат голямо количество мляко. Освен дискомфорта в коремчето на някои бебета им е трудно да се справят и с голямото количество мляко, което постъпва наведнъж в гърлото им. Някои майки предпочитат като почне това свръх активно потичане да оставят струята да изтече в чашка или просто хавлийка за да не бъде всичко напръскано с кърма и след това да поставят детето на гърдата. Друга възможност е майката да се облегне назад и постави бебето върху себе си в поза наречена биологично хранене.

Също така небалансираното кърмене и приемане предимно на предно мляко би могло да е причина за дискомфорт. Предното мляко е богато на лактоза и ако ензима лактаза не е достатъчно да разгради лактозата е възможно да се образуват газове и бебето да не се чувства добре. Често в този случай акото на бебето е зелено и пенесто. Осигуряването на достатъчно предно и задно мляко по време на кърмене, би могло да предотврати това  Peace

# 458
  • Русе/Germany
"Днес в 14:20 станах мама на Кирил, 3400 гр, 50 см.Целувки." anji_86

"Днес станах мама на бебе Ясен- 3200 гр, 52 см, секцио.Добре сме,прегръдки на всички!" Jiqna
Честити бебчета на двете мами. Да са ви много здравички и много засмени. На мамите бързо възстановяване Hug

Лориииии  Hug Hug Hug Много се радвам че сте добре всички  bouquet
Много палчета за Мимито  Hug Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
clover_d и за теб започвам да стискам мила fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
Хайде отивам на романтичната маса Simple Smile

# 459
Здравейте, сладурки! Hug

Аз днес дооправих багажа за утре и вече съм готова! Ще помоля и за мен да има едни палчета за утре! Praynig

Честити беборанчета на всички мами!  bouquet

# 460
Честито на новите ни майчета, а Кирил и Ясен да растат весели и засмяни Simple Smile
Лори, браво на вас  Hug
Палчета за Кловърчето, Мими и Диамантчето - всичко да мине бързо и безпроблемно.
Лека и с покойна нощ на всички.

# 461
Привет!

Палчета на Мими, Кловърчето и Диамантчето за утре, всичко да ми не леко!

Така се радвам и аз за Лори!

Else, благодаря за изчерпателния отговор   bouquet! Беше ми изключително интересно и признавам, че това за прехранването изобщо не го знаех  Simple Smile. Страхотно е, че ви има и има към кого да се обърнем за компетентен съвет за проблемите си с кърменето. Както и това, че можем да го направим директно от нашата тема.   

И честити ни бебчета Кирил и Ясен!

# 462
Честити бебчета на всички нови мами  Hug . Дано бързо да се възстановявате и да влезете в синхрон със своите бебчета!

Аз още не съм много много в синхрон с моята принцеса, нещо по цял ден спинка, а през ноща мрънка, ама снощи я слжих при нас на спалнята и поспа 4 часа  Mr. Green та и аз останах доволна.

Започнаха бавно и полека да ми изчезват малко от болките, дано скоро всичко да мине. Днес ми свалиха и шевовете, та сега поне не ме опъват  Wink
Лека от нас. Лягам че след малко пак ще трябва да ядем

# 463
Кловърче,Даймъндче не сме ви забравили и имате много стиснати палчета за утре.Ще чакаме хубавите вести.... Hug  Hug  Hug
Палчета и за Мими... Hug

Отивам да се мъча да приспивам детето(или то мен)
 Laughing

# 464
Честито на мама Джияна   bouquet
Късмет, добри доктори и леко раждане на момичетата за утре - Кловърчето, Мими и Диамантчето  Hug

Общи условия

Активация на акаунт