"ФЕВРУАРското човече иска в мама да се гушка вече!- Тема 31

• 27 070
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • Русе/Germany
Ето нещо за всички които искат да раждат скоро Simple Smile kapmeh на-вече за теб Hug
http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_5040_0.html

Аз от няколко дни се каня да наредя на бебо дрешките в леглото му че си стоят в кесии, ама все не стигам до там. И днес откарах цял ден на компа. Чак си мисля че ми се сплеска дупето с тая бременност с това висене на компа

# 541
snejinka86 Благодаря за линкчето  Hug .Някой от нещата съм ги чувала, но не бях сигурна...Аз съм си доста припряна...но все пак мисля да го изчакам, защото все пак има още около 13 дни. Дано излезе до тогава  Praynig

# 542
Lily_G , аз току що се връщам от консултация и също сме на 21 дни - само ни мериха и теглиха, иначе на 1-ви март сме за ваксинацията, тогава ще сме на 34 дни  Heart Eyes Аз както се притеснявах дали беб качва достатъчно се оказа,че вече е 4300/пти изписването бяхме 3440, това са си почти 900 грамчета отгоре  Crazy На мама бузанчето сладко  Heart Eyes

Честити ни днешни бебенца  Hug/вече не ми останаха пожелания, няма да се повтарям с тях затова  Grinning/

Йоанка - добре дошли, много се радвам, че вече сте си двамката вкъщи, прегръщам ви  Hug

# 543
  • София
Привет на всички!

Честито на Булка Марулка и Детелинката, както и на всички нови мами с бебчета (да не пропусна някоя).
Стиснати палчета на момичетата, които тръгват към болницата за раждане.
Рени, току виж сме се засекли тези дни в МД.

При мен също започва предстартовото броене (е, има още мъничко време, но...). Като се сетя колко много ми се виждаха 9 месеца в началото, а сега, честно ви казвам - не искам да свършват. Не съм предполагала, че ще го кажа, но коремчето, което мърда насам натам (та дори и болезнено), ще ми липсва, както и онова особено чувство, че никога не съм сама, две сме. Знам, че най-хубавото предстои и все пак ми е леко носталгично, защото съм сигурна, че вече нищо няма да бъде същото, всичко ще се промени - дните, нощите, отношенията с близките, аз самата. Дано случа на търпеливо бебе, защото отсега сигурно вече знае, че майка му тепърва ще се учи да бъде майка.

Извинявайте за лиричното отклонение  Joy. Но това са мисли, които няма с кого друг да споделя и знам, че именно вие ще ме разберете.

А иначе вкъщи здраво взех да се изнервям - вече не знам аз ли изтрещявам или всички около мен. И майка ми, и мъжът ми отделно един от друг ми пробутаха репликата: Ох, ти поне знаеш каква е твоята роля, ама какво се очаква от мен, докато раждаш? Е, много чудно какво  Joy. Мъжът ми си е навил, че баща му трябва да ме откара до болницата (в момента не сме моторизирани) - да, ама ние живеем на 5 мин. пеша от нея, а за случая баща му трябва да пропътува 30 км. А както е тръгнало май така и няма да усетя що е то контракция и една разходка определено ще ми се отрази по-добре от разтревожените физиономии на разни близки.

Дано на финала не се изпокарам с всички  Joy.

# 544
Else, благодаря за изчерпателния отговор   bouquet! Беше ми изключително интересно и признавам, че това за прехранването изобщо не го знаех  Simple Smile. Страхотно е, че ви има и има към кого да се обърнем за компетентен съвет за проблемите си с кърменето. Както и това, че можем да го направим директно от нашата тема. 

Hug Радвам се, че информацията ти е била интересна и че харесваш инициативата на ЛЛЛ  и bg-mamma   bouquet

# 545
БЛАГОДАРЯ ЗА ПОДКРПАТА Hug  bouquet
УТРЕ И АЗ ЩЕ ПОСЛЕДВАМ СТАНИ 87 И ДАНО СКОРО ДА ПИШЕМ/ ОБАДИМ/ ЧЕ ВСИЧКО Е ПРИКЛЮЧИЛО ПО ЖИВО ПО ЗДРАВО И С БЕБОЦИТЕ СМЕ ДОБРЕ  Praynig
ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ ЧАКАШТИ УСПЕХ И ПАЛЧЕТА Peace

# 546
Момичета вие поне имате още някой ден резерв,а аз вече прехвърлих два отгоре.И нищо не ме боли,нищо не ме стяга,все едно в 6 месец-луда работа.И голямата е вкъщи,не ходи на градина и елате да видите за кви настроения става въпрос,а като си помисля че таткото от утре излиза в отпуск  и направо истерясвам.За тея алтернативни методи-то поне един да действаше,ама май няма нищо вярно в тях.Някъде бях чела,че сок от ананас предизвиквал контракции,ама и в тва се съмнявам,защото с мойто дете ядохме и плод и пихме и компот и още съм бременна Mr. Green

# 547
  • Varna, Bulgaria
Здравейте и от нас за днес Simple Smile
Честити бебенца на Детелинката и Булка Марулка, май не останахме още много да чакаме  Thinking
За коликите да вметна, че на Валентина на времето и аз ползвах и бях най-доволна от Колоцинтис 9СН  Peace , А Камомилата я давах при никненето на зъбите и тя се повлияваше много добре от този препарат.
А иначе от приятели чувам , че тези Колиеф-капки били много ефикасни.
разбирам напълно Снежинката, Капмех и Елена_е за вълненията и страстите, които Ви спохождат в последните дни - и аз съм същата. Вече ми се иска да си "освободя" място в корема и органите ми да се наредят по местата си  Laughing
В последните 2-3 дена едно дупе е постоянно изпънато над ребрата ми в дясно от слънчевия сплит и едновременно с това, беб сякаш "почуква" на изхода  Mr. Green хи хи.
Хубав ден на всички от мен, аз отивам да приготвям вечерята   chef
Ооо стиснати палци на всички, които имат нужда днес и утре  Peace

# 548
Привет мили Момичета Hug  bouquet
Влизам на бързичко да кажа, че вече ни изписаха (бяхме една седмица в Института по педиатрия в София за наблюдение, заради бъбречето!
Окончателната диагноза е Хидронефрза на левият бъбрек(което е по добрата прогноза Confused, а не е Поликистоза(че това беше страшно Cry) и има шансове за лечение, след 3 седмици пак ще влизаме за наблюдение и евентуална снимка, за да се каже кога може да се оперира  Confused, но това е начина да се коригират нещата, до тогава ще приемаме антибиотик ,профилактично за да избегнем евентуални инфекции, които допълнително могат да навредят на бъбречето)
Иначе малката Борянка наддава вече на грамчета и има мънички бузки Heart Eyes
Не е от най-спящите бебенца,но здраве да е Crazy
Толкова много изпуснах от темата,но не съм спирала да ви мисля и да Ви благодаря за многото стиснати палци и хубави пожелания на малката ми принцеска!  bouquet
Извинявам се че няма персонално да ви изброя и да ви честитя, но все пак
Честито мили Маминки  bouquet
Да са ви живи и здрави рожбичките, да имат много късмет в живота ,а вие мили момичета да се наслаждавате на най-прекрасното нещо на света да бъдете мами
Hug!
Да не забавя да предам много поздрави от милата ни съфорумка andi_83, която роди преждевременно малаката Раличка на 31.12.2010 г. ( с нея се запознахме съвсем случайно в болницата, те бяха там защото малката кукличка беше в възпаление на горните дихателни пътища и те милите много са се изъчили все по болници Confused
Но малката е голям бонбон, а мама Анди е прекрасна мацка Heart Eyes
Това е от нас, при първа възможност пак ще се включвам, или когато Борянка ми позволи Crazy

# 549
nadejdata  Hug Добре си ни дошла, всичко ще бъде наред с малката красавица  Hug

# 550
  • Варна, морето, сините вълни...
Здравейте мами!Аз вече съм татко.днес роди Мими със секцио.Казаха ми само ,че е преносено, но е добре и най-голямата изненада-момче!Не можах да ги видя нито нея нито него.Акушерката само ми каза ,че се е родило 2.950кг. 50см. Утре се надявам да ги видя.

# 551
  • Русе/Germany
Здравейте мами!Аз вече съм татко.днес роди Мими със секцио.Казаха ми само ,че е преносено но е добре и най-голямата изненада-момче!Не можах да ги видя нито нея нито него.Акушерката само ми каза ,че се е родило 2.950кг. 50см. Утре се надявам да ги видя.

Да ви е живо и здраво детенцето. Мама бързо да се възстановява Hug

Но как така момче #Crazy Милата колко сладки неща си е накупила и са и наплели. Но нищо, важното е че и двамата са добре.

# 552
Честито бебенце на Мимито  Hug Леле - ставали и такива изненади значи още, нищо - живо и здраво да е  Hug

# 553
Честито бебенце на Мими Джобното!
Качих малко снимчици от болницата , ще помоля някой да ми заключи албума.
Отивам да се храним в другата стая, а каката ще помага.

# 554
ЧЕСТИТИ МЪЖЛЕТА НА ДЖОБНОТО НИ И БУЛКА МАРУЛКА! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ, ДА СА ВЕСЕЛИ И ПОСЛУШНИ ДЕЦА! НА МАМИТЕ БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И СИ ГИ ЧАКАМЕ   Hug

НАДИ, ДОБРЕ ДОШЛА МИЛИЧКА, СИГУРНА СЪМ, ЧЕ МАЛКАТА ЩЕ СЕ ОПРАВИ МНОГО СКОРО, ПЪК И НАДДАВА ГРАМЧЕТА  Hug Hug Hug

ЗЕЛЕНОТО ЧОВЕЧЕ   bouquet БЛАГОДАРЯ от сърце на ЛЛЛ. Благодарение на съветите Ви от самото начало на бременността до сега, мога да кърмя детето си безпроблемно и този процес да е взаимно удоволствие и за двама ни    bouquet Hug Hug Hug
Аз сменям гърдите при кърмене по препоръка и на ELSE, Боби си пълни пелените доста прилично, не, като 1 лв монета, а като два лева хартиени  Mr. Green Днес се съобразих и никакви три часа, като му се прияде на детето и му давам. Аз се чувствам много добре без никаква болка или препълване, а и той се чувства добре спинка и си прави физиономиики  Hug
Залъгалка му давам, макар че казахте до втори месец да не се дава, немога да му я изкарам от устата през останалото време в което не суче. Два дни му давахме и 5 % глюкоза в болницата, беше с лека жълтеница, но сега вече сме и без нея.   bouquet

Момиченца, още не съм легнала, не мога да го оставя малкото човече. Чакам мъжО от работа и ще легна малко. Сега съм го сложила в шезлонга в моя креват до мен  Mr. Green рахат работа и само Ви препрочитам от време на време  Hug
ето ни и нас  Party аз съм доста подпухнала ама нямам други снимки-каквото такова

http://www.snimka.bg/?profile,albums

слагам началния линк, ако може някой да провери дали ми е заключен албума  Hug

хайде до после

и си му е голяма главата  Mr. Green Mr. Green Mr. Green беше бебето с голямата глава

Общи условия

Активация на акаунт