Веганството - да споделим опит (4)

• 42 135
  • 772
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря за споделеното за соята. Ще го имам предвид занапред.

А ще можете ли да ме насочите къде да прочета повече по въпроса?

# 136
Здравейте!
Влизам да попитам за разрешение да качвам в групата във Фейсбук рецептите от тук, които са с снимка. Естествено с публикуване ника на майстора, както и цитат на рецептата отдолу.
На лични се разбрах с търся си ник и нейната Енергийна торта вече се кипри там  Simple Smile.
Та, realist, дали ще може и твоите палачинки?

# 137
  • София
Ане, и аз обичам сурови гъби, но след тази статия почти не купувам.http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=476791

# 138
Palia ,
може , разбира се. Simple Smile
за мен не е важно дали ще пишеш ника или не. каквото се хареса и от другите теми, качвай Peace Wink
за гъбите-
преди  време бях попаднала в болница след консумация на сурови био-печурки.
Много ми се услаждаше да ги хапвам сурови на сандвич с лук....
след инцидента, вече 2 години,  гъби не купувам и не ядем под никаква форма.

# 139
Realist, сърдечни благодарности за поясненията.  Hug

Гъби аз гледам също да избягвам след едно леко отравяне преди 2-3г.

# 140
Палиа, това е чудесна идея да качваш там рецептите. Аз не винаги успявам да ги запиша от темата и после голямо търсене пада  Simple Smile

Момичета, много ви благодаря на всички за хубавите думи относно моите притеснения за щерката. Като споделя с вас и ми олеква  Simple Smile Успяхме да пресечем настинката и е добре.

Днес ми разказваха как гледат някои зеленчуци в Холандия. В големи сгради на няколко етажа. На всеки етаж се отглеждат някакви зеленчуци. Човекът беше видял по-специално марулите на третия етаж, всяка в нещо като съдче с разтвор от красоти  Confused Не можах да разбера как расте тази продукция почти без слънце Close

Напоследък не съм чела темата, но набързо видях, че сте обсъждали солидарното земеделие. Аз съм навита да се включим в някаква група и да вземаме от хора, които отглеждат сами продукцията си. Връщам се да чета назад.

# 141
Солей, спомена рецепти.
Ще ги събираме ли всичките от веганските теми в един файл и да ги качим някъде? Ако няма желаещ, мога да свърша тази работа с качаването.

# 142

Днес ми разказваха как гледат някои зеленчуци в Холандия.

работила съм при холандец,който отглеждаше чушки-в парник ,висок 14м-чушките се берат с елеватори!

# 143
Холандия са много напред в земедлието.

Момичета, кажете за болки и газове в коремчето, какво да давам? Четох за чай от мента. Вчера в спешното ни предписаха Смекта. Тя как е?

# 144
Холандия са много напред в земедлието.

Момичета, кажете за болки и газове в коремчето, какво да давам? Четох за чай от мента. Вчера в спешното ни предписаха Смекта. Тя как е?

JeniB, аз давам джоджен. Лъжица запарвам в окло 400мл вода,
с лимон и мед по желание.
не е неприятен чая, подобен на мента и босилек ( той е за кашлица).
помага при разстройство също.
Копъра е газогонен.
Смектата е за повръщане май.
Повече лимон в чая има същото действие.

14 м стрък не си го представям.
мутации, мутации.
лощото е, че и старите ни сортове се губят.
на пръсти се броят хората на село, които заделят и пазят стари семена.
радвам се, че майка ми и баба ми го правят.

Благодаря за инфото за гъбите.
Няма да ги ям сурови, но не мога да се откажа  Rolling Eyes

# 145
А копър и джоджен какви трябва да са, защото аз имам само подправки? Те стават ли или нещо друго е?

# 146
За газове масаж по часовниковата стрелка. Ако има и разстройство чай джоджен. За газове  чай от анасон, копър, кимион. Чай от мащерка също е за газове, а ментата успокоява коремчето.

Джоджен варя точно от подправката. Само че имам от баба ми изсушена, но в ДЕ съм варила и от купена.
Копър само съм купувала на пакетчета, но мисля, че става въпрос за семената.
Има такъв готов чай в ДМ с трите билки. На Биопрограма също.

# 147
Виж тук какво пише:

Копър - семе
Anethum graveelens L.

Действие. Пикочогонно, газогонно и противоглистно. Диуретично.
Приложение. При упорита кашлица, възпалителни заболявания на пикочо-половите пътища и на простатната жлеза, за гаргара при ангини. Намалява артериалното налягане.
Начин на употреба. 1 ч.л. леко счукани плодове се заливат с 500 мл гореща вода и се оставя да престои 2-3 часа. Пие се по една кафена чашка преди хранене 3 пъти дневно.
Предупреждение: Да не се ползва при остро възпаление на стомаха и червата!

# 148
14 м стрък не си го представям.
мутации, мутации.

Ане, мисля, че става въпрос за парника, че е 14 м.  Peace

Днес ми разказваха как гледат някои зеленчуци в Холандия.

работила съм при холандец,който отглеждаше чушки-в парник ,висок 14м-чушките се берат с елеватори!

Soleil*, този сайт за билките много ми допадна   bouquet !

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 17:45 от Palia

# 149
 щото пише елеватори
Blush

Общи условия

Активация на акаунт