Веганството - да споделим опит (4)

  • 42 100
  • 772
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 682
Отдавна не бях купувала елда, че си имах запаси. Скоро разисквахме цената й, но днес ми се наложи да купя... и да се "оплача" в Слънце-Луна половинката е 5,79лв.  #Crazy
Реших да проверя тук там и в Балев намерих пакет - 1кг. за 6,99лв. което е поносимо.

За срещата май не са намериха много желаещи?! Thinking

# 151
  • Мнения: 1 732
странно защо елдата така поскъпва в бг. Тук не съм забелязала цените да имат промяна.
За среща съм навита за пролетта, ако успея, ще си дойда за малко. Simple Smile

# 152
  • Мнения: 5 714
Тук елдата, био, местно производство, е 4 долара/кг.

# 153
  • Мнения: 10 066
Преди 2 седмици купих зелена елда от Пикадили - доста голям пакет, за 4 лв и нещо newsm78

# 154
  • Мнения: 1 267
Преди 2 седмици купих зелена елда от Пикадили - доста голям пакет, за 4 лв и нещо newsm78

вече и там е 8 лв за килограм Confused
както писах и голяма поизводителка като Украйна,
прелага елда от 0.50 евро на 2 евро.
не знам дали у нас има добиви и колко.

# 155
# 156
  • Мнения: 415
Eлдата наистина стана много скъпа, какво правят с тези зърнени...все едно е нещо... Shocked

Аз за среща също съм навита, пролетта е добре, тъкмо ще стане по-топличко и може и да е навън, а и Реалист ще дойде (ама тя да каже кое го води пролет, че аз от края на другата седмица, тоест началото на март, съм го завела пролет Simple Smile)

Днес друго се замислих - нали зелениите основно са полезни, заради това, че събират слънчевите лъчи, слънчева енергия, ами сега като ги отглеждат голяма част в някакви затворени помещения без грам слънце...какво става с тях, надали имат същата "сила"...

И нещо последно - днес направих един суров чийзкейк по рецепта от сайта на Мер(понеже вчера ми свърши успешно сесията, взех всичките си изпити(ама че съм скромна, ама да се похваля, щото доста се измъчих тия дни) и мъжът ми искаше да почерпя, за него и едни купешки бонбони щяха да свършат прекрасна работа, ама аз исках нещо различно, а и малкият да яде) и чийзкейкът стана просто... Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy
Нямам думи, не мога да го опиша, толкова невероятен,
та - ето какво направих - http://www.zemianazaem.com/archives/293, само че без какаовите зърна.
Искам да сложа и авторска снимка, обаче не съм се научила как става това.

# 157
  • Мнения: 19 997
Този чийзкейк изглежда страхотно!!
За елдата аз си мисля, че много от търговците на био продукти следят форумите и вдигат цената заради повишеното търсене.

За среща аз съм много навита   Party Само че сега не съм в София, но се надявам да се довлека до няколко седмици  Grinning

И аз имам такава чуденка като Щастлива. С какво облъчват тези зелении, за да натрупат хлорофил?

# 158
  • София
  • Мнения: 460
  Аз не се включвам в предложението за среща, защото с моите младежи... А няма на кого да ги оставя...

# 159
  • Мнения: 5 714
Ще ги вземеш...Simple Smile

# 160
  • Мнения: 1 732

Днес друго се замислих - нали зелениите основно са полезни, заради това, че събират слънчевите лъчи, слънчева енергия, ами сега като ги отглеждат голяма част в някакви затворени помещения без грам слънце...какво става с тях, надали имат същата "сила"...


ами нямат я.
Иначе преполагам, хлорофил се натрупва и след облъчване с изкуствена светлина, която е в съответния диапазон. Хлорифилът е 4-5 вида.
Също и тези помещения/парници са с прозрачни прегради или прозорци.

страхотен чизкейк си решила да приговтиш! Браво! Искам снимка Wink
какъв блендер ползваш?
/Аз още не съм си купила блендер и все с пасатор карам./


ето вариант как става лесно и бързо: Инсталираш си  Drop Box -https://www.dropbox.com/
правиш си регистрация, снимката, която искаш да се публикува, я слагаш в папка "Public".
С десен клавиш щракваш в/у снимката и избираш от менюто Drop Box, после Copy Public Link. Пействаш линка между скобите от "вмъкни изображение". И готово.
Ако искаш , предварително можеш да обработиш размера на снимката с програма, например Image Enhance. Ако я нямаш, ще ти я пратя.
Ако искаш, ще ти публикувам снимката, както направих на търся си ник.
Simple Smile
Браво за изпитите! thumbsup
Възхищавам се на майки, които успяват съчетването на грижата /сами /за децата си и да придвижват личностното си развитие напред!  Hands Clap thumbsup

"Пролетта" визирах края на април, за празниците.


Вери ,
много благодаря за линковете  bouquet
Като се опитвах с огромен труд и усилие на волята да се абстрахирам от пошлостта и елементарността на някои от участващите, ми беше интересно да изгледам и двете предавания.
е, доста отсявах.....но като цяло - ОК.

# 161
  • Мнения: 5 714
е, доста отсявах.....но като цяло - ОК.
И аз така. Wink

# 162
  • Мнения: 682
Щастливата, нареждам се за едно парче. Аз скоро я гледах тази рецепта, че обожавам боровинки, а и предполагам бързо става. Сигурна съм, че е много вкусен, мммм..
И честито отличничке  Simple Smile

 Аз не се включвам в предложението за среща, защото с моите младежи... А няма на кого да ги оставя...
Ами то накъде без тях. Flutter Аз не се отделям от моята щерка, защото също няма на кой да я оставя, ако не броя уикендите, когато баща й се заема отчасти с нея.

Вери, вие нямаше ли да идвате пролетта, нещо ми се върти в главата, та за срещата имам предвид  Wink

Изгледах клиповете, нищо ново не казаха...

# 163
  • Мнения: 5 714
Вери, вие нямаше ли да идвате пролетта, нещо ми се върти в главата, та за срещата имам предвид  Wink
Да, щеше. Точно за април го бяхме планували. Но се отлага, за жалост.

# 164
  • Мнения: 1 267
като се писа за блендер,
се сетих, че лука сякаш нагарча след блендиране.
затова го нарязвам на дребно, при вас така ли става,
или аз и съпружието си внушаваме.
ако се рендосва лук, горчи наистина.

Общи условия

Активация на акаунт