Веганството - да споделим опит (4)

• 43 022
  • 772
  •   1
Отговори
# 345
И подмиване с разтор на сода; да се изключи абсолютна всякаква захар от менюто също (включително млечната).

# 346
Мечо грозде и аз знам, не е само за бъбреци.

Преди време бях намерила това:

Сок от боровинки
Пийте общо половин литър на ден сок от боровинки, разделен на малки дози. Ако не може да си набавите чист сок от боровинки, може да приемате хранителни добавки – капсули с чист концентрат от боровинки. Боровинките увеличават киселинността на урината и са изключително ефикасни при лечението на цистит.

Ябълков оцет
Ябълковият оцет е изключително ефективен при борбата с цистита. Добавяйте от пет до десет чаени лъжички оцет към дневния прием на течности (най-добре във водата). Резултатът ще настъпи изненадващо бързо.

Чай от мента и градински чай
Смесете по равно количество от двете билки и ги пригответе, както е указано. Пийте от чая през целия ден поне 3 чаши. И двете билки действат благоприятно за лечение на цистит.

Бира с магданоз
Кипвате една бира и добавяте към нея няколко стръка нарязан магданоз. Оставате да поври три минути и след това да престои докато леко изстине. Пиете сместа топла.

Рецепта с бял рaвнец
Смесете равни количества цвят от арника, цвят от бял равнец и стръкове от камшик. На 250 мл. кипяща вода слагате една супена лъжица от сместа. Оставате да поври няколко минути, след което да кисне около час. Прецеждате и пиете по една чаша на ден, най-добре вечер след вечеря.

http://zdrave.rozali.com/zaboliavaniia-zdrave/p9556.html

# 347
Честит празник на всички!!  bouquet

# 348
Честит 8ми март, дами! Grinning

Със сода правим хляб, защото ядем малко. Скоро не сме си правили, май от 2-3 месеца.

Лурдес, там, където си чела за вредата на маята, сме коментирали и содата и кваса. Знам, че много е писано и изисква време.

Вери, аз после разгледах по-подробно и видях. ooooh! Извинявам се, че посотянно питам с такива едни въпроси, сигурно ви е писнало. Много благодаря за търпението на всички пишещи редовно тук! Hug  bouquet

# 349
Не, аз по-скоро ти го написах това, защото не ми се даваше линк.  Wink
Иначе ти си питай.

# 350
Простете - Простено, малко със закъснение, но от сърце Hug
Честит Празник, момичета!

Борови връхчета /Tur. pini/
Приложение:
Противовъзпалително, антисептично, отхрачващо и пикочогонно действие.
Прилага се главно при възпаления на пикочните пътища и на белите дробове.
Еее, не се отваря страницата на фирмата, на която съм попадала - HBH
Цена - 1лв.
Не съм изпробвала, купих си го по повод кашлица..., която спря когато си го закупих...

А за червената боровинка и аз гласувам с 2 ръце, много са вкусни, особено изсушените.

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 01:24 от онда

# 351
Онда, като те видях и се сетих за корите за баница на "Магимекс " (така ли се казваха? newsm78) Все забравям да ви питам.

Скоро си купих такива и чак в къщи ми направи впечатление, че имат трайност до  ноември 2011!
Почудих се как са го постигнали без консерванти?
Дали само защото се съхраняват във фризер?

# 352
И едно въпросче - тип суха екзема, преди дискутирахте, Търся си ник, как върви с растителните масла, дай сламка, че потъвам...

Всичко добро

Иначе менюто от днес..., леко сварено жито... Joy, ама най-накрая разбрах, че не съм никаква домакиня, защото не готвя по 4-5 часа. Доста време ми отне да разбера, защо си говорим на различни езици, с някои познати Embarassed Пиша го с най-искрено разбиране...

Да, да заради фризера са с такава трайност Peace~!!!

# 353

Иначе менюто от днес..., леко сварено жито... Joy, ама най-накрая разбрах, че не съм никаква домакиня, защото не готвя по 4-5 часа. Доста време ми отне да разбера, защо си говорим на различни езици, с някои познати Embarassed Пиша го с най-искрено разбиране...

Да, да заради фризера са с такава трайност Peace~!!!

Онда, естествено, че не си.  Joy Но ти поне си варила, а аз само зеленчуци на пара и  накисната елда, така че да не се обаждам  Joy А Вери пък хич.  Laughing
Зеленчуците на пара са ми изключение, иначе един месец смятам да изкарам само на сурови храни. Ей така за проба.
Благодаря за отговора. Успокоих се.  Grinning

Може ли да се включа по въпроса ти? Моите впечатления са, че екзема не се лекува с мазила. Но все пак ако има излекувани само чрез външно третиране на екземата, ще ми е интересно да чуя.

# 354
Верииии мани мани....ей сега успях да гледам предаването по бтв от сутринта.
Направо си гладувам според доктора.
Карам на зелени сокове и салати с мнооого кълнове от 10-на дена. Е поне съм в час с предаването на Гала от понеделник.  Joy

# 355
~!!!, разбира се че очаквам различни вкючвания.
И на мен ми е ясно, че само отвън не би станала промяна върху кожа..., сега мажа с бадемово масло и е мн. по-добре, но за вътрешен прием пада голямото чудене newsm78
Поръчах си все пак капсуловани омега3, вит. Б комплекс, и А и Е, органична сяра.
Много съм несериозна по принцип, но сега се взимам в ръце, ще пиша после.

За ядене се спирам на сурови бадеми, давайте и др. идеи. От дете си ги мъкна тези изсъхвания/ту ги има, ту ги няма/, но ми писна мазането с приготвени мазила или по-силни, които са ми предписвали..., последен преглед ме хвърли направо в дебрите на мед. козметика, ама аз такова чудо не употребявам...

Хубав ден - днес щяло да е най-студено, после затопляне.

# 356
онда , къде са тези изсъхвания?

# 357
Здравейте момичета! Grinning Отдавна не съм се включвала в темичката, но ви чета редовно.
Онда защо не пробваш с кокосово масло да се мажеш. Четох че помага при всякакви кожни проблеми както и екземи. То има противогъбични свойства, които другите масла не притежават. Освен накиснати бадеми можеш да хапваш и накиснати орехи заради Омега 3 мазнините и авокадо.

# 358
От темата за мазнините съм запомнила, че комбинацията на омега 3 киселините с гама-линоленова киселина е много добър вариант при кожни проблеми.
Масло от Пореч (Borage Oil) е богат източник на гама-линоленова киселина. В момента пия такова. От форума имаше и момичета, които направо разделяли капсулата и мажели директно, но не знам подробности.

# 359
Онда, щом от дете си ги носиш тези изсъхвания, вероятно проблемът е много по-навътре от храната. Аз бих се обърнала към класически хомеопат за помощ.

Общи условия

Активация на акаунт