Веганството - да споделим опит (4)

• 42 152
  • 772
  •   1
Отговори
# 615
Мамчета, нахълтвам с въпрос....
Добре, кърмим на поискване и захранваме късно, но...когато кърмата не достига какво правим newsm78 Cry
За бебче на 4 и половина. С какво допълваме, как...????
Търсенето определя млекодаването, но ....не стига - едната гърда, другата...на често, детето иска още и даже не наддава последния месец...

Много ви благодаря предварително  Hug Hug Hug

# 616
  • София
Фотина, бегом в кърмаческия, там са факирите!

От мен пракиткувано- редовни разходки, кърмене в спокойна интимност (като за секс, не по-малко интимно Simple Smile ) , разбирателство с партньора, масажи и всякакви телесни контакти с бащата и бебето, много смях , разглеждане на снимки около зачеването, цялата бременност, с всичките  надежди и мечти и най-вече снимките  след раждането и успешното ЗАСУКВАНЕ , никакво споделяне с околните, ама никакво - за "проблем", ох , има и още и още....

Изброеното дотук наистина работи. Защото е много лесно да треснеш едно хомеопатично (а не винаги съм била във възможност или желание) или да се пият лактогонни чайчета (когато са ми писнали...)

Всъщност има едно чайче, което никога не ми е писвало, даже ежедневно слагаме като подправка и до днес. Чай от босилек - давали на кравите на село. На мен ми увеличаваше кърмата. Обаче така, както разглеждането на излъчващи любов и майчинство снимки, нищо друго не ми е действало Simple Smile

Тази вечер изядох над 20 стръка сурова коприва без да я правя нищо освен измиване. ни грам не ме е опарила Simple Smile

# 617
Фоти, докато отговорят по- опитните да кажа и аз какво мисля: Ако е във фаза на усилен растеж (има такива "скокове") бебето по- трудно се синхронизира с майката що се отнася до "млекоподаването" и "млекоразходването"  Laughing . Всички кърмачки са минали през това. Аз се справях  с често изцеждане, за да провокирам лактация.

# 618

Писали сме едновременно.  Grinning

Обаче така, както разглеждането на излъчващи любов и майчинство снимки, нищо друго не ми е действало Simple Smile
Вярно е това. Аз тогава мислех, че си въобразявам.

Тази вечер изядох над 20 стръка сурова коприва без да я правя нищо освен измиване. ни грам не ме е опарила Simple Smile

Другите да не пробват, моля. Wink Пари си копривата, ако не е намачкана добре. Може да си някакво изключение.

# 619
Вери, с какъв инструмент оформяш цветенцата от репички? Търся си някакъв подходящ.
Като този в дясно на картинката:

http://www.swisscatalogue.com/swissmar/can/FMPro?-db=swissmardb& … ounter&-find=

Намерих го и на бг сайта, само че го продават комплект:

http://boerner.bg/?page_id=33

# 620
Фотина, нека майката да се обади на консултант. Може да е скок в растежа, но може и много други причини да има, особено след като не наддава. Майката трябва да разгледа подробно картинката заедно с консултант, за да видят откъде идва проблема и съответно как да го борят.

# 621
Фотина, най-вече - освен спокойствие - много течности - към 3 литра/ден, най-вече вода (не мляко и др.). Също така ядки (орехи основно), покълнало или сварено жито с орехи (меда може да алергизира), овесени ядки, чай от анасон и копър (по Димков) или българския лактогонен чай.

На мен житото много ми е помагало и вода-вода....

# 622
Бреей, почти един ден няма постове, не се е случвало в темата  Simple Smile!
Да раздвижа с един въпрос за соевото мляко. Аз соя и соеви продукти не съм употребявала. Знам, че преди време имаше дискусия тук за/против соята, но скоро опитах за пръв път мляко от соя и много ми хареса.  А откакто направих палачинки без яйца и прясно мляко, а сложих банан и соево мляко искам да го включвам в покупките си.
Та, въпроса ми е колко често ползвате соево мляко?

# 623
Примерно за 4-5 дни 1 литър. Винаги био. Взимам и овесено, оризово и редувам, но ако е за рецепти заместващи мляко, примерно бешамел, мляко с ориз, палачинки и т.н., най-добре се справя соевото според мен.

# 624
Фотина, нека майката да се обади на консултант. Може да е скок в растежа, но може и много други причини да има, особено след като не наддава. Майката трябва да разгледа подробно картинката заедно с консултант, за да видят откъде идва проблема и съответно как да го борят.

Подкрепям напълно! Междувременно може да се пусне изследване на урина, за да се изключи евентуална уро-инфекция!

Как правите палачинки без яйца? 

# 625
Palia гледам е ползвала банан вместо яйца. Може и нахутено брашно, лен или готов заместител за яйца.

# 626
Wink колко много сте писали и невероятни красоти сте показали

далеч сме от пълно веганство , но като един лакто-ово вегетарианец - нали имам място при вас  Blush

спорът с мъжа беше голям, но мисля че ще победя- поне с намаляването на количеството месо изядено за седмица, яде всеки ден, не е нормално- сега ден в седмицата бе ядем месо- разбрахме се да махаме месото поетапно, малко ме притеснява това че 2 месеца няма да съм покрай него- ще заминем с малкия при мама и тати в Германия - и мисля че ще си върне стария режим

като се върна мисля да ми одрежа още 1-2 дни от седмицата  Joy Joy Joy той спортува мускули -такива ми ти работи и голям ни е проблема с протеините  hahaha hahaha

правя един сайт за рецепти искам позволението ви да публикувам там рецептите и ако имате снимки- ще се радвам ако ми пратите и ваши рецепти със снимки - искам да създам хубав сайт за рецепти за всички- имам вегетариански и такива без глутен за сега

ще чакам да ми пишете на ЛС ако иска някой да ми помогне http://home.maystor.eu/index.php/recipes/category/vegetarian.html

аз наскоро правих един постен козунак със соево брашно- соевото брашно замества яйцата, дали няма да стане - мога да пробвам сега без това не съм закусвала- да спретна едни соеви палачинки и ще пиша пак  newsm78

# 627
готова съм с отговора за палачинките- невероятнп вкусни станаха

3 с.л соево брашно
1/2 ч.ч соево мляко
1/2 брашно- колкото поеме за паланчикова смес
1-2 с.л захар
2-3 капки ванилов екстракт

соевото брашно трябва преди това да се разтвори в малко вода- за да се получи обема и плътността отворавящи на 2-3 яйца

оле супер станаха

# 628
Кога толкова бързо ги направи  Crazy Laughing

# 629
Кога толкова бързо ги направи  Crazy Laughing
Joy Joy Joy Joy глад братче Simple Smile

малкия спи, а и бързо се забърква тесто за палачинки

правила съм на малкия с гроздов сок, овесени ядки и брашно- но са доста еластични, не много вкусни- ако са за детето -

тези соевите може да ги направиш и с прясно предполагам

Общи условия

Активация на акаунт