Плаче от едната си баба помощ!

• 3 950
  • 21
  •   1
Отговори
Моля Ви кажете,има ли такаво нещо при Вас и как се справихте с този проблем?
На близо 5 месеца сме и сме по цял ден сами от известно време викам майка ми за да си свърша някоя и друга работа,но след като поседи 10 мин в нея и почва да плаче,а ме вижда постоянно.В момента,в който го взема започва да и се смее и радва,а при свекърва ми няма подобен проблем,а като по-малък прекарвахме пове1е време при моите родители.Незнам какво да правя вече,а майка ми не работи и тя ще го гледа по нататък,а и когато имам нужда,а тя дава всичко за него е и свекърва ми разбирасе.ПОМОЩ!

# 1
спокойно, това е нормално. естествено че детето ще иска да е най вече в майка си, а не в непознат за него човек. като за начало прекарвайте повече време заедно -ти, бебето и майка ти, тя да идва всеки ден за по 2-3 часа. нека бебето постепенно да свикне с нея. когато тя ви дойде на гости нека не го награбва веднага, а да му говори и да се усмихва отстрани, докато ти го държиш. така детето ще се чувства по-сигурно и съответно ще е по-общително. поне със синът ми беше така - хилеше се на всички докато е в мене. а го е пипнал някой, а е ревнал с пълно гърло. той и до сега не е много фен на чужди хора, които го държат, подбира си ги Simple Smile не мисля че имаш повод за притеснение, детето ще свикне с нейното присъствие постепенно и ще се научи да й има доверие, така както и на свекърва ти. най вече не го насилвайте, на сила хубост не става. докато дойде време майка ти да го гледа за повече време, вече ще са ти първи дружки. Peace

# 2
  • София
Според мен е нормално дете, което се отглежда основно от родителите си, да се притеснява от чужди хора, било то и бабата.
Послушайте съветите на rika.

Моя син като цяло е общителен, но се случва на разходка пред блока някоя от магазинерките да го гушне. Усмивката му леко замръзва, не плаче, но на втората минута протяга ръце и казва "мама".

# 3
  • София
Децата са различни, баткото не помня да е плакал от чужди хора, и да е предпочитал определени членове от семейството, но дребнотоо Twisted Evil - от бебе признава мен, тати, баба и дядо (отскоро! Rolling Eyes). На вуйчо си и пра-дядо/баба не се дава. Въпреки огромният им мерак да я гушкат. На чужди хора - абдурд. ooooh!

# 4
Е чак "помощ".
Бебе на почти 5 месеца е нормално да плаче от човек, който е различен от този, който се грижи изцяло за него.
Ще премине и това.

# 5
Много Ви благодаря за отговорите момичета.
rika ще пробвам бавно и полека както казваш.  Laughing

# 6
Моята пикла е почти на година и половина,но като дойде свекърва ми на гости се дърпа от нея.Не чак да реве,но не иска да ходи при нея.Явно си е до дете.От скоро започна и да се срамува много. Опитай постепенно да свикне с бабата.Успех!

# 7
Интересното е,че вижда майка ми по често от свекърва ми.

# 8
  • София
Ами децата са си с характер. Може да има нещо, което не му харесва, или да е моментно настроение.

# 9
детето също е човек, със свои собствени предпочитания и свои виждания за хората и света. уважавай това му право, колкото и да ти е болно, че точно от майка ти плаче. сигурна съм че ще мине, просто бавно и полека, без да го насилвате.  Hug

# 10
  • София
rika е много права. И аз щях да пиша това, в никакъв случай не трябва да ти е обидно, или пък на майка ти.
Предполагам че моята (защото я познавам) ще се нацупи. Но детето е дете. В момента всичко изразява с плач, така показва емоциите си.
Действайте бавно и спокойно.

# 11
детето също е човек, със свои собствени предпочитания и свои виждания за хората и света. уважавай това му право, колкото и да ти е болно, че точно от майка ти плаче. сигурна съм че ще мине, просто бавно и полека, без да го насилвате.  Hug
Така си е  Peace Примерно децата на сестра ми плачеха от чичо си. Моят плачеше от всеки различен от мен и баща му, но това е друга тема  Mr. Green
Според мен трябва да уважаваме индивидуалността на децата си и да се съобразяваме с техните желания и предпочитания.
Пък и изобщо не ми се вярва, че това с плакането в бабата ще продължи кой знае колко дълго  Wink

# 12
Е чак "помощ".
Бебе на почти 5 месеца е нормално да плаче от човек, който е различен от този, който се грижи изцяло за него.
Ще премине и това.

Хаха, това мислех да напиша, zа какво е това "ПОМОЩ"  Joy
Колко още странни нещица ще ти сервира... Та това ще ти се види смешно, каквото си е в същност  Wink
За да не съм само спам - никаква помощ не ви е нужна, не е нужно и нищо да се прави, ще си мине и ще zабравите  Peace

# 13
Мъничките човечета също си имат предпочитания независимо от това кой колко време е прекарал с тях.
А когато е с майка ти и ти не си в полезрението му плаче ли?

# 14
Мама е на първо място.Мисля че му трябва повече време с бабата и ще свикне

Общи условия

Активация на акаунт