Лени, ясно, че е така. Не зная как лекар може да гледа едно дете да умира и да не направи макар и безпомощен опит да го реанимира. Но не знаем какви са обстоятелствата. Сигурна съм, че се е обадила веднага и че просто не е посмяла да посъветва родителите да тичат към спешното, защото е чакала линейката. Тези от 112 вероятно са пуснали сигнала по-късно, щом от Бърза твърдят, че са дошли за 5 мин. И аз съм склонна да вярвам в този случай на Бърза помощ, защото при сигнал от поликлиника за умиращо дете, след последния случай, ще си счупят краката и ще дотичат и пеша, ако трябва. Тя вероятно е казала и диагнозата. Само не разбирам защо се звъни на 112. Не се ли ползва вече номер 150/мисля беше/? В това ДКЦ нямат ли стационарен телефон? То и от мобилен става. Тези от 112 са тотално неадекватни, а и мисля, че са просто оператори. Диспечерките в Бърза са медицински лица, ако не се лъжа.
И само интубацията ли помага при този бронхоспазъм?
О, драматично ми е да чета и пиша в такива теми. Напоследък много се натъжавам. Дечица...които си отиват ей така...