Помощ в търсенето на работа - 10

• 63 562
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
Я да питам и аз нещо "по същество" за автобиографията:
1. (малко тъп въпрос, но си спомням някакви дискусии с познати около него, затова да питам)
в графа "Националност" нали се пише "българска", а  не "българка"? Embarassed
2. Трябва ли да посочвам номер на диплома, удостоверение и сертификат в графите, в които упоменавам съответното обучение, образование, квалификация?
  bouquet за евентуалните отговори Simple Smile

# 481
ВАЛЕРИ пиши просто БГ

# 482
  • Germany
1. (малко тъп въпрос, но си спомням някакви дискусии с познати около него, затова да питам)
2. Трябва ли да посочвам номер на диплома, удостоверение и сертификат в графите, в които упоменавам съответното обучение, образование, квалификация?

Националността ти е българска, а ти си българка.
Не е нужно да посочваш номера на дипломи и сертификати.

# 483
Moni,благодаря,така си имислех, май се престаравам Wink Сега се "кумя" на снимката - къде точно да я "лепна" в тоя европейски (засега съм на него, пък да видим) формат...

# 484
Не знам дали въпросът ми е за тук, но вярвате ли на писаните неща по адрес на фирмите  в Бгработодател? За някои има само негативни мнения и направо действат объркващо.

# 485
Не, не вярвам. В Бг-работодател пишат предимно изгонени.

# 486
Специално влезнах, за да проуча една фирма, защото не съм имала допир с нея, нито с хора, които работят там.Ама то нямаше такова оплюване, майко мила,тръпки ме побиха. Само тук таме положителни мнения. Все пак ако ме поканят интервю ще отида, утре ще стане ясно! Praynig

# 487
Не, не вярвам. В Бг-работодател пишат предимно изгонени.
Не си права.

На позицията, за която кандидатствах и имах огромни шансове да спечеля (заради прекрасно свършените задачи "за проба"), настаниха вътрешен човек. Mr. Green Ни ма питайте от де знам.

# 488
Заплащане обвързано с продажбите - звучи много мотивиращо. На работа си длъжен да отидеш  за да продаваш и да стоиш там определени часове, ама ако няма продажби - няма и парички  Simple Smile 

Е как иначе да се стимулира някой да работи. Аз също съм на такова заплащане. Вече ще започна да си правя кандидати, че адски много отворени позиции имаме в момента, по които работим (около 400 вече) и никакви кандидати....направо правим магии, за да ги намираме. Не може в тази икономика да стоим на фиксирани заплати, няма да има никакви резултати според мен.

Не знам с тази националност каква е хавата....то по името може да се разбере, а и не мисля, че е уместно да се слага в Автобиография. Сертификати и дипломи не се слагат...

Не знам дали въпросът ми е за тук, но вярвате ли на писаните неща по адрес на фирмите  в Бгработодател? За някои има само негативни мнения и направо действат объркващо.

Много рядко и само за нещата, които си личи, че са градивни, а не някакви глупости, които просто са написани от някой, на който му е адски крив светът.

# 489
Благодаря за отговорите за СиВи-то.
Ред, аз смятам да се обърна скоро и към агенции като вашата, макар че не съм проучила още как действате с кандидатите, за картотекирането ми е мисълта. А не разбрах само 400 свободни позиции ли има при вас? И недостиг на кандидати?!?!?Shocked

# 490
Не знам за другите фирми, но за нещата, които са изписани за моята бивша такава, съм съгласна в голям процент. И не - не съм изгонена, а сама напуснах след 4 и кусур години работа там, на прилична заплата и супер работно време. При това не визирам писанията на тези, които пишат афектирани след някое интервю, на което не са одобрени, макар, че и те имат доста точни "попадения". Сравнявам нещата с моите наблюдения и възприятия... и уви - и други хора явно мислят като мен.
Лично аз обаче не бих писала коментари в такива сайтове. Просто не обичам да плюя по никого.

# 491
  • Ямбол
Само като видя неграмотното писане и се отказвам да вярвам.

# 492
Момичета,благодаря за бързите отговори!

# 493
  • Точно където трябва
Имам въпрос, който вероятно не е точно за тук, но темата поне е близка. Ще се радвам, ако някой ми отговори. След около 2 мес. ми изтича договорът /на срочен съм/ Имам стаж малко над 8 г., 5 от които непрекъснат. В този случай мога ли да се регистрирам в бюрото по труда и да получавам обезщететие, ако ДА как ще ми се изчисли това обезщетение /%, предполагам, но какъв/, за какъв период?
Сама ли трябва да се осигурявам или съм осигурена и за какво ?
 Благодаря!

# 494
  • София
Момичета,как ще погледне на мен работодател,ако отида на интервю с детето?/1год.и9месеца/ Grinning     
Знам ,че изглежда несериозно,но няма на кой да я оставя!По принцип ще я гледа свекървата,но тя е на вилата и не може да реагира на момента-няма постоянен превоз.Как да постъпя,моля ви за съвет!

Общи условия

Активация на акаунт