Помощ в търсенето на работа - 10

• 63 550
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
  • Germany
Момичета,как ще погледне на мен работодател,ако отида на интервю с детето?/1год.и9месеца/ Grinning     
Знам ,че изглежда несериозно,но няма на кой да я оставя!По принцип ще я гледа свекървата,но тя е на вилата и не може да реагира на момента-няма постоянен превоз.Как да постъпя,моля ви за съвет!

Според мен, това въобще не е добра идея... Помисли за вариант детско клубче за час два докато ти приключи интервюто. С детето нито ще можеш да се съсредоточиш, нито ще може да говорите спокойно.

# 496
  • София
Момичета,как ще погледне на мен работодател,ако отида на интервю с детето?/1год.и9месеца/ Grinning     
Знам ,че изглежда несериозно,но няма на кой да я оставя!По принцип ще я гледа свекървата,но тя е на вилата и не може да реагира на момента-няма постоянен превоз.Как да постъпя,моля ви за съвет!

Според мен, това въобще не е добра идея... Помисли за вариант детско клубче за час два докато ти приключи интервюто. С детето нито ще можеш да се съсредоточиш, нито ще може да говорите спокойно.

И аз така виждам нещата.
Още повече след като за 2-3 часа не можеш да намериш кой да гледа детето как ще убедиш работодателя, че ще можеш да го правиш за цялото си работно време.

# 497
  • София
Благодаря ви за бързите отговори! Ще търся някакъв вариант. Не се бях сетила за детски клуб-благодаря!!!

# 498
  • София
Нямаш ли услужливи съседи.
На мен редовно съседката, понастоящем много добра приятелка, ми оставяше детето си да го гледам, когато бях ученичка, ако се наложи за час - два. Така и се сприятелихме.

# 499
  • Ямбол
Имам въпрос, който вероятно не е точно за тук, но темата поне е близка. Ще се радвам, ако някой ми отговори. След около 2 мес. ми изтича договорът /на срочен съм/ Имам стаж малко над 8 г., 5 от които непрекъснат. В този случай мога ли да се регистрирам в бюрото по труда и да получавам обезщететие, ако ДА как ще ми се изчисли това обезщетение /%, предполагам, но какъв/, за какъв период?
Сама ли трябва да се осигурявам или съм осигурена и за какво ?
 Благодаря!
Прочети закона: http://www.noi.bg/content/laws/kodeks/kd1h4_a.htm - отговорите ти са там. Има и таблица за месеците обезщетение според годините стаж.
Много зависи как ще ти приключат трудовите правоотношения. Зависи и дали през последните 3 години си получавала обезщетение. Зависи и дали ще си спазиш сроковете след освобождаването.

# 500
Аз съм правила интервюта с дечица, но не всички са добри като мен Simple Smile Шегувам се, аз просто съм много толерантна, защото работя в агенция и така си изкарваме парите, та съм готова на всякакви компромиси. Но не и колегите по отдели, и аз напълно ги разбирам.

# 501
  • Точно където трябва
Ами въпросът ми беше в случай че ми изтича срока и с това ми се прекрати договора. Иначе няма как последните 3 г. да съм ползвала обезщетение пък да имам 5 г. непрекъснат стаж.  Simple Smile
Благодаря за сайта, ще прегледам.   bouquet

# 502
  • София
Е, това и за мен не е добра идея. И аз съм в почти същото положение, но гледам да си уговарям интервюто за по-следващия ден, че да има време да дойде някой - я свекървата, я майка ми.
Сега повече се притеснявам, че не се обаждат. Confused

# 503
  • София
Ами въпросът ми беше в случай че ми изтича срока и с това ми се прекрати договора. Иначе няма как последните 3 г. да съм ползвала обезщетение пък да имам 5 г. непрекъснат стаж.  Simple Smile
Благодаря за сайта, ще прегледам.   bouquet

Аз съм регистрирана в БТ по същия начин. Изтече ми договора (срочен), освободена съм по чл. 325, ал. 1, т. 3 от КТ - поради изтичане срока на договора.
По този начин съм регистрирана за повече време - според трудовия стаж. Изчислява се брутния доход 18 мес. назад.

# 504
по въпроса за детето-и аз като останалите съм на мнение че не е добра идея да го взимаш....просто съм наясно с чувствата на работодателите към децата и тяхното гледане...

По въпоса за писането на негативни коментари за бивши работодатели и за имам много да напиша но просто и аз не обичам да плюя.....но съм съгласна да има всякакви коментари за четене но не за да де навива човека предварително негативно а за да има едно мъничко наум къде отива....евентуално!

verche и аз от това че не се обажда никой взех да се притеснявам...
.
Някой ако знае нещо за свободни места някъде из Ямбол моля едно рамо.....!!!!

# 505
Ей ся се връщам от едно интервю. Служител във фирмата ме "разпитва"... Нито работно време научих, нито какво е заплащането...  ooooh! ooooh!

Въпрос: ако не ми предложат ТД от първия ден... как ще ме посъветвате да постъпя? Патих си от работодатели тип "ТД до края на месеца" и нещо не съм много предразположена към нови рискове......

# 506
  • Germany
Ей ся се връщам от едно интервю. Служител във фирмата ме "разпитва"... Нито работно време научих, нито какво е заплащането...  ooooh! ooooh!

Въпрос: ако не ми предложат ТД от първия ден... как ще ме посъветвате да постъпя? Патих си от работодатели тип "ТД до края на месеца" и нещо не съм много предразположена към нови рискове......

Аз не бих се съгласила  Peace Освен, че е незаконно показва и несериозност, а и може после да не ти изплатят нищо и няма какво да направиш...

# 507
Абсолютно недопустимо е без ТД. И несериозно.

# 508
 Peace
И аз не съм навита да бачкам и час без ТД.

# 509
За жалост,обаче има много хора които се навиват. Работодателите се възползват от това, и затова продължава да има такава практика. Ако не си ти, ще е някой друг.

Общи условия

Активация на акаунт