Помощ в търсенето на работа - 10

• 63 492
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Ние сме търсили юристи, така че смятам, не е вярно.

Отновно сиви-то, при Вас е по-специфично, но пак може да се нагласят някак нещата без дупка. Пишете си сега работодателя, не знам защо има да обяснявате как, защо, поради какви причини...

# 601
Валери, ако си в отпуск по майчинство, значи имаш работодател. Това време се зачита за стаж, доколкото ми е известно.

# 602
Да де, ама тя на практика иска да е честна, и ако не е вършила нещо--не иска да го казва. В това има логика, но само до някъде...Знам ли, той всеки случай е индивидуален.

# 603
Аз до колкото разбрах в отпуск по майчинство е само фиктивно към някаква фирма, само  за да се осигурява. Най-вероятно фирмата няма нищо общо с това, което тя работи по принцип.

# 604
Е, на нейно място щом съм била достатъчно нечестна да се осигурявам фиктивно, бих се възползва докрай. Но все пак всеки си знае.

# 605
Аз пък немисля че е била достатъчно нечестна , щом работодателят й е бил достатъчно '' честен '' да уволни жена , на която й предстой да стане майка .................. И според мен съвсем в реда на честността е да продължи да се усигурява макар и фиктивно за да може да се възползва от майчинство . Валери , според мен , без да съм специалист , можеш да си напишеш''работодателя'', така и така си била няколко месеца на тази ''длъжност ''., и след това - по майчинство. Макар че от опит да споделя това мое откровение( пуснах няколко СВ-та по този начин ) не ми помогна никак даже в търсенето на работа .....

# 606
Е, на нейно място щом съм била достатъчно нечестна да се осигурявам фиктивно, бих се възползва докрай. Но все пак всеки си знае.
Честна или не, факт е,че ако не бях забременяла, най-вероятно щях да имам постоянен договор при същия работодател - този ми беше втори подред срочен (едногодишен,какъвто беше и първият) договор при него и следваше трети,вече постоянен; на работодателя обаче явно му "писна" от служителки, излизащи по майчинство (3 от отдела, съставен от 5 души - аз и още една заедно излязохме, другата-преди нас), и си нае двама мъже вместо мен и едната по майчинство колежка... Не казвам дали е честно, нито,че съжалявам - така е трябвало да стане, а пък от детенцето по-хубаво на тоя свят няма!
И за да не бъда съдена "докрай" -само ще отбележа, че съгласно КСО,чл. 52 , първата година ми се пое като нормално майчинство, въпреки изтеклия договор, въпреки липсата на нов работодател в този период.

Последна редакция: вт, 19 апр 2011, 00:49 от Valery m

# 607
Аз също имам една дупка от година и половина в автобиографията си. През този период се опитахме с една приятелка да работим по наш проект, но нещата се разпаднаха на финалната права. Дали да го впиша това  newsm78 Може някой да си направи погрешни изводи заради този провал Rolling Eyes Ох, вече не знам какво да правя..... Tired

# 608
Не съм го казала като упрек, нито знам кой къде се води фиктивно или нефиктивно. Хвърлям от време на време един поглед в темата. Според мен ако някой се води на работа, по добре да си го пише в СВ-то отколкото да заблуждава или да си признава ъъъъ....фиктивното състояние.
Не разбирам защо се оправдавате, след като нищо против не съм написала.

# 609
Аз не се оправдавам, а обяснявам. Разбрах за това, че е по-добре да няма пропуски, благодаря ви за съвета    bouquet. Обаче ми става ясно не само, че няма да е лесно, ами хич няма да е, поне при мене, намирането на работа, за разлика от преди кризата, когато едва ли не само където не съм поискала, там не са ме взимали на работа. Sad

# 610
Аз бих писала "майчинство" някак вместо името на работодателя в такъв случай, ако е прието някак да се пише.

# 611
Стиснете ми едни палци. Днес съм на интервю за стажа в банката. За капак осъмнахме с авария и нямаме вода. Добре, че пълня туби, за да имаме резервна, но все пак е неприятно  Tired

# 612
Стиснете ми едни палци. Днес съм на интервю за стажа в банката. За капак осъмнахме с авария и нямаме вода. Добре, че пълня туби, за да имаме резервна, но все пак е неприятно  Tired

Caprice  newsm10  Пиши после как е минало.

# 613
Успех caprice!

# 614
caprice, много се надявам да е успешно днешното интервю,стискам всички палци Peace Peace Grinning

Общи условия

Активация на акаунт