На колко години тръгнаха вашите деца на училище ?

• 17 931
  • 485
  •   1
Отговори
# 120
  • софия
Прекрасно, с пенсията да си гледат децата- без  детски градини и майчинства  Joy

# 121
  • До сърцето...
Ужас!  Mr. Green
От толкова аргументи обаче най ме впечатли този с алкохола на абитуриентския бал!!

# 122
  • София
Ужас!  Mr. Green
От толкова аргументи обаче най ме впечатли този с алкохола на абитуриентския бал!!
И мен. Mr. Green На фона  на случващото се досега, тоест след 8 учебни години преки наблюдения, прогнозирам, всъщност съм сигурна, че дъщеря ми до 12 клас няма да ни упрекне по никакъв повод за това, че сме я пуснали по-рано на училище.Но с наближаването на бала нещата ще се променят сигурно....като разбере, че ще е там на сух режим и че ще си тръгне в 10 часа. Joy Та от сега измислям стратегия как да потуша предстоящия  след 4 години скандал..Трябваше обаче по-рано да се замисля, още в ПДГ... Rolling Eyes
Майтапът настрана,  но отново  здраво изместихме темата. Не искам някой да остава с впечатление, че безусловно подкрепям тръгването на училище по-рано.Не, но съм на мнение, че децата са различни и при някои тръгването на 6 няма никакви последствия върху съзряването и развитието им. Затова и просто не приемам обобщението, че тръгването на 7 гарантира  идеалното стечение на нещата нататък..Правило няма - различни деца, различно тяхно емоционално съзряване във времето, различно възпитание и отношение  към задълженията им на ученици, различен интелект, различна чисто физически издръжливост на умора...

# 123
  • Там, където ме обичат
На 7.

# 124
  • София
На 7г и 9 месеца  Peace

Писала съм и в други теми - тази една година детство никога никой няма да им я върне, а ако искат да учат - имат много години за това пред себе си

Foxy , къде се изгуби  Hug

# 125
Писала съм и в други теми - тази една година детство никога никой няма да им я върне, а ако искат да учат - имат много години за това пред себе си

Ех това детство, ако детето е готово, оставането една година повече вкъщи само му спира развитието и го демотивира. Когато хлябът се слага във фурната той трябва да е втасал. Не добре да се слага невтасал хляб, не е добре да се слага и превтасал.

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 16:43 от Черна станция

# 126
  • дълбоката провинция
Черна станция, много образно и точно казано  newsm51

# 127
По повод за втасването на хлаба, всички знаем че с една мая хлябът втасва по-бързо а с друга по-бавно а има и други фактори оказващи влияние за втасването например за хляба е температурата а при хората околната среда, ген, възпитание и други такива неща, дето тук ги обезценявате

# 128
  • дълбоката провинция
vici, напротив, не ги подценяваме, просто не задълбаваме до там, само поддържаме тезата, че децата  "втасват" по различно време

# 129
По повод за втасването на хлаба, всички знаем че с една мая хлябът втасва по-бързо а с друга по-бавно а има и други фактори оказващи влияние за втасването например за хляба е температурата а при хората околната среда, ген, възпитание и други такива неща, дето тук ги обезценявате

Не, моето изказване се занимаваше само с крайния резултат. А това, че децата са различни, че се подготвят в различна среда и пр. вече е казано и никой не го оспорва. Но е факт, че както и да се развива едно дете, когато дойде време да се запитаме "Готово ли е за училище?" то детето е в някакво моментно състояние - или е втасало, или не е.

# 130
А защо трябва задължително да се пие на баловете, това ли е единственото заради което се правят тези абитуриенски балове и защо си мислите, че децата не пият и много преди това, ако така си мислите явно не сте в час, ами слушайте новините и ще видите че около всеки празник има и 13-14 годишни пияни в интензивното на Пирогов,
Големия ми син завърши на 19 години защото беше с 5 годишно обучение пък на бала беше пил само една бира, той и до ден днешен не пие, ама явно пиенето е повсеместно и винаги се свързва с приятно прекарване, все още е голямо геройство да се коментира колко алкохол е изпил един тинейджър и повод за гордост между другите бунаци дето не са се научили на 15 да пият по кило и канче отгоре, да не забравяме че личния пример на родителите е един от най-важните фактори при формиране на лошите навици при израстването на децата
Нека да научим децата си да се веселят без алкохол, да намират щастие от обикновенните неща в живота Peace

# 131
  • София
Именно това имах предвид, vici...Постът ми иронизираше, а не подкрепяше такъв довод като невъзможността за  пиене на алкохол на бала. Струва ми се повече от  абсурдно човек дори да се замисли на ранен етап от развитието на детето си за нещо подобно. Peace Толкова несериозно ми звучи, още повече от устата на човек, представящ себе си като психолог.

# 132
Тази "Психоложка" като че ли и завършила изгорелия университет, доколкото прочетох поста и, не ми се коментират такива "Компетентни" мнения, после че чудим защо по улиците е пълно с пияни и надрусани деца на по 12-13 години, вместо да се помъчим да направим от децата си любознателни и интелигентни същества, които да бъдат възпитани и да искат да не бъдат посредствени в нашето общество затънало в битов алкохолизъм и низки идеали за качеството на живот

# 133
в този тон, в който сте подхванали мога да дам още един довод в подкрепа ранното тръгване на училище - ами търсят се млади специалисти със стаж, как ще стане това, ако не започнат на 5 години Wink
На колко години престават да са млади? И компаниите са съвсем наясно колко години са необходими за завършване на образование + стаж... За Бога...

извън кръга на шегата - може би сте чували, че големите софтуерни компании използват млади специалисти, официално от навършването им на 18 години (неофициално, със съгласието на родителите, и от по-ранна възраст), до към 26-тата им година,  след което ги пенсионират...
Извън кръга на шегата - глупости! Никой не пенсионира специалистите на 26 години. Правя уеб дизайн проекти за една фирма и още нямат намерение да ме пенсионират Joy

Ех това детство, ако детето е готово, оставането една година повече вкъщи само му спира развитието и го демотивира. Когато хлябът се слага във фурната той трябва да е втасал. Не добре да се слага невтасал хляб, не е добре да се слага и превтасал.
Пак пълни глупости. Детето не се ражда с идеята, че на 6 или 7 трябва да тръгне на училище, иначе ще се демотивира Crazy С други думи - ако го оставите до 10-годишно да си играе, ще си играе, и ще учи за света чрез игри с приятели. Децата постоянно учат за света, за социалните взаимоотношения, за битовите проблеми, за всичко, и това, че не им се представят някакви академични знания на 6 годинки не ги "демотивира" и не им забавя нито развитието, нито знанията... Въобще големи глупости. И то за 1 година. Да ставаше въпрос за 10-годишно, щях да се съглася - на 10 години вече е в състояние да поеме много академичен материал от началния курс и е хубаво да е започнало рано - на 7, на 8. Но на 6? Няма нужда.

Нека да научим децата си да се веселят без алкохол, да намират щастие от обикновенните неща в живота Peace
Ходи научи детето си със законова забрана да не пие на бала, докато седи и гледа съучениците си да вдигат наздравици. Има огромна разлика между това да не се напиеш, защото си нормално възпитан и научен, че не е добре да правиш така, и да не се напиеш, защото ти е забранено със закон. Ако ще възпитавате децата си чрез закона, много, ама много ще се окаляте. Съвсем сериозно, децата трябва да бъдат научени да разсъждават и да взимат правилното решение при наличието на изкушения за грешното такова, а не при законова забрана, забраняваща всичко различно от "правилното" решение. То ако на 16-17 децата ви не могат да вземат репение да не правят нещо лошо/опасно, ако не е забранено със закон, значи много здраво сте се провалили като родители.

# 134
УАУ.... Респект:

, но и

Правя уеб дизайн проекти за една фирма и още нямат намерение да ме пенсионират Joy

omm  omm  omm
Дано поне уеб дизайна ти се отдава  Peace

Общи условия

Активация на акаунт