На колко години тръгнаха вашите деца на училище ?

• 17 991
  • 485
  •   1
Отговори
# 420
gabelas17, тетрадка...с две изписани листа.  Wink За това говоря и аз. Колко да са изписали? Ще късам, ако се наложи и още как.  Mr. Green
На Ния тетрадката по БЕЛ е почти цялата изписана, тя така се старае, макар засега да пише грозничко според мен, какво-да късам ли?

# 421
  • софия
gabelas17, тетрадка...с две изписани листа.  Wink За това говоря и аз. Колко да са изписали? Ще късам, ако се наложи и още как.  Mr. Green
Аз и повече не мога,  ще ме е жал. Нали има оценка от предишния ден.
vili Аз не съм казала, че я скъсах ,че пише грозно. Решила беше всички задачи в час вярно и  ги преписа в тетрадката за домашно с девет грешки. Вече не го прави , какво по-хубаво от това!. И тя пише грозно, но това си е въпрос на почерк.

Последна редакция: нд, 27 фев 2011, 22:52 от gabelas17

# 422
Аз и повече не мога,  ще ме е жал. Нали има оценка от предишния ден. А пък тя вече е решила , че ще изпише цяла тетрадка без нито един подпис и ще ми  я подари за спомен от първи клас.
Бррр, теб не те ли притесни това? Защо за една майка трябва да е тооолкова важна една тетрадка без подпис?

# 423
Бррр, теб не те ли притесни това? Защо за една майка трябва да е тооолкова важна една тетрадка без подпис?
Може би, защото е важна за детето й?  Thinking

# 424
  • София
gabelas17, тетрадка...с две изписани листа.  Wink За това говоря и аз. Колко да са изписали? Ще късам, ако се наложи и още как.  Mr. Green
На Ния тетрадката по БЕЛ е почти цялата изписана, тя така се старае, макар засега да пише грозничко според мен, какво-да късам ли?
Изписана е, но не наведнъж. Аз за това говоря. Няма как да скъсаш цялата тетрадка, освен ако не си я видял чак накрая, че е изцяло драскана. За което не е виновно детето.
Не ме разбирай погрешно, наистина не искам да се заяждам, затова и не писах в темата на първолаците. Просто...стори ми се, че някак прекалено сериозно вземаш нещата...
Това за кого се отнася?
gabelas17, тетрадка...с две изписани листа.  Wink За това говоря и аз. Колко да са изписали? Ще късам, ако се наложи и още как.  Mr. Green
Аз и повече не мога,  ще ме е жал.
Именно.

# 425
Сега що си кривите душата? Детето сбърква нещо там, майката скъсва тетрадката, после детето само си къса и накрая решава, че ще изпише цяла тетрадка без подпис като подарък за мама. И ти казваш, че за майката това е важно, защото е важно за детето? Наистина ли?

Ирина, това за заяждането беше към Габелас, беше ми интересна наистина мотивацията И да скъса тетрадката.

Що се отнася до това дали цялата тетрадка е зле- да кажем почти изписана, накрая на последния урок-писано немарливо, само на него. Мога ли да пренебрегна цялото старание заради един само урок?Ми не е справедливо.

# 426
  • София
Bili, ти одеве се обърна към мен с въпрос за късането на тетрадки, за което се пишело в нашата тема. Аз неслучайно ти казах, че не съм забелязала някой да е писал такова нещо. Сега, като уточни за кога става дума, върнах назад постовете. Ами да - така е писала gabelas17. Но аз нито тогава, нито сега съм си помислила, че е скъсала цялата тетрадка, а само последното. Затова и не съм се впечатлила. Детето решило вярно задачите. Преписало ги грешно. Майката скъсала листа да ги препише. Къде е драмата наистина?
Що се отнася до това дали цялата тетрадка е зле- да кажем почти изписана, накрая на последния урок-писано немарливо, само на него. Мога ли да пренебрегна цялото старание заради един само урок?Ми не е справедливо.
е, нали и ние това говорим. Никой не е писал за изписана тетрадка. Наротив.

# 427
  • софия
[/quote Защото миналата година госпожата я беше похвалила , че е много старателна.  Взе тетрадката й по математика  и тази година да я показва на новата група в предучилищната. Стаята е точно до 1 клас,  Габи ходи при госпожата в междучасието и била похвалена пред малките , че тетрадката е нейна. Преставяте ли се колко гордо е било детето.
 Е, сега се е мотивирала да направи такава и за мен.  Специално при моята нищо не става , ако тя не го реши.

# 428
Ирина, няма драма, разсъждавам си просто, обсъждам с вас. Аз лично не разбрах, че е било само лист, пишеше си " скъсах тетрадката, за да не викам" и го приех буквално.
Майка ми беше твърде амбициозна за моя вкус, аз естествено съм пълната противоположност Mr. Green Понякога, в стремежа си да избегнем грешките на родителите си, правим точно същите, но с обратен знак. Затова попитах, един вид да не съм прекалено либерална с моята първокласничка.

# 429
Сега що си кривите душата? Детето сбърква нещо там, майката скъсва тетрадката, после детето само си къса и накрая решава, че ще изпише цяла тетрадка без подпис като подарък за мама. И ти казваш, че за майката това е важно, защото е важно за детето? Наистина ли?
Ти зададе въпрос, а аз ти отговорих. Това, че отговорът не ти харесва си е твоя работа. И как точно прецени, че си кривя душата? Надникна в нея ли?
Само ще отбележа, че детето ми отдавна не е в първи клас и никога не съм късала тетрадки.
Между другото, в скромния си опит като майка на ученик съм забелязала, че децата се гордеят с постиженията си и може би подаръкът на въпросната тетрадка е начин детето да изрази собствената си радост и гордост от направеното в училище.

# 430
  • София
Ирина, няма драма, разсъждавам си просто, обсъждам с вас. Аз лично не разбрах, че е било само лист, пишеше си " скъсах тетрадката, за да не викам" и го приех буквално.
Ясно. Приела си го буквално и оттам идва недоразумението. От контекста ставаше ясно, че е скъсала това, което детенце е преписало грешно, а не всичко.
И аз щях да се възмутя на цяла тетрадка иначе. Доста ще се озори първолаче да я напише пак.  Peace
Само ще отбележа, че детето ми отдавна не е в първи клас и никога не съм късала тетрадки.
Между другото, в скромния си опит като майка на ученик съм забелязала, че децата се гордеят с постиженията си и може би подаръкът на въпросната тетрадка е начин детето да изрази собствената си радост и гордост от направеното в училище.
Peace

# 431
  • софия
Ти зададе въпрос, а аз ти отговорих. Това, че отговорът не ти харесва си е твоя работа. И как точно прецени, че си кривя душата? Надникна в нея ли?
Това нещо го цитирах неправилно в предишния пост.

Защото миналата година госпожата от ПДГ я беше похвалила , че е много старателна.  Взе тетрадката й по математика  и тази година да я показва на новата група в предучилищната. Стаята е точно до 1 клас,  Габи ходи при госпожата в междучасието и била похвалена пред малките , че тетрадката е нейна. Преставяте ли се колко гордо е било детето.
 Е, сега се е мотивирала да направи такава и за мен.  Става въпрос отсега нататък , а не да я изпише за 1 ден.  Специално при моята нищо не става , ако тя не го реши.

Ако смятах , че съм направила нещо грешно, нямаше да го пиша по форумите. Просто споделих с мамите ,от нашата тема. Там сме на 1 мнение по всички въпроси и спорове до сега не съм забелязала. А  в тази тема няма да пиша, защото  авторката е взела решение.

Последна редакция: нд, 27 фев 2011, 23:39 от gabelas17

# 432
Разбрах те Peace
Пак повтарям,че за мен това не е спор, а обсъждане. Нищо лошо няма в различните гледни точки.
Аз бях такова дете-постоянно хвалено, все за пример на другите, все по олимпиади разни, често с медали. На един по-късен етап от живота ми се установи, че бъркам понятията малко, т.е  за да ме приемат, вярвах, че ТРЯБВА да бъда успешна. От това бягам за децата си, надявам се да не изпадна вв другата крайност!

# 433
писало каквото писало първолачето,какво му е толкова непонятно на това ,че родителя е скъсал тетрадката или листа?егати драмата.
Николина като си изпише тетрадката по БЕЛ в къщи ,тетрадката заминава директно в коша.
ама защо?-ме попита тя
-защото следващата ще я изпишеш още по хубаво!
...
колкото до амбициите-какво друго може да бъде по-показателно от това ,че си го пратил на 6 г. на у-ще?

# 434
Два реда по-нагоре съм писала, че драма няма и няколко пъти се опитах да обясня защо съм си задала въпроса. Защо тази агресия?
Защо съм пуснала си дъщеря си рано на училище също обясних, за мен този вариянт е за предпочитане, отколкото ОТНОВО да разчитам на случайността и да треперя каква учителка ще се падне. Сега тича към училище, майстори подарък за госпожата си за всеки празник и след трите мъчителни години в градините това ми действа като душевен мехлем Grinning

Общи условия

Активация на акаунт