Издръжка

• 5 849
  • 85
  •   1
Отговори
# 30
Как може човек, който е безработен да покрива кредити за 2000 лв, а да няма пари за детето си??
Ей това питам. #2gunfire
може .
работил е ,теглил е кредит, остава без работа ,но кредита остава. какво чудно има в това ?  newsm78

Тогава .........къде е кредита???? Mr. Green
Шегувам се Grinning
Казах вече, че не слагам хората под знаменател, не мразя мъжете и т.н. Просто ме разиграва БНМД  /бащата на моето детето/. Не ще да дава пари човека, а има. Ей това ме дразни. И съм сигурна, че повечето дето мрънкат, че нямат - имат. Това е. В крайна сметка става въпрос за децата им, не за филанкишията. Не искам да влизам в излишни спорове с теб. В моя случай става въпрос за човек, който има доходи, но се води безработен. Е, добре. не е ли редно да плати нормална издръжка за детето си? Аз мисля, че е редно. Затова пуснах темата. За да видя, дали някой няма да даде конструктивен съвет как да стане това. Не съдя бедни хора. Можеш да бъдеш сигурен в това Peace

# 31
Mohave, единствения начин да постигнеш това което искаш е да направиш всичко възможно с бившия ти да сте в добри отношения. Тогава той сам ще поиска да дава. Със спорове и дела не става. Лошото е че понякога цената на тези добри отношения е твърде висока за този който се опитва да ги постигне и задържи. Често се случва „платилия тази цена“ да разбере че не си е струвало. Затова всичко е въпрос на гледна точка и лична преценка. Ако намериш формулата - сподели я, за всички ни ще е от полза.

# 32
Mohave, единствения начин да постигнеш това което искаш е да направиш всичко възможно с бившия ти да сте в добри отношения. Тогава той сам ще поиска да дава. Със спорове и дела не става. Лошото е че понякога цената на тези добри отношения е твърде висока за този който се опитва да ги постигне и задържи. Често се случва „платилия тази цена“ да разбере че не си е струвало. Затова всичко е въпрос на гледна точка и лична преценка. Ако намериш формулата - сподели я, за всички ни ще е от полза.
За това говоря. Да си кажат мнението препатилите. Благодаря за съвета. За съжаление оттам тръгнах, но не се получи. Съвсем наивно мислех, че ще може да сме в добри отношения, но не би. А цената за която говориш - не искам да я плащам, дори и за голяма издръжка. Нали от това избягах ooooh! fight.

# 33
Просто не очаквайте нищо от БНД - тата. Ако те са решили, че искат да поемат грижа за децата ще го направят, ако ли не колкото и да се съдите -  все тая. А и не си струва за някой лев отгоре да се съберат толкова много нерви. Ако са били читави тези мъже е нямало да се стигне до издръжки и такива подобни.

# 34
Всеки има право на втори опит. Но ТРЯБВА да се грижи за децата си. Ако не може да се грижи, по-добре да не прави такива. Това е твърдото ми мнение. Не може да правиш дете след дете и да обясняваш, че нямаш пари да ги гледаш. Naughty
Ха, ха, точно. Това сякаш аз съм го писала. А при нас, на всичкото отгоре и инвитрото и плати, та с всичкият си акъл, та и го припозна. Иначе, "милия " няма пари да плаща издръжка на родното си кръвно дете.  ooooh! ooooh! А момата си направи застраховка за цял живот.

# 35
Mohave -хич, не го оставяй на мира. И 5лв да се отгоре, пак ще са в полза на децата ти.
БНД, преди да се събере със сегашната даваше добра издръжка за дъщеря ни. Повече от постановената от съда.Обаче, на "каката" не и отърваше бащата да се грижи за детето си, защото трябваше да ходи из чужбините и да си купува чанти от по 1000 евра. Та, от тогава на сетне, таткото започна да дава само определените 80лв. Заведох дело за увеличение на издръжката, и спечелих много добра. Вярно, че не беше лесно. Делото се протака повече от 1г., но резултата е наличен. Сега обаче, не мога да си ги събера. Но, важното е ,че имам решение на съда.

# 36
Здравейте,съжалявам,че ще използвам темата за личен въпрос,но да не отварям нова такава.Преди 4 месеца се разведохме по взаимно съгласие,той подписа издръжка 100лв. на дете.Плати я два пъти и дотам.Каза,че ако подам документ за принудително събиране,вече никога няма да работи на договор и няма да даде и стотинка.Питането ми е,дали,ако той не се води на работа,могат да го намерят и аз да получа полагащите се пари за неговити деца.Благодаря и се извинявам на авторката  bouquet

# 37
Ако заведеш изпълнително дело за да си събереш издръжката и не могат да я взимат от него ще ти плаща държавата. Не съм сигурна обаче точно колко, мисля че минималната за страната. Той може никога да не работи на договор, но не трябва и да придобива собственост, защото независимо дали е длъжник на тебе или на държавата един ден евентуално ще се наложи да плаща. Питай в темата на Тайс за по сигурно.
Симон това дете, второто на бившия ти не е ли негово, в смисъл не е ли той донора. Защото ако проблема ( който е наложил тази интервенция инвитро ) е в него и е взет биологичен материал от друг мъж ..... странно. Съвсем се обърках. А твърдението ти че момата си е направлила застраховка до живот раждайки направо ме хвърлиха в съмнения за собствения ми умствен потенциал. 

# 38
.
Симон това дете, второто на бившия ти не е ли негово, в смисъл не е ли той донора. Защото ако проблема ( който е наложил тази интервенция инвитро ) е в него и е взет биологичен материал от друг мъж ..... странно. Съвсем се обърках. А твърдението ти че момата си е направлила застраховка до живот раждайки направо ме хвърлиха в съмнения за собствения ми умствен потенциал.  
От къде да знам. Щом аз имам дете от него, значи проблема не е в него. Пък знам ли, след нашата раздяла може и да се е появил такъв проблем. Той е над 40г. Принципно тя е рисков фактор, тъй като е с един бъбрек. А дали е биологично негово това дете или не е много спорен въпрос. До колкото знам, от хората които са работили в къщата му (прислугата), там е било хан. Той като го е нямал кой ли не е влизал или излизал, всякакви индивиди. Говори се из тяхната махала, че това дете не било негово. Да, ти кажа често и аз съм склонна 98% да вярвам че е така. Принципно репутацията и в града, хич не е цветуща. Като тръгнеш от Сикаджии, минеш през ВИС, от там през Италия, след това разходка до арабските страни.....  ooooh! Laughing- сещаш се нали?Тя, го ограничи от всички, създаде много интриги. Заради нея, той изгони майка си и сестра си от къщата , за да може нейните майка и баща да отидат да живеят в къщата. Изпокара го с целият персонал, дето поддържаха къщата му, изгони ги и тях, отрови кучето му........а, бе какво да ти разправям............ ooooh! ooooh! ooooh!. Чела си някой мои теми. Сега мисля, че можеш да свържеш много неща.
Сега всичките лежат на гърба му, защото нито тя, нито майка и, нито баща и работят. Айретен и инвитрото заедно с нейният пинчар. Тя си открила някаква фирма, колкото да има на хартия, взема от него и слага в нейната сметка. ooooh!

Последна редакция: ср, 16 фев 2011, 20:00 от simon9

# 39
  • На черешата
 Мога да кажа, че към момента с БНД сме в мир. Отношенията са ни точно никакви- нито добри, нито лоши. Преди да подпишем споразумението ми обясняваше как няма да подпише за висока издръжка, но децата си голи и боси няма да остави, това били неговите деца и дрън-дрън. През Декември му обясних, че малчо много рязко дръпна на височина и има нужда от дрехи - нямал пари за дрехи на децата. Rolling Eyes Отговора винаги е НЯМАМ. Никога не съм искала от него да купува само той, а да споделим разходите. Купуваме и делим сумата, да ама не, той все няма. За протокола, заплатата му е два пъти колкото моята. Когато се развеждахме той взе колата, излъга че нямал пари в банка, в последствие разбрах за две негови сметки. Халал да са му. Гледам си децата и от нищо не са лишени. Мислех да го съдя за повишаване на издръжката, но се отказах. На Коледа вместо да ги зарадва с нещо , за което децата мечтаят, на което ще се радват им взел по една блуза и анцунг, нали имали нужда от дрехи.  Crazy При което малката ми задава въпроса - защо тати не ни подари нищо за Коледа, а неговия Дядо Коледа ни донесе само дрехи ? Не сме слушали ли, та ни носи такива подаръци ?  Rolling Eyes

# 40
Торнадо , твоя БНД все пак е склонен да си делите разходите за дрехи . Друг е въпроса колко го изпълнява .
Нашия татко досега цифром и словом е купил един анцуг на детето . Беше на около 4-5 години . Сега е на 11,5 .
Това му е целия актив с облеклото . Twisted Evil

Когато я взема я води на пица или пък обядват у тях .
Дрехи , обувки , учебни пособия , всичко е моя грижа !

# 41
Treasures и аз като теб, водих дело и от 80лв. съда реши 120лв. но аз обжалвам и искам 200, не може да кара кола за 16000лв. д аходи по чужбина на почивки с новата любима и да има доход 400лв.а детето ми нямало нужда според съда да посещава частна занималня/ а в 2-ри клас безплатна занималня няма/ няма нужда от нищо Laughingскапана държава.Само нерви, но да видим какво ще реши окр.съд все пак Simple Smile

# 42
Заведох дело за увеличение на издръжката, и спечелих много добра.

Значи все пак може да стане Grinning. А той "безработен ли е"?

# 43
Здравейте,съжалявам,че ще използвам темата за личен въпрос,но да не отварям нова такава.Преди 4 месеца се разведохме по взаимно съгласие,той подписа издръжка 100лв. на дете.Плати я два пъти и дотам.Каза,че ако подам документ за принудително събиране,вече никога няма да работи на договор и няма да даде и стотинка.Питането ми е,дали,ако той не се води на работа,могат да го намерят и аз да получа полагащите се пари за неговити деца.Благодаря и се извинявам на авторката  bouquet

Няма проблем. Дано отговорите бъдат оптимистични. Знам как се чувстваш Hug

# 44
Торнадо и happy mama,
Направо нямам думи. Като гледам възрастта на децата ви, мога да си представя какви са разходите /то на всяка възраст има разходи, де/.

briliantina,

Успех! Добре е, че не се отказваш. Все пак е за доброто на детето!

Общи условия

Активация на акаунт