Издръжка

• 5 842
  • 85
  •   1
Отговори
# 45
Заведох дело за увеличение на издръжката, и спечелих много добра.

Значи все пак може да стане Grinning. А той "безработен ли е"?
Не е безработен. Но се постарах да му изкарам всичките насъщни дето ги има, барабар и цената на оръжията му. Помъчи се да шикалкави по други пътища, но номера му не мина. Сега се мъчи как да се отърве да не ги плаща - ама изход няма. Рано или късно ще си изплати дължимото, защото съм сложила възбрана на къщата му и в момента се продава на публична продан. Така, че мърдане няма.
Момичета, няма да ги оставяте да се измъкват по пантофки. Тези деца са и техни. Така, че от където можете, както можете, и колкото можете да вземете - вземайте. На всеки 6 месеца може да увеличавате издръжката. Разбира се трябва да доказвате потребностите на детето и неговите доходи.

Вие искайте от съда колкото се може повече да присъди, пък вече каквото стане.

# 46
Да споделя личен опит от преди 1 месец.
И аз се ръководех от мисълта, който прави деца да си носи отговорността, но действителността в нашата държава е друга. Увеличиха издръжката с 20 лв. от 70 на 90 лв.
Успях да докажа, че има няколко софийски имота, но тъй като не се доказа, че ги дава под наем не се приеха.
Но приеха, че е безработен с кредити в размер на 2000 лв. месечна вноска, че има второ дете, за което трябва да се грижи и моите доходи.
Не приеха, че детето ми ходи на частна занималня и английски, защото не съм доказала, че е наложително да го прави. Да съм го била записала в друго училище, където предлагат държавни занимални. Друг е въпроса, че в страната е прието само за първи клас да има такива, с някои малки изключения.
В крайна сметка платих разходи близо 600 лв., навлякох си хиляди главоболия, тъй като бащата отказа да разпише декларация за излизане в чужбина, защото нямало да дава пари ние да ходим на екскурзии. А за огорчението, че дори на съда не може да се разчита да защити правата на децата ни да не говоря.
С една дума, моят съвет е, че не си струва, нито нервите, нито парите.
И най-вече разбрах, че който не иска да носи отговорност, няма начин да го накараш да го прави насила.

Ааа, с адвокат ли се яви. Че какво като не си могла да докажеш, че ги дава под наем. Адвоката ти защо не направи една експертиза колко струват имотите му?  newsm78
Кредита няма нищо общо. Напротив, би трябвало да е в твоя полза.
За второто дете е вярно, съда го взема под внимание, но с другите аргументи не мога да се съглася Naughty

# 47
Здравейте,съжалявам,че ще използвам темата за личен въпрос,но да не отварям нова такава.Преди 4 месеца се разведохме по взаимно съгласие,той подписа издръжка 100лв. на дете.Плати я два пъти и дотам.Каза,че ако подам документ за принудително събиране,вече никога няма да работи на договор и няма да даде и стотинка.Питането ми е,дали,ако той не се води на работа,могат да го намерят и аз да получа полагащите се пари за неговити деца.Благодаря и се извинявам на авторката  bouquet
И аз това се питам. И нашият така каза преди, ако аз го съдя за повече пари ще напусне работата и ако трябва без работа ще ходи, под моста може да спи, но повече пари няма да ми дава аза да си живея живота. В момента сме на минималната издръжка за страната. За това и не очаквам нищо повече от него. Ако реши да даде нещо на децата си, добре, ако ли не, поне не оставам разочарована от него и да му се ядосвам.

# 48
blagovesta ,beniii, -защо вдигате полкова бързо ръце? Живота е борба.Бил казал - ми плаши ви само за да ви държи под напрежение. Те нещата не стават така - той какво щял да направи. Има си закони, има си правила. Щом е трудоспособен-измъкване няма.
Ама вие сами ги освобождавате от отговорност. Я се стегнете малко и си завеждайте исковете. Това е в полза на децата ви. И щом закона ви го дава - вземайте.

# 49
Симон, то закона, правата и правилата са ясни, ама ти май гледаш от собствената си камбанария пак. Твоя бивш е имотен, но не всички са такива. На моя какво да му взема като има само дългове ( поне навремето беше така, но като го знам колко е мързелив едва ли е по различно в момента ). Ще го осъдя на 80- в най добрия случай на 100 лв. издръжка и държавата ще ми плаща 60 лв. Коли и имоти няма и няма и желание да има, а работа ни на договор ни без договор - тя е за маймуните да ставали хора. Кажи ми според теб в тази ситуация струва ли си. 60 лв. са пари ( поне джобните за училище ) но като се сетя какви нерви тичане и разправия е едно дело - лошо ми става.

# 50
Симон, то закона, правата и правилата са ясни, ама ти май гледаш от собствената си камбанария пак. Твоя бивш е имотен, но не всички са такива. На моя какво да му взема като има само дългове ( поне навремето беше така, но като го знам колко е мързелив едва ли е по различно в момента ). Ще го осъдя на 80- в най добрия случай на 100 лв. издръжка и държавата ще ми плаща 60 лв. Коли и имоти няма и няма и желание да има, а работа ни на договор ни без договор - тя е за маймуните да ставали хора. Кажи ми според теб в тази ситуация струва ли си. 60 лв. са пари ( поне джобните за училище ) но като се сетя какви нерви тичане и разправия е едно дело - лошо ми става.
Разбирам те много добре за какво ми говориш. Но, гледам обективно на нещата. Да, нашият БНД, не че е имотен, просто нямаше как да скрие доходите си на ЕООд-то, макар че на ЕТ се опита да ги скрие и от НАП ми издадахе удостоверение за товя, че същият нямал нищо на ЕТ-то. Да,да, ама не. Изрових всичко и доказах, че същият ги притежава.
I.Hr - бих желала да ти помогна относно издръжката. Разбира се и ако ти сама искаш.Има изход и има начин, само е необходимо да намериш необходимата и правилна информация, която да ти послужи пред съда за доказателство с оглед възможностите на бащата. При желание от твоя страна можеш да ми пишеш на лични. Малко бягане ще е, малко ходене ще е, но има изход.
Знам, колко е трудно. Особено ако наистина сам си отглеждаш детето(без помоща на никой - баби, дядовци и прочее) или пък ако другата половинка липсва, и когато всяка стутинка има цена и стойност, тогава разбираш че и 60лв да са все пак са средство което покриват дори джобните на детето, или 5лв горница с която ще можеш да осигуриш хляб за 7-8 дена.

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 14:15 от simon9

# 51
  • Пловдив
Напълно те подкрепям Симон за това, че не трябва да позволяваме да ни тъпчат.
В моя случай аз съм на мнение, че грешката беше в адвоката ми. Имаше всички предпоставки за увеличение на издръжката, съгласно закона, иначе въобще не бих се заела с такова дело, бях проверила всичко предварително.
Един ден когато отпадне тази зависимост с декларациите предполагам, че пак ще търся начини да защитя правата на детето си, но на този етап просто не мога. Предпочитам да отида с детето  на почивка от колкото да получа пари.
Трябва да се научим да търсим и защитаваме правата си.

# 52
Напълно те подкрепям Симон за това, че не трябва да позволяваме да ни тъпчат.
В моя случай аз съм на мнение, че грешката беше в адвоката ми. Имаше всички предпоставки за увеличение на издръжката, съгласно закона, иначе въобще не бих се заела с такова дело, бях проверила всичко предварително.
Един ден когато отпадне тази зависимост с декларациите предполагам, че пак ще търся начини да защитя правата на детето си, но на този етап просто не мога. Предпочитам да отида с детето  на почивка от колкото да получа пари.
Трябва да се научим да търсим и защитаваме правата си.
Каква е причината да подадете два иска, които да се разглеждат в едно съдопроизводство?

# 53
  • Пловдив
Не те разбрах за двата иска?
Водих само едно дело-за промяна на издръжка, обжалвах решението на втора инстнация, но тя потвърди решението на районния съд.

# 54
Не те разбрах за двата иска?
Водих само едно дело-за промяна на издръжка, обжалвах решението на втора инстнация, но тя потвърди решението на районния съд.
Питах от гледна точка на това, че спомена някаква декларация, и си помислих че сете завели едно производство с две искания.
Колко време е минало от решението на Окръжен съд?

# 55
  • Пловдив
Един месец.
Говоря за декларацията за излизане в чужбина-това също са дела с неясен край.

# 56
Симон, благодаря ти за предложението. С теб имаме доста различен поглед върху нещата от живота, но за информация касаеща дела за издръжки си доста напред с нещата. На този етап не ми се занимава с БНД, нямам никаква възможност да пътувам, а и той действително няма нищо освен мързела си и още едно дете. Ако един ден реша че си заслужава да му напомня че има по голям син ще се възползвам от предложението ти и ще ти подосаждам с въпроси. Отново ти благодаря.
Treasures виждам че си от Пловдив, аз водих едно от първите дела в ПРС за живеене в чужбина. Не е чак толкова сложно и неясно делото. Виждам че искаш само екскурзии - съдиите смятат че е полезно за децата да излизат и да опознават чужди страни и в същото време да си живеят в България и да не прекъсват връзката с другия родител и не правят проблеми. На моето дело ми казаха че като влезем в Шенген, изискванията за разрешителни, пълномощни и каквото там искат ще отпадне, но ... въпроса с паспортите ще си остане.

# 57
Един месец.
Говоря за декларацията за излизане в чужбина-това също са дела с неясен край.
Предположих, че такава декларация става въпрос.
Относно издръжката. Ако решиш да увеличаваш на ново, то ще е след 6 месеца. А за тогава от сега трябва да набираш доказателства за положените от теб разходи спрямо детето.
I.Hr - няма нищо. Винаги когато решиш    bouquet

# 58
То за това в цивилизования свят, който прави деца и ги изоставя- плаща. Да се научи следващия път /няма значение майка или баща/ да не ги прави толкова лесно и да си седи на д-то.

В България вече всеки втори прави деца, изоставя ги, нищо не плаща, безработен бил, незнам си какъв. Ако трябва да плаща 500 лв издръжка за детето и още толкова за майката, ще се замисли преди да върши глупости.

# 59
....и още толкова за майката, ще се замисли преди да върши глупости.
Ако въведат такова нещо в България предвиждам сериозни крайности.

Общи условия

Активация на акаунт