Отговори
# 375
Клонка и мен ме пропусна   Cry,  хайде дай си прогноата и за тази година . Hug

# 376
  • София
Клонка и мен ме пропусна   Cry,  хайде дай си прогноата и за тази година . Hug
Е, Дес е поела сега, не ронете сълзи.
Бианка, като дойде - и тя.
И Лили размахва пръчица.
Виивалдии също я бива.
За всички ще има Grinning

# 377
"Позитивното мислене без позитивни действия носи едно позитивно нищо"
Под това бих добавила,че под позитивни действия аз лично не разбирам ритуали и молитви с известен или неизвестен произход,а конкретни действия в реалния живот в конкретната посока.
Е, то ако ставаше с ритуали и ритуалчета, всички проблеми щяха да бъдат решени или изобщо нямаше да има проблеми на този свят Wink
Най важната работа се извършва от подсъзнанието и навиците ни (добри или лоши), заложени в нас като втора енергия (природа), за да определят поведението ни във всяка ситуация и всеки един момент.

Vox populi, това за Дорийн го чувам за първи път. За мен и тя и произведенията и нямат никаква стойност. Незная как могат да навредят, те нищо не носят. Такива писания нито могат да навредят, нито да помогнат, мое мнение де Peace
Не за първи, а за втори път Voxi намеква, че имало пострадали от ритуалите на Дорийн, но как точно - не уточнява. А ми е интересно да разбера.
Иначе, и за мен книгите й нямат никаква практическа стойност. Същото мисля и за книгите на Даян Стейн Peace

# 378
Клонка и мен ме пропусна   Cry,  хайде дай си прогнозата и за тази година . Hug
Е, Дес е поела сега, не ронете сълзи.
Бианка, като дойде - и тя.
И Лили размахва пръчица.
Виивалдии също я бива.
За всички ще има Grinning

Колкото повече ,толкова повече  Hug Heart Eyes...а от теб ,тъй като твоето кълбо е проверено и казаното е станало , хайде ще си чакаме ... Hug  bouquet
Благодаря ви на всички ,които правите тази тема ,аз само ви чета и не се включвам ,но ви благодаря за времето и за всичко което споделяте . Hug  bouquet

# 379
  • София
Странна си ми ти...сякаш някога си имала възможност за някаква популярност, за някаква по-сериозна изява, но се е разминало. Затова се пада на едно от децата ти да го реализира това докрай. Което пък значи, че имаш деца и то не едно. Ако още нямаш, значи ще имаш:mrgreen:
За тази година...ще ти се да излезеш от обичайния ритъм. Хем ти е уютно, хем нещо те влече към пътешествие ли, преживяване ли. И някакъв добродушен мъж излиза до теб, който ти угажда с нещо. Има и работа в леко селски колектив Joy
Все хубави неща дава тая топка след почистването Laughing

# 380
страхотна сиКЛОНКА !Би ли погледнала топката и за мен?  bouquet

# 381
klonka, ne me opznava, predimno vi cheta, no I na men mi se iska da chi nesho za budesheto. Izvinete me za latinizata.

# 382
...Рози, много интересно!
Цитат
Най-лесно по принцип е с прости действия като крачки напред назад, настрани неволни или движения на ръцете.
Това не ми стана много ясно, какво имаш предвид?

Това, че тялото чете знаци, които ние не асимилираме, и интуитивно реагира. Правиш неволева крачка напред, когато си взел правилно решение, все едно вървиш в посоката или пък назад или все едно си като вкаменен за някаква миличастица време, когато решението ти е погрешно. Или сякаш неволно се предпазваш с ръцете си, когато към теб се приближи неблагоприятен човек или обстоятелство, все едно скръстваш ръце или подобно. Това са елементарни обяснения, но наистина така работи тялото. И на мен понякога ми беше трудно да приема, че нещо не е за мене, защото на мен съзнателно си ми харесваше, но после се оказваше, че реакциите ми са били правилни.

# 383
  • Където е сърцето
Оле от ден не съм ви чела и доста съм пропуснала.Голямо гадаене е имало за всички и като се е почнало и аз се нареждам за кълбото на Клонка ако може естественно Hug  bouquet

# 384
  • София
Е, какво правиш, Рози - мислиш по някакъв проблем и наблюдаваш неволевата реакция на тялото, така ли?
При това положение, не рискуваш ли да объркаш волевото с неволевото, защото, ако ти искаш нещо да е вярно, налагаш това решение и на тялото си.
Или това е като "теста" за бременни - къде ще се пипнеш първо, като те посипят със сол. Mr. Green

# 385
Завърти топката и за мен Клонче :35

# 386
На тялото си не можеш да наложиш. Не и в първия миг. Тогава волята още не се е включила. Това са миличастици реакция. Тя е толкова първична, че не се влияе от волята. Дори и хора, които са целенасочено тренирани да не я проявяват външно, биха могли да проследят какъв е импулсът на тялото. Могат да усетят прекрасно, дали тялото им иска да отиде напред, дори и за външен наблюдател да стоят като заковани. Това наистина са все едно електроимпулси. Аз не съм някакъв експерт по въпроса. Още имам толкова много да уча, но виждам напредък с всяка тренировка.

Особено трудно е обаче, когато вътре в себе си усещаш определена реакция у друг човек (например супер положителна, топла, близка, откликваща), а думите му са в противовес. Когато това е за близък, е изключително трудно да си повтарям, че всичко е само период и ще минем през това, ще се справим, всичко ще е наред, когато не получавам никаква подкрепа отсреща обективно и се налага сама да движа нещо, което е общо за нас. Но когато наблядаваш такъв човек и себе си в разни ситуации, виждаш, че в миговете на много голяма натовареност например у него, контролът или насадената реакция падат и излиза отгоре нещо, което събужда спомен за твоето възприятие. Това пак цялото са уж субективни състояния, но с търпение, натрупване на база и най-вече с абсолютна вяра, че твоето сърце винаги знае истината, ако му позволиш да ти я каже, се научаваш.

А със задаването на въпроси и мисленето по проблем съм го пробвала и работи, ако си махнеш очакването за посоката на поведението си. Примерно, дали да отида някъде или не. Успокояваш се напълно с някоя близка и работеща при тебе техника, изправяш се и си задаваш въпроса. Дори става с това с вратите - зад едната е единият вариант на поведение, а зад другата е другият. И като влезеш образно през всяка врата, наблюдаваш тялото си. Просто трябва наистина да се "надъхаш", че ще приемеш всеки избор и няма да му влияеш. Трудно ми беше да се науча да не искам истински разни неща.

Да, имам желания и цели, но понеже се сблъсках с няколко много силни удара, приех, че за мен е важен крайният резултат, а всичко по пътя са само потоци, които се вливат в реката. За мен е важно да стигна до океана, а пътя го избира Вселената. Когато паднеш от високо, се научаваш да приемаш промените. Но пък аз имам разкошни приятели, които бяха с мене в най-трудното без да зададат и един въпрос какво се е случило много пъти едно след друго в годините. Това няма цена. Понякога имам нужда да се отпусна до някого, който просто няма интерес от ситуацията, на когото само ужасно много му пука аз да съм добре.

Цялата тази работа при мен започна още като дете, но признавам, че се канализира покрай обученията Изкуството на Триумфа. Там се работи за интуиция през цялото време. Има тренировки и всяка седмица на клубните занятия. Техниките от смехотерапията аз също си ги ползвам в подкрепа на някои мои лични експерименти с мене си самата. Кое как става в тялото ми и защо. Така всъщност си изграждам базата, речника, от който да си чета "отговорите", знаците, сигналите, импулсите. Такива работи. Интуицията е ситиво като зрението и слуха, но като деца не ни учат да я ползваме, а родителите на животните ги "учат".

Клонкеееееее, а на меееене един боб полага ли ми сеееее?? Плащам с нй-вкусната доматено-чеснова супа на света  Embarassed

# 387
  • Tам през Атлантическия океан
КЛОНКА , време е  Mr. Green

пускай банковата сметка  Laughing

Hug

# 388
  • София
КЛОНКА , време е  Mr. Green

пускай банковата сметка  Laughing
 Hug
Мисля мениджър да ми станеш, че сама няма да се справя, предчувствам, че организация ще ми е нужна.

# 389
  • София
 HugОпределено ми повдигнахте настроението този следобед. Енергията на форума е великолепна. Клонка пък е много точна след почистването на топката! А дали вижда нещо около мен?

Общи условия

Активация на акаунт