Отговори
# 480
  • София
За мен страха от обвързване е свързан с минала загуба и разочарование от някото, на когото си имал доверие, а той не го е оправдал.

# 481
  • София
За мен страха от обвързване е свързан с минала загуба и разочарование от някото, на когото си имал доверие, а той не го е оправдал.
То не е ли същото? Някой е бил център на (интимната) ти вселена, очаквал си, че ще бъде все така, но...ядец. Грубо казано.

# 482
krem-karamel Hug точно така, радвам се за постигнато от теб в последно време  Heart Eyes

Не можеш да го спреш и да искаш, то не зависи от теб, това е сила, която трябва да се научиш да владееш разумно за да помагаш иначе вредиш без да искаш.

Груповата медитация е за хора недостигнали това ниво, но тръгнали по пътя на духовното развитие. Тя е нещо като група за взаимопомощ, не седиш в тази група цял живот нали  Mr. Green отиваш , споделяш, оправяш се и си тръгваш в един момент. Така е и с тези групи за медитация.

# 483
  • София
Аз пък не мога да медитирам нарочно. Седни, затвори очи, отпусни се.  Mr. Green Мога да си медитирам сама, не да ми говори някой какво да си отпускам, а пък групово съвсем. Не знам как го постигате, честно.

# 484
  • София
То не е ли същото? Някой е бил център на (интимната) ти вселена, очаквал си, че ще бъде все така, но...ядец. Грубо казано.

Същото, да, явно въпрос на формолировка.

# 485
А за мен страхът от обвързване е страх да бъдеш себе си, което пък е страх да от отхвърляне.

Това вместо "здравейте отново". Simple Smile

# 486
  • Universe
L Като каза "на тъмно" се сетих да споделя, че пробвах къпане на тъмно преди няколко седмици и от тогава ми е много любимо - постоянно си го практикувам и ми е супер релаксиращо Flutter

newsm78 Това пък какво е и за какво служи Crossing Arms

Любовта често се преплита с някаква форма на обвързаност, но в тибетската философия отношението към това е категорично отрицателно.Овбързването означава изисквания, потребност, дори алчност. Каогато изпитвате любов без обвързаност, вие сте безкористни и не очаквате награда. Просто обичате. "Тибетското изкуство на живота"

Кристофер,  Hug Heart Eyes

# 487
  • София
Така е, много е трудно да обичаш въпрекии заради самата Любов. колко ли човека простосмъртни го умеят?

# 488
L Като каза "на тъмно" се сетих да споделя, че пробвах къпане на тъмно преди няколко седмици и от тогава ми е много любимо - постоянно си го практикувам и ми е супер релаксиращо Flutter

newsm78 Това пък какво е и за какво служи Crossing Arms

И на мен ми стана интересно.

# 489
  • София
Не знам, ама аз съм се къпала на тъмно като няма ток и въобще не ми хареса.  Crazy

# 490
Правенето на обичайни неща на тъмно служи да се излезе от автоматизма. Например ако се храниш със завързани очи, откриваш, че ядеш по-малки порции – толкова, колкото си гладен, а не колкото си свикнал да си сипваш в чинията. Къпането на тъмно го срещам в много книги като първа стъпка към опознаването на собственото си възприятие и начало на тренировките за интуитивни възприятия. Преставаш да „блееш” и идваш тук и сега, концентрираш се върху настоящето. Аз само на тъмно се къпя и просто се откъсвам от целия свят.

Всякакви упражнения за излизане от автоматизма са много полезни – в американската литература има доста за правенето на неща с неактивната ръка. На мен най-трудно все още ми е разбиването на яйца, просто защото така съм се научила някога – с дясната. Но тъй като аз пиша с двете ръце и играя билярд с двете ръце еднакво, по едно време се самоподлагах на едни тестове за амбидекстъри – хора, които имат еднакво развити две половини.

# 491
Ха! Интересно! ...и логично.
Аз пък много обичам като се къпя да ми е възможно най-светло! И крушки съм сменяла заради идеята Laughing . Някакси ми създава усещане за чистота...като затворя очи става перфектно...светло и чисто..Иска ми се да пробвам и на тъмно, ама както съм свикнала, туко виж съм се удавила Joy Joy

# 492
  • София
Аз, във ваната, на тъмно...като нищо ще заспя, че може и действително да се удавя. Иначе, усещането е вероятно търсене на спомен за вътреутробния период.

# 493
крем-карамел помещението наистина е малко и затворено .Може и от това да се е получило така . Аз най –мнoгo се уплаших от това ,че влизам в телата на тези хора .Все едно че съм паталог –всичко им виждах с най малката подробност .Там където имаха „здравословен проблем“ беше „нещо черно“ и това „черното“ се опитваше да влезе в мен . Не успя .Точно тази “масова атака“ ме уплаши и това, че не можех да намеря “изходът“ .
Аз съм абсолютно здрава -последните 20 години и хрема не съм имала. Може би тези хора несъзнателно се опитваха да ми прехвърлат това което те не искат?Ама и аз тази “енергия“ не е исках . После се наложи да прегръщам доста дървета около нас- което доста ми помогна  Simple Smile

# 494
крем-карамел  После се наложи да прегръщам доста дървета около нас- което доста ми помогна  Simple Smile

Хм...наскоро ми щукна една идея точно за тези прегръдки...чудех се дали има такава утвърдена практика...но никъде не можах да намеря инфо.

Общи условия

Активация на акаунт