МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 33 181
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Добра ви нощ, посред нощ!

Пия капучино и варя яйца. Whistling ooooh! Не, не за у нас - просто номер две се сети преди да си легне, че утре по рисуване ще рисуват яйца, та си викам вместо да ставам в шест да варя яйцата що да лягам въобще...Така е като дремя с номер три следобед - сега то спи, а аз се кокоря и ... на кой да досаждам, а? На виртуалното фемили, естествено, няма начин да ми биете шута като сте ми въображаемото приятелче, с което да си приказвам за разтуха. Blush  Heart Eyes

Номер едно каза, че ще боядиса "барселонско" яйце.
Номер две живо се вълнува само от факта, че ще се почива.
Номер три се връткаше много време, докато заспи и се местеше от легло на легло  и накрая казах:
''Хей, маймунке, стига скача от клон на клон!"
А тя нахилена: "От гуш на гуш!" Grinning
Номер четири за сега (може би и завинаги) е само в мечтите ми и затова е най-лесен за отглеждане. Mr. Green

Хайде, стига ви толкоз, време е да нагледам яйцата.
Гледайте утре да намерите някоя бяла усмивка, скътана за черни дни и да си я залепите на лицето поне, докато издържи лепилото. Hug  Heart Eyes

# 421
Привет майчета! И аз не спя по това време.Колко освежаващо ми подейства поста на Маминкаваня.
Мен ме терзят разни мисли и това щеше да обезпокои сънят ми, ако го имаше. Но.. нещо е поизбягал.
Лисанка е болничка.От какво не знам.Мони утре е на турнир по шах,Мери( и тя утре-вече днес) ще играе на празника на едно училище с 5 друи дечица, моя мъж скоро ще ходи на интервю за работа, а АЗ-аз нещо зациклих на едно място.Чакам да свърши учебната година, чудейки се какъв ли ще е успехът ни,постигнала ли съм нещо в живота,достатъчно добра майка ли съм и тн.. Лисинка пък много иска да ходи на градинка, всеки ден ме кара да я записвам и ми носи лист и химикал  Joy, не е разбрало милото че не става така. Аз не мога да я запиша защото не сме плащали данъците от години-не че не сме имали желание.Платих този месец половината но ми остава още половината от данъците. И така се получава, че няма да мога, затова и Лиска няма да ходи на градина Cry Мери най-накрая се научи да чете, е от преди два месеца, но й беше време. Даааа, имам още за много неща да се оплаквам. Ама хайде й да се похваля с нещо-  newsm78 май не се сещам с какво  Joy Joy Joy . Шегичка разбира се. На Мери й падна първото зъбче. Лисинка е много самостоятелна, иска всичко сама да прави.Много е нежна и всъщото време малко инатче. Монито засега се справя добре в училище.Аз отслабнах малко и се чувствам добре в кожата си, даже си се харесвам така Embarassed Joy, ако съм пропуснала да спомена, че съм скромна, сега сте го разбрали  Wink. Разбира се бих искала да се лиша от още 5-10 килца Simple Smile затова отивам да си изсуша косата, така ще ми останат само 5 Laughing Laughing Laughing
Е, момичета тук изсипах част от товара от блондинския си мозък, остана още много, но ще ви го спестя newsm62 newsm62 newsm62
Хубав ден ви желая на всичкитеее  Hug

# 422
Мама Сузи, Hug ..това с данъците..и детската градинка..е тъжно.. Стискам палци на таткото ви да си намери бързо добре платена работа и...нататък си  знаеш..  Hug
Малката хубавица да оздравява бързо..Великден идва.. Hug
Успех на големите в състезанията и  игрите  Simple Smile
Маминка Ваня,винаги ме усмихват постовете ти..И тази нощ така..
..
И при мен нещо съня избяга..Така хубаво бях заспала в 20.30, гушнала номер 4...сигурно никога нямаше да се събудя, ако точно преди да легнем с номер 4, номер 1 не беше казала, че може би ще трябва да я закарам до центъра,като заспи номер 4...
..
Оказа се, че няма да трябва...,но...като се ококорих, та...до сега правих разни неща за един благотворителен базар..Мисля вече да викам Сънчо да ме приспива, че...къщата отдавна спи и ... като знам,че утре сутрин трябва да събудя всички по ред на номерата ...пък..номер 4 ще  ме събуди най-късно в 7...
..
Усмихнете се, и пригответе днес най-красивите писани яйца...за най-красивите писани деца..
Отивам да ги гушкам...

# 423
Здравейте...Реших,че е крайно време да пиша и тук...Не ми се искаше да разбирате толкова скоро...и затова не съм ви казвала,не исках да го призная дори пред себе си...Но нямаше и как да остане тайна,така че...

На 09.04 почина моето малко,борбено момченце!

Благодаря ви от сърце за подкрепата,за милите думи и за куража!Наистина имам нужда от тях в този труден за цялото семейство период.

Малко по малко започваме да си стъпваме на краката и се опитваме да продължим...Е,няма ден,в който да не се обвинявам,няма ден,в който да не мисля за него....Но се опитвам да бъда по-уравновесена....Опитвам се да се науча да говоря за това без да се чувствам така,все едно ме пробождат с кол в сърцето.....Но не се получава....

Хич не съм настроена празнично и....затова ще ме извините,но няма и да честитя празниците....

Благодаря ви отново за милите и окуражителни думи!

Надявам се....скоро да мога да се включа отново в темата...с хубави новини....Няма да прибързваме,ще оставим нещата да си дойдат от само себе си,имаме доста време пред нас,но се надявам.....някой ден отново да се почувствам истински щастлива,държейки положителен тест в ръка.

# 424
Мони, Hug Hug Hug,
пожелавам ти много сила,
сигурна съм,че един ден пак ще видиш двете чертички,
.......не знам какво друго да пиша.....
пожелавам на цялото Ви семейство здраве и всичко най-добро..... Hug

# 425
  • София
Миличка Мони,  Hug, незнам какво да кажа освен да те прегърна ,да ти пожелая много сила и кураж да се съвземете, ти и цялото ти семейство! Hug Hug Hug

Почивай в мир , мъничък Борко ! Flowers Rose Flowers Rose

# 426
  • София
Мили мами, чета ви и ви се радвам , толкова обич, щастие и хумор струят от вас, като пишете за децата си, за грижите и радостите си.
Аз лично, никога не се бях замисляла, че може да изпадна в тази графа. От самото начало като разбрах за близначките, бях изпълнена с подозрения дали ще се справим, физически, психически и финансово, имайки предвид, че първият ми проблем е изцяло битов - живеем с родителите ми, като реално обитаваме бившата ми детска стая. Като планирахме с мъжо 2рото дете, не можех да измисля къде ще сложа 2то легло, а ето че съдбата ме постави в положение да наместя 3  Mr. Green Е..още не съм измислила и наместила третото...
Преди години, като говорехме за 2ро дете, някакси, като си помислех за едничкото ми, усещах тооолкова много обич, че се чудех от къде ще дойде още обич за следващото, ще мога ли да го обичам така и силно като нея...
Е..сега виждам че може....
И ви питам , как можете, как успявате  да се преборите с трудните моменти, когато близките и околните ви гледат осъдително, когато сърцето ви се къса за проблеми с едното, а през това време другото мрънка и си иска неговото за нещо незначително, а третото се дере неистово...
Имате ли моменти, в които си мислите , че не се справяте.... че няма да успеете да задоволите нуждите им в днешното ''материално'' време. Днес дори се замислих, че може би с тези си непрестанни съмнения, аз не заслужавам тези деца...тази радост...Sad((((((
Единственото, което успява да ме крепи, е на леля ми думите как "щом Бог ме е дарил с тези деца, то той ще се погрижи и за всичко останало"...
...Уфф..много изписах май...извините ме, ама нещо съм с сдухала Rolling Eyes По принцип не се давам лесно,ама това ''многодетно'' терзание не всеки може да го разбере...

# 427
                                                ХРИСТОС ВЪЗКРЪСНА!
                                      НАИСТИНА ВЪЗКРЪСНА!!!
Мили майчета, искам да ви честитя този чудесен празник-възкресение Христово!
Нека си припомним какво Господ е направил за нас!И нека вярата във възкресението на Исус ни даде надежда и ни помогне да бъдем  малко по добри хора!

Veshter добре дошла Hug И аз съм си задавала тези въпроси Grinning. Леля ти явно е много мъдра жена и е напълно права когато ти е казала това"щом Бог те е дарил със тези деца, ще се погрижи и за всичко останало!" Повярвай ми, знам го от опит!  Hug  Hug  Hug Тук можеш да споделяш всичките си терзания, тревоги и радости(дай Боже да са повече-радостите).Винаги ще намериш някой който ще те разбере!   bouquet

# 428
  • София
ЧЕСТИТ ВЕЛИКДЕН!
Да са ви честити и велики дните!
 Да се вкопчите в живота с настървение и да го държите за полата като малки гладни дечица! Mr. Green

Veshter, имах като твоите терзания, че не се справям, когато бях само с две деца - малки, шумни, упорити и аз лудвах понякога...всъщност доста често. Имаше много сълзи и оплаквания. Ако тогава имах интернет друга "песен" щях да ви пея. Но се научих, просто се примирих, че "съвършена", безпогрешна майка явно няма да бъда; стараех се да съм поне по-спокойна майка и да се уча. Та, малките ми късачи на нерви се оказаха учителите, от които имах нужда. Wink За щастие, не съм имала роднини с осъдителни коментари и погледи наоколо. И ние живеехме в една стая дълги години, но поне бяхме сами. Силата е вътре в теб! Повярвай си! Hug Hug

# 429
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes newsm51 newsm51 easter easter easter easter easter

Христос Возкресе! Светлина в душите и сърцата! Здраве,благодат и любов в домовете и в многолюдните ни български семейства! Честит празник на всички и много пролетни усмивки! Hug Heart Eyes

# 430
Христос возкресе!

когато сърцето ви се къса за проблеми с едното, а през това време другото мрънка и си иска неговото за нещо незначително, а третото се дере неистово...

Редовно съм в тая ситуация - горе долу по 10 пъти на ден. Виж аватара на Кабо и се сещай Joy
Съвсем прясна извадка - в събота имах да боядисвам яйца, докато завират иде №2 - схванал му се мускула на крака (от футбол, не от работа). Разтривам енергично, че яйцата ще заврат всеки миг. № 3 надушва, че обгрижвам №2 и мигом получава силен пристъп на безгранична любов към мен, т.е. мята се на врата ми и ме обсипва с целувки и ласки (безкрайни). №1 решава да сподели преживяването си на купона предната вечер и се сърди, че  съм заета. Решение: убеждавам №3 да прехвърли чувствата си върху ръката ми, с другата масажирам прасеца на № 2, посвещавам се на разказа на №1 и гледам кога ще заврят яйцата. В такива ситуации все се сещам за една игра - върху квадратна основа има 8 подвижни квадратчета и 1 празно, чрез разместване трябва да наредиш пъзел, цифри или снимка.

# 431
  • Пловдив
Христос възкръсна! Каква чудесна вест!

Отдавна не съм писала, макар че доста редовно чета, но искам да прегърна виртуално  Hug sweet_monii   Hug Не мога да кажа нищо, което да отнеме болката ти, но искам да помълча с теб...

Искам да насърча новоприсъединилото се майче - че сме се наслушали на подобни "глупости" по отношение на многодетството от всякакви хора - но да знаеш имаш една изключително мъдра леля. Всякакви мигове има, но когато трудностите отминат - радостта е по-голяма!

За всички останали   bouquet   bouquet   bouquet

# 432
  • София
 easter easter easter

Да се включа и аз на края на празничните дни с най-хубави пожелания за здраве, светлина и любов в душите! newsm51

В нашето семейство почивните дни преминаха в готвене и разходки.  Mr. Green  Наблюдаваше се следната закономерност: аз готвя, мъжът ми е навън с децата; мъжът ми готви, аз съм навън с децата.  Laughing По тази причина заедно накуп почти не успяхме да се съберем, та довечера ще излизаме само двамата. Wink Тази година той направи дебют в боядисването на яйца (великденски, не някакви други Joy) и каза, че бил ненадминат в това изкуство и вече само той ще ги прави. Язък, че децата си играли да лепят някакви картинки по неговите произведения, та само му развалили ефекта от прекрасните бои!  newsm62

По повод питането на Вещер...и аз имам пресен пример. Thinking Зорница (или № 2) ми извади душата да си направим разходка в центъра само двете. Няма лошо- хвърлихме № 3 на таткото (№ 1 вече е самостоятелен електрон, неговите забавления не ги мисля Mr. Green), слязохме в центъра, направихме си една хубава разходка, всичко идеално. Следобед на № 2 й доскучава и започва да мрънка да излизаме навън из кварталните градинки. Аз, обаче, имам да си подготвям разни неща за работа, трябва и да се сготви (пак!) нещо за вечеря. И тук настъпва драмата-  изведнъж пак станах виновната, че съм развалила на № 2 деня #Crazy Била съм й обещала, че ще направя всичко, за да й е хубав денят (в действителност казах "сутринта", ама нейсе), а сега не съм си спазила обещанието и заради мен тя щяла да скучае!

Не стана на нейната, но...не стана и на моята. Grinning Има-няма десет минути да съм си пресвирила произведенията за вторник, в стаята нахлува ревящ № 3, на когото до момента всичко си му беше наред. Чуствам вече вътрешно как се вбесявам и ми става ясно, че поддам ли се на този порив, тежко и горко на наличните у дома! Добре че навреме зацепвам, че горкото дете просто е гладно и с въздишка отново се предавам в нейните ръце и отивам да й дам вечеря. Ако питате къде е таткото в картинката- ами той готвеше спагети и се опитваше да проведе служебен разговор. Mr. Green

Та не може само в един цвят да се нарисува нашия пъстър многодетен живот. Wink  За съжаление, битовите проблеми са като неудобна обувка- можеш да ходиш с нея, но ти стиска. Няма как да не мислиш за финансовото оцеляване и за възможностите, които би могла да предложиш на децата си при една по-добра материална обезпеченост. Но независимо от трудностите, те получават нещо уникално- възможността да израстнат в любящо многолюдно семейство, да имат подкрепата на своите братя и сестри.  Така че, горе главата- с любов, упоритост и търпение нещата неминуемо ще се подобрят! Hug

# 433
Привет момичета и Христос Возкресе!
Добре дошла на Veshter! Понякога многото мислене само обърква човек! Така че радвайте се на живота и не му мислете толкова!
Девойки, по празниците бях в Антверпен! Реших да отида на място да видя за какво иде реч. Тръгнахме оттук с колата. И след има няма 26 часа пристигнахме, въпреки някои препятствия, като това че братята сърби ни взеха рушвет 35 евро, че бяхме изгубили зелената карта и се върнахме и си купихме нова.  После посред нощ спукахме гума уж случайно на магистралата в Сърбия. Веднага след като спряхме да видим какво става, до нас спря един човек с яке, на което пишеше сервиз, и който уж случайно минавал, пък после се оказа, че тези в сервиза по надолу са му приятели, но не "можели" да оправят гумата, затова искаха да си купим нова, само за 100 евро. Но мъжа ми се отказал, тъй като през това време бях в колата сама, на магистралата, а някакъв с мотор без номера бил тръгнал към мен, и мъж ми се уплашил, и си взе спуканата гума и така и не можахме повече да намерим сервиз по пътя.
След това не сме имали повече проблеми. Освен това че през цялото време бях на тръни, защото всички карат като бесни. Особено в Германия. Там нали няма почти навсякъде ограничение на скоростта. Само ние карахме със 130км/ч, и всички ни задминаваха. Най-фрапиращото бяха едни три спортни Корвета, които минаха покрай нас с над 300км/ч сигурно, нито ги видяхме, откъде дойдоха, нито къде изчезнаха след това.
Антверпен ми хареса много - цареше едно спокойствие. Хората си карат колелетата, всички автомобили ти дават предимство да пресечеш. Няма МОЛове на всеки ъгъл / всъщност видях само един, и то не като нашите, а съвсем семпъл, а отвътре изящен. Няма натруфени каки, силно нагримирани жени, освен арабките и мароканките, няма разбити тротоари, дупки по улиците, бездомни кучета, изоставени пространства. Като цяло много ми хареса. Цените също. Mr. Green Разходихме се из центъра на града, в един парк с диви патици, езеро, замък. Навсякъде чисто, няма кучета из парка. Въобще приказка. Може да разгледате няколкото снимки във фейсбука.
Хайде стига толкоз.Хубав ден на всички! Hug
http://www.facebook.com/media/set/fbx/?set=a.1989268100019.2121316.1492834280

Последна редакция: вт, 26 апр 2011, 10:55 от nadiaeuro

# 434
Ей, Наде, завиждам ти благородно за разходката..Направо ми идва и аз да тръгна.

Относно терзанията- всеки ги има. Особено ми е мъчно понякога за най-големия- като си мисля, че вече е голям и може да се оправя сам, забравям, че той също има нужда от внимание...и ме обземат едни такива мрачни чувства! И въпреки, че нямаме кой знае какви финансови проблеми, едно е да делиш на 3, друго е да делиш на 5!

Общи условия

Активация на акаунт