МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 33 160
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Ей момичета , направо ми топлите сърцето , като ви чета.  Hug

Подобни мисли и мен много ме вълнуват. И като ви чета ми олеква, че не сме някакви безотговорници,  и че три деца не са лукс само за заможни хора. И нашите доходи не са особенно сигурни на моменти, имаме жилищен кредит (хубавото е че остават още само 11 години  Grinningи живот и здраве таман като дойде ред баткото да става студент вноските ще отпаднат, а той като завърши висше ще дойде ред за малките  Joy виж ме ти какви планове си правя!!!). Живеем на 80 м2, две спални, хол и кухня (добре , че е старо строителство, макар и панел, та стаите са нормално големи). Чудя се няма ли да е тясно за 3 деца в една стая (при това разнополови  Thinking , добре , че не  сме  в Холандия, че не знам какво щяхме да правим ) , а хич не ми се иска да се лишим от спалня или хол , които вече четърта година чакат да получат по-прилично обзавеждане, а не  настоящотия "събери чарк" Е тази  година дойде ред на  детската, то няма вече накъде, а кога ще дойде и на др, стаи  не знам. Но засега плановете са бъдещото бебе да е при нас , вероятно две години напред , а после си мисля, че още някоя година , ще могат да поживеят трите заедно. За друго жилище не знам дали ще имаме  сили, поне за сега такива перспективи няма.  А трябва да се справим и с още една операция на Денис (моя малък принц Simple Smile ) в Русия, може би догодина , добре поне, че сумите  са поносими. Но важното е да е жив и здрав и всичко да  е наред с него. Но ето, че днес госпожата в градината , ми каза че и бил  фаворит сред момчетата, толкова бил жив и с буден ум  Laughing, и после  как да не роди човек поне още две такива умни деца !   Joy

Но най- ми е шах , какво ще правя с т.н. моя "кариера". Аз до  сега имам 14-15 г трудов стаж , от които за двете деца само 2 г. майчинство ( даже кърмаческия ми стаж 2.7 г  е повече от майчинството  Laughing ) и ето сега между 2ри и 3ти номер пак работя. Но  не искам вече да се връщам след третото дете на същата работа. Много се изчерпах вече там, задръстих се, вече 11 г. работя на това място, а като добавим , че работното време е кофти, особенно ако си с деца, дори за 2 е кофти. Да са живи и здрави бабите и дядовците, които имаме в изобилие и на една ръка разтояние, но все пак нали трябва всичко да организирам и и координирам , и навсякъде да участвам, че иначе все стават издънки. Каква работа ще намеря с 3 деца  не знам, че искам, освен да ми харесва и да е сприлично работно време  Sunglasses за да мога да имам време за децата, да ми давват всиките полагащи се отпуски и да ми плащат добре  Blush Не съм ли малко нагла, а ? А като се замисли,  човек това са си нормални неща . А Варна уж не  е малък град, но като погледна обявите за работа, даже не намирам за какво да кандидатствам.  Но това ще го мисля след поне  година.

Марлиин, кураж ти желая, и аз испаднах в голяма мисъл за третото дете, цял месец се колебаех, какво да правя, но мъжа ми каза "че човек, ако не си поставя високи цели няма да се справи". Човек трябва да мисли много позитивно, да се стреми и нещата се случват.
Все се надявам всичко да се нареди, с толкова неща се справихме до сега , все ще отгледаме  три деца ,  в този несигурен свят май няма по-хубаво от топлината, която дава семейството. Няма да оставя на  децата си апартаменти  и имоти, нито кола, може би ще трябва да учат и работят , няма да имат винаги най- новите дрехи, но ше имат братя и сестри.  За мен няма по-ощетено дете от само дете в семейство, пък нека има самостоятелна  стая ,  скъпи играчки и пр. "ценности"

Мони, много те пргръщам и много те подкрепям виртуално  Hug. Ще намерите сили и ще се справите, ще станете по-силни, колкото нелепо и жестоко да е случилото се и колкото и силна да  е болката.  

Скоро гледахме "Властелинът на пръстените" отново , и там чух една реплика, която на времето много ме беше впечатлила и помогнала, Гандалф , каза на Фродо, перефразирам "когато се случи нещо, което не сме искали, се питаме защо, но не това е въпросът , а какво да правим от сега на сетне и как най-добре да изживеем отреденото ни време" И обърнах на това специално внимание на Дени.
Е голям , чаршаф написах, ама аз чета, чета и после излиятелствам, моля да ме извините, ама нали за това сме се "събрали тука"

# 466
  • София
Saly  пожелавам ти успех с намирането на "перфектната" за теб работа в момента. Винаги е възможно да попаднеш, важното е да търсиш и да не ес отказваш.
Относно доходи и работа аз си признавам, че няма защо да се оплаквам към момента. Бях започнала работа от една година в голяма фирма в София, когато забременях с каките, не са ми правили проблеми изобщо и двете бременности, стоях си по около 2 години средно вкъщи. Заплатата е повече от добра, особено предви работата която върша, като се спазва работно време, а при нужда винаги мога да изляза. Мъжът ми също е на добра позиция. Добре че нещата и заплатите наред с появата на децата се подобриха при нас, за да не се притесняваме и от това.
Свекърите помогнаха с част от сумата  и наскоро си взехме апартамент. Нямаше да откажа и още една стая, но при нас поне децата са три момичета и нямам никакви скрупули да ги оставя в една стая. Така или иначе три години, живеехме в една стая 4-5 човека на квартира, а и винаги съм живяла в малки жилища и това не ме притеснява. Разбира се признавам си че си мечтая за къща, но незнам дали ще успея да изпълня и тази мечта.
Като дете, ученичка и студентка приходите ни бяха доста малки, налагаше се да работя от самото начало тук като студентка, но при желание това донякъде калява човек и после става само по-лесно Simple Smile
Цитат
)... Обаче най-големият ни проблем е, че тоалетната и банята са само по една. Сутрин е голямо приключение, особено когато се налага да ставаме всички почти по едно и също време за работа, училище
Това и на мен към момента ми е болна тема. Защото в тристаен по новото строителство апартамент от почти 100 квадрата, бившият собстваник е избил междинната врата и е обединил тоалетната с тоалетната и банята и сега реално имаме едно огромно помещение над 7 кв с една тоалетна и баня. Със сигурност предстои отново да ги разделя на две, което засега мъжът ми смята, че няма нужда, но аз не съм на това мнение. Единствено и тези разходи и това, че не е спешно още ме спират да разруша всичко Simple Smile

# 467
  • София
Да де......Това го знам......В неделя е финалът, у нас ми писна ТВ да е само на Евроспорт и вече успях да намразя снукъра.......
Да де, ама хората, дето ни четат тука спамърските диалози не знаят, пък току-виж залюбили снукъра, не като тебе - хейтърка такава! Mr. Green Поздрави големия си син тогава специално от мене, че наш Селби пак няма да държи тая купа, ама ние си го обичаме и ще му стискаме палци. Освен това ще се жени момчето другия месец, та поне една сладка победа има тая година. Wink Grinning

И за да не е само спам. Малко кралски блясък. Wink
Принцът на Дания Фредерик и принцеса Мери с децата си - близнаци … т принц Кристиан.

# 468

Да го допълня......

Според класацията на Топ 10 на Кралските булки, на №1 е Принцеса Грейс Кели. Тя е майка на 3 деца - http://lisawallerrogers.files.wordpress.com/2010/06/grace-kelly- … 4-with-family.jpg

№2 е Кралица Рания, майка на 4 деца - http://www.fashion-lifestyle.bg/images/broi21/09_Uspeh_obr.jpg и http://www.fashion-lifestyle.bg/images/broi21/01_Uspeh_obr.jpg

Няма какво да кажа повече, снимките сами говорят........Кой каза мургави братя? Та ние сме като Кралиците и то Топ 1 и Топ 2..........

Кралици, желая ви слънчеви почивни дни!!!!!

# 469
Чак сега зацепих за коя Наталия говорите. Тя се подвизава при нас като "биг мама". Родила е сладко шоколадче Кристофър-дългата коса (много коса имал). Голяма сладурана и със страхотно чувство за хумор. За нейно съжаление "сливите" отново я подминали и пак е на "чушки" (разбирай момче) ама аз й пожелах следващото да е "сливка".

# 470
  • София
Здравейте,
благодаря отново на всички за сърдечните отговори.
Да, бременна съм, сигурно е, съвсем непланирано и неочаквано и то при положение, че за другите деца сме чакали по една година.
Не мога да реша какво да правя, от една страна знам, че никак няма да ни е лесно, както вече казах- неголямо жилище, големи кредити, как ще ги гледаме три, като ми свърши платеното майчинство, чудя се дали няма,ако го родя, да ощетя другите си две деца, дали ще мога да им подсигуря всичко необходимо. Имам и нормалните за всяка бременна страхове- дали ще е нормално.
От друга страна сърцето ми се свива, при мисълта, че трябва да го махна и знам, че цял живот ще го мисля. Казвам си, че човек може да се справи със всичко, стига да не се предава. Освен това съм правила вече един аборт и макар по медицински причини, знам какво отвратително и травмиращо изживяване е...
Много ми е трудно, много, а времето да реша е ограничено...
Благодаря ви за търпението да изчетете моите терзания, желая ви хубав и слънчев ден Simple Smile

# 471
  • Варна
Marleenspoko Hug, със сигурност е сложно и трудно решение. Битовите въпроси са важни, но не са най-важното. При повечето от нас има кредити и други такива "екстри". По-важно е доколко искате това бебче. И при нас третото беше непланирано и малко изненадващо, но много желано. При мен беше рисковано, заради малкото време между второто и третото секцио, но с внимаване и пазене сега всичко е наред. А няма по-мила картинка като ги видя тримата да играят заедно.

# 472
  • София
Хубав уикенд на всички кралски особи в темата!
 Понеже днес съм освободила персонала на двореца ще трябва да запретна дантелените си ръкавки, да поприбера буйните си кралски къдрици и да измия чините, пък ако се задържи вдъхновението и прозорците. Crazy
 Гувернантката и тя днес липсва, затова се налага да обслужвам и малките принцове и принцеската, да им цунквам величайшите челца и да наливам акъл в хубавите им главици, че тежки корони имат до носят в бъдещия си кралски живот. Mr. Green
Негово Величество Кралят е на обиколка из кралството, да навести разни придворни дами и господа, по стечение на обстоятелствата наречени "клиенти", за да пълни кралската ни хазна, че инак няма за хляб и дантели. Mr. Green

Та, в този слънчев ден, слушам аз поредния британец с хубав глас,
  хубава жена и четири хубави деца и пожелавам на  Marleen една хубава бременност - ей такава - съвсем непланирана и неочаквана, но пък така рядко се случва в тялото на жената да "се свиват" две сърца Wink, да се преплитат страховете с еуфорията и представата за бебешки бузки...  Hug
Няма лесен живот, никой никъде по света няма лесен живот и никой няма винаги "всичко" - всичкото зависи на кое отдаваме повече значение...Един се моли всяка вечер за дете в голямата си празна къща, друг се моли за хляб в тясната си пълна с деца такава - общото между тях е онова топло нещо в гърдите ни дето "се свива" ... и някак може винаги, при всички обстоятелства да "произвежда" любов...
  mrstraetz

# 473
Ванчее, успя в един пост и да ме разсмееш и да ме разплачеш. толкова хубаво разказваш за нещата от живота. и блоговете ти съм чела, ама друго си е така да прочета тука нещо злободневно и да ме жегне.   bouquet

# 474
  • През девет земи в десета
Ванче, много те обичам да знаеш Hug, направо се чудя как съм оцелявала преди да те познавам, пък и всички вас Hug

# 475
  • София
Marleen, не можеш да си представиш колко те разбирам. Аз имах същите терзания, но при мен разликата беше, че бремеността беше планирана, но бройката не.. Mr. Green Същите мисли и чудения имах, сега също продължават...дори преди няколко дни нещо се бях смачкала и ''хлипах'' тук на момичетата за подкрепа....тъй като никой друг не би могъл да ни разбере...
Трудно ще е, това е ясно, но мисля, че искаме /не искаме ще се сборим с предизвикателствата - сега се уча да бъда по-комбинативна, да търся разнообразните и по-рентабилни варианти, а се оказа че такива има.... Къде дрешки от приятелки, къде памперси на промоциики.. и тн. И по повод обръщането на внимание, както каза Дивата ирландска пешеходка, това е като "онази  игра - върху квадратна основа има 8 подвижни квадратчета и 1 празно, чрез разместване трябва да наредиш пъзел, цифри или снимка".
Моята дъщеря например, игнорира едното бебе защото не му харесвала името. И заради това и заради страха да няма ревност, работя усилено по въпроса колко много обичаме нашите бебета, как те са най-хубавите добрите и тн.. на света ! Опитвам се да и ''насадя'' любов, която после тя сама да доразвие..  И мисля, че лека-полека има ефект ! Иска ми се между тях да се създаде онази силна и специална връзка, която много често липсва в много наши познати братя и сестри.

И понеже поста стана дълъг, само да ви се похваля, че днес моите малки невръстни девойки са приети в ясла от раз по социален критерии, с изстрелващите ни 2 точки за близнаци + 2 точки за многодетно семейство  Laughing Не че съм се засилила да ги пускам, ама не знам като мине 1та година дали ще можем да си позволим да си остана в къщи Confused

# 476
  • София
уфф...исках да добавя на maminkavania  че е страхотна Hug
и пропуснах да питам Marleen таткото на какво мнение е...?

айде махам се вече newsm49

# 477
  • София
Благодаря ви за подкрепата, страхотни сте Hug
Таткото умира от страх, че няма да ни стига мястото и парите, ей това му е основния проблем, та и на него трябва да му вдъхвам кураж Stop
Иначе като цяло не е против идеята, ние винаги сме обсъждали варианта трето дете, не е нещо ново.

# 478
  • София
Marleen, продължавай да го окуражаваш  Hug Не го мисли толкова, ще се справите. Само обич и желание да има, всичко ще си дойде на мястото. Кураж!

# 479
  • София
Здравейте многодетни мами  Hug
Да ви се представя накратко - от София съм, на 35г. имам две момченца - голямото е на почти 6г., а малкото на 2г.
Простете за нахлуването в темата ви, но живот и здраве и ако е писано, до няколко седмици ще вляза в редиците ви. Чакам трето момченце и точно накрая започват притесненията ми, как ще мине раждането. Мислих и реших да се допитам до вас "професионалистите"  Wink
Бих искала да ви питам, как мина третото или четвъртото раждане, спрямо другите две? Знам, че при всяка е различно, но бих се радвала да споделите накратко...

Общи условия

Активация на акаунт