МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 33 142
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
две? Знам, че при всяка е различно, но бих се радвала да споделите накратко...
Нищо няма да кажем  Laughing Всичко ще е наред и ще имаш още едно здраво и хубаво бебенце!!! Дръж ни в течение   bouquet

Marleen, успех във вземането на разумно решение за бременността  Hug Никой няма право да те обвинява за избора ти - какъвто и да е той  Peace

maminkavania  Hug, много обичам постовете ти   bouquet

Кажете коя ви е най-досадната домакинска работа? При мен е да измисля какво да готвя  Rolling Eyes Мисля днес да седна и да напиша меню за месец напред, а на хладилника всички продукти за всяко ядене, да знам кога и как да отскачам на пазар...Да живей свекърва ми - днес ще прави супа топчета  Peace

# 481
Lukasa, не го мисли. Сама знаеш, че всичко минава. Най-страшното е първия път, когато не знаеш какво те очаква. Сега си подготвена, жена с опит  Mr. Green , знаеш какво да правиш - всичко ще бъде наред.  Hug

Оле, и аз най-мразИМ да готвИМ. Не само защото трудно измислям какво да сготвя, но и защото моите синове са големи капризници - няма угодия: това ям, това не ям, а това пък от днес не го ям....  ooooh! А Коко пък изобщо не обича да яде, само ребра е и ако не го накарам насила да хапне нещо, няма и да се сети, че не е ял.... Кошмар просто. А и самият процес на готвенето го недолюбвам, та ми е двойно по-трудно. Ама справям се някак, къде ще ходя?!
  Grinning

# 482
  • София
Оле затвори очички Simple Smile)  пусни после този списък и на ЛС  Mr. Green
Може би и на мен това ми е най-досадното. После не ми пречи самото готвене, чак толкова, освен ако не бързам, но докато измисля какво да сготвяяяяя
Не обичам разбира се и да чистя много-много,н о се преживява Simple Smile

# 483
  • Варна
Aaaaa, никакви такива  Naughty Crossing Arms. Ще споделяте в темата, че всички да намажем Mr. Green. Или ще коментираме и "редактираме".
Аз най-много мразая да гладя. Вече гладя само дрехите на децата /моите и на мъжо сами се гладят/, ама и те са мнооогоо.
Lukasa, всяко следващо е по-лесно, уж.  Hug Малко остава, стискам ти палци за успешен финал.

# 484
  • През девет земи в десета
Лукаса, при мене третото беше най-прилично............но след първите два кошмара избрах да раждам с епидурална упойка. Европейска работа, нищо не усетих, нито поставянето на упойката, нито раждането, само напъните, но без болка  Laughing
Мисля, че сега ще ти е много по-лесно, тъй като вече имаш необходимия опит и ще си много по-спокойна. Hug

Aaaaa, никакви такива  Naughty Crossing Arms. Ще споделяте в темата, че всички да намажем Mr. Green. Или ще коментираме и "редактираме".
smile3521

Чистенето ми е най-любимо, гладенето вече не го практикувам. Опъвам и сгъвам дрехите докато ги вадя от пералнята. Простирам и пак изпъвам. После докато ги събирам от простора сгъвам и приглаждам, след което са като изгладени Mr. Green . Установих, че така се съсипват по-малко между другото. Естествено на Цвети съм гладила докато стана на две години и след това край Naughty
На големите деца и на мъжО им гладех всичко до скоро, но след като Цвети се роди и станахме горди собственици на къща, ми минаха мераците Laughing

# 485
Чистенето ми е най-любимо, гладенето вече не го практикувам. Опъвам и сгъвам дрехите докато ги вадя от пералнята. Простирам и пак изпъвам. После докато ги събирам от простора сгъвам и приглаждам, след което са като изгладени Mr. Green

И аз така. Не ми пречи, че не са наистина изгладени. Дори на Поли не съм й гладила нищо, още от раждането. Така де, опитът показва, че не е задължително. Mr. Green

А чистенето и подреждането най си ги обичам. Луда жена, какво да правиш.
  Laughing

# 486
  • София
  На каките гладих до към 5-ти месец. Елена успя да види изгладена дреха обаче само за изписването си  Mr. Green Което не означава, че пускане на пералня, простиране, събиране и просто сгъване на дрехите също не са ми омразни Simple Smile))

# 487
Да се включа и аз по въпроса.......

Най-трудно ми е и на мен да измисля какво да наготвя......Особено в този преходен период ми е голяма мъка. Благодарна съм,че децата ми не са капризни, мъж също, та поне в това отношение имам облекчение. Бебето и то всичко яде за щастие, злояди около мен не е имало и дано и занапред да няма........

Сега особено много вървят у нас картофи соте с копър, кашкавал и сирене, зелена салата или таратор. От 7 дни в седмицата - 3 дни поне има такова чудо у нас.......И като питам какво искате, отговорът е един - картофи.

Аз също мразя гладенето, когато трябва да изгладя ризите на големия за униформата за училище и цял ден се подготвям психически. На бебето нищо не съм гладила и аз от раждането. По-скоро у нас ютията е за украса, отколкото за ползване.......А дъската за гладане служи за етажерка на този етап.

Какво обичам от домакинската работа.......Ми не знам.....Май нищо не обичам......Но общо взето обичам да чистя и да подреждам гардеробите, както и готвенето.

Като казах готвене.....Пиги, ти тази година от онези красоти от миналата година направили ли пак? Не съм ти гледала снимките, но има ли нещо за гледане? Айла, да се похвалиш с гардероб? Или съм пропуснала хваленето?

Лукаса, при мене третото беше най-прилично............но след първите два кошмара избрах да раждам с епидурална упойка. Европейска работа, нищо не усетих, нито поставянето на упойката, нито раждането, само напъните, но без болка  Laughing
Мисля, че сега ще ти е много по-лесно, тъй като вече имаш необходимия опит и ще си много по-спокойна. Hug

smile3521

Подкрепям, а ако искате може да се взимат идеи от тази тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=576254.0

Lukasa аз ще замълча на тази тема, кураж, сили, добър екип и скоро да се похвалиш с живо и здраво бебче!

# 488
  • София
Благодаря за отговорите.
Дано да е лесно, защото една от акушерките дето ми прави запис на тоновете, често ми повтаря, че третото раждане е "по-особено". Питам я какво му е по-различно, тя не казва, да не съм се стреснела... Днес на консултацията и докторът спомена подобни неща... предишните раждания бяха при него, нормални, първото без упойки, второто с епидурална...
Добре че са двамата калпазани, та да не ми остава време за черни мисли  Laughing
Поздрави и скоро ще ви докладвам   bouquet

# 489
Момичета,извинете ме че пак "нахлувам",ама ми се искаше да отговора на Lukasa .

Миличка,не се шашкай...При всяка жена си е различно...аз толкова се бях стресирала за третото раждане...Всеки ми повтаряше,че било най-трудно,най-болезнено...абе всичко най-най....Е,да,ама не...Отидох в болницата в 10 и 30 вечерта с 6см. разкритие...Болките не бяха нищо особено,търпяха се...И в 00:03 ч. се роди Борис за по-малко и от 2 часа...Докато с дъщерите ми си беше голямо мъчение,по 11-12 часа висях в болницата с адски болезнени контракции...Та,не вярвай на всичко,което чуваш...Само бъди спокойна,пък аз съм сигурна,че всичко ще се нареди. Hug

Момичета,аз може би много скоро ще се присъединя пак към вас,ама нека да стане по-сигурно и ще пиша тогава!Целувки на всички! Hug

# 490
Момичета,аз може би много скоро ще се присъединя пак към вас,ама нека да стане по-сигурно и ще пиша тогава!Целувки на всички! Hug

Няма нужда  Мони да се присъединяваш пак.......Ти си присъединена отдавна и си част от нас! И винаги ще си част от всички нас! Hug

# 491
  • През девет земи в десета
Момичета,извинете ме че пак "нахлувам"
Мони, не нахлуваш, тука ти е мястото. Hug

Мамче, тази година нищо не съм правила, празниците ги изкарах с баща ми по болници, но изобщо не съжалявам, важното е, че той вече е по-добре Peace
За Цветница зълва ми беше направила на детето торта за празника, а гости не сме посрещали, за великден децата боядисаха яйцата стандартно, мъжО омеси козунака в магазина Laughing

Лукаса, откъде намери тези доктори и акушерки newsm78, аз за първи път чувам подобно нещо Thinking, аз пък винаги съм чувала, че всяко следващо раждане, ако не възникнат някакви здравословни проблеми е по-бързо и леко от предходното Peace

# 492
  • София
Миличка,не се шашкай...
...Само бъди спокойна,пък аз съм сигурна,че всичко ще се нареди. Hug

Благодаря за подкрепата   bouquet
Пожелавам ти от сърце, скоро да гушкаш още едно бебче.

Лукаса, откъде намери тези доктори и акушерки newsm78, аз за първи път чувам подобно нещо Thinking, аз пък винаги съм чувала, че всяко следващо раждане, ако не възникнат някакви здравословни проблеми е по-бързо и леко от предходното Peace

Аз от години си ходя при този доктор. Той е добър професионалист... Акушерките също си работят там отдавна...

# 493
  • София
Lukasa, добре дошла! Hug Моето трето раждане беше точно такова, каквото исках- пожелавам и на теб същото! Hug

sweet_monii, ти винаги ще си една от нас, но ще се радваме заедно с теб на хубава новина! Heart Eyes

От домакинската работа ми е много досадно простирането и прибирането на прането. Готвенето също- по принцип не ми е неприятно, но се налага да го правя всеки ден и няма как да се отложи. Mr. Green

# 494
  • Варна
Лукаса, при третото ми раждане акушерките дотичаха със закъснение - бебето вече беше наполовина навън Simple Smile Явно трябва да питам за колко взимат 50 м преди да избирам екип за раждане.  Mr. Green

А опасенията при многораждали са, че матката не се свива така равномерно - контракциите ти могат да са през 5 - 2 - 9 минути, ей такива едни интервали. Но бебето си излиза.

Мони, дръж се!  Hug Чакат те доста объркани емоции, но ти желая много щастие!

Общи условия

Активация на акаунт