МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 33 070
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Трогната съм, благодаря!

# 631
Честит имен ден на всички,които празнуват днес!

Количката,която ползвам е купена от Продавалника след като е ползвана от жената поне 2 години.Аз я взех за Ралица,половин година преди да се роди Лора.Тя тогава беше вече почти на 2 годинки,но количката и беше страшно удобна,шорока,дълга и стабилна.Куини Спиди е модела.Взех я,понеже предишната и триколка (Чиполино Прити) нямаше въртящо се предно колело и се натискаше,за да завие,а беше и много тежка.Куинито го препоръчвам с двете ръце  Peace -возила съм Рали,после се роди Лора и още се вози с нея.Слагала съм и двете и още го правя.Ползвах я и с прикачен Бъги-борд,когато беше по-малка Рали.Сигурна съм,че може спокойно да изгледа още поне 2 бебета.В началото сложих кош за новородено (с лице към мен),но след 3 месеца го махнах и сложих бебето в летния кош,който е почти напълно легнал.Удобството иде от това,че като седнеш на пейка или стол в някое кафе,за да гледаш детето и да го обслужваш,не е нужно да ставаш,за да заобиколиш дръжката,която в случай на гледаща те количка е пред теб,а просто насочваш предното колело срещу теб и детето е пред теб (не знам дали стана ясно какво точно имам предвид).А и всяка количка вече има отгоре на сенника прозорче,през което да наблюдаваш какво се случва вътре Simple Smile
А що се отнася до возенето на бебета в кошове за сън...Много силно съм против това...За всяка възраст има определени изисквания за безопасност и в никой от вариантите не е включено пътуване без предпазни колани-в кош не може да се обезопаси бебето в случай на внезапно спиране-директно изхвърча от там и не ми се иска да си помисля какво може да се случи...Столчетата за кола са пригодени чудесно за спане (вече има и такива с функция за лягане),анатомично изработени са спрямо физиолигичните особености на всяка възраст,а и бебето може да гледа движението,а не само тавана на колата Simple Smile
Дано съм била полезна   bouquet

# 632
  • София
Честито на всички именници днес! Бъдете здрави и много радостни дни ви пожелавам! Heart Eyes

Мони, пожелавам ти много сили и спокойствие през тази двойна бременност Praynig - в голямо приключение се впускаш - догодина с тия малки деца къщата ви много ще заприлича на маймунското филмче, което е пуснала Пешеходката! Laughing Живи и здрави да сте - ще се справите с всичко! Peace Hug Heart Eyes

# 633
По ТВ Европа днес по новините - има вероятност още след малко в 20ч. - да дават Влади на Нели Ди по повод завършването на   първи клас в Българското училище  в Брюксел. Младежът е с бледо зелена тениска и бели панталонки.....

# 634
  • София
Честит празник! bouquet

# 635
Честит празник на всички! С пожелание за все повече успехи в областта на образованието и науката! И във все повече хора да се възроди стремежа към знания!
Днес бяхме на шествието пред Народната бибилиотека. Беше много тържествено и вълнуващо. Този празник ми е любим още от детството! Моите деца не бяха особено развълнувани, освен от знаменцата, които им купих и от СуперБианка, която се изредиха да поздравяват. А Вики през цялото време искаше да я снимат от някоя телевизия, и накрая й излезе късмета. От ТВ Европа й взеха интервю, каза стихотворението "Аз съм българче"..и до преди малко следяхме новините, но така и не го излъчиха.
Поздрави! Hug

# 636
Наде, Вики си е най-прекрасна и без телевизия.

Лилибонче, честит имен ден на голяма патерица, но от сърце!

Ние разпускахме 4 дена на Халкидики без деца... Смешно е да го пиша точно в тази тема, но това е бъдещето, да си знаете. А днес бяхме на бала на племеницата ми в Пловдив. Беше време, когато разхождахме нашите 4 и двете на брат ми - общо 6 деца като непрогледнали котенца - кога по Европа, кога по Родопите... А сега са толкова големи и красиви...

# 637

Ние разпускахме 4 дена на Халкидики без деца... Смешно е да го пиша точно в тази тема, но това е бъдещето, да си знаете.

По този повод имаше един виц- животът започвал, когато децата пораснат и кучето умре Simple Smile

# 638

Ние разпускахме 4 дена на Халкидики без деца... Смешно е да го пиша точно в тази тема, но това е бъдещето, да си знаете.

По този повод имаше един виц- животът започвал, когато децата пораснат и кучето умре Simple Smile

Хахаха, това много ми хареса! И май е истина. Аз виждам как моите порастват и мааалко по лесно става - поне се заиграват тримата. Направо ми е мъчно за познатите с едно дете - все се оплакват как не иска да си играе с играчките, а ги тормозело да играе с тях. Как се изнервяли от него и т.н. Но това си е и до човек. Има по-нервни хора, дето всичко ги дразни.

Мозила, какво направихте вие с чужбината? При мен е време вече да кажа в работата,че ще заминаваме, но мъж ми няма още разрешително за работа и ми е притеснено, ако се наложи да заминем и да стоим там нелегално почти. За себе си съм сигурна, че ще намеря работа, но след като науча езика, което също ме дерзае, дали ще стане за три месеца. С френския нямам почти никакво време да се занимавам. Но пък се влюбих в този език, а нали любовта е сляпа и не съм се отказала. Засега само песни уча, знам да си поискам нещо, да се предтавя...и до тук.

Хайде слънчев ден на всички! Hug

# 639
  • Плевен
Да взема и аз да се впиша  Simple Smile
Радвам се, че ви открих, мили страхотни мами!   bouquet
Така като гледам - тука май сте/сме се събрали най-готините майчета  Grinning То че не съм обективна е ясно, ама пък това си е обективна истина!

# 640
Добре дошла, mamaKemi!
(Да взема аз да отсрамя компанията, че всички са се разбягали.)
Чувствай се като у дома си (нали знаеш... прахосмукачка, тенджери, ревящи деца...  Mr. Green Впрочем, тук избягваме да яхваме метлите и да забъркваме каши.  Wink)... Пиши повече за вас, ние тук сме си любопитки!

Момичета, във връзка с проект за превенция на насилието в началните класове правим проучване сред децата, учителите и родителите. Имаме нужда от мнението на родители на деца от 6 до 12 г. Попълва се една анкетна карта. Ако някой има желание да ни съдейства, нека ми пише на лични и да ми даде мейла си, за да му изпратя картата. Всяко участие ни е ценно!

# 641
  • София
Тия дни съм на чай - хайде и вие! Wink

Ох, отдъхнах си днес с облекчение, сякаш аз съм завършила четвърти клас.  Blush Все едно затворих някаква страница от живота си... Crazy

Номер две беше екстремно щастлив, че от днес ваканцията за него започна!

Номер три пък днес се сдоби с нов джиджан бански и наизвади де що има сандали, чехли и пояси, за да плажува в хола...отново. Crazy   grinning039

mamaKemi, добре си ни дошла!  bouquet Разполагай се и разказвай за вашето женско царство!  newsm19

# 642
  • София
Аз от скоро съм тук, но те приветствам с добре дошла mamaKemi   bouquet

maminkavania - благодаря за чайчето  Simple Smile

# 643
  • София
Здравейте момичета,
Безумно много време не съм писала в темата и може и да сте ни забравили, но аз ви чета да знаете - няма къде да се скриете... Laughing
Моите сънчица растат и дивеят. Последния месец беше изпълнен с много вълнения в детската градина, открити уроци, представления и тържества. Сега остава да гледаме напред.
На есен ще си имаме ученичка. Сега следим как са класиранията, приети сме в едно от желаните училища в София, но май не сме много привлечени от него. Момиченцето ми се справи с лекота на събеседването, но и майка и се представи подобаващо. Обаче, имаме една друга уникална алтернатива, комбинирана с много предимства и точно толкова недостатъци. Не ни е в района, доста ни е далеч, дъщеря ми специално за него се готви с частни уроци два месеца и дори и сега продължаваме, защото е чуждоезиково и изцяло е обучението е на чужд език, дори и изпита и там беше на чужд език. Прекрасно училище, което е на светлинни години от всички останали и много високо ниво на образование, перфектна обстановка и сигурност, но както казах не всичко е положително  Sad Не се учи целодневно, а сами си гледаме дечицата и на дали ще успеем да се справим финансово.  ooooh! Момиченцето ми има страхотен усет за звученето на чуждите езици и смятаме първоначално в тях да положим усилия. В голяма дилема сме, но съм оптимистично настроена  Simple Smile
На есен ще си имаме и сладурче посещаващо ясла. Ох, сърцето ми плаче като знам, че трябва да я оставям там, но без пари не се живее и ще трябва да работя.
Номер две е много буен и страхотен сладур, за сега мисли само как да играе и каква дивотия да направи  Peace

Ходихме на Фамилатона за първа година и ужасно много ни хареса. Прекрасна организация. Поздравления на всички организатори. Не можах да видя никои от тук пишещите, защото не ви  познаваме, но силно се надявам на следваща среща да можем да дойдем. 

По Великден имахме неприятен инцидент с колата, но слава на Бог всички сме живи и здрави. Сигурно  много време ще ми е пред очите  Confused

Толкова ми е хубаво да чета темата и ще гледам да съм по редовна с вълненията и новините около нас Hug

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 22:30 от maminko

# 644
  • През девет земи в десета
 Hug Здравейте дами Hug

Мама кеми, добре дошла  bouquet

Ванче, мерси за чайчето Wink

Маминко Hug, чак сега се замислих, че подписа ти с пълна сила важи и за мен Grinning

Аз днес най-накрая намерих време за себе си и отидох на ортопед. Сожиха ми прословутата ставна инжекция. Трагичното е, че тя не спасява положението. Ще трябва да ми се направят нови две операции  на двата крака, тъй като светилата в Дианабад са си "оставили" и двете ръце. Това, което са направили пряко е свързано с това, което ми се случва в момента. Не са позиционирали капачките както трябва и те "изтриват" ставния хрущял, който се намира под тях. Самата става е изключително здрава и запазена (демек не е изтрит хрущяла между двете ставни повърхности) , но в следствие операциите единия ми крак е стигнал почти до положение за искуствена става ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт