До Мексико през Мадрид

• 14 990
  • 71
  •   1
Отговори
# 60
Ауууу бяхме натикани в пенсионерската група  hahaha

Ние сме почти готови, полета ни е в неделя.Сега остава да стегна и багажа  ooooh!

Ева на сцена приятна почивка и на вас.
За плащането с долари-ние сме с Томсън.И през ден ни пращат известия на пощата, че повече не можело да се плаща с американски долари.Ние сме си обменили песос вече, но ще видим и на място как е.

# 61
Ех, как ви завиждам (нищо че се върнах преди по-малко от месец)!
Всеки път си носим по стотина долара на по единички, на ден по десетина харчим за камериерката, за барманите, чат-пат за който пече мръвките, за ресторантите като се записваме и за персонала им после... Нито са ме врънкали, нито са ме гледали признателно, обаче на мен ми е хубаво, а и те май са още по-усмихнати.
На летището си взехме текила на добра цена за студените зимни дни у дома Simple Smile. Може да опитваш преди да купиш, плащаш с кр. карта - касиерката взема картата и казва, че ще е плащане в песос с тази, извадихме друга и плащането мина в us$

# 62
Да кажа, че се завърнахме живи и здрави и заредени с невероятни емоции и спомени.Това беше най-страхотната ни почивка до сега.Искам пак  Cry
Невероятно местенце.

Тези дни ще понапиша по-подробно

Благодаря на всички за информацията   bouquet

# 63
Добре дошла,Елица-сестрица, чакаме разказа, когато сколасаш да споделиш.   bouquet

# 64
Семейни двойки...какъв нощен живот  Laughing ?
Тук се говори за женски компании , които не етрудно да се досетиш за какво си падат толкова по Мексико.
Мъжките пък са клиенти на чартърите до Хавана също по обясними прични.

Шегичка , извинявай , но не можах да се сдържа. Весела ваканция  Simple Smile
Е, хайде сега и ти като мъжа ми - И да знаеш, че идеята ти за женско парти не я подкрепям Confused
Че ние сме семейни, майки при това на зряла възраст Grinning дай сега да не се забавляваме Crossing Arms
Пък и семейно вече ходихме... Wink

# 65
Елица - пиши, шиши, моля те, че да ми домъчнее и да взема да се организирам пак да отида! Интересно ми е дали са правили скоро някакви реновации по хотела?

# 66
През Мадрид ето го най-удобния и инкономичен вариант  http://www.dominicanatours.com/asp/index.asp?lang=ES
 досега само положителни отзиви чувам, чакам оферта през декември да го изпитам.Тръгват и от Милано.Впредвид цените е изгодно с тях ол инкл,пък на място евентуалните екскурзии да се организират.

# 67
  • София
През Мадрид ето го най-удобния и инкономичен вариант  http://www.dominicanatours.com/asp/index.asp?lang=ES
 досега само положителни отзиви чувам, чакам оферта през декември да го изпитам.Тръгват и от Милано.Впредвид цените е изгодно с тях ол инкл,пък на място евентуалните екскурзии да се организират.
Много хубав сайт, азиа_asia . Благодаря, че го сподели! Цените за декември са супер изгодни. Дали има някой, който вече да е пътувал с пакетите, предлагани там? В сайта всичко е подробно описано, но все пак за плащанията, получаването на ваучерите, място на тръгване и т.н. ми се ще някой да сподели как е било.

# 68
Върнахме се от приказно Мексико! Heart Eyes

Имам много да разквам, но нямам време в момента, затова само ще обобщя - бяхме в един прекрасен хотел в Канкун, в дългата и новата част на седмицата. Ходихме до Чичен - Ица с наша кола, както и до Пуерто Морелос, Плая дел Кармен, Валядолид и Тулум. Водата е разкошен цвят, много по-зелена отколкото на Хавайските острови (била съм на два, на Оаху повече се доближава в източната част, на Мауи - категорично не). Водата в Канкун е топла, храната е вкусна и хората са много сърдечни. Така е хотелските зони. В малките селца мизерията е повсеместна, също както мръсотията и престъпността. Много тъжен контраст, но ако човек е дебелокож и е там за слънцето и водата може дори да не излезе от хотела и да не се сблъска с реалността. Плая дел Кармен е много, ама много красиво място и догодина бихме отишли там. Водата е спокойна, докато в Канкун почти никога няма вълни под 1 метър. За мен беше ок да бодиборд-вам, но повечето хора се плацикат в басейните.

Носете си по 1 долар за тип/бакшиш. Не е задължително, но коктейлите след доларче са с повече Бейлис и лицата им са по-усмихнати. Трафикът е като в България - всеки те изпреварва отнякъде, анархия спрямо САЩ, но бързо свикнахме.

Нощен живот - Коко Бонго. Угх, за мен е огроооооомно разочарование. Дълги опашки, 220 американски долара вход за 4 души за да стоим прави, да нямаме питие, да ни ритат полудели тийнове и да гледам жалко подобие на Мадона и Лейди Гага не ми беше любимата част, признавам си. Хем обичам да ходя по клубове... Този е супер overrated...Има готини клубчета до и около Коко Бонго, които бих предпочела. Има и емблематичния Hooters.

Здраве - носете си лекарства! Получих зачервено гърло и лекарят в хотела ми изписа някакъв съмнителен антибиотик, който е с black box warning за ужасни side effects в САЩ и аз не го пих. Един широкоспектърен Азитромицин много помага, мен ме изправи на крак за 24 часа. Също Ципрофлоксацин за стомашни.. проблеми.

Чичен Ица - красиво, мистично и тъжно. Твърде много научих за маите сякаш. Особено за ценотите, но ако човек иска да знае повече за кутурата им - това е мястото. В Тулум също има какво да се види, но е бледо копие.. Нота Бене! Спря ни военна полиция с автомати на границата, защото шофирахме чисто нова кола без табло (колата бе карана само 50 километра, нямаше plate още). Военните НЕ ГОВОРЯТ английски!!! Ако мога да върна времето, щях да ида на екскурзия и да си спестя стреса и страха. От друга страна, с кола по платената магистрала се стига за 2 часа и цялтото пътуване бе 6-7 часа, а кескурзиите са по 12-13.

Хотели - новата част на дългата страна на седмицата е по-готина, лично мнение. Народът и шумът край баровете ми идва в повече, когато искам да спя в 2 през нощта. Фиеста Кондеса Американа бе нашият хотел, който бе настина пре-кра-сен. Имаше всичко - 4 басейна, спа, 24 часа рум сервиз, активита на плажа, 4 бара, италиански, мексикански и азиатски ресторант, ежедневни шоу програми, дори персонален цирк в събота вечер!

Заключение - много, много красиви плажове. Тъжна реалност извън курортите. Не бих повторила в Канкун, мисля, че видях достатъчно. Евентуално Плая дел Кармен с търговските си китни улички би ме изкушила да се върна, но като цяло за мен Хавай е по-близо, по-екзотично и по-уредено място за почивка..

Съжалявам за грешките, имам важна среща и бързах много.

Последна редакция: ср, 14 дек 2011, 02:43 от Ева на сцена

# 69
Здравейте мислим за пътуване към Мексико Канкун моля за съвети и кои агенции и авиолинии с най изгодни.Благодаря предварително

# 70
Защо не попиташ в тази тема,по-актуална е,а и на първата й страница има множество търсачки:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=880555.msg32889514&u … Mails#msg32889514

# 71

Общи условия

Активация на акаунт